sou, τί εννοείς όταν λες
Όχι, αλλά μαζί σιωπήσαμε και χαιρόμαστε όποτε μας δινόταν ευκαιρία: να τσιμπήσουμε κανένα ψιχουλάκι, να διορίσουμε κανέναν άχρηστο κανακάρη, να κλέψουμε κανένα εμπορικό βαγόνι του ΟΣΕ, να αγοράσουμε πετρέλαιο για το σχολείο με 50% καπέλο, να κόψουμε απόδειξη τα μισά λεφτά, να γράψουμε μια σακούλα φάρμακα που δε χρειάζονται, να οργανώσουμε ένδοξους Ολυμπιακούς αγώνες για τη Δόξα της πατρίδας (την οποία κατακλέβουμε υπό άλλες συνθήκες) κλπ κλπ κλπ.
Εκκωφαντική σιωπή, όπως έλεγε και ο King. Τότε γιατί δεν είδα αγανακτισμένους πουθενά; Μήπως επειδή το προβλημα δεν ήταν μέσα στο σπίτι μας; Τώρα που είναι, όμως, βγήκαμε! Άλλοι το λένε πατριωτισμό, άλλοι αγωνία. Εγώ το λέω ιδιοτέλεια.[/quote]
Ποτέ δεν σιώπησα, ποτέ δεν τσίμπησα, ποτέ δεν διόρισα, ποτέ δεν έκλεψα, ποτέ δεν ζήτησα Ολυμπιακούς, ποτέ δεν έγραψα παραπάνω φάρμακα κλπ., κλπ., και ειλικρινά δεν μου αρέσει αυτό που γίνεται να παπαγαλίζεται το "μαζί τα φάγαμε" κατ'αυτόν τον τρόπο ή καθ'οιονδήποτε τρόπο.
Δεν ήταν δική μου δουλειά να ψάχνω στα φαρμακεία και στα ιατρεία αν γράφονται μαϊμού συνταγές, δεν ήταν δική μου δουλειά να ψάχνω στις εφορείες αν γίνονται υπεξαιρέσεις, δεν ήταν δική μου δουλειά να ελέγχω τις προσλήψεις, δεν ήταν δική μου δουλειά να διασταυρώνω τιμές για τα έξοδα στους Ολυμπιακούς.
Και φυσικά ΤΩΡΑ θα ξεσηκωθώ. ΤΩΡΑ είναι η ώρα να ξεσηκωθώ. Γιατί ΤΩΡΑ απέκτησαν και το θράσος, αφού φάγαν όλα τα λεφτά που βρήκαν, που τους έδωσα, που μου πήραν, που μου ξαναζήτησαν και τους ξαναέδωσα, έχουν το θράσος να μου λένε ότι "μαζί τα φάγαμε", και μου ζητούν να χρεωκοπήσω ΕΓΩ.
Όχι, ΕΓΩ δεν έχω λόγο να χρεωκοπήσω. Όταν ο λογιστής κάνει λάθος, τα πληρώνει ο σύλλογος, όχι ο πελάτης. Έτσι τώρα κι αυτοί, αφού κλέψανε και κακοδιαχειρίστηκαν, πρέπει να τα πληρώσουν αυτοί και να αφήσουν την κακόγουστη προπαγάνδα για τους λίγους που την τρώνε.
ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΤΡΩΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ. ΚΑΝΑΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΤΟΥΣ.