• ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ????

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #54886  από nowhere
 Κυρ Ιουν 19, 2011 1:50 am
ΑΝΤΙΓΟΝAKI έγραψε:Εγώ δυστυχώς δεν έχω καταλάβει ούτε τί έχει γίνει, ούτε τί μπορεί να γίνει. Μήπως ο παραλληλισμός σου ήταν ανεπιτυχής?
Αν απευθύνεσαι σε μένα, έτσι τα βλέπω τα πράγματα, τι περιμένεις να σου απαντήσω;
Εσύ τι νομίζεις ότι ήταν ο παραλληλισμός μου; επιτυχής ή ανεπιτυχής;
 #54890  από Γιάννης
 Κυρ Ιουν 19, 2011 12:30 pm
Παιδιά μην το κουράζετε, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Διάβαζα τις προάλλες στη Le Monde Diplomatique μια κοινωνικοοικονομική ανάλυση για τον τρόπο που πτώχευσε η Ισλανδία. Από οικονομικής πλευράς δεν κατάλαβα τίποτα και αμφιβάλω αν ακόμα και ένας οικονομολόγος μπορεί να εξηγήσει με απλά λόγια πως ακριβώς λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα σήμερα. Η Ισλανδία λοιπόν είναι μια χώρα με πληθυσμό γύρω στο μισό εκατομμύριο η οποία είχε κατακτήσει ένα ζηλευτό βιοτικό επίπεδο και ευημερούσε κυρίως λόγω της αλιείας... ώσπου... κάποιοι μάγκες αποφάσισαν να κονομίσουν εισάγοντας τις εταιρείες στα χρηματιστήρια και πέφτοντας σταδιακά στις περίεργες ατραπούς του δανεισμού και των "επενδύσεων", αποτέλεσμα; Πλήρης κατάρευση των πάντων.
Το ανθρώπινο είδος δεν θ' αλλάξει ποτέ, οι πολλοί πέφτουν πάντα θύματα των λίγων που διψούν ακόρεστα για χρήμα και εξουσία.
 #54898  από Γιάννης
 Κυρ Ιουν 19, 2011 3:35 pm
Το οτι δεν είμαστε η μόνη χώρα που συμβαίνει αυτό δεν λέει κάτι;
Αυτό το είδος καπιταλισμού απέτυχε, δεν ξέρω αν θα ζούμε όταν θα επέλθει η εκωφαντική πτώση του και είμαι περίεργος να μάθω με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό.
 #54909  από soft-machine
 Κυρ Ιουν 19, 2011 11:46 pm
Τα σκάγια θα τους πάρουν ολους , αργά ή γρήγορα.Θα τα πούμε σε λίγους μήνες όταν έρθει η δεύτερη φάση της κρίσης.Αλήθεια , οι ΗΠΑ θα αυξήσουν το ανώτατο όριο χρέους ή θα κηρύξουν στάση πληρωμών το καλοκαιράκι ?
 #54918  από maestro
 Δευ Ιουν 20, 2011 1:49 am
[youtube]N-M60d5idFE[/youtube]
 #54947  από Nick.
 Δευ Ιουν 20, 2011 2:44 pm
sou, τί εννοείς όταν λες

Όχι, αλλά μαζί σιωπήσαμε και χαιρόμαστε όποτε μας δινόταν ευκαιρία: να τσιμπήσουμε κανένα ψιχουλάκι, να διορίσουμε κανέναν άχρηστο κανακάρη, να κλέψουμε κανένα εμπορικό βαγόνι του ΟΣΕ, να αγοράσουμε πετρέλαιο για το σχολείο με 50% καπέλο, να κόψουμε απόδειξη τα μισά λεφτά, να γράψουμε μια σακούλα φάρμακα που δε χρειάζονται, να οργανώσουμε ένδοξους Ολυμπιακούς αγώνες για τη Δόξα της πατρίδας (την οποία κατακλέβουμε υπό άλλες συνθήκες) κλπ κλπ κλπ.

Εκκωφαντική σιωπή, όπως έλεγε και ο King. Τότε γιατί δεν είδα αγανακτισμένους πουθενά; Μήπως επειδή το προβλημα δεν ήταν μέσα στο σπίτι μας; Τώρα που είναι, όμως, βγήκαμε! Άλλοι το λένε πατριωτισμό, άλλοι αγωνία. Εγώ το λέω ιδιοτέλεια.[/quote]

Ποτέ δεν σιώπησα, ποτέ δεν τσίμπησα, ποτέ δεν διόρισα, ποτέ δεν έκλεψα, ποτέ δεν ζήτησα Ολυμπιακούς, ποτέ δεν έγραψα παραπάνω φάρμακα κλπ., κλπ., και ειλικρινά δεν μου αρέσει αυτό που γίνεται να παπαγαλίζεται το "μαζί τα φάγαμε" κατ'αυτόν τον τρόπο ή καθ'οιονδήποτε τρόπο.
Δεν ήταν δική μου δουλειά να ψάχνω στα φαρμακεία και στα ιατρεία αν γράφονται μαϊμού συνταγές, δεν ήταν δική μου δουλειά να ψάχνω στις εφορείες αν γίνονται υπεξαιρέσεις, δεν ήταν δική μου δουλειά να ελέγχω τις προσλήψεις, δεν ήταν δική μου δουλειά να διασταυρώνω τιμές για τα έξοδα στους Ολυμπιακούς.
Και φυσικά ΤΩΡΑ θα ξεσηκωθώ. ΤΩΡΑ είναι η ώρα να ξεσηκωθώ. Γιατί ΤΩΡΑ απέκτησαν και το θράσος, αφού φάγαν όλα τα λεφτά που βρήκαν, που τους έδωσα, που μου πήραν, που μου ξαναζήτησαν και τους ξαναέδωσα, έχουν το θράσος να μου λένε ότι "μαζί τα φάγαμε", και μου ζητούν να χρεωκοπήσω ΕΓΩ.
Όχι, ΕΓΩ δεν έχω λόγο να χρεωκοπήσω. Όταν ο λογιστής κάνει λάθος, τα πληρώνει ο σύλλογος, όχι ο πελάτης. Έτσι τώρα κι αυτοί, αφού κλέψανε και κακοδιαχειρίστηκαν, πρέπει να τα πληρώσουν αυτοί και να αφήσουν την κακόγουστη προπαγάνδα για τους λίγους που την τρώνε.
ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΤΡΩΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ. ΚΑΝΑΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΤΟΥΣ.
 #54952  από Γιάννης
 Δευ Ιουν 20, 2011 3:26 pm
Γι αυτούς και χίλιους ακόμα λόγους, τις επαναστάσεις και τις αμφισβητήσεις ξεκινούν (και πρέπει να ξεκινούν) πάντα μαθητές και φοιτητές, γιατί είναι οι κατά τεκμήριο αγνότεροι από τους υπόλοιπους. Όταν βλέπω στην τηλεόραση καραφλογιεγιέδες (ξέρετε, αυτούς με την καράφλα και την κοτσίδα) μεσήλικες να κάνουν δηλώσεις στο Σύνταγμα, ξερνάω. Ξεχνάνε οτι η κωλογενιά τους τα δημιούργησε όλα;

ΥΓ. Αν έχουμε κάποιον καραφλογιεγιέ (τι ωραία λέξη!!!) στο φόρουμ, θέλω να ξεκαθαρίσω οτι δεν μιλάω για όλους, μιλάω γι αυτούς που έκαναν τόσα χρόνια τις πουστιές τους και τώρα φοβούμενοι οτι θα ελλατωθεί (γιατί δεν θα κοπεί) η μάσα, το παίζουν επαναστάτες.
 #54958  από nowhere
 Δευ Ιουν 20, 2011 4:02 pm
Όπως δεν μπορεί να γενικευθεί και να προσωποποιηθεί ξεχωριστά στον κάθε κάτοικο αυτής της χώρας το μαζί τα φάγαμε έτσι δεν μπορεί να γενικευθεί η αξιοπρέπεια και η περηφάνεια πολλών (που μπορεί να είναι και οι περισσότεροι, αλλά μπορεί και όχι) να μην καταδεχτούν τα ψίχουλα που τους πέταξαν.
Όπως και ναχει, αν μιλάμε μόνο για το χρέος, να ψάχνουμε τη σωστή απάντηση στην ερώτηση τα φάγαμε μαζί ή όχι εκτρέπει την προσοχή από κάτι, που κατά τη γνώμη μου, είναι πιο σημαντικό: δεν είναι είναι η κοινωνία αυτή που πρέπει να πληρώσει την κρίση, ακόμα και μαζί να τα φάγαμε, η κοινωνία έφαγε ψίχουλα, αυτοί (έχουν όνομα: οικονομικά κυρίαρχη τάξη) έτρωγαν και τρώνε αστακό, ο καθένας πρέπει να πληρώσει τα δικά του, η κοινωνία για τα ψίχουλα και η οικονομικά κυρίαρχη τάξη για τον αστακό.

Παρόλα αυτά μπαίνει ένα ερώτημα, που δεν αφορά μόνο στο χρέος, αλλά στο πως εξελίχθηκαν και πως θα εξελιχθούν συνολικά τα πράγματα,
τι εμπόδισε την κοινωνία να αντιληφθεί το μέγεθος της απάτης και του θράσους τους, την στιγμή που όλα έδειχναν το μέγεθος της απάτης τους και του θράσους τους;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nowhere την Δευ Ιουν 20, 2011 4:11 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #54959  από georgek
 Δευ Ιουν 20, 2011 4:04 pm
Υπενθύμιση : Για όποιον νοιώθει συνένοχος στο φαγοπότι υπάρχει ο τρόπος να εξιλεωθεί. Ποτέ δεν είναι αργά :

ΙΒΑΝ GR 04 010 0024 0000000026132462 και SWIFT/BIC BNGRGRAA.
Λογαριασμός αλληλεγγύης για την απόσβεση δημοσίου χρέους

Όποιος λοιπόν έφαγε, ας σπεύσει να τα επιστρέψει.

Πω πω εμετικό αυτό το βίντεο παραπάνω. Εχουν μαζευτεί όλες οι κωλογενιές και θέλουν λεει να κάνουν επανάσταση. Και αυτό το ραμολιμέντο που μιλάει πρέπει να χει φάει πολλά. Αυτός πρέπει να ναι ο αρχηγός των βολεμένων. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Φυσικά οιαδήποτε ομοιότητα με τα της ελληνικής πραγματικότητας και κατάστασης είναι απολύτως συμπτωματική.

Εχει γούστο να δουμε καμμια φορά τους απανταχού αρρωστους να αγανακτουν γιατι τους εκμεταλλευόντανε τοσα χρονια οι φαρμακο-εταιριες.
Δεν ξερω για σας αλλά εγώ δεν βλεπω να αγανακτει κανενας τωρα.
 #54998  από billios
 Δευ Ιουν 20, 2011 10:43 pm
Η συζητηση δεν εχει σκοπο να προσωποπιοιση αλλα να θιξει μια κατασταση πολυπλευρα και με διαφορετικη αντιληψη,σιγουρα υπαρχουν και αυτοι που δεν τσιμπησαν απο το σουσαμι που επεφτε οταν οι 'μαγκες' ετρωγαν το καρβελι,υπαρχουν ομως αυτοι που νομιζω οτι ειναι παααρα πολλυ γιατι τους βλεπω και τους ζω στην καθημερινοτητα μου που πηραν δανειο να πανε διακοπες, να αλλαξουν το φιατ για μερσεντες καμπριο, για μηχανη, για 2μερο στο παρνασο, για 5μερο στο παρισι,για να ψωνισουν τριαντος στη γκομενα,για γουνα στη γυναικα,για πρωτο τραπεζι πιστα στο πλουταρχο,γιατι οι τραπεζες τα εδιναν και οι μαλακ@ς τα επερναν αδιαφοροντας τον τροπο που θα τα πληρωσουν,γιατι πηγαινε η θεια στον βουλευτη και εκαναν το γνωστο νταραβερι ψηφος=θεση,γιατι επερνες επιδοτηση επειδη εβηξες,γιατι ηθελες να αγορασεις σπιτι 150 τετραγωνικα νεοχτιστο,γιατι επαιρνες δανειο για να φταξεις μαγαζι χωρις φραγκο στη τσεπη και οταν δεν πηγαινε καλα ξαναπερνες αλλο ενα,γιατι εβλεπες τον διπλα να αγοραζει 50αρα τηλεοραση και την αλλη μερα επερνες 60αρα 'ναουμε',γιατι ολοι οι βουλευτακιδες και τα ΜΜΕ εβλεπαν τα φαγοποτια αλλα κανανε μοκο για να ερθει η σειρα τους να κατσουνε στο τραπεζι γιατι γιατι 1000 γιατι,φανταστητε λοιπον τι εκανα αυτοι που ειχαν τη διαχειρηση των κονδυλιων και ενπαση περιπτωση αυτοι που ειχαν το μαχαιρι.Κανενας τοτε δεν εβλεπε το αυριο και το πως? κανενας τοτε δεν αναρωτηθηκε πως ξαφνικα μεσα σε 30 χρονια απο την ανεχεια η ελληνικη οικογενεια εφτασε στα ορια του νεοπλουτισμου? οταν ειναι διπλα απο τον κ@λ@ σου δεν ανυσηχεις αλλα πρεπει να γνωριζεις πως αργα η γρηγορα θα παψει να ειναι σκετο διπλα.Εστω τωρα που ξυπνησαμε να τους κανουμε να πληρωσουν οτι αναλογη,αυτοι για το καρβελι εμεις για το σουσαμι.