Εμείς είχαμε πρόσφατη μαγνητική , κ έτσι δεν ξέρω αν μας ζητούσαν σε περίπτωση που δεν...... Επειδή όμως τους έχει φοβηθεί το μάτι μου που περιμένουμε επόμενη επιτροπή για να διορθώσουν ένα λάθος ΤΟΥΣ , θα συμφωνήσω με την ΜΙΜΙΚΑ....
Σκλήρυνση κατά πλάκας
Κώστας έγραψε:Απ΄ όσο γνωρίζω, η ειδοποίηση (αν σου έρθει) θα έρθει περίπου δυο μήνες πριν από την λήξη των επιδομάτων και απαλλαγών που έχεις, χρονικό διάστημα πολύ μικρό για να ξεκινήσεις να συγκεντρώνεις τα διάφορα δικαιολογητικά και να υποβάλεις την αίτηση για εξέταση ΚΕΠΑ. Έμπρακτα αυτό σημαίνει ότι μέχρι να κλιθείς να περάσεις επιτροπή θα μεσολαβήσει ένα σεβαστό χρονικό διάστημα που τα επιδόματά σου θα διακοπούν. Βέβαια οι απολαβές σου δεν χάνονται εφ΄ όσον θα τις πάρεις αναδρομικά. Το θέμα είναι αν μπορείς ν΄ αντέξεις μέχρι να σε καλέσουν να περάσεις επιτροπή. Από εμπειρίες συνασθενών αυτό μπορεί να χρειαστεί και επτά μήνες, διάστημα που αν έχουν λήξει τα επιδόματά σου δεν θα παίρνεις τίποτα. Κατά τη γνώμη μου, ξεκίνα τη συλλογή των δικαιολογητικών και κατέθεσε την αίτηση για εξέταση ΚΕΠΑ τουλάχιστον τέσσερεις μήνες πριν λήξουν τα επιδόματά σου. Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι επιιτρέπεται να καταθέσεις την αίτηση πριν την ώρα της, αλλά μια ερώτηση στον ασφαλιστικό σου φορέα θα σε διαφωτίσει.Ἔχω κἀνει αἴτηση γιά μετατροπή τῆς Ἀναπηρικῆς Σύνταξης σέ Γήρατος, σύμφωνα μέ τό ἄρθρο 1 τοῦ Ν. 612/1977, ὅπως αὐτός συμπληρώθηκε μέ τήν παρ. 8 τοῦ ἄρθρου 40, τοῦ Ν. 1902/1990. Λόγω τοῦ ὅτι ἔχω διαδοχική ἀσφάλιση, ἀκόμα ἡ διαδικασία δέν ἔχει ὁλοκληρωθεῖ, ἀλλά μοῦ εἶπαν τό Σεπτέμβρη ὅτι ἡ ὑπόθεση θά ἔχει τελειώσει. Ἄν ἔχει ὁλοκληρωθεῖ πρίν τήν ἡμερομηνία ἐπανεξέτασης δέν θά χρειάζεται να δηλώσω πλέον Σύνταξη ἀλλά μόνο τό ἐπίδομα, ὁπότε δέν πιστεύω νά μοῦ κόψουν τουλάχιστον τήν Σύνταξη. Γνωρίζεις κάτι ἐπ' αὐτοῦ;
Maraki28 έγραψε:Καλησπέρα κι από εμένα. Μήπως θα μπορούσε να με διαφωτίσει κάποιος από εσάς τι γίνεται με ΚΕΠΑ? Να σας ενημερώσω ότι δεν έχω περάσει ποτέ επιτροπή και δεν έχω καταθέσει καν δικαιολογητικά για να περάσω, αλλά είπα μπας το κάνω σιγά σιγά. Τι πρέπει να κάνω και που πρέπει να πάω?![]()
![]()
Μιλάμε για τρελή ασχετοσύνη!!![]()