• Ερώτηση για την σπαστικότητα

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #63511  από Εύα
 Τρί Νοέμ 08, 2011 8:24 pm
ΑΝΝΑ59 έγραψε::bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
Αχ, βρε Άννα! Χαίρομαι που μπορούμε και να διακωμωδούμε τα πράγματα, όταν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, πρακτικό.

Πήγα κι εγώ στη Νευρολόγο, να τής πω για τα σπαστικά μου τινάγματα, που στο κρεβάτι κάνω σαν τερματοφύλακας χωρίς γκολπόστ. Είπα και για μια αίσθηση "περπατώ και πετώ" που έχω τελευταία και μού γυρίζει και το κεφάλι (αλλά πρωθυπουργό δεν βρήκα ακόμη), τής είπα κι άλλα πολλά.

Με κοίταξε από εδώ, με σφυροκόπησε από εκεί, με ρώτησε το ένα και το άλλο και κατέληξε στο να πάρω λίγο Xanax των 0.25, καθώς - εκτός από τη ΣκΠ, μου βρήκε και ανεβασμένη πίεση, είχα και ταχυκαρδίες τις προάλλες.

Εδώ γελάμε! Αν πάρω εγώ ηρεμιστικό, θα ξυπνήσω μετά τις Εκλογές, όποτε γίνουν! Εναλλακτική;

Τη λύση στο πρόβλημα έδωσε και πάλι ο σκύλος. Κοιμήθηκα με το ζώο στα πόδια του κρεβατιού μου και τού ανέθεσα το καθήκον να προσέχει τα δικά μου πόδια. Τα κατάφερε φίνα: κάθε φορά που πήγαινα να κάνω σπαστικό τίναγμα, μού έδινε μια με την ουρά του στους αστραγάλους και ηρεμούσε το θέμα.
Νομίζω, λοιπόν, πως μπορώ, πλέον, να τον στείλω και για δίπλωμα οδήγησης. Βλέπεις, αν εγώ κλωτσίσω κανένα γκάζι αντί για το φρένο, κάνει και το κεφάλι μου πιρουέττες, θα χορέψω τη Λίμνη των τετράτροχων Κύκνων στη Βασιλίσσης Σοφίας, πολύ πριν φτάσω στο Μέγαρο Μουσικής!

Εύα
:violin: εγώ και το βιολί μου :animals-dogrun: και το μαύρο το σκυλί μου
 #63527  από Vassiliki
 Τρί Νοέμ 08, 2011 10:29 pm
ο δικός μου ο "πόνος" δεν είναι τα τινάγματα, είναι οι άκαμπτες γάμπες, τις οποίες σαν να τις έχεις χρησιμοποιήσει ως εκμαγείο και έχεις χύσει μπετόν μέσα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αν χρειαστεί (λέω εάν χρειαστεί, για το αποφεύγω επιμελώς και συστηματικά) να κατέβω σκαλιά ή κατηφόρα πάω σαν Robocop !!!

To κακό είναι ότι ούτε το Sirdalud στο οποίο είχα εναποθέσει τις ελπίδες μου με πιάνει. Μου δημιουργεί δε και μια υπνηλία !!! (όχι πάντα όμως, και αυτό είμαι παράξενο)
 #63548  από Κώστας
 Τετ Νοέμ 09, 2011 8:43 am
Vassiliki έγραψε:ο δικός μου ο "πόνος" δεν είναι τα τινάγματα, είναι οι άκαμπτες γάμπες, τις οποίες σαν να τις έχεις χρησιμοποιήσει ως εκμαγείο και έχεις χύσει μπετόν μέσα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αν χρειαστεί (λέω εάν χρειαστεί, για το αποφεύγω επιμελώς και συστηματικά) να κατέβω σκαλιά ή κατηφόρα πάω σαν Robocop !!!

To κακό είναι ότι ούτε το Sirdalud στο οποίο είχα εναποθέσει τις ελπίδες μου με πιάνει. Μου δημιουργεί δε και μια υπνηλία !!! (όχι πάντα όμως, και αυτό είμαι παράξενο)

Βασιλική, έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα! Απέθεσα τις ελπίδες μου στο miorel από το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάποια βελτίωση. Το έχω ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα παίρνοντας μισό χάπι τρεις φορές την ημέρα, αλλά μάλλον δεν με πιάνει. Ίσως πρέπει ν΄ αυξήσω τη δόση, αλλά άντε τώρα να κλείσω ραντεβού στο Γεννηματά! Αν πάρω την πρωτοβουλία ν΄αυξήσω από μόνος μου τη δόση σε ένα ολόκληρο χάπι τρεις φορές την ημέρα, μήπως δω διαφορά; Πάντως μέχρι τώρα δεν έχω νοιώσει καμμία από τις αναμενόμενες παρενέργιες του miorel! Το μόνο που ζητάω βρε παιδιά, είναι να "λυθούν" λίγο τα πόδια μου μπας και καταφέρω να κάνω κι΄ εγώ καμιά βόλτα σαν άνθρωπος!
 #63559  από Γιάννης
 Τετ Νοέμ 09, 2011 11:59 am
Κώστας έγραψε:Αν πάρω την πρωτοβουλία ν΄αυξήσω από μόνος μου τη δόση σε ένα ολόκληρο χάπι τρεις φορές την ημέρα, μήπως δω διαφορά;
Φίλε Κώστα προσοχή, τρία χάπια την ημέρα είναι η ανώτερη συνιστώμενη δόση
 #63956  από Κωνσταντίνα
 Τετ Νοέμ 16, 2011 7:30 pm
Καλησπέρα στην παρέα, μια φίλη μου παίρνει την ανώτερη δόση miorel 6 χάπια, από δύο π. μ. β . και τώρα έκανε το τεστ για αντλία μπακλοφαίνης και πήγε πολύ καλά, άρα θα βάλει αντλία.
Όσο για μένα παίρνω το miorel, αλλά μόνο 1 το βράδυ επειδή όταν παίρνω και το πρωί , μου είναι αδύνατον να κρατήσω όρθιο το κεφάλι μου και έτσι μιμούμαι αρκετά καλά το robocop. :character-oldtimer:
 #63964  από κωστας
 Τετ Νοέμ 16, 2011 8:52 pm
Κωνσταντίνα έγραψε:Καλησπέρα στην παρέα, μια φίλη μου παίρνει την ανώτερη δόση miorel 6 χάπια, από δύο π. μ. β . και τώρα έκανε το τεστ για αντλία μπακλοφαίνης και πήγε πολύ καλά, άρα θα βάλει αντλία.
Όσο για μένα παίρνω το miorel, αλλά μόνο 1 το βράδυ επειδή όταν παίρνω και το πρωί , μου είναι αδύνατον να κρατήσω όρθιο το κεφάλι μου και έτσι μιμούμαι αρκετά καλά το robocop. :character-oldtimer:

Πριν δυο χρονια Κων/να θα εκανα και'γω την επεμβαση αλλα για καλη μου τυχη ο νευροχειρουργος μου λογω καποιου προσωπικου προβληματος μου ειπε οτι θα μου την κανει μετα απο 4-5 μηνες και μου ειπε να περιμενω!Αυτο το διαστημα βρηκα 2-3 ασθενης που ειχαν κανει την επεμβαση μου ειπαν και οι τρεις το μετανιωσαν οικτρα...συγκεκριμενα ο ενας μου ειπε οτι εχει ενα αχρηστο κουτι μεσα του διοτι μετα απο 6 μηνες δεν το βοηθουσε καθολου και αντιθετα τα ποδια του ειχαν απιστευτη αδυναμια <<εχουν γινει αλοιφη>> οπως μου τονισε,ο δευτερος μου ειπε οτι απο τοτε που εκανε την επεμβαση υπεφερε συνεχως απο λοιμωξεις και ο τριτος μου ειπε οτι ειναι μεν καλυτερα ανα διαστηματα(διακοπτει για ενα διαστημα την εγχυση γιατι δεν τον βοηθαει και μετα το συνεχιζει)!!
 #64586  από Κώστας
 Κυρ Νοέμ 27, 2011 1:11 am
Παιδιά καμιά ιδέα. Πέρνω σχεδόν δύο μήνες το miorel. Εδώ και 15 μέρες από ένα χάπι τρεις φορές την ημέρα, αλλά δεν με πιάνει. Σύντομα θα επιστρέψω μόνιμα στην Αθήνα (μένω στην Νάξο), οπότε θα προσπαθήσω να κλείσω ραντεβού στο Γεννηματά, αλλά μέχρι τότε τι γίνετε;
 #64610  από arianne
 Δευ Νοέμ 28, 2011 12:07 am
ΚΩΣΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΜΙΡΑΠΑΡΚΙΝ 0,7 ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 106 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΤΙ ΜΕ 100 ΜΕΣΑ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ Κ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΜΙΑ..
ΕΝΑ ΧΑΠΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ.ΑΡΧΙΚΑ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΜΙΡΑΠΑΞΙΝ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΡΙΑ ΤΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ..ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ..ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΑΠΤΗΝ ΑΥΠΝΙΑ..
 #64664  από arianne
 Τρί Νοέμ 29, 2011 10:51 am
ΑΡΧΙΚΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΑ ΜΙΡΑΠΕΞΙΝ 0,18 ΕΝΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ..ΜΕΤΑ ΔΥΟ Κ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ 3.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕ Κ ΜΕ ΠΙΑΝΟΥΝ..ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΥΝΑΩ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ..ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΤΗ ΣΚΠ..ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΕΥΤΥΧΩΣ..
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7