• Gilenya....... εντυπώσεις!!!!

• Συζητήσεις για το πρώτο φάρμακο σε χάπι γνωστό ως Gilenya (φιγκολιμόδη) για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για το πρώτο φάρμακο σε χάπι γνωστό ως Gilenya (φιγκολιμόδη) για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #76030  από manoula 2
 Τρί Αύγ 07, 2012 10:43 am
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!!!!!ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΜΕΡΕΣ GILENYA ΕΙΜΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΠΕΣΑΝ ΚΙΑΛΛΟ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΘΕΜΑ Η AVONEX ΔΕΝ ΞΑΝΑΝΕΒΗΚΑΝ Π Ο Τ Ε!!!!
 #76164  από costas
 Σάβ Αύγ 11, 2012 10:23 pm
ΑΝΝΑ59 έγραψε:
costas έγραψε:
Elpi έγραψε:Πράγματι, πολλές εντυπώσεις..... και μετά από 63 ημέρες.. ..υποτροπή μηδέν..παρενέργεια..καμμιά...

Na το πάρω και εγώ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; το σκέφτομαι..........

Αλλα 63 μέρες χωρίς υποτροπή δε μου λέει τίποτα, εγώ με το εχταβια είμαι 3 χρόνια χωρίς υποτροπή!!!!!
:think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: Αφου δεν εχεις υποτροπες, γιατι να αλλαξεις ???????????? :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think:
Αυτό λέω από την μία , από την άλλη..... με τις ενέσεις έχω γεμίσει κοκκινίλες κ.λ.π. δεν μπορώ άλλο..... ρε πως τα πρεζόνια κάνουν ενέσεις :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars:
 #76187  από manos81
 Δευ Αύγ 13, 2012 12:36 pm
εκανα τι μαγνιτικουλα μου μετα απο 9 μηνες χρισης κι εδιξε πολλες εστις αλα ανενεργες.περασα και μια κριση...ηθελα ν ανεβω σε ενα βουνο που ανεβενα παλια. 8 χιλ ανηφορα αλα ασφαλτο.καταφερα τα 5 χιλ. σε μια ωρα κι δεκα λεπτα και μετα απο καμια ωρα ξεκουραση επανηλθα κανονικα στο βημα μου. τα τελευτεα 5 χρονια δεν τολμουσα καν να σκευτω να ξαναπαω στο βουνο.μακαρι να μας δινει δυναμη! :text-thankyouyellow:
 #76190  από litsa
 Δευ Αύγ 13, 2012 3:40 pm
θηρίο είσαι manos81 !!! άκου εκεί 5 χιλμ.... :banana-stoner:

μια χαρά μπράβο!! και εις ανώτερα!!!! :banana-dreads: :banana-dreads:

και εις άλλα πολλά!! :text-bravo: :text-bravo:
 #76195  από βικυ
 Δευ Αύγ 13, 2012 10:00 pm
:text-bravo: manos81
 #76208  από manos81
 Τρί Αύγ 14, 2012 2:20 pm
δεν ξερω ρε παιδια..παντος πριν απο ενα χρονο δεν ειμουν ετσι.τορα τους τελυτεους 3 μηνες παω καθε μερα στη δουλεια με το ποδιλατο.2 χιλ καθε μερα και με τους καυσονες..ολοι με φωναζουν τρελο στη δουλεια...λες να το εχασα? :banana-dreads:
 #76248  από βικακι
 Πέμ Αύγ 16, 2012 3:08 pm
Kαλησπερα παιδια!Να πω και εγω τις εντυπωσεις μου μετα απο 8 μηνες με το gillenya.Στην αρχη δεν ειχα τιποτα ιδιαιτερο.Μετα απο 15 μερες περιπου αρχισα να ανεβαζω δεκατα 37,3 εως 37,6.Το ειπα στο γιατρο και μου ειπε να συνεχισουμε και θα δουμε.Για 5 μηνες σχεδον μπορει και παραπανω ειχα συνεχεια δεκατα.Μπορειτε να καταλαβεται την θεση μου νομιζω.Δεν μου εφταναν ολα τα αλλα ειχα και αυτο.Αδυναμια,κοπωση κ.τ.λ.Συνεχιζα ομως οπως μου ελεγε ο γιατρος.Μετα ειχα προβλημα με την περιοδο και τωρα πρηζετα η κοιλια μου.Κανοντας λοιπον εξετασεις αιματος δειχνουν τα υπατικα ανεβασμενα, το αιμα κατεβασμενα και γενικα ενα χαλι μαυρο.Τα πηγαινω στον γιατρο και μου λεει να συνεχισω γιατι οι εστιες στον εγκεφαλο εχουν φυγει και στον αυχενα εχει μικρυνει.Πρεπει να ξανακανω εξετασεις αιματος σε 15 μερες και βλεπουμε.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ!Απο μονη μου αρχισα να παιρνω το χαπι μερα παραμερα και zantak.Τι συμβαινει δεν μπορω να καταλαβω.Βεβαια δεν ειχα καμια υποτροπη ολο αυτον τον καιρο αλλα οι παρενεργειες ειναι χειροτερες απο την ιδια την ασθενεια.Μαλλον θα τα σταματησω ολα και οτι θελει ας γινει!
 #76249  από litsa
 Πέμ Αύγ 16, 2012 3:22 pm
Υπομονή βικάκι μου, θα έρθει και για μας μια άσπρη μέρα...
σε καταλαβαίνω απόλυτα...
:romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #76528  από costas
 Πέμ Αύγ 23, 2012 10:46 pm
Πήγα προχτες μια βόλτα από ένα νοσοκομείο και σε συζήτηση με την νευρολόγο με μια εμπειρία 40 χρόνων στην νευρολογία και ειδικά στην ms (πως μου αρέσει αυτό το ms εννοώ) μου είπε ότι θα με έβαζε στο χάπι , είναι καλό . Το έχει δώσει σε μερικούς και είναι όλοι ευχαριστημένοι, μόνο που θέλει λίγο παρακολούθηση στην αρχή !!!!
Θα το συζητήσω με τον γιατρό μου και θα δω τι θα μου πει , ήταν αρνητικός πριν 1,5 χρόνο που είχε πρωτοβγεί , να δω τι θα μου πει τώρα.......
Τελικά τι είναι το χάπι ; είναι ιντερφερόνη και αυτό;;;;;;
 #76748  από paleale
 Τρί Αύγ 28, 2012 9:54 pm
Καλησπέρα σε όλους!! Θέλω να μοιραστώ κι εγώ παιδιά την εμπειρία μου με το Gilenya. Το χάπι το άρχισα 1 Οκτώβρη 2011 και από τότε όλα βαίνουν καλώς. Καμία υποτροπή και μία μικρή βελτίωση στη γενικότερη νευρολογική μου εικόνα. Οι αιματολογικές κι αυτές καλές: πεσμένα τα λευκά αλλά μέσα στα επιτρεπτά όρια (μου είπαν ότι αυτό πρέπει να συμβαίνει άλλωστε). Το πρόβλημα είναι ότι λόγω της γενικά καλής μου εικόνας πήρα 50% ποσοστό αναπηρίας από το κεπα πρόσφατα και μένω ανασφάλιστος...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 22