• Δευτεροπαθως προιουσα

• Ειδικά θέματα της πρωτογενώς (PPMS), δευτερογενώς προϊούσας (SPMS) ΣΚΠ και προσβασιμότητας.
Ειδικά θέματα της πρωτογενώς (PPMS), δευτερογενώς προϊούσας (SPMS) ΣΚΠ και προσβασιμότητας.
 #102629  από Γιάννης
 Δευ Μάιος 12, 2014 10:45 am
petros έγραψε:σημαντικοτερο ειναι να δεις ποιοι, και κατω απο ποιες συνθηκες πανε στην δευτερουσα πιο γρηγορα απο αλλους. Εκει θα εισαι ενα βημα πιο κοντα στην θεραπεια
Petros ξεχνάς την πρωτοπαθώς προϊούσα, άρα, πρωτίστως πρέπει να βρεθεί το τι προκαλεί την ασθένεια, εκτός εάν εμάς τους άτυχους μας έχετε εξ ορισμού για το κασόνι :character-count:
 #102630  από petros
 Δευ Μάιος 12, 2014 12:11 pm
Γιάννης έγραψε: Petros ξεχνάς την πρωτοπαθώς προϊούσα, άρα, πρωτίστως πρέπει να βρεθεί το τι προκαλεί την ασθένεια, εκτός εάν εμάς τους άτυχους μας έχετε εξ ορισμού για το κασόνι :character-count:
Οχι φιλε δεν την ξεχναω, ουσιαστικα αυτο λεω σε οτι εγραψα. Η ΑΙΤΙΑ πρεπει να βρεθει και για αυτο εγραψα για τα διαφορετικα ειδη της παθησης .
Το συγκεκριμενο το εγραψα πανω σε αυτο που ειπε ο kostas.
Sorry λαθος διατυπωση ισως.
 #102631  από costas1968
 Δευ Μάιος 12, 2014 12:12 pm
petros έγραψε:Και κατι αλλο που ξεχασα απλα να πω:

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ...

Δεν θα ηταν οτι καλυτερο να ξεραμε ποτε γινεται αυτη η μεταβαση και κατω απο ποιους κανονες;

Γιατι καποιοι μπαινουν σε αυτη την φαση μετα απο 5 χρονια και καποιοι αλλοι μετα απο 20;
Αυτο εχει τεραστια σημασια για τον ασθενη. Δεν αρκει να μετρας στατιστικα το μεσο ορο για μενα. Ειναι σημαντικο ΝΑΙ αλλα σημαντικοτερο ειναι να δεις ποιοι, και κατω απο ποιες συνθηκες πανε στην δευτερουσα πιο γρηγορα απο αλλους.
Εκει θα εισαι ενα βημα πιο κοντα στην θεραπεια.

ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΠΛΑ:
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΠΟΤΕ,ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ Ή ΔΕΝ ΘΑ....ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ.
ΛΕΝΕ ΑΙΤΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΑΓΧΟΥΣ,ΝΕΥΡΑ,ΚΑΠΟΙΑ ΙΩΣΗ, ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ......
Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΩΣΗ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ,ΤΙ ΕΙΧΕ ΒΙΩΣΕΙ.ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΣΥ ΟΤΙ ΣΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ..
ΕΙΜΑΙ ΤΩΡΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΨΑΧΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΚΠ ΒΕΒΑΙΑ...
ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΚΑΠΟΙΑΩΣΗ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΡΕΣ ΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΜΟΥ ΑΠΟ ΜΕΝΑ, ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΙΣ.
ΠΧ ΕΡΓΑΣΙΑ,ΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΣΜΟ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΘΕΜΑ.ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΕΜΠΑΙΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.
ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ?
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ,ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΜΕΙΣ,ΜΗΝΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΣΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΥΝ.ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΟΙ ΠΙΟ ΥΓΙΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ...ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ...
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!
:smile-flower:
 #102637  από petros
 Δευ Μάιος 12, 2014 2:00 pm
Ναι φιλε. Συμφωνω απολυτα με οτι λες. Και εγω εχω μπει στο τρυπακι να προσπαθω να καταλαβω τι πυροδοτει μια ωση. Ισως υατη η διαδικασια απο μονη της φερνει περισσοτερο στρες που ειναι καταλυτικος παραγοντας.

Σκεφτομαι και καποια ιωση και οτι αλλο μπορω να "βγαλω ακρη"

Να εισαι καλα.
 #102642  από marian77
 Δευ Μάιος 12, 2014 4:22 pm
costas1968 έγραψε:
petros έγραψε:Και κατι αλλο που ξεχασα απλα να πω:

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ...

Δεν θα ηταν οτι καλυτερο να ξεραμε ποτε γινεται αυτη η μεταβαση και κατω απο ποιους κανονες;

Γιατι καποιοι μπαινουν σε αυτη την φαση μετα απο 5 χρονια και καποιοι αλλοι μετα απο 20;
Αυτο εχει τεραστια σημασια για τον ασθενη. Δεν αρκει να μετρας στατιστικα το μεσο ορο για μενα. Ειναι σημαντικο ΝΑΙ αλλα σημαντικοτερο ειναι να δεις ποιοι, και κατω απο ποιες συνθηκες πανε στην δευτερουσα πιο γρηγορα απο αλλους.
Εκει θα εισαι ενα βημα πιο κοντα στην θεραπεια.

ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΠΛΑ:
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΠΟΤΕ,ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ Ή ΔΕΝ ΘΑ....ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ.
ΛΕΝΕ ΑΙΤΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΑΓΧΟΥΣ,ΝΕΥΡΑ,ΚΑΠΟΙΑ ΙΩΣΗ, ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ......
Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΩΣΗ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ,ΤΙ ΕΙΧΕ ΒΙΩΣΕΙ.ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΣΥ ΟΤΙ ΣΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ..
ΕΙΜΑΙ ΤΩΡΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΨΑΧΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΚΠ ΒΕΒΑΙΑ...
ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΚΑΠΟΙΑΩΣΗ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΡΕΣ ΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΜΟΥ ΑΠΟ ΜΕΝΑ, ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΙΣ.
ΠΧ ΕΡΓΑΣΙΑ,ΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΣΜΟ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΘΕΜΑ.ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΕΜΠΑΙΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.
ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ?
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ,ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΜΕΙΣ,ΜΗΝΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΣΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΥΝ.ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΟΙ ΠΙΟ ΥΓΙΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ...ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ...
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!
Ετσι ακριβώς....όσοι είναι αδιάφοροι και αναίσθητοι είναι οι καλύτεροι του χωριού!!! Παντως ίσως να το έχω ξαναπεί, όσα άτομα γνωρίζω με τη ΠΣ, έχουν ένα κοινό στοιχείο....ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ!!! :smile-angry:
 #102644  από Κώστας
 Δευ Μάιος 12, 2014 4:38 pm
Αν είναι έτσι, τότε η ευαισθησία έχει διαβαθμίσεις. Μόλις ξεπερνάς ένα όριο παθαίνεις ΣΚΠ! Πως εξηγείται αλλιώς υπερευαίσθητα άτομα νάναι απόλυτα υγιή;!
 #102645  από ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15
 Δευ Μάιος 12, 2014 4:50 pm
marian77 έγραψε: Ετσι ακριβώς....όσοι είναι αδιάφοροι και αναίσθητοι είναι οι καλύτεροι του χωριού!!! Παντως ίσως να το έχω ξαναπεί, όσα άτομα γνωρίζω με τη ΠΣ, έχουν ένα κοινό στοιχείο....ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ!!! :smile-angry:
Τα ίδια κι εμείς!
 #102669  από costas1968
 Τρί Μάιος 13, 2014 11:53 am
Κώστας έγραψε:Αν είναι έτσι, τότε η ευαισθησία έχει διαβαθμίσεις. Μόλις ξεπερνάς ένα όριο παθαίνεις ΣΚΠ! Πως εξηγείται αλλιώς υπερευαίσθητα άτομα νάναι απόλυτα υγιή;!

ΣΩΣΤΗ Η ΑΠΟΡΙΑ ΣΟΥ!!!
ΑΠΛΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΘΕΡΕΤΕΣ....
 #102685  από Κωνσταντίνα
 Τρί Μάιος 13, 2014 2:30 pm
Κώστας έγραψε:Αν είναι έτσι, τότε η ευαισθησία έχει διαβαθμίσεις. Μόλις ξεπερνάς ένα όριο παθαίνεις ΣΚΠ! Πως εξηγείται αλλιώς υπερευαίσθητα άτομα νάναι απόλυτα υγιή;!
Καλησπέρα στην παρέα :smile-flower:
άποψή μου είναι ότι σκπ δεν παθαίνουν οι ευαίσθητοι άνθρωποι γενικά, αλλά εκείνοι που δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε τα γεγονότα-συμβάντα της ζωής μας.
Που δεν μπορέσαμε να συγχωρέσουμε* τα γεγονότα-ανθρώπους και τους αφήσαμε να μας καταπιούν.
Που δεν είμαστε ευέλικτοι.
Που σημασιοδοτήσαμε τα πράγματα ως τεράστια, ως δυσεπίλυτα, ως το τέλος του κόσμου κάποιες φορές.

Ένας υπερευαίσθητος άνθρωπος που είναι ευέλικτος, που μπορεί να ελίσσεται, που κάνει δεύτερες αναγνώσεις στα θέματα που τον απασχολούν, που συγχωράει τις καταστάσεις, δεν υπάρχει λόγος να νοσήσει.

Σκέφτομαι τη ζωή μου που δεν μπόρεσα να διαχειριστώ το χρόνιο στρες, ή θυμό, ή που δεν κατάφερα να χωρέσω τα δύσκολα, ήταν πολύ φυσικό να αρρωστήσω :smile-nod: .

Όσες φορές ένιωθα το βάρος του αδιέξοδου, πάθαινα ώση.
Σήμερα που δεν παθαίνω πια υποτροπές, κάνω προσπάθεια να συγχωράω τα δύσκολα.
Αυτή είναι μια στρατηγική που δυστυχώς δεν την διδαχθήκαμε όταν έπρεπε και έπρεπε να την μάθουμε με τον δύσκολο τρόπο.

*όχι την θρησκευτική σημασία της μεταμέλειας
 #102707  από LL--MM
 Τετ Μάιος 14, 2014 12:10 am
Κωνσταντίνα έγραψε:
Αυτο εξαρτάται, τα μέγιστα, από το που βρίσκει την ευαισθησία ο καθένας μας
Καλησπέρα στην παρέα :smile-flower:
άποψή μου είναι ότι σκπ δεν παθαίνουν οι ευαίσθητοι άνθρωποι γενικά, αλλά εκείνοι που δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε τα γεγονότα-συμβάντα της ζωής μας.
Που δεν μπορέσαμε να συγχωρέσουμε* τα γεγονότα-ανθρώπους και τους αφήσαμε να μας καταπιούν.
Που δεν είμαστε ευέλικτοι. Απαραίτητη η ευελιξία, αλλά με ποιό σκοπό;
Που σημασιοδοτήσαμε τα πράγματα ως τεράστια, ως δυσεπίλυτα, ως το τέλος του κόσμου κάποιες φορές.
Σαν την ψυχίατρο, που ρωτάει γιατί δε θέλουμε ν'αυτοκτονήσουμε, τώρα που μάθαμε πως έχουμε σκπ: Μου επιτρέπετε να ζήσω;;; :confusion-questionmarks: Συνεχίζω να ζώ και να πολεμάω: Μα είναι πολλά που με τη σκπ,ΔΕΝ ΣΗΜΑΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΕΜΕΙΣ: Δεν πολεμάμε μόνο τη σκπ, αλλά και τις εκάστοτε νοοτροπίες: Δεν είναι θέμα να τις αφήσουμε εμείς να μας καταπιούν: θα το κάνουν, φυσικά, μόνο όταν δεν αντέχουμε ν'αντιστεκόμαστε πλέον

Ένας υπερευαίσθητος άνθρωπος που είναι ευέλικτος, που μπορεί να ελίσσεται, που κάνει δεύτερες αναγνώσεις στα θέματα που τον απασχολούν, που συγχωράει τις καταστάσεις, δεν υπάρχει λόγος να νοσήσει.
Λόγος δεν υπάρχει να νοσήσει κανένας: Αντίθετα, το να στενοχωριέται είναι φυσικό αποκύημα του όποιου δεδομένου βιώματος: Ενας νευρολόγος που δε λέω τ'όνομά του, είπε μια σωστή κουβέντα σε κάποιον πρίν από μένα μετά την επίσκεψη: "Κατάθλιψη; Δεν έχεις τέτοιο πράμα εσύ: Η μελαγχολία είναι φυσική στην κατάσταση αυτή όπου αντιμετωπίζεις τέτοια προβλήματα"

Σκέφτομαι τη ζωή μου που δεν μπόρεσα να διαχειριστώ το χρόνιο στρες, ή θυμό, ή που δεν κατάφερα να χωρέσω τα δύσκολα, ήταν πολύ φυσικό να αρρωστήσω :smile-nod: .
Συ είπας: Αλλοι μπορεί να πουν ότι το να αισθάνεσαι υπεύθυνηγια μια κατάσταση -άσχετα άν είσαι πραγματικά- σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι το δυσάρεστο μέλλον εξαρτάται από σένα. Δε μπορώ να φανταστώ πως είναι η περίπτωση εδώ.

Όσες φορές ένιωθα το βάρος του αδιέξοδου, πάθαινα ώση.
Δεν εξαρτάται όμως κι αυτό από το σε τι συνίσταται, ακριβώς, το εκάστοτε αδιέξοδο;;;

Σήμερα που δεν παθαίνω πια υποτροπές, κάνω προσπάθεια να συγχωράω τα δύσκολα.
Δεν καταλαβαίνω την έννοια της φράσης αυτής: Αν σημαίνει "Κάνω όσο μπορώ, ότι μπορώ δίχως να το παίρνω προσωπικά" συμφωνώ απολύτως...

Αυτή είναι μια στρατηγική που δυστυχώς δεν την διδαχθήκαμε όταν έπρεπε και έπρεπε να την μάθουμε με τον δύσκολο τρόπο. ΟΚ, όμως η έννοια της στρατηγηκής, που κολλάει εδώ; Και τι να διδαχτούμε ακριβώς;;;

*όχι την θρησκευτική σημασία της μεταμέλειας
petros έγραψε:ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ... :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:
Οι επιστημονικες μελέτες εδώ μας λένε ότι αυτό ΔΕΝ ισχύει, και με τόσα φάρμακα που υπάρχουν πλέον ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Τώρα, ο γιατρός αυτός ονομάζεται... Dr Chataway, "Δρ. Πολυλογάς" δηλαδή: Πως να εμπιστευτούμε αυτές τις (ακόμα) προσπάθειες στην κατάστασή μας;;;
Δυστυχως, Πέτρο, συμφωνούμε, μα τι βγαίνει; :smile-itwasntme:

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΚΠ... ΕΔΩ όμως τι γίνεται;;; Δε επιτρέπεται δηλαδή στους σκπ να ζήσουν;;;
Και ποιές δυνατότητες έχουν οι σκπ να "πάνε αλλού;" Στην Ελλάδα, όσοι κόβονται από τα ΚΕΠΑ βρίσκονται "αλλού" διότι κανένας δε θέλει να τους βλέπει. Που είναι αυτό το "αλλού";;;
Η ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ με οικονομικές επιπτώσεις...

Σε άλλα μέρη, η αναπηρική βεβαίωση μπορεί να δίνεται κάπως πιο γενναιόδωρα, και μάλιστα, καμια φορά σχεδόν να ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ώστε ο άχρηστος ανάπηρος ν βεα ξεκουμπιστεί να βγεί οικειοθελώς από την "κανονική" αγορά εργασίας: για να πάρει όμως το ελάχιστο αυτό, πρέπει οι πάσχων να μείνει στη σκπ (ή την όποια αναπηρία). Όσοι έχουν τα μέσα μόνοι τους να πάνε οπουδήποτε "αλλού", πρέπει να φύγουν από την "αναπηρική ομπρέλα".
Η ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ εξ αιτίας ιατρικών στοιχείων...

Το να κάνεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να τα ρίχνεις στους άλλους είναι...στρατηγική.
Σωστά, ολοκληρες οι στρατιωτικές σχολές θα έπρεπε να κλείσουν και να στέλνονται οι σπουδαστές στην ιατρική: Ο Μακιαβέλλι ο ίδιος δε θα τα'λεγε καλύτερα...
H γιαγιά η Κασσάνδρα
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7