• Πως βιώνω προσωπικά τη σκπ, (στάδια, αντιμετώπιση συμβουλές)

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #10769  από soulla
 Τετ Οκτ 28, 2009 1:53 pm
ποσα χρονια εχεις διαγνωστει?πωσ ησουν πριν?και πωσ θα ησουν τωρα αν σου ελεγαν σκληρηνση τελος.θα συνεχιζες να εχεις καταθληψη ;) εγω παντως δεν θα ειχα καταθληψη για αυτο και δεν δεχομαι τον ορο αυτο σε κανενα απο εμας μακαρι να ειχαμαι καταθληψη και οχι ΣΚΠ Ξερεις τι συμαινουν αυτα τα αρχικα :?: :?:
 #10771  από Konstantina
 Τετ Οκτ 28, 2009 2:11 pm
Κοιτάξτε, πριν τη ΣΚΠ είχα περάσει στάδια κατάθλιψης επειδη μου συνέβαιναν πράγματα στη ζωή μου. Τώρα με τη ΣΚΠ δεν έχω κατάθλιψη γιατί είμαι καλά ψυχολογικά. Δεν βλέπω στον εαυτό μου συμπτωμα της ΣΚΠ την κατάθλιψη
 #10785  από anni
 Τετ Οκτ 28, 2009 7:30 pm
Το χειροτερο μου οταν το ανακαλυψα πριν 5 χρονια[ Ειχαν προηγηθει 5 ατελειωτα χρονια με πονους στη μεση.] Προβληματα στην οραση ολη η αριστερη πλευρα δεν λειτουργουσε. Σχημα κορτιζονης στο νοσοκομειο.Ενεσεις, μετα απο καιρο υποχωρησαν .πριν 3 χρ με πιανει δεξι ποδι δεξι χερι αλλα το ελενχω.Δεν δουλευω[θα το ηθελα αλλα...]στο σπιτι δουλειες,παιδι ολα στο μετρο που μπορω.Το προβλημα μου ειναι οτι δεν οδηγω και δεν ειμαι ανεξαρτητη Νοιωθω,κατα ενα περιεργο τροπο,πολυ δυνατη και ειμαι πολυ αισιοδοξη Μπορω να περπαταω αλλα οχι παρα πολυ.Αυτα σε πολυ γενικες γραμμες. Εχω βεβαια και τα πανω κατω μου.
 #10790  από costas
 Τετ Οκτ 28, 2009 8:47 pm
8-)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος costas την Σάβ Νοέμ 07, 2009 8:16 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #10793  από litsa
 Τετ Οκτ 28, 2009 10:06 pm
ax anni!!
τι μου θύμησες και με τη μέση..
που να σου λέω πόσα χρόνια υπέφερα μάλλον προεόρτια της σκπ ήταν.. και τα ρίχνανε στη μέση που όντως έχω πρόβλημα .. αλλά τότε εγώ ενιωθα ότι ''κάτι'' έχω αλλά τι ??? που να ξέρω.....
;) ;)
καλά δεν συζητώ για την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα που μου έβγαλε στην επιφάνεια η όλη κατάσταση..ούτε για τις φοβίες που απέκτησα και τον πανικό... αλλά οκ !!
έχω αρχίσει να τα ελέγχω σε πολύ μεγάλο βαθμό..!! που σημαινει ότι ειμαι αρκετά καλά!!!
και αισιόδοξη!!
ακόμα και την κατάθλιψη που μπορεί να είχα κάποια στιγμή μου την προκαλούσαν τα παραπάνω γιαυτό και ο γιατρός αρνιοταν πεισματικά να μου δώσει φάρμακα! ώσπου τα καταφεραμε..!!!!!!!
φιλιά πολλά!
;) ;)
 #10816  από christina
 Πέμ Οκτ 29, 2009 9:10 am
Καλημέρα κορίτσια,

λέω κορίτσια, γιατί κυρίως γυναίκες συμμετείχαν στη συζήτηση και γιατί οι γυναίκες έχουν εκ φύσεως πιο ευαίσθητη ψυχολογία.. :cry:
Θεός δεν υπάρχει όπως μαθαίνουμε στο σχολείο (άλλωστε η ιδιότητά μου ως μηχανικός δε θα μου επέτρεπε παρά να σκέφτομαι ορθολογιστικά!). Κ πως να πιστέψεις οτι υπάρχει όταν συμβαίνουν τόσα άδικα πράγματα γύρω μας..Αν υπάρχει κάτι ανώτερο, θεωρώ πως βρίσκεται μέσα στον καθένα μας ξεχωριστά..Όλοι έχουμε την ανάγκη σε κάτι να πιστέψουμε, κάπου να στηριχθούμε από κάπου να πιαστούμε..
Μακάρι όλοι σας να βρείτε τη δύναμη που αναζητάτε! Η ζωή με όλα τα καλά και τα άσχημά της είναι δώρο που πριν γεννηθούμε δεν είχαμε...Τα πράγματα είναι πιο απλά, εμείς τα κάνουμε δύσκολα. ;)

Φιλιά
 #10818  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Πέμ Οκτ 29, 2009 9:28 am
Συμφωνώ με ότι λες , όμως αμφισβητώ την πιο ευαίσθητη ψυχολογία του θηλυκού γένους .
 #10842  από Konstantina
 Πέμ Οκτ 29, 2009 12:36 pm
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ έγραψε:Συμφωνώ με ότι λες , όμως αμφισβητώ την πιο ευαίσθητη ψυχολογία του θηλυκού γένους .

Συμφωνώ συμφωνώ οι άντρες είναι πιο ευαίσθητοι από τις γυναίκες!