• sxeseis...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #91919  από tyxer
 Τρί Ιουν 18, 2013 1:44 pm
προσκυνω κ εγω την Μαρια..!!!!!!!!!!!!!κορυφαιες ολες οι ατακες σου!!!!!!!!
ευχαριστω.. :-D
 #93229  από sissy
 Πέμ Ιούλ 18, 2013 3:58 pm
Η σκπ απο μόνη της δεν μπορεί να διώξει κάποιον απο κοντά μας. Και αν κάποιος φύγει απλώς δεν ήταν ποτέ πραγματικά μαζί μας.
Εγω εχω σκπ και πολλοί δεν το καταλαβαίνουν ευκολα αλλά όταν έχεις σχέση ο φίλος σου σε ζει όλες τις ώρες και όταν δεν είσαι καλά. Δεν είναι η κάθε μέρα ίδια για όλους.
Εγώ αλλες μέρες περπατάω καλά και άλλες χάλια.
Η κακή ψυχόλογία είναι αυτή που μειώνει τις ευκαιρίες στη ζωή.
Πιστεύω ότι το σημαντικότερο είναι να έχουμε καλούς και πιστούς φίλους (κάτι που σπανίζει μεταξύ γυναικών) και με τον σύντροφο μας να είμαστε και καλοί φίλοι.
Αμα ταιριάζεις φιλικά με τον άλλον και ξεκινήσει με φιλική διάθεση η γνωριμία τότε πιο εύκολα θα του πείς τι έχεις. Μετά άμα υπάρχει αμοιβαία έλξη ή εξελίσεται το φιλικό σε ερωτικό ή αν δεν είναι αμοιβαία παραμένει φιλικό
και κανένας δεν στεναχωρεί κανέναν. Αμα όμως κάποιος έχει καθαρά ερωτικό ενδιαφέρον για εσένα και θέλει να μπεί αμέσως στο ψητό, εκεί δεν νομίζω να υπάρχει σεβασμός και αλληλοκατανόηση.
 #93238  από costas1968
 Παρ Ιούλ 19, 2013 12:04 am
Αμα ταιριάζεις φιλικά με τον άλλον και ξεκινήσει με φιλική διάθεση η γνωριμία τότε πιο εύκολα θα του πείς τι έχεις. Μετά άμα υπάρχει αμοιβαία έλξη ή εξελίσεται το φιλικό σε ερωτικό ή αν δεν είναι αμοιβαία παραμένει φιλικό
και κανένας δεν στεναχωρεί κανέναν. Αμα όμως κάποιος έχει καθαρά ερωτικό ενδιαφέρον για εσένα και θέλει να μπεί αμέσως στο ψητό, εκεί δεν νομίζω να υπάρχει σεβασμός και αλληλοκατανόηση.[/quote]

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ..ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙΣ .ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!!!
:text-thankyouyellow:
 #93292  από nikolaras
 Σάβ Ιούλ 20, 2013 3:43 pm
Σχεσεις ? Χμμμμ δν θα κατσω να βγαλω την πικρια μ κ την χολη μου ΜΕ ΟΛΕΣ π εμπλεξα γιατι γ@**** τα ... Αν παρω βαση την τελευταια μ σχεση καλυτερα μονος κ αν βρεθει ανθρωπος στην ζωη μου παρα με καποοιον π με εβρισκε ως σακο για να αραδιασει τα ψυχολογικα του κ τις ανασφαλειες του
 #93294  από litsa
 Σάβ Ιούλ 20, 2013 3:57 pm
nikolaras έγραψε:Σχεσεις ? Χμμμμ δν θα κατσω να βγαλω την πικρια μ κ την χολη μου ΜΕ ΟΛΕΣ π εμπλεξα γιατι γ@**** τα ... Αν παρω βαση την τελευταια μ σχεση καλυτερα μονος κ αν βρεθει ανθρωπος στην ζωη μου παρα με καποοιον π με εβρισκε ως σακο για να αραδιασει τα ψυχολογικα του κ τις ανασφαλειες του
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :eusa-dance: :eusa-dance: :eusa-dance: :eusa-dance: :eusa-dance: :eusa-dance: :eusa-dance: :eusa-dance: :eusa-dance: :romance-kisscheek: :greetings-waveyellow:
 #93301  από LL--MM
 Σάβ Ιούλ 20, 2013 11:55 pm
nikolaras έγραψε:Σχεσεις ? Χμμμμ δν θα κατσω να βγαλω την πικρια μ κ την χολη μου ΜΕ ΟΛΕΣ π εμπλεξα γιατι γ@**** τα ... Αν παρω βαση την τελευταια μ σχεση καλυτερα μονος κ αν βρεθει ανθρωπος στην ζωη μου παρα με καποοιον π με εβρισκε ως σακο για να αραδιασει τα ψυχολογικα του κ τις ανασφαλειες του
Mερικοί μένουν μαζι μας "ως χάρη" -βλ. σελ 14, εδώ "πουλώντας εξυπηρέτηση στον ανάπηρο" μάλλον) ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΕΙΝΟΣ, λόγω των όποιων δυσκολιων που αντιμετωπίζει, δεν αξίζει καλύτερα από το να φορτωθεί και τις δικές τους: Αισχρή νοοτροπία, θυμίζει (ανάποδα, βέβαια, αλλά με το ίδιο νόημα) την παλιά φρασούλα του Καραγκιόζη: "τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου..."

Ασφαλώς κι έκανες καλά ν'απομακρυνθείς, Νικολάκη, αφού, εκτός αμοιβαιότητας, σχέση δεν υπάρχει: Δυστυχώς όμως, κι οι υγιείς έχουν απο δαύτα (ψυχολογικά κι ανασφάλειες): χρειάζονται κι αυτοί λοιπόν κατανόηση, όσο δε βρίσκουν, ώς πάτημα για τα προαναφερόμενα, "το θέμα μας". Να είσαι καλά, :greetings-waveyellow:

Η γιαγιά η Κασσάνδρα

Υ.Γ.: Αλλά βέβαια, εδώ μέσα, πολλοί μας "επιπλήττουν" :eusa-naughty: :eusa-naughty: :eusa-naughty: , που δε χαμογελάμε αφού χαμογελάει κάποιος που δεν έχει μήτε χέρια μήτε πόδια: viewtopic.php?f=44&t=3341 Μήπως μόνο για μας ισχύει η ...υποχρεωτικότητα του χαμογέλου;
ΤΟΤΕ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΜΟΓΕΛΑΝ; :teasing-neener:

Κι όμως, όλοι μας έχουμε προβλήματα: Κι αν κάνουμε ότι μπορούμε, όσο μπορούμε για τον εαυτό μας και για τους άλλους, θα μειωθούν κατά το δυνατό... :romance-caress: Μόνο που το πόσο δυνατό είναι αυτο, δεν είναι ποτε αυτονόητο. :(
 #93324  από sissy
 Κυρ Ιούλ 21, 2013 8:40 pm
costas1968 έγραψε:Αμα ταιριάζεις φιλικά με τον άλλον και ξεκινήσει με φιλική διάθεση η γνωριμία τότε πιο εύκολα θα του πείς τι έχεις. Μετά άμα υπάρχει αμοιβαία έλξη ή εξελίσεται το φιλικό σε ερωτικό ή αν δεν είναι αμοιβαία παραμένει φιλικό
και κανένας δεν στεναχωρεί κανέναν. Αμα όμως κάποιος έχει καθαρά ερωτικό ενδιαφέρον για εσένα και θέλει να μπεί αμέσως στο ψητό, εκεί δεν νομίζω να υπάρχει σεβασμός και αλληλοκατανόηση.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ..ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙΣ .ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!!!
:text-thankyouyellow:[/quote]

Γειά σου Κώστα!
Κατά την γνώμη μου η καλύτερη στιγμή να το πούμε είναι στο στάδιο που έχουμε απλά φιλική σχέση και αναλόγως με το πώς θα μας αντιμετωπίσει ο άλλος σαν φίλος θα φανούν πολλά και για το ποιόν του ανθρώπου, τον χαρακτήρα του,τις διαθέσεις του.

Γιατί όταν το μάθει και δείχνει πρόθυμος να μας συναντά συχνά και νιώσουμε οτι μας νοιάζεται, τότε ίσως και να μπορεί να εξελιχθεί και σε κάτι άλλο.
Ετσι μπορώ εγώ να το διαχειριστώ και είναι και πιο ασφαλές για εμένα.

Αλλά ο καθένας είναι ξεχωριστή περίπτωση.
Οτι ταιριάζει καλύτερα στον καθένα.
 #93325  από sissy
 Κυρ Ιούλ 21, 2013 8:52 pm

Γειά σου νικολαρα!
Κατά την γνώμη μου εμείς που έχουμε αυτό το θεματάκι υγείας πρέπει να μην έχουμε πολλά πολλά με απαισιοδοξους ανθρώπους που βαραίνουν υπερβολικά την ψυχική μας διάθεση.
Ολοι έχουν προβλήματα.
Θα βρείς κάτι καλύτερο.
 #102503  από eleni POL
 Τετ Μάιος 07, 2014 10:57 am
ΠΩΣ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟ ΦΟΒΟ.

Όλο και περισσότερες έρευνες συνδέουν την ωκυτοκίνη με την εμπιστοσύνη, όμως ποια είναι η σχέση της με το φόβο και πώς μπορούμε να συνδέσουμε τις θετικές επιδράσεις της με τη μείωση του φόβου;
Οι επιστήμονες άρχισαν να ερευνούν πώς επηρεάζει την εγκεφαλική λειτουργία, και αρκετές μελέτες έδωσαν συναρπαστικά ευρήματα. Μια από τις πιο σημαντικές εξέτασε αν η ωκυτοκίνη διαφοροποιείται από το πλασέμπο στην ενεργοποίηση περιοχών του εγκεφάλου. Διαπιστώθηκε ότι η ωκυτοκίνη μειώνει αισθητά την ενεργοποίηση της αμυγδαλής. (Η αμυγδαλή βρίσκεται στο κέντρο του εγκεφάλου, λειτουργεί σαν ανιχνευτής κινδύνου, είναι υπερευαίσθητη και ενεργοποιείται αυτομάτως, εκεί επικεντρώνονται όλοι οι μηχανισμοί του εγκεφάλου που σχετίζονται με το φόβο) Τώρα οι συσχετισμοί γίνονται πιο σαφείς: ο φόβος ξυπνάει την αμυγδαλή και διακόπτει τους δεσμούς των ανθρώπων· η ωκυτοκίνη νανουρίζει την αμυγδαλή και διευκολύνει τους δεσμούς, άρα ο φόβος και η ωκυτοκίνη είναι αντίπαλοι.
Αν η ωκυτοκίνη μειώνει την ενεργοποίηση της αμυγδαλής και αυξάνει την εμπιστοσύνη, για να μειώσουμε τους φόβους μας (και τις εκκρίσεις της αμυγδαλής) πρέπει να εκτεθούμε σε καταστάσεις όπου θα εμπιστευόμαστε τους άλλους και θα μας εμπιστεύονται και εκείνοι. Οπότε πρέπει να υποθέσουμε ότι οι ανθρώπινοι δεσμοί λειτουργούν ανασταλτικά στην υπερδραστήρια αμυγδαλή και ότι αυτό ακριβώς συνιστά ένα ακόμα ισχυρό κίνητρο για σχηματισμό ασφαλών δεσμών άρα και παραγωγή ωκυτοκίνης.

Για μερικούς η εμπιστοσύνη είναι δύσκολη υπόθεση, ειδικά αν μας έχουν προδώσει επανειλημμένα. Όμως τι συμβαίνει; Φταίνε οι πληγές της προδοσίας για το γεγονός ότι δεν εμπιστευόμαστε ή μήπως η έλλειψη εμπιστοσύνης φέρνει την προδοσία;
Φαύλος κύκλος; Και πως μπορούμε να τον σπάσουμε;
Η έρευνα έδειξε πως, όταν κάποιος έχει μια αυτοματοποιημένη αρνητική αντίδραση, η παροχή ωκυτοκίνης μπορεί να την αντιστρέψει μειώνοντας παράλληλα την ενεργοποίηση της αμυγδαλής. Οπότε, η ωκυτοκίνη μπορεί να σταματήσει τη ρύθμιση του φόβου. Πώς όμως αυξάνουμε το επίπεδό της για να σταματήσουμε τη ρύθμιση; Με το να βρισκόμαστε με ανθρώπους που εμπιστευόμαστε και μας εμπιστεύονται, καθώς έτσι αυξάνουμε τη δική μας ωκυτοκίνη και μειώνουμε την ενέργεια στα κυκλώματα του φόβου.

Από το βιβλίο του Σρινιβασάν Σ. Πιλέι με ελληνικό τίτλο: “Νικήστε τους φόβους σας”, εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Ο αγγλικός τίτλος του πρωτότυπου είναι: “Life Unlocked” (“Ξεκλείδωτη ζωή”).

Πηγή: http://psycheandlife2.wordpress.com/
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37