• ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΗΤΕΡΕΣ

• Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #3944  από Lena
 Τετ Μάιος 13, 2009 8:16 pm
MIMIKA GIATI NA ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ? Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΩΣ ΤΟ ΕΞΗΓΑ? ΙΣΩΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΥ ΣΠΥ ΕΚΑΝΑΝ? ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ Η Σ ΕΒΛΕΠΑΝ ΠΟΛΛΟΙ?
 #3950  από Maria77
 Τετ Μάιος 13, 2009 9:12 pm
Maraki den mou exei pei kati perissotero o giatros mou, apla otan ton rwtousa diafora kai mia apo tis apories mou htan poso epikindyno einai gia mia kopela me MS na meinei egkyos mou eixe pei na mhn me anhsyxei auto kai oti systhnei stis astheneis tou meta thn egkymosynh auth thn prolhptikh therapeia (sigoura den ennoouse thn interferonh, den kserw omws an ennoouse kapoia therapeia kortizonhs) Tha milhsw omws ksana mazi tou kai tha sas enhmerwsw ;)
Auto pou epishs mou exei pei einai oti kata thn diarkeia mias egkymosynhs, o organismos ths mhteras dhmiourgei tetoia antiswmata etsi wste na thn prostateuei apo opoiadhpote ekselhksh ths astheneias!!! Auto einai poly shmantiko!
 #3955  από theoni
 Τετ Μάιος 13, 2009 10:33 pm
Κορίτσια, στις εγκυμονούσες σκληρυντικές, δίνουν γ - σφαιρίνη στον 8 και στον 9 μήνα της εγκυμοσύνης, προκειμένου να αποφευχθούν υποτροπές μετά τη γέννα. Επίσης η ιντερφερόνη μπορεί να μην σταματήσει και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτά μου είπε χτες ο νευρολόγος μου. Το θέμα με "καίει" ιδιαίτερα και το χω ψάξει πολύ...
 #3957  από Maria77
 Τετ Μάιος 13, 2009 10:44 pm
Theoni kalhspera. Twra auto to na pairnei mia asthenhs interferonh kata thn diarkeia ths egkymosynhs egw prwth fora to akouw...o dikos mou giatros den to systhnei! Apo thn allh vevaia ti na pw, den eimai kai eidikos... :roll:
 #3972  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τετ Μάιος 13, 2009 11:55 pm
Για την ιντερφερόνη ξέρω ότι διακόπτεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μόνο για τη γ-σφαιρίνη ξέρω κι εγώ όπως είπε η Θεώνη ότι δίνεται προληπτικά για να αποφευχθούν ή να είναι πιο ήπιες τυχόν επερχόμενες ώσεις.
 #3976  από maraki12
 Πέμ Μάιος 14, 2009 12:58 am
Τι να πω..
Κι εμένα η γνωστή διευθύντρια μου είχε πει για τη γ-σφαιρίνη.
Ο τωρινός γιατρός μου (επίσης διευθυντής) μου λέει ότι αυτό ήταν παλιά πρακτικη και τώρα δεν το συνιστούν...
Δεν ξέρω ρε παιδιά...
Έχω μπερδευτεί και κωλώνω να σκεφτω για δεύτερο.
Ένα χρόνο τώρα μετά τη διάγνωση έφαγα μεγάλο ψυχολογικο λούκι με αυτό το θέμα.
Το πήρα όμως πραγματικά απόφαση να αφήσω να περάσει κάποιο διάστημα για να δω και πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.. Μην έχω και καμια δυσάρεστη έκπληξη..
Κι άλλοι λέω δεν έχουν προβλήματα υγείας και έχουν τα παιδιά τους και 5 και 6 χρόνια διαφορά.
 #3988  από theoni
 Πέμ Μάιος 14, 2009 9:47 am
Κορίτσια κι εγώ μέχρι τώρα ήξερα ότι ιντερφερόνη και εγκυμοσύνη δεν πάνε μαζί...Όμως αυτό που σας είπα μου το είπε διευθυντής νευρολογικού τμήματος μεγάάάάλου νοσοκομείου....τι να πώ...Μάλιστα μου είπε ακριβώς: ΠΛέον η θεραπεία σταματά το πρώτο μόνο τρίμηνο της κύησης και μετά συνεχίζεται κανονικά..
 #4024  από ΜΙΜΙΚΑ
 Παρ Μάιος 15, 2009 12:38 am
Μπορεί τώρα να αντιμετωπίζεται αλλιώς η κατάσταση. Εχω μείνει πίσω σ'αυτό το θέμα. Μακάρι να είναι προς το συμφέρον της μητέρας και χωρίς επιπτώσεις για το εκάστοτε εκκολαπτόμενο νινί.
 #4060  από theoni
 Παρ Μάιος 15, 2009 2:48 pm
Κορίτσια από ότι έχετε καταλάβει οι γιατροί δεν πάνε καλά...Λοιπόν τα τελευτεία νέα για τις γυναίκες που θέλουν να γίνουν μανούλες και έχουν σκλήρυνση είναι...το copaxone!!!! Ο νευρολόγος ξαναάλλαξε γνώμη..
ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ!!!!!
Μου έχουν σπάσει τόσο πολύ τα νεύρα που μάλλον θα αρχίσω την πρέζα και θα την κάνω για κανα νησί.
 #4132  από katerina76s
 Σάβ Μάιος 16, 2009 7:14 pm
οπως εχω γραψει εκανα REBIF οταν εμεινα εγκυος..ο γιατρος μου ειπε να σταματησω να κανω ενεσεις γιατι μπορει να προκαλει αποβολη..αλλο που δεν ηθελα 8 μηνες χωρις σημαδια...ξεκινησα παλι 20 μερες αφοτου γεννησα...φοβομουν οτι θα παθω κατι