• KORTIZONI KANEIS???

• Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
 #49365  από elenantag
 Δευ Μαρ 14, 2011 7:59 pm
παιδια μπορει να με διαφωτισει καποιος σχετικα με την κορτιζονη και την οραση μου????
ειχα μια υποτροπη πριν 15 μερες και αναγκαστικα να κανω εισαγωγη στο νοσοκομειο και να λαβω θεραπεια κορτιζονης των 1000mg ανα ημερα για 3 μερες και μετα για 20 μερες παιρνω χαπια κορτιζονης....
το προβλημα μου ειναι οτι απο την ημερα που ξεκινησε η θεραπεια δεν βλεπω ΚΑΘΑΡΑ σε μακρινες αποστασεις... βλεπω κα8αρα μεχρι το 1-1,5 μετρο μετα θολωνει το τοπιο.... νομιζω οτι ειναι απο την κορτιζονη και οχι απο την σκληρυνση.... τι να κανω να ανησυχισω περισσοτερο???? αυτο θα σταματησει μολις σταματησω την θεραπεια...
αν γνωριζει καποιος ας με βοηθησεις... ευχαριστω πολυ!!!!
 #49439  από Claire
 Τετ Μαρ 16, 2011 9:25 am
Γεια σου Elenantag!
Η διαταραχή αυτή της όρασης που αναφέρεις είναι αμφοτερόπλευρη (δηλαδή και στα δύο μάτια)?
Σου έχει, κατά καιρούς, χορηγηθεί αρκετές φορές θεραπεία με κορτιζόνη?
Υπάρχει μια πιθανότητα να ευθύνεται η κορτιζόνη και καλό θα είναι να το αναφέρεις στο γιατρό σου για να το αξιολογήσει!
Πολλά περαστικά! :greetings-waveyellow:
 #49447  από pelopidas
 Τετ Μαρ 16, 2011 1:19 pm
elenantag έγραψε:παιδια μπορει να με διαφωτισει καποιος σχετικα με την κορτιζονη και την οραση μου????
ειχα μια υποτροπη πριν 15 μερες και αναγκαστικα να κανω εισαγωγη στο νοσοκομειο και να λαβω θεραπεια κορτιζονης των 1000mg ανα ημερα για 3 μερες και μετα για 20 μερες παιρνω χαπια κορτιζονης....
το προβλημα μου ειναι οτι απο την ημερα που ξεκινησε η θεραπεια δεν βλεπω ΚΑΘΑΡΑ σε μακρινες αποστασεις... βλεπω κα8αρα μεχρι το 1-1,5 μετρο μετα θολωνει το τοπιο.... νομιζω οτι ειναι απο την κορτιζονη και οχι απο την σκληρυνση.... τι να κανω να ανησυχισω περισσοτερο???? αυτο θα σταματησει μολις σταματησω την θεραπεια...
αν γνωριζει καποιος ας με βοηθησεις... ευχαριστω πολυ!!!!

προσοχη! μπορει να εχει ανεβει η πιεση στο ματι!
η κορτιζονη μπορει να ανεβασει και την πιεση του αιματος
(ελπιζω να σου εχουν τονισει κομενο το αλατι και την ζαχαρη, οσο κανεις κορτιζονοθεραπεια)
πηγαινε στον οφθαλμιατρο να την μετρησει
αν ειναι αυξημενη, σου δινει ενα κολυριο και τελος