Καλησπερα, εδω και 4 χρονια το ακολουθω με καλα αποτελεσματα. Γυμναστικη, βιτανινες και πολυ καλη διατροφη την οποια συνεχως βελτιωνω διαβαζοντας. Ας ειναι καλα ολοι εδω μεσα που τοσο βοηθησαν 

Σκλήρυνση κατά πλάκας
queen_of_my_life έγραψε: ↑Τρί Οκτ 01, 2019 6:28 pm Πριν μήνες επισκέφθηκα και εγώ τον συγκεκριμένο γιατρό. Ακολούθησα ένα πρόγραμμα με βιταμίνες για λίγο καιρό ( 2 μήνες νομίζω)Queen , καλό θα ήταν να μας πεις πιο πολλές λεπτομέρειες, ποια ήταν η κατάστασή σου πριν πάρεις βιταμίνες, αν έπαιρνες πριν άλλα σκευάσματα, και τι περίμενες από την λήψη βιταμινών.
W0lf έγραψε: ↑Τετ Φεβ 12, 2025 11:21 am ... Δεδομένων της μαγνητικής, των συμπτωμάτων αλλά και προηγούμενων συμπτωμάτων (εξάντληση, νοητική ομίχλη, μικρής διάρκειας του να προσπαθώ να βρω τις λέξεις μου, δύσπνοια/βάρος στο στήθος κτλ) νομίζω πως πρέπει ν' αρχίσω να συμβιβάζομαι με την ιδέα της MS. Βέβαια, δείκτες όπως Β12, φυλλικό οξύ, D3 ήταν πολύ χαμηλά, οπότε ίσως να οφείλονται κι εκεί πέρα. Θα δείξει η συνέχεια.Γεια σου W0lf, το μεγαλύτερο μάθημα που μου δίνουν οι βιταμίνες είναι ότι το σώμα μας είναι μια πολύπλοκη μηχανή, η οποία με τον κατάλληλο τρόπο και εξοπλισμό μπορεί να λειτουργεί πολύ καλύτερα, σε σημείο ακόμα και να αντιστρέφει-υπερβαίνει βλάβες και ζημιές, ειδικά στους πιο νέους σαν έχουν τεράστια αποθέματα ίασης. Ο εξοπλισμός είναι οι διατροφή, η οποία εσωκλείει και τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά. Ο τρόπος, εννοώ την ψυχική διαύγεια αλλά και σωματική εκγύμναση.
Αν, τελικά, επιβεβαιωθεί η MS είμαι πολύ μπερδεμένη για το αν πρέπει ν' ακολουθήσω φαρμακευτική αγωγή ή να το παλέψω με διατροφή + γυμναστική + συμπληρώματα. Οι παλιές καραβάνες μια συμβουλή; Τα έχω τόσο μπερδεμένα στο μυαλό μου κι όλα φαντάζουν βουνό.