• Αναθεώρηση των θεραπευτικών στόχων στη σκλήρυνση κατά πλάκας

• Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #106338  από Κωνσταντίνα
 Δευ Σεπ 22, 2014 7:16 pm
neroxytis έγραψε:Αναρωτιέμαι πώς η ψυχή μπορεί να προκαλέσει ebola, AIDS, ανεμοβλογιά κλπ. Όταν βρεθεί τι ακριβώς προκαλεί ΣΚΠ, η δήλωση "η ψυχή προκαλεί ΣΚΠ" θα ακούγεται εξίσου αστεία.

Επίσης, η άποψη δεν με θυμώνει καθόλου. Με απογοητεύει, θα έλεγα. Βρισκόμαστε στο 2014... Τα υπόλοιπα προτιμώ να τα αγνοήσω, γιατί δεν θέλω να επιστρέψω τον χαρακτηρισμό. Αν είχες κάποιο λογικό επιχείρημα θα το παρέθετες.

ΥΓ: Το αυγό έκανε την κότα.
Χάρη μου δεν κατάλαβα :shock: ότι έπρεπε να διαχωρίσω τις ασθένειες σε α)μικροβιακές(ιούς όπως AIDS, ανεμοβλογιά κτλ) που η επιστήμη μπορεί και θεραπεύει τις περισσότερες β)στην οξεία τους φάση(αμυγδαλίτιδα, σκωληκοειδίτιδα κτλ που η ιατρική μπορεί να αντιμετωπίσει και γ)στις χρόνιες που μας ταλαιπωρούν και έρχονται στη ζωή μας ως "προίκα"(καρκίνος κάποιες μορφές ιάσιμες, σκπ, λύκος, ψωρίαση κτλ).
Έχω ισχυριστεί σε δημοσιεύσεις μου τη θέση μου και νόμιζα ότι είναι γνωστό, ότι το χρόνιο στρες(οποιασδήποτε μορφής, ας μην επαναλαμβάνομαι, επειδή με βαριέμαι), οδηγεί σε ασθένεια.
Έκανες να φαίνεται γελοίος ο συλλογισμός μου :smile-giggle: , αλλά δεν πειράζει :smile-nod: , συμβαίνει όταν υπάρχουν ισχυρισμοί που έχουν βιωματικό βάρος και από τις δύο πλευρές.
Δεν πειράζει καθόλου που δε συμφωνούμε φίλε μου :smile-rofl: :smile-flower:

Γιάννη μου συμφωνώ απόλυτα μαζί σου :smile-kiss: :smile-flower: , σ' αυτό ποντάρουν οι "σωτήρες" μας.
 #106340  από neroxytis
 Δευ Σεπ 22, 2014 9:49 pm
Δεν ήταν στις προθέσεις μου να γελοοποιήσω κανέναν και ζητώ συγγνώμη αν το έκανα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως είναι μέγιστο σφάλμα να αποδίδουμε στο ψυχικό στρές νόσους τις οποίες δεν ξέρουμε από πού προέρχονται. Το "δεν ξέρω" είναι η εντιμότερη απάντηση.
 #106342  από tom80
 Δευ Σεπ 22, 2014 10:52 pm
neroxytis έγραψε:Αυτό που θέλω να πω είναι πως είναι μέγιστο σφάλμα να αποδίδουμε στο ψυχικό στρές νόσους τις οποίες δεν ξέρουμε από πού προέρχονται.
Χάρη, αν και συμφωνώ γενικότερα με αυτά που γράφεις και έχεις σωστή κρίση, στο θέμα «άγχος» είσαι λάθος,
Αν το άγχος είχε φωνή θα ούρλιαζε στο αυτή σου : «Πολύ με υποτίμησες φιλέ, εγώ μονάχα λίγο».
Το άγχος μπορεί να είναι ενδογενές ή εξωγενής. Αν είναι εξωγενής παλεύεται, το ενδογενές όμως πολύ δύσκολα.
Το άγχος οδηγεί στο οξειδωτικό στρες. Ένας οξειδωμένος οργανισμός είναι πολύ ευάλωτος σε ασθένειες.
Όλοι οι ασθενείς με ΠΣ είναι οξειδωμένοι !!! και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο άγχος τους.

Τα ανωτέρω ΝΑΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΝΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ. ΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΟΥΣΙΟΥΔΗ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΣ.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15015004
 #106343  από neroxytis
 Δευ Σεπ 22, 2014 10:57 pm
Συμφωνώ απολύτως ότι το οξειδωτικό στρες παίζει ρόλο στη ΣΚΠ. Το ψυχικό άγχος όμως είναι υπαρκτό (όχι σε όλους), αλλά πρόκειται για αίτιο ή για αποτέλεσμα της νόσου; Αυτό που τονίζω είναι ότι δεν πρέπει να το εκλαμβάνουμε σαν αίτιο ελαφρά τη καρδία, επειδή μας δίνει μια βολική και εύκολη ερμηνεία για τη νόσο.
 #106344  από litsa
 Δευ Σεπ 22, 2014 11:43 pm
δυστυχώς δεν είναι ελαφρά την καρδία αίτιο για την νόσο και για κάθε νόσο..
εμάς μας βγήκε σκπ, για κάποιους λόγους, σε κάποιον άλλο ρευματισμούς και λοιπά....

το άγχος είναι κάτι που μπορεί να κινήσει τα πάντα....

για αυτό και όσο καλύτερα μάθουμε να το διαχειριζόμαστε.... τόσο το καλύτερο..
αν το είχαμε αποδεχθεί και καταλάβει από πιο νωρίς, θα ήταν ακόμα καλύτερα...

εδώ τώρα που το ξέρουμε, πόσες φορές δεν μας παρασύρει???

άλλοθι δεν ψάχνω, δεν πετάω στα σύννεφα, δεν με βολεύει καθόλου να ρίχνω τις ευθύνες στους άλλους... στην επιστήμη, στον Θεό, στην τύχη μου την μαύρη, την μωβ, την ροζ κτλ κτλ
Αφού ξέρω πολύ καλά, ότι φάρμακο δεν υπάρχει, τουλάχιστον για θεραπεία, παρά μόνο για πιθανή σταθεροποίηση, τότε προς τι η ανάλωση μου, για τα υπόλοιπα???

Αλλά, τουλάχιστον, αγωνίζομαι όσο μπορώ... και λέω ότι όσο μπορώ να βοηθήσω το έρημο το σώμα μου, που η μιλιά του στην κακοποίηση που του κάνουμε είναι η εκδήλωση πόνου, αρρώστιας κτλ κτλ...

για αυτό keep walking!!
μην το βάζετε κάτω!!!
αγωνιστείτε!!!
όχι μιζέρια!!
:happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower:
 #106367  από tom80
 Τρί Σεπ 23, 2014 4:33 pm
neroxytis έγραψε:Συμφωνώ απολύτως ότι το οξειδωτικό στρες παίζει ρόλο στη ΣΚΠ. Το ψυχικό άγχος όμως είναι υπαρκτό (όχι σε όλους), αλλά πρόκειται για αίτιο ή για αποτέλεσμα της νόσου; Αυτό που τονίζω είναι ότι δεν πρέπει να το εκλαμβάνουμε σαν αίτιο ελαφρά τη καρδία, επειδή μας δίνει μια βολική και εύκολη ερμηνεία για τη νόσο.
Η δυτικού τύπου Ιατρική επιστήμη έχει αποδείξει ότι το άγχος είναι βασική αιτία του οξειδωτικού στρες άλλες αιτίες είναι το κάπνισμα, η κακή διατροφή και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ (παρεμπιπτόντως η μικρή κατανάλωση αλκοόλ είναι φάρμακο για νευρολογικές παθήσεις).
Το οξειδωτικό στρες ευθύνεται σχεδόν για όλες τις εκφυλιστικές παθήσεις, καθώς και την πρόωρη γήρανση.
Οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου αναπτύσσονται ενδογενώς (φυσιολογικά) στον κάθε οργανισµό, αυξάνονται όμως από εξωτερικούς παράγοντες όπως το άγχος.
Συνεπώς το άγχος είναι αιτία του οξειδωτικού στρες το οποίο είναι το πλαίσιο για την εμφάνιση/εξέλιξη της ΠΣ.
Συνεπώς ΝΑΙ το άγχος είναι βασική αιτία της ΠΣ (ΟΧΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ) λόγω συμμετοχής του στο οξειδωτικό στρες.
 #106378  από neroxytis
 Τρί Σεπ 23, 2014 11:37 pm
Έχουν γίνει συγκκριμένες έρευνες για το βαθμό επίδρασής του στη ΣΚΠ;
 #106388  από tom80
 Τετ Σεπ 24, 2014 5:14 pm
neroxytis έγραψε:Έχουν γίνει συγκκριμένες έρευνες για το βαθμό επίδρασής του στη ΣΚΠ;

Υπάρχει ολόκληρη η επιστημονική τεκμηρίωση ότι το άγχος προκαλεί οξειδωτικό στρες . Υπάρχει ολόκληρη η επιστημονική τεκμηρίωση ότι το οξειδωτικό στρες προκαλεί ΠΣ και εσένα σε ενδιαφέρει ο ακριβής βαθμός επίδρασης του άγχους στην πιθανότητα εμφάνισης ΠΣ.
ΟΧΙ τέτοια έρευνα δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει στο μέλλον διότι δεν ενδιαφέρει κανέναν μια τέτοια πληροφορία.
 #106389  από neroxytis
 Τετ Σεπ 24, 2014 8:59 pm
Το οξειδωτικό στρες σαν αιτία της ΣΚΠ είναι πολύ πιο πολύπλοκο από όσο παρουσιάζεται. Είναι αίτιο ή αποτέλεσμα; Δεν νομίζω ότι έχουμε καταλήξει ακόμα. Επίσης το ψυχικό στρες με ποιον τρόπο οδηγεί σε οξειδωτικό; Δεν βρήκα κάτι σχετικό.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8