• ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ?

• Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #70267  από kath
 Πέμ Απρ 12, 2012 5:18 pm
Ειχα αγορασει μια φορα λινελαιο απο βιολογικα επειδη περιεχει πολλα ω3.Απο ο,τι ειχα διαβασει ειναι πολυ ευαισθητο στη διατηρηση (θελει ψυγειο οπωσδηποτε)και τη μεταφορα φανταζομαι.
Οταν το δοκιμασα ηταν πολυ πικρο,εψαξα στο internet κ διαβασα οτι αν ειναι πικρο σημαινει πως εχει αλλοιωθει οξιδωθει αν θυμαμαι καλα κ πρεπει να μην καταναλωθει.

Ισχυει αυτο Tom80?

Το πεταξα γιατι φοβηθηκα,υπεθεσα οτι κατα τη μεταφορα στο μαγαζι βιολογικων εμεινε εκτος ψυγειου κ απο τοτε δεν ξαναπηρα.
 #70273  από tom80
 Πέμ Απρ 12, 2012 11:23 pm
kath έγραψε:Ειχα αγορασει μια φορα λινελαιο απο βιολογικα επειδη περιεχει πολλα ω3.Απο ο,τι ειχα διαβασει ειναι πολυ ευαισθητο στη διατηρηση (θελει ψυγειο οπωσδηποτε)και τη μεταφορα φανταζομαι.
Οταν το δοκιμασα ηταν πολυ πικρο,εψαξα στο internet κ διαβασα οτι αν ειναι πικρο σημαινει πως εχει αλλοιωθει οξιδωθει αν θυμαμαι καλα κ πρεπει να μην καταναλωθει.

Ισχυει αυτο Tom80?

Το πεταξα γιατι φοβηθηκα,υπεθεσα οτι κατα τη μεταφορα στο μαγαζι βιολογικων εμεινε εκτος ψυγειου κ απο τοτε δεν ξαναπηρα.
Έτσι είναι kath,
Το λινέλαιο είναι ευοξείδωτο γι’αυτό και πρέπει να διακινείται υπό ψύξη και σε σκουρόχρωμο μπουκάλι ( για αποφυγή και Φώτο-οξείδωσης).
Προσπαθούμε ο χρόνος από τη στιγμή της αγοράς μέχρι να τοποθετηθεί στο ψυγείο να είναι όσο το δυνατό μικρότερος (<30min).
Προσωπικά το τυλίγω και με αλουμινόχαρτο πριν το βάλω στο ψυγείο.
Αν παρολαυτά οξειδωθεί τότε εμφανίζεται η πικρή γεύση ως αποτέλεσμα των προϊόντων της οξείδωσης.
kath, υπάρχει περίπτωση το λινέλαιο που αγόρασες να ήταν ήδη οξειδωμένο από κακούς χειρισμούς καθόλη τη διάρκεια της μεταφοράς του (Στη Γερμανία παράγοντα τα περισσότερα) και όχι από το χρόνο που έκανες να το μεταφέρεις στο σπίτι σου (εκτός αν είχε καύσωνα και έκανες 2h). Αν μόλις το άνοιξες και είχε πικρή γεύση έπρεπε να τους το πάς πίσω και να τους τρίψεις στην μούρη.
Έγω όσα αγόρασα δεν είχαν πρόβλημα.
 #70395  από tom80
 Τρί Απρ 17, 2012 10:43 pm
Mitsos83 έγραψε:Τοm,
μπορείς να μου πεις την γνώμη σου για την απορόφηση των Ω που προέρχονται από τα συμπληρώματα;
επίσης μπορείς να δώσεις παραδείγματα Γερμανικού Λινέλαιου (μια και μένω εδώ να το πάρω από την πηγή);
Αυτό ακριβώς είναι το θέμα Mitsos δεν υπάρχουν μελέτες για την απορρόφηση των Ω3 από συμπληρώματα ή τουλάχιστον εγώ δεν τις έχω βρει.

Αντίθετα έχω διαβάσει πολλές μελέτες που δείχνουν ότι τα συμπληρώματα συγκρινόμενα με τα τρόφιμα δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα όπως για παράδειγμα αυτή για τη βιταμίνη C

http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 150942.htm

και άλλες μελέτες που δείχνουν ότι τα συμπληρώματα βλάπτουν όπως αυτή για το β-καροτένιο και Βιταμίνη Ε

http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NE ... 4143301501

Όπως έχω ξαναγράψει στα τρόφιμα υπάρχει μια ενεργός ουσία π.χ. το λυκοπένιο στην
Τομάτα αλλά και μια πλειάδα άλλων ουσιών που βοηθούν στη δράση της ενεργής ουσιας. Εκεί είναι η μεγάλη απάτη με τα συμπληρώματα που βάζουν μόνο την ενεργό ουσία χωρίς τα υπόλοιπα συστατικά του τροφίμου ή την βάζουν με άσχετες ουσίες και κάνουν μια τρύπα στο νερό

Τα ω3 έχουν ποσοτική και ποιοτική διαφορά αν τα πάρεις από το λινέλαιο, το μουρουνέλαιο ή τα καρύδια από το αν τα πάρεις ως συμπλήρωμα διατροφής.
Τα συμπληρώματα δημιουργήθηκαν με βάση μελέτες για τρόφιμα αλλά χωρίς να γίνουν κλινικές μελέτες για τα ίδια τα συμπληρώματα. Η βιομηχανία παρασκευής συμπληρωμάτων διατροφής, εκμεταλλευόμενη τα αποτελέσματα των ερευνών σχετικά με τις ευεργετικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση τροφίμων πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, παρασκεύασε συμπληρώματα διατροφής τα οποία περιέχουν αποκλειστικά αντιοξειδωτικές ουσίες π.χ. βιταμινούχα σκευάσματα (βιταμίνες C, D, E), σκευάσματα β-καροτένιου κ.α. χωρίς να τεκμηριώσει επιστημονικά τα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία από τη λήψη του συμπληρώματος.

Το βιολογικό λινέλαιο που έπαιρνα λεγόταν OXYGUARD της Rapunzel τελευταία φορά που πήγα δεν το είχε και μου έδωσε ένα άλλο ελβετικό.
 #70405  από Vassiliki
 Τετ Απρ 18, 2012 11:27 am
Τομ, τα λινκ στα οποία παραπέμπεις δεν έχουν πια τα άρθρα. Μικρό το κακό γιατί ήσουν πολύ σαφής και περιεκτικός στο ποστ σου.

και η ερώτηση μου : μήπως γιαυτό όλα τα συμπληρώματα διατροφής γράφουν να τα παίρνουμε κατά την διάρκεια του γεύματος ? για να έχουν και τις ευεργετικές ουσίες από την τροφή ?
 #70428  από tom80
 Τετ Απρ 18, 2012 8:57 pm
Ουπς sorry για τα links
http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 150942.htm

http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NE ... 4143301501

τώρα ελπίζω ότι δουλεύουν
Βασιλική, ναι τα περισσότερα συμπληρώματα λένε να τα παίρνεις με την τροφή ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία της πέψης και κυρίως τα πεπτικά ένζυμα, μήπως και ο οργανισμός καταφέρει να απορροφήσει έστω και λίγο αλλά…
 #70430  από kath
 Τετ Απρ 18, 2012 9:51 pm
tom80 έγραψε: Αν μόλις το άνοιξες και είχε πικρή γεύση έπρεπε να τους το πάς πίσω και να τους τρίψεις στην μούρη.
Έγω όσα αγόρασα δεν είχαν πρόβλημα.

Thanks Tom!
Επειδη δεν ημουν σιγουρη αν φταιω εγω η αυτοι δεν πηγα να διαμαρτυρηθω.
Την επομενη ελπιζω να ειναι ολα καλα, αλλιως θα τα ακουσουν
 #70476  από billios
 Πέμ Απρ 19, 2012 10:09 pm
Ξεκινησα κι εγω Β.Π απο σημερα,ομολογω οτι ειναι ακριβη η τιμη του και μαλλον ειναι ''οπου σε πιασουν'' η' μαλλον στον πιασουν!
Ενα μπουκαλακι 12g [ειπε] το οποιο εγω το βλεπω για 10 γιατι ειναι σε ιδιο μπουκαλακι και γεμισμενο μεχρι επανω οπως καποια αλλα που πηρα απο τον κουμπαρο μου σε σαφως καλλιτερη τιμη. 40 ευρωπουλα λοιπον ζητησε ο ''γνωστος'' μελισοκομος στο χωριο απο τη μανα μου την οποια εκραξα μολις μου το πε.
Αντε και καλη αρχη!!
 #70544  από Vassiliki
 Σάβ Απρ 21, 2012 8:56 pm
ευχαριστώ για την απάντηση με τα λινκς

δηλαδή εάν καταλαβαίνω σωστά, τσάμπα κόπος και τσάμπα λεφτά αυτό που κάνουμε νε τα συμπληρώματα ???

εμένα μου είχανε πει ότι, λόγω της σκλήρυνσης, πολλά από αυτά τα συμπληρώματα θα πρέπει να τα παίρνουμε σε ποσότητες πολύ μεγαλύτερες από τους υγιείς.
Εάν κάτι τέτοιο αληθεύει, είναι αδύνατο να γίνει μόνο μέσω των τροφίμων... όσο ισορροπημένη και αν είναι μια διατροφή...
 #70546  από κωστας
 Σάβ Απρ 21, 2012 9:48 pm
Vassiliki έγραψε: πολλά από αυτά τα συμπληρώματα θα πρέπει να τα παίρνουμε σε ποσότητες πολύ μεγαλύτερες από τους υγιείς

πολαπλασιες θε ελεγα καλυτερα...η σωστη διατροφη εννοειται οτι μας κανει καλο αλλα δεν αρκει,ο βασιλικος πολτος εχει πολλες βιταμινες αλλα σε μικρες ποσοτητες,οπως πχ και το ιπποφαες και η σπιρουλινα αλλα οπως ειπαμε εχουμε αναγκη πολυ μεγαλυτερες ποσοτητες...
 #71100  από anni
 Παρ Μάιος 04, 2012 12:17 pm
ξεκιναω και εγω βασιλικο πολτο...
απο οτι βλεπω εσεις το παιρνετε πρωι..εμενα μου ειπε να το παιρνω καθε βραδι..
εχει διαφορα λετε;
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8