• συσπάσεις στους μύες

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #109407  από Γιάννης
 Κυρ Φεβ 15, 2015 3:25 pm
Μπράβο Ντιάνα χαίρομαι πολύ που βοηθήθηκες, εμένα προς το παρόν τα τεντώματα διαρκούν κάποια δευτερόλεπτα.
Γράφε που και που καμιά λεπτομέρεια για την κρυσταλλική, θετικά, αρνητικά, οτιδήποτε. Το λέω γιατί πολλές φορές, πρέπει οι ίδιοι να καθοδηγήσουμε το γιατρό μας.
 #109408  από Κώστας
 Κυρ Φεβ 15, 2015 3:57 pm
Ντιάνα με την κρυσταλλική κορτιζόνη κατάφερες να σηκωθείς από το αμαξίδιο; Πόσο καιρό βρισκόσουν σ΄ αυτό και πως αντιμετώπισες το θέμα της μυικής ατροφίας που αναπόφευκτα παρουσιάζεται μετά από την χρήση του αμαξιδίου; Πρέπει, όπως πολύ σωστά λέει ο Γιάννης, να καθοδηγήσω τη γιατρό μου, γιατί μέχρι στιγμής δεν μου έχει προτείνει κάτι πέρα από δικές μου ιδέες.
 #109410  από ΝΤΙΑΝΑ
 Κυρ Φεβ 15, 2015 5:02 pm
Γιαννη και Κωστα η απαντηση αφορα τις ερωτησεις και των δυο σας.Το θετικο με την κρυσταλλικη κορτιζονη ειναι οτι σταματα τη σπαστικοτητα εντελως.Το βασικο μειονεκτημα ειναι η μυικη αδυναμια η οποια σταδιακα υποχωρει.Ενα αλλο αρνητικο ειναι οτι οι περισσοτεροι γιατροι δεν την δεχονται ως θεραπεια και εφαρμοζεται απο ενα γιατρο ο οποιος την εφαρμαζε για χρονια στη Γερμανια.Σε 3 μηνες θα συμπληρωσω 3 χρονια στο αμαξιδιο,αλλα με τη δυνατοτητα περιορισμενης βαδισης καποιων μετρων με τη βοηθεια πι.Μυικη ατροφια δεν παρουσιαζω ακομα ισως λογω των φυσικοθεραπειων [3 μηνες αφου καθηλωθηκα σε αμαξιδιο,μπηκα σε κεντρο αποκαταστασης για 6 μηνες],ισως λογω και της σπαστικοτητας που κρατα τους μυς σε ενταση.Παρεπιπτοντως επαιρνα και παιρνω μυοχαλαρωτικα οπως miorel,stedon[2,5mg].To stedon το σταματησα μετα την εγχυση.
 #109412  από Κώστας
 Κυρ Φεβ 15, 2015 5:09 pm
Ευχαριστούμε για τις κατατοπιστικότατες απαντήσεις. Νάσαι πάντα καλά!
 #109418  από Γιάννης
 Κυρ Φεβ 15, 2015 7:13 pm
Τώρα συνειδητοποίησα Ντιάνα ότι εσύ είχες αναφέρει το στεντόν. Το συζήτησα με τη γιατρό μου και μου το έγραψε, σε ενάμιση μήνα περίπου, όταν τελειώσει η δράση του κοκτέιλ γ-σφαιρίνης - κορτιζόνης, σκέφτομαι να το ξεκινήσω. Thanks
 #109420  από Κώστας
 Κυρ Φεβ 15, 2015 7:18 pm
Γιάννη θα ρωτήσω κι΄ εγώ τη δική μου για το stedon να δω τι θα μου πει.
 #109422  από Γιάννης
 Κυρ Φεβ 15, 2015 7:31 pm
Μετά θα έρθουν και τα κανναβοειδή, μια χαρά θα τα περνάμε σου λέω
 #109423  από Κώστας
 Κυρ Φεβ 15, 2015 7:40 pm
Ήδη έχω αρχίσει και ξεθάβω τα βινύλια του Marley!
 #109425  από Γιάννης
 Κυρ Φεβ 15, 2015 7:44 pm
Θα αναστενάξει η έπαυλη, θα ψένει και η κυρά στη φουφού...
 #109427  από ΝΤΙΑΝΑ
 Κυρ Φεβ 15, 2015 7:55 pm
Δυστυχως,Γιαννη,αυτη τη χαρα με τα κανναβοειδη δεν θα τη νιωσουμε,αφου απομονωσαν μονο την ουσια που αφορα τη σπαστικοτητα και τη χαρα την αφησαν σ΄αυτους που τα φυτευουν στον κηπο τους!