• ela nte????

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #25113  από noname
 Παρ Απρ 16, 2010 10:17 am
ΑΠΟΜΥΕΛΥΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ
 #25115  από Στάθης
 Παρ Απρ 16, 2010 10:39 am
Η απάντηση στο ερώτημα σου είναι όχι.

Η απομυελύνωση οδηγεί στην ΣΚΠ.

Σκλήρυνση κάτα πλάκας σημαίνει όταν απομυελώνεται ένας νευρολογικός ιστός και αποτυχάνει ή επιδιόρθωσή του, τότε καλύπτετε το κομμάτι αυτό από ένα σκληρό ιστό, το οποίο εμφανίζεται στην μαγνητική σαν μια μαύρη τρύπα, τις λεγόμενες ΠΛΑΚΕΣ.
 #25116  από κωστας
 Παρ Απρ 16, 2010 10:43 am
εγω εχω 11 χρονια σκπ και στο βιβλιαριο μου για να μου γραψουν φαρμακα ποτε απομ/ση το γραφουν και ποτε σκπ καθως επισης και στις ιατρικες βεβαιωσεις!η σκπ ειναι μια απομ. νοσος οπως και να το γραψουν ειναι το ιδιο!
 #25147  από Nick
 Παρ Απρ 16, 2010 1:49 pm
Ο Στάθης έχει απόλυτο δίκιο. Δεν τίθεται θέμα κάλυψης, απόκρυψης της αλήθειας. Και κατά την άποψή μου καλό είναι να γράφουν ΣΚΠ και όχι απομυελίνωση (αν έχεις φυσικά), γιατί η ΣΚΠ είναι σοβαρότερη περίπτωση ακριβώς γιατί υποδηλώνει τετελεσμένο γεγονός. Δηλαδή εγκατεστημένες ουλές στον εγκέφαλο που δεν θα επιδιορθωθούν ποτέ και άρα για μόνιμες βλάβες, μη αναστρέψιμες. Ενώ, απομυελυνωτική νόσος σημαίνει απομυελίνωση των νευρώνων, κάτι το οποίο μπορεί με κορτιζόνη - ιντερφερόνη να σταματήσει και μετά ο ίδιος ο οργανισμός να επαναμυελινώσει, χωρίς να μείνουν μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες.
Προφανώς, δηλαδή στην περίπτωση της Ντίας πρόλαβαν την νόσο στην αρχή της, πριν προλάβει να προκαλέσει μόνιμες βλάβες. Άρα έχει απομυελινωτική νόσο, επί του παρόντος. Αν οι ιντερφερόνες σταματήσουν την απομυελίνωση (το πιο πιθανόν), θα παραμείνει απομυελινωτική νόσος. Αν στο μέλλον παρά τη χορήγηση ιντερφερόνης πάθει ώσεις που δεν θα μπορέσει να σταματήσει τις απομυελινώσεις στην αρχή τους και αυτές προκαλέσουν μόνιμες βλάβες - ουλές στον εγκέφαλο, τότε θα έχει ΣΚΠ.
Εύχομαι Ντία μου, να παραμείνεις με απομυελινωτική, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι έχουν δίκιο οι γιατροί όταν διατείνονται ότι η ΣΚΠ πλέον είναι πάθηση που όχι μόνο αντιμετωπίζεται αλλά και που καταπολεμιέται.
 #25302  από ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ
 Σάβ Απρ 17, 2010 6:09 pm
ax vre Nick mou opos ta perigrafeis skiaxtika!auto to tetelesmeno gegonos pou to vionoume oloi kathimerina (ki auth th stigmh ego pou exo tis apaisies epiptoseis tou avonex->sxesh agaphs -misous) einai poli skliro...ntia mou, makari panagia mou, na meineis se auto!
 #25414  από nikol
 Δευ Απρ 19, 2010 11:33 am
Geia sas k apo emena....!

Gia to onoma ths nosou....,symfwnw me tous parapanw alla mn ksexnate oti eimaste sthn ELLADA!!! Den prokeitai na eimaste pote toso mprosta wste na kseroume pws legetai akrivws k giati!
Kouragio eyxomai se olous k dynamh na antimetwpisoume otidhpote emfanistei!!! Aisiodoksia k elpida....
Ta leme...
 #25423  από Nick
 Δευ Απρ 19, 2010 12:10 pm
:oops: Μη σκιάζεσαι ρε Κατερινάκι και με ταράζεις. Κουράγιο, ψυχραιμία, υπομονή, να ζήσουμε τη "ζωούλα" μας. Έχει και καλύτερα, έχει και χειρότερα, άλλα υποφέρονται και άλλα είναι ανυπόφορα. Τί να κάνουμε, άλλοι κερδίζουν το λαχείο και άλλοι το "λαχείο".
 #59241  από manoula 2
 Τρί Σεπ 06, 2011 3:32 pm
Αχ βρε παιδια ποσο χαιρομαι που υπαρχουν καποιοι που διαλευκαναν το τι εχουμε γιατι οταν εγω ειπα πριν μερικους μηνες οτι εχω απομυελινωτικη νοσο λογω 4 μικρων στικτων εστιων που εχουν χτυπησει μονο αισθητικη μοιρα καποιοι επεσαν να με φανε και να με πεισουν οτι ντε κ καλα εχω σκληρυνση και θα κατσω σε καροτσακι....ελεος!!!!Δυναμη κ κουραγιο σε ολους μας,ειμαστε συνοδηποροι ασχετα απο την ασθενεια που εχει ο καθενας!!!!
 #59252  από manoula 2
 Τρί Σεπ 06, 2011 6:07 pm
Εμενα μου ειπαν για το επιδομα να το παρω εξ αρχης αφοΥ εκανα αβονεξ κι επειδη κατεβασα τον δημοσιουπαλληλικο κωδικα μιας και ειμαι ασφαλισμενη του δημοσιου λεει ξεκαθαρα πως η σκληρυνση κατα πλακας ειναι μια απομυελωνωτικη νοσος που ανηκει στην μεγαλη κατηγορια των νοσων του κολαγονου.
 #59340  από Genovefa®
 Πέμ Σεπ 08, 2011 8:12 am
κι εμενα απομυελινωτική νόσο την γραφουν αλλα κομματιαζομαι με την ζεστη και την υγρασια...Οπως και να τη γραφουν.
Παντως για τον Μυλωνα στο Διαβαλκανικο,αν και δεν τον εχω επισκεφτει ποτε εχω ακουσει τα καλυτερα κι επισης οτι ειναι πιο "ευελικτος" στο θεμα των φαρμακων.