• Αισιοδοξια!

• Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
 #72779  από Κώστας
 Παρ Ιουν 01, 2012 11:49 pm
Παρακολουθώ μ΄ ενδιαφέρον τη συζήτηση και έχω να εκφράσω κάποιες προσωπικές απορίες:

Ο Θεός μας έφτιαξε «κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωση».
Γιατί λοιπόν μας υποβάλλει σε δοκιμασίες το αποτέλεσμα των οποίων σαν Θεός που είναι το γνωρίζει εκ των προτέρων;
Παίζει μαζί μας;
Δεν είναι σίγουρος για την αντίδρασή μας και θέλει να δει τι θα γίνει;
Μας δίνει την ευκαιρία να λειτουργήσουμε αυτόνομα;
Εφ΄ όσον αυτός μας έφτιαξε, δεν ήξερε από πριν ότι θα παραστρατήσουμε;
Και αν ναι, γιατί το επιτρέπει;
Πως γίνεται εφ΄ όσον είμαστε φτιαγμένοι «καθ΄ ομοίωση», να σκεφτόμαστε και να πράττουμε το «κακό», ενώ ο Θεός εξ΄ ορισμού είναι Πανάγαθος και του είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να σκεφτεί καν και ακόμη περισσότερο να πράξει με δόλο και κακία.
Αν επιτρέπει έστω και στο παραστρατημένο δημιούργημά του να πράττει με δόλο και κακία, σημαίνει πως οι έννοιες του είναι γνωστές, άρα πως είναι Πανάγαθος;
 #72783  από Κώστας
 Σάβ Ιουν 02, 2012 12:03 am
Μήτσο, με αποτελείωσες!!!!
 #72786  από litsa
 Σάβ Ιουν 02, 2012 12:45 am
ΑΝΤΙΓΟΝAKI έγραψε:

Αφιερωμένο στη litsa. Έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι φοβερό αυτό το πράγμα που επισημαίνεις. Με κουράζει και εμένα απίστευτα.

ευχαριστώ πολύ Αντιγονάκι!!!

είπαμε αισιοδοξία.... !!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=3hdiUlGq ... re=related

Όταν ρώτησαν τον Σωκράτη να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου, δεν ανέφερε τίποτε για τη συσσώρευση γνώσεων.
«Η μόρφωση είπε, είναι θέμα συμπεριφοράς».
Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;
1. Πρώτα απ’ όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις, αντί να ελέγχονται από αυτές.
2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα & λογική.
3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές.
4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα.
5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους.
6. Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες & τις αποτυχίες τους.
7.Τελικά αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και την δόξα τους.»
 #72802  από NikoleScully
 Σάβ Ιουν 02, 2012 12:28 pm
Ο Θεος μα δημιουργησε(οποιος θελει το πιστευει οποιος δεν θελει δεν το πιστευει εννοειετε)...
Βασικα οποιος ειναι βαθια θρησκευομενος πιστευω με καταλαβαινει 100%...
Μας εβαλε σε μια δοκιμασια ζωης,μας εδωσε καλα,το ευχαριστουμε μας εδωσε κακα το κατηγορουμε....δλδ μονο στα καλα τον θελουμε τον Θεο ???Αυτη ειναι η δοκιμασια ζωης και πιστης....αν τα ειχαμε ολα ετοιμα ολα να ηταν καλα στην καθημερινοτητα μας τοτε ποιος ο σκοπος της ζωης?Θα βαριομασταν την καθε ημερα χαρας και ευκολιας!ολα μελι γαλα ....

Το οτι κανουν οι "κακοι" οι κλεφτες κτλ...αυτα ειναι δημιουργηματα ανθρωπινα....ο ανθρωπος αναπτυχθηκε μονος του...αν το μυαλο του του εβαλε να κανει κατι κακο δεν φταει ο Θεος παρα μονο το μυαλο του διεστραμενου....

Ο καθενας με οτι τον κανει ευτυχισμενο και αισιοδοξο,αν δεν εχει κατι που να τον κανει αισιοδοξο περαν το οτι βρισκετε στην ζωη τοτε μαλλον δεν εχει καταλαβει το νοημα της ζωης,της υπαρξης του....
:angelic-flying:
Θα ερθει η στιγμη που θα τα καταλαβουμε αλλα δυστυχως θα ειναι πολυ αργα..
Ζητω συγνωμη αν προσβαλω κανεναν αλλα αυτη ειναι η αληθεια μου και τα πιστευω μου...

LL-MM μαλλον πρεπει να μπει το θεμα σε αυτο που αναφερες!!! :techie-studyingbrown:
 #72810  από NikoleScully
 Σάβ Ιουν 02, 2012 1:47 pm
Εγω πιστευω οτι υπαρχει ενας και μοναδικος Θεος.....απλως η καθε θρησκεια σε καθε τοπο και χωρα αλλαζει ...
 #72820  από Κώστας
 Σάβ Ιουν 02, 2012 3:47 pm
NikoleScully έγραψε: Το οτι κανουν οι "κακοι" οι κλεφτες κτλ...αυτα ειναι δημιουργηματα ανθρωπινα....ο ανθρωπος αναπτυχθηκε μονος του...αν το μυαλο του του εβαλε να κανει κατι κακο δεν φταει ο Θεος παρα μονο το μυαλο του διεστραμενου....
Πως γίνεται εφ΄ όσον είμαστε φτιαγμένοι «καθ΄ ομοίωση», να σκεφτόμαστε και να πράττουμε το «κακό», ενώ ο Θεός εξ΄ ορισμού είναι Πανάγαθος και του είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να σκεφτεί καν και ακόμη περισσότερο να πράξει με δόλο και κακία.
Αν επιτρέπει έστω και στο παραστρατημένο δημιούργημά του να πράττει με δόλο και κακία, σημαίνει πως οι έννοιες του είναι γνωστές, άρα πως είναι Πανάγαθος;

Υσ. Μήτσο τη μια με αποτελειώνεις την άλλη με ξαναρχίζεις! Μεσ΄ το μυαλό μου είσαι!
 #72827  από Γιάννης
 Σάβ Ιουν 02, 2012 6:22 pm
Έχω μια μόνιμη απορία την οποία κανένας θρήσκος δεν μου έχει απαντήσει. Ας αφήσουμε στην άκρη τον άνθρωπο και τις "αμαρτίες" του. Ποιος είναι αυτός ο "πάνσοφος" θεός που έχει φτιάξει την απόλυτη βαρβαρότητα του ξεσκίσματος της αντιλόπης από το λιοντάρι;
 #72829  από κατερινα 55
 Σάβ Ιουν 02, 2012 6:26 pm
Γιάννης έγραψε:Έχω μια μόνιμη απορία την οποία κανένας θρήσκος δεν μου έχει απαντήσει. Ας αφήσουμε στην άκρη τον άνθρωπο και τις "αμαρτίες" του. Ποιος είναι αυτός ο "πάνσοφος" θεός που έχει φτιάξει την απόλυτη βαρβαρότητα του ξεσκίσματος της αντιλόπης από το λιοντάρι;
Η εμμονή του χριστιανισμού να βρίσκει τον κόσμο άσχημο και κακό, έχει κάνει τον κόσμο άσχημο και κακό.
 #72834  από elpida
 Σάβ Ιουν 02, 2012 6:51 pm
Ρώτησαν κάποιον για το αν υπάρχει Θεός.
Και εκείνος απάντησε: "Ο άνθρωπος είναι τόσο υπέροχος, το σύμπαν τόσο μαγικό, οι πλανήτες, η φύση, οι γαλαξίες τόσο όμορφα και τέλεια φτιαγμένα που είναι δύσκολο να έγιναν τυχαία".
 #72838  από kate2002
 Σάβ Ιουν 02, 2012 8:42 pm
Γιάννης έγραψε:Έχω μια μόνιμη απορία ... Ποιος είναι αυτός ο "πάνσοφος" θεός που έχει φτιάξει την απόλυτη βαρβαρότητα του ξεσκίσματος της αντιλόπης από το λιοντάρι;
Γιάννη!!!!
τι ειπες μολις!!!!
λοιπόν:
ο θεός ειναι χορτοφάγος!!!! γιαυτο και παρεξηγηθηκε που του ΄φαγε η εύα το μηλο!!!!
μας πεταξε εξω απο το "τελειο περιβόλι"!!!!
ενω μες τον παραδεισο το λιοντάρι δεν τρωει αντιλόπες, εδω απέξω τις ξεσκίζει....
κι ο ανθρωπος άλλαξε τη γνωμη του για τα μήλα, έχει άλλα γουστα...

αλήθεια, ποιος εδωσε την περιγραφη του παραδεισου; αν πηγε απο τοτε στομα με στομα, σκεψου πως παραμορφωθηκε μεχρι να γραφει σε παπυρο...

και ναι, (αν το δεχτουμε) ειμαστε φτιαγμενοι καθ'ομοίωση, αλλα όχι όλοι, και οχι τελειως.

άρα: ή ο θεος δεν "ειναι αυτος που μας ειπε οτι ειναι", αφου μας επλασε σαν κι αυτον, κι εδω υπαρχει οόοοο,τι άλλο εκτος απο τελειοτητα, αρα ειπε ψεματα, αρα το όλο θεωρητικο "σκευασμα" δεν στεκει,
ή
"κοιμηθηκε " για παντα και δεν το μαθαμε,
ή
αλλού ειναι οι ριζες μας... και δεν τις βρικαμε ακομα....

πωπω... κι ερχεται τριημερο... και μετα εκλογες... :think: :think: :think:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13