• ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #51172  από maraki12
 Πέμ Απρ 14, 2011 12:45 pm
Καλημέρα.
Η συζήτηση αυτή ξεδιπλώνεται στο τμήμα του φόρουμ που λέγεται Παρουσίαση μελών. Αν κοιτάξεις λίγο πιο κάτω υπάρχει όλοκληρη υποκατηγορία που λέγεται CCSVI και στην οποία συζητάμε εδω και 14 μήνες διεξοδικά το θέμα με αναφορές σε μελέτες και στοιχεία. Επίσης έχουμε ενα ιστορικό ανθρώπων που έχουν κάνει τη σχετική επέμβαση/διανοιξη (μεταξύ αυτων και εγώ), όπου αναφέρουμε τα αποτελεσματα που είδαμε/νιώσαμε. Λες να είναι συμπτώσεις?

Το ότι η ΧΕΝΦΑ έχει να κάνει με αγγεία και η ΣΚΠ με νεύρα είναι η κλασικη "καραμέλα" των νευρολόγων. Την άκουσα προχθες ακόμα σε συναντηση συλλόγου ομοιοπαθών απο χειλη νευρολόγου φυσικά.

Με μία κουβέντα : ο ισχυρισμός και η λογική πίσω από την αιτιακη συσχέτιση της ΧΕΝΦΑ με τη ΣΚΠ ειναι ότι λόγω των βλαβών(στενώσεων, διαφραγμάτων, κλπ.) δεν αποχετεύεται-αδειάζει-καθαρίζει σωστά ο εγκέφαλος με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται σίδηρος και άλλα τοξικα "απόβλητα" που στην ουσία "πνίγουν" (υποξία) και καταστρεφουν τα κύτταρα του νευρικού συστηματος.

Επηρεάζεται λοιπόν πολύ η οξυγόνωση των κυττάρων ενώ, επίσης, διαταράσσεται πολύ σοβαρά η κυκλοφορία του ΕΝΥ με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ταλαντώσεις που συνεχώς φορτίζουν μηχανικά ολόκληρο το ΚΝΣ.
ΕΝΥ = ΕγκεφαλοΝωτιαίο Υγρο
ΚΝΣ = Κεντρικό Νευρικό Συστημα

Υ.Γ. Προθεση μου είναι αν μπορώ να ξεκαθαρίσω λίγο το τοπίο για κάποιον που τώρα πρωτοασχολείται και έχει πελαγώσει. Ελπίζω να μην παρερμηνευθεί ότι κάνω την έξυπνη.
 #51173  από maraki12
 Πέμ Απρ 14, 2011 12:51 pm
sou έγραψε:Από το ΕΝΥ δε φαίνεται απολύτως τίποτα σαφές. Μόνο ότι υπάρχει ζημιά στο ΚΝΣ, αλλά αυτό το γνωρίζουμε ήδη. Είτε εγκεφαλικό πάθεις, είτε ΣΚΠ η εικόνα είναι η ίδια. Αφού υπάρχουν MRI, προσωπικά δε βρίσκω το λόγο να γίνονται παρακεντήσεις, αφού δεν απαιτούνται από τα επίσημα διαγνωστικά κριτήρια.

Ο διαχωρισμός νευρολογικών ασθενειών και αγγειακών έχει γίνει για να βοηθήσει την επιστήμη να ταξινομήσει. Το σώμα παραμένει ένα ενιαίο σύστημα, άσχετα με το πώς μας βολεύει να το διαχωρίζουμε. Για να επανέλθω στο παραπάνω παράδειγμα, το εγκεφαλικό επεισόδιο έχει άμεση σχέση με τα αγγεία, ωστόσο αυτο που τελικά καταστρέφεται είναι νεύρα.

Η ΣΚΠ δεν είναι μόνο απομυελινωτική. Είναι ταυτόχρονα και νευροαποδομητική. Δηλαδή είναι κυρίως νευροαποδομητική, ενώ καταστρεφεται και λίγη μυελίνη στην πορεία.
:handgestures-thumbup: Thanks sou. Νομίζω η πιο εμπεριστατωμένη εξήγηση..
 #51174  από manoula 2
 Πέμ Απρ 14, 2011 12:56 pm
maraki den pareksigw na mathw thelw!exw epignwsi toy ti moy symvainei kai den anarwtiemai giati etyxe se mena apla thelw kai ofeilw na kserw giati yparxoyn 2 aggeloydia,enas yperoxos syzygos kai mia oikogeneia poy den thelw na talaipwrisw!!
 #51175  από manoula 2
 Πέμ Απρ 14, 2011 12:59 pm
osoi rwtisa moy eipan oti den paithane pote kanenas apo sklirinsi i apomyelwnwtiki noso,peite to opws thelete.....alla mono oti alles periptwseis einai okseies kai alles oxi kai oti den kathilwnontai oloi se ena karotsaki....twra ti na pw....
 #51181  από manoula 2
 Πέμ Απρ 14, 2011 1:18 pm
nai moy edwsan san aitiologisi oti eksasthainise o organismos moy giati exw xronia sidiropeniki anaimia kai ekana dyo egkymosynes gennontas me kaisariki mesa se ena xrono.egw proswpika ekana ki eksetaseis gia thromvofilia kai einai kathares ara den synyparxei opoiodipote allo thema.
 #51183  από maraki12
 Πέμ Απρ 14, 2011 1:22 pm
Κι εμεις αυτό θέλουμε όλοι. Να μαθουμε και να αλληλοβοηθηθούμε.
Και σου απάντησα γιατι καταλαβαίνω το χαμό που βρέθηκε ξαφνικά μπροστά σου. Γιατι μπήκες με λίγο καθετες απόψεις περί ΧΕΝΦΑ για την οποία "σκοτωνόμαστε" 1 χρόνο τώρα. Οπότε όπως καταλαβαίνεις πάτησες λίγο στον κάλο μας.
Αλλα ειλικρινά δεν πειράζει. Γιατι δεν είσαι γιατρός ούτε υποχρεωμένη να τα ξέρεις. Κι εγώ για αρκετο καιρό, ό,τι μου έλεγαν οι άλλοι έλεγα.
Και μόνο όταν λύγισαν(κυριολεκτικά) τα πόδια μου και χ..στηκα βλέποντας ένα καροτσακι να "ερχεται" κατα πάνω μου, τότε το ψαξα λίγο παραπάνω το θέμα και αμφισβήτησα κάποια πράγματα.

Κι εγώ έχω ένα αγγελούδι. Και δεν έχω 2ο και έφταιγε ξεκαθαρα ο φόβος της αναπηρίας.

Τώρα όμως πιστεύω ακραδαντα ότι τα πράγματα είναι καλύτερα για όλους μας. Και σε λίγα χρόνια θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Εσυ κι εγώ είμαστε απο τους τυχερούς που θα προλάβουμε τις σοβαρές βλάβες. Και σου είπα για τα φάρμακα, να το σκεφτείς 2η φορά και να απαιτησεις εξηγησεις πριν βάλεις χημείες στο σώμα σου. Εμένα δεν με ψυλλιασε κανεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος maraki12 την Πέμ Απρ 14, 2011 1:27 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #51185  από manoula 2
 Πέμ Απρ 14, 2011 1:26 pm
na to xairesai ti kamari soy.emena an moy ypograpsoyn oti den tha meinw anapiri tha kanw ki allo mwro.den to vazw katw.tha ginoyme kala estw kai an xreiastei na ginoyme ki en agnoia mas peiramatozwa!pantws i prolaktini poy ekrinetai stin egkymosyni yfesi prokalei para eksarsi kai malista ksekinisan peiramata mipws vroyn akri kai doyme to fws....xexe
 #51186  από maraki12
 Πέμ Απρ 14, 2011 1:30 pm
Μεχρι τώρα δε θα στο υπόγραφε ΚΑΝΕΙΣ.
Το πρώτο μου ποστ στο φόρουμ πριν 3 και κατι χρόνια αφορουσε αυτο το θέμα. Και αυτο ρωτούσα όλους τους νευρολόγους. Αν κανω 2ο παιδι, τι θα παθω...
Αγνοια. Και οχι αδικαιολογητα. Αφου ούτως ή άλλως δεν ξερουν τιποτα αποδεδειγμένο για την ασθένεια, για την αιτια και τον τρόπο δράσης της.
 #51196  από manoula 2
 Πέμ Απρ 14, 2011 2:53 pm
aporia....afoy les oti exei sxesi me tin xenfa k kata tin egkymosyni i mana prepei na anapneei gia 2 giati den kanoyn wseis oi egkyes?egw to mono poy kserw einai oti yparxei to amerikaniko k to eyrwpaiko prwtokollo.alloi giatroi ypostirizoyn to ena oi ypoloipoi to allo.an ta eixan vrei metaksi toys tha mas eixan kanei kai kala.....
oloi omws theloyn.... :violence-pistoldouble:
apo onomata koryfaiwn giatrwn kserete ti paizei?den exw epileksei akoma giatro.....akoyw diafora.