• Παρουσίαση Μελών

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #683  από Χρήστος
 Τετ Νοέμ 19, 2008 12:27 am
litsa έγραψε:παρακέντηση στην σπονδυλική στήλη στο νωτιαίο μυελό, - αλλά μην φοβάσαι- είναι σαν να σου παίρνουν αίμα και πρέπει να είσαι ακίνητη.
μου έκαναν πάρα πολλές εξετάσεις αίματος - κάποιες σελίδες-.
επίσης μου εκαναν προκλητά δυναμικά και νευροφυσιολογικό έλεγχο.
Συν τις 4 μαγνητικές αυχένα,θώρακα, κεφάλι, μέση. Νοσηλεύτηκα 6 -7 μέρες

τη 2η φορά: ξανά τις 4 μαγνητικές - γιατί έχω και κοίλες που μπορούν να δώσουν τα μουδιάσματα που έχω- και χορήγηση του ίδιου σχήματος κορτιζόνης. Νοσηλεία μόνο για 3 μέρες.
Καλησπερα και απο μενα.
ΜΗΝ κανεις παρακεντηση. Δεν χρειαζεται. Τζαμπα θα σε τριπησουνε απο 1-6 φορες αναλογα το ποσο "ευστοχοι" ειναι και το ποσο "ευθεια" ειναι η σπονδυλικη σου στηλη. Η διαδικασια ποναει απιστευτα αν δεν σου κανουνε αναισθησια και ειναι παντελως αχρηστη. Απο οταν βρεθηκε ο μαγνητικης, η παρακεντηση ειναι πλεον περιττη.
Ολες τις αλλες εξετασεις καλο και χρησιμο ειναι να τις κανεις για να βγει καλυτερη συμπληρωματικη εικονα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Χρήστος την Τετ Νοέμ 19, 2008 3:00 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #685  από thanos
 Τετ Νοέμ 19, 2008 1:21 am
Εγω εκανα μαγνητικη στο κεφαλι που εδειχνε πολλαπλες εστιες.
Μετα ο γιατρος μου ζητησε καποιες εξετασεις αιματος ωστε να αποκλειστουν καποιες αλλες ασθενειες. Εκανα προκλητα δυναμικα που ειναι πολυ ευκολη εξεταση.
Και μετα εκανα παρακεντηση. Μου εβαλε ξυλοκαινη και εκανε την ενεση ο γιατρος χωρις να πονεσω ιδιαιτερα. Το πετυχε με την μια. Μετα επρεπε να ειμαι ακινητος, ξαπλωμενος για 4-5 ωρες ωστε να μην εχω πονοκεφαλους μετα. Και πραγματι δεν ειχα. Τις εξετασεις τις εκανα σε ιδιωτικη κλινικη και με κρατησαν μια μερα. Σε δημοσιο σε κρατανε παραπανω. Παντως η διαγνωση βγηκε χωρις τα αποτελεσματα της παρακεντησης γιατι αργουσαν παρα πολυ να βγουν και γιατι ολα τα αλλα εδειχναν οτι εχω. Οταν βγηκαν επιβεβαιωσαν την ασθενεια.
Το καλο στην παρακεντηση ηταν οτι δεν ειδα την βελονα που με τρυπησε και ουτε φυσικα τον γιατρο να το κανει. Ουτε τωρα ξερω τι με τρυπησε. Καλυτερα να μην ξερεις γιατι θα φοβηθεις λογικα.
 #686  από ioanna papantoni
 Τετ Νοέμ 19, 2008 1:42 am
[/quote]
Καλησπερα και απο μενα.
ΜΗΝ κανεις παρακεντηση. Δεν χρειαζεται. Τζαμπα θα σε τριπησουνε απο 1-6 φορες αναλογα το ποσο "ευστοχοι" ειναι και το ποσο "ευθεια" ειναι η σπονδυλικη σου στηλη. Η διαδικασια ποναει απιστευτα αν δεν σου κανουνε αναισθησια και ειναι παντελως αχρηστη. Απο οταν βρεθηκε ο μαγνητικης, η παρακεντηση ειναι πλεον περιττη.
Ολες τις αλλες εξετασεις καλο και χρησιμο ειναι να τις κανεις για να βγει καλυτερη συμπληρωματικη εικονα.[/quote]

Το αν πρεπει να γινει η μαγνητικη ή οχι αυτο το αποφασιζουν οι γιατροι...Δεν ειναι δυνατον να πας σε εναν γιατρο κ να του πεις τι να κανει γιατι αν ηταν ετσι δεν χρειαζοταν να παμε αφου ξερουμε την λυση απο μονοι μας.
Δεν νομιζω πως ειναι σωστο να φωναζουμε καποια πραγματα κ να τρομοκρατουμε χωρις να πρεπει τα ατομα που ζηταν μια γνωμη με τετοιο τροπο.Χρηστο πραγματικα δεν νομιζω οτι ηταν τροπος αυτος να απαντησεις πραγματικα συγνωμη που απαντω ετσι αλλα πραγματικα σκεψου λιγο να ζητας συμβουλη για κατι τετοιο κ να σε τρομαζουν ετσι το οτι δεν πηγε καλα σε εσενα για τους λογους που δεν πηγε δεν παει να πει οτι ηταν ή οτι θα ειναι για ολους ετσι.
Και τελος εγω εκανα παρακεντιση με ναρκωσαν γιατι δεν ηθελαν να με ταλαιπωρησουν δεν ενιωσα τπτ εμεινα οπως ειπε κ ο Θανος ξαπλωμενη 5 ωρες οπως πρεπει κ μετα πηγα σπιτι μου,ειχα μετα πονοκεφαλο αλλα μου περασε.Ειναι αναλογα το πως θα ζητησεις να σου την κανουν πιστευω κ τι συνεργασια εχεις με τον γιατρο σου.
 #687  από Χρήστος
 Τετ Νοέμ 19, 2008 2:12 am
Καταρχιν δεν αναφερθηκα σε μαγνητικη, αλλα σε παρακεντηση. Φυσικα και ειναι δυνατον να μιλησεις με το γιατρο και να του πεις τι σκεφτεσαι. Η παρακεντηση και απο πλευρας νομοθεσιας ειναι πλεον ξεπερασμενη. Κανενας γιατρος δεν ειναι αυθεντια, και πολλοι μαλιστα κανουνε δοκιμες πανω μας.

Απο κει και περα ο καθενας ειναι ελευθερος να επιλεξει να κανει οτι θελει. Δεν τρομοκρατουμε κανενα αναφεροντας πραγματικα περιστατικα. Ουτε ειπα/με σε κανενα να μην κανει εξετασεις. Συνεχιζω να πιστευω οτι ο τροπος μου ηταν απολυτως σωστος. Σε σενα μπορει να πηγαν ολα καλα με την παρακεντηση και να επεσες κατευθειαν στον καλυτερο γιατρο, αλλα υπηρχουν και περιπτωσεις που τα πραγματικα δεν εξελιχτηκαν καθολου καλα. Αυτα οταν ρωταει καποιος οφειλουμε να του τα πουμε. Αν ειναι να του λεμε παντα οτι τιποτα δεν ποναει και οτι ολα ειναι ανωδυνα, τοτε δεν χρειαζεται να γραφουμε. Αλλο να εμψυχωνουμε και αλλο να κοροϊδευουμε το συνομιλητη μας.

Εγω μετεφερα την προσωπικη μου εμπειρια και εσυ τη δικη σου. Σεβαστες και οι δυο. Απο κει και περα ενηλικοι ειμαστε ολοι εδω μεσα και ικανοι να αποφασισουμε. Εμενα παντως με ενοχλησε παρα πολυ που κανενας δεν με ειχε προειδοποιησει για τη συγκεκριμενη εξεταση και εχω την υποχρεωση να ειδοποιησω εγω απο τη στιγμη που ο αλλος ζηταει τη γνωμη μου.

Δεν νομιζω να προσβαλα κανενα, ουτε να ειπα κατι αρνητικο. Με το γιατρο του ο καθενας οφειλει να τα συζητα ολα. Αν ο γιατρος της πιστευει οτι χρειαζεται αυτη η εξεταση (που και με βαση ιατρικων κανονισμων να το δεις δεν χρειαζεται, απλα βοηθητικη ειναι), τοτε καλως να την κανει, εχοντας ομως πληρη επιγνωση του τι κανει.
 #688  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Τετ Νοέμ 19, 2008 9:33 am
Συμφωνώ και εώ ότι η παρακέντηση είναι μια βοηθητική εξέταση . Στον τωρινό χρόνο νομίζω ότι η παρακέντηση είναι περιττή . Εμένα μου έκαναν παρακέντηση στο Αιγινείτιο . Πέρα από τον πόνο και την ακινησία για πολλές ώρες εμένα με πείραξε η παρουσία του χειροδύναμου υπαλλήλου που σε κρατούσε ακίνητο μέχρι ο γιατρός να πετύχει το τσίμπημα .
 #689  από manos81
 Τετ Νοέμ 19, 2008 10:14 am
file giorgo tin parakentisi mou tin ekanan kiemena sto eginitio kai den eixe rthi kanenas na me krataei.mia gineka nevrologos poli kali h kaponi etsi legete.pantos akouga to tsimpima mines meta...
 #690  από Μαρία
 Τετ Νοέμ 19, 2008 10:33 am
Εγώ δεν κατάλαβα τίποτα με την παρακέντηση πιο πολύ πονάω όταν μου παίρνουν αίμα το μόνο που με ταλαιπώρησε ήταν ο τρομερός πονοκέφαλος παρόλο που είχα κάτσει ξαπλωμένη όλη μέρα
 #691  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Τετ Νοέμ 19, 2008 11:08 am
Καλημέρα Μάνο , Μαρία . Την παρακέντηση την έκανα το 2001 ή 2002 . Μήπως τότε έτσι ήταν τα πράγματα ; Πάντως χάρηκα πολύ που , έστω και έτσι συνενοηθήκαμε με τον Μάνο που είχαμε να ανταλάξουμε μηνύματα από τον Αύγουστο .
 #693  από ioanna papantoni
 Τετ Νοέμ 19, 2008 12:53 pm
den eipa egw na kanakeuoume kanenan k na mhn leme ta pragmata opos einai agapite xristo.
alla den nomizw pws einai swsto na grafeis k na tonizeis ta logia sou me terastia grammata k na kraugazeis tis apopsis soy ena auto.
mhpws prepei loipon na anarotitheis oti isws ypirxan kapoioi logoi pou den pigan kala ta pragmata stin diki so parakentisi mhpws ypirxan kapoioi paragontes pou epireasan arnitika tin eksetasi?auto mono.
sigoyra den mporoume oloi na sumfwnoume alla den dexomai k tin apopsi tou ta parousiazoume ola rodina k den leme tin alithia opos eipes,sevasti i apopsi sou alla to eipes k monos sou einai analoga tou pou tha peseis k k to pws tha to antimetopiseis.
episis fysika kaneis den einai alanthaston k fysika k oi giatroi kanoun lathoi kapoies fores oudis asfaltos(opws leei k i atzela :lol: )apo tin alli omos na pame k na poume sto giatro ti?mhn mou kaneis auti tin eksetasi einai aparxaiomeni kane mou ayti pou einai sygxroni?den nomizw...
auta loipon apo emena dimokratia exoume mporoume na diafwnoume k na parathetoume o kathenas ta epixeirimata tou k tin apopsi tou...
kalimera eipa den eipa

kalimera :D :D :D
 #695  από Χρήστος
 Τετ Νοέμ 19, 2008 2:59 pm
Αν σε πειραξε το size των γραμματων, αυτο διορθωνεται πολυ ευκολα με ενα εντιτ. Σε ολα τα αλλα που λες ομως για μενα δεν εχεις δικιο. Ακριβως για να μην κανακευουμε κανενα πρεπει να τα αναφερουμε ολα. Που ξερεις αν ο οποιοσδηποτε αλλος που παει να κανει παρακεντηση αντιμετωπισει κατι παρομοιο για παρεμφερεις λογους? Και στην τελικη η ανικανοτητα ορισμενων γιατρων φταιει πρvτιστως. Εγω τους ειπα να μην μου κανουν και εκεινοι επεμεναν, με αποτελεσμα να με κατακρεουργησουν και να εμφανισω σπαστικοτητα. Η ουσια απο τη δικη μου πλευρα ειναι οτι η εξεταση ειναι επωδυνη αν δεν πεσεις στο σωστο ανθρωπο. Ευχομαι ολοψυχα να μην χρειαστει να τραβηξεις ποτε αυτα που επαθα εγω για να με καταλαβεις.
Επισης δεν μου ακουγεται πολυ καλο αυτο που λες για τους παραγοντες που επηρεασαν αρνητικα. Σου ειχα πει πολυ συνοπτικα την ιστορια. Τωρα αν εσυ κρατησες απο εκει συγκεκριμενα πραγματα, δεν φταιω εγω.
Κατα τα αλλα οπως λες και συ δημοκρατια εχουμε, για αυτο και αναφερουμε ολες τις αποψεις.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12