• Βρε το Χάρη...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #37551  από michaelz21789
 Παρ Σεπ 03, 2010 3:17 pm
Neutralis έγραψε:If words could kill, dear michaelz, οι δικές σου θα ισοδυναμούσαν με διάφραγμα στην άζυγο.

Δεν ξέρω γιατί ενοχλείσαι που δηλώνω ότι δε χρειάζομαι ψυχολόγο.

Έπειτα, είναι ανήθικο να υποστηρίζεις ότι η προσωπικότητα πυροδοτεί τον καρκίνο. Είναι σα να μην έχεις ρίξει μια ματιά στον πραγματικό κόσμο, όπου εκατοντάδες παιδικά ματάκια χάνονται από διάφορες κακοήθειες.

Ο διάλογος δε μπορεί να συνεχιστεί γιατί πιστεύεις σε κάτι μεταφυσικό, το οποίο προκαλεί ή/και θεραπεύει την σκλήρυνση, ενώ κάποιοι εδώ μέσα δεν πιστεύουμε καθόλου σε αυτό.

Αυτοί που δεν πιστεύουμε, εξηγούμε και γιατί, και προτείνουμε μία εναλλακτική θεωρία, όχι από το κεφάλι μας, αλλά από τα βιβλία της επιστήμης, που έχει σαφώς αποτελέσματα. Η δική σου η μέθοδος εφαρμόστηκε σε κανέναν άλλον πλην σου; Έχει αποτελέσματα; Και πώς μπορούμε να τα μετρήσουμε αυτά;

Όταν επανέλθεις με τέτοια στοιχεία, μπορούμε να συζητήσουμε. Μέχρι τότε όχι - γιατί αδικούμε το κομμάτι της ΧΕΝΦΑ. Βλέπεις μιλάμε γι αυτό με ρεαλισμό. Δε χρησιμοποιήσαμε καν τη λέξη "θαύμα", όπως εσύ. Δεν πιστεύουμε σε θαύματα, δεν τα έχουμε ανάγκη. Αλλά αν έχουμε δει εξαιρετική διαφορά και βελτίωση στο σώμα μας, πώς να μην πιστέψουμε εις έναν, άγιον, ελληνοιταλόν και ικανόν αγγειοχειρουργόν?
Σου προτεινα βιβλιο γραμμενο απο γιατρους και με ερευνες προηγουμενως, δεν τα βγαζω απ το κεφαλι μου.
 #37553  από Neutralis
 Παρ Σεπ 03, 2010 3:25 pm
Όπως και να έχει, σε είκοσι λεπτά δε μπορώ να αλλάξω προσωπικότητα, ενώ στον ίδιο χρόνο, με ένα μπαλονάκι, μπορώ να σταματήσω την σκλήρυνση. Προτιμώ τις συνοπτικές διαδικασίες.

(Δηλαδή αν η MS προκαλείται όντως από στενώσεις, τις στενώσεις τις προκάλεσε, πριν γεννηθώ, η προσωπικότητά μου; Γιατί τέτοιες βλάβες στις φλέβες είναι εγγενείς σύμφωνα με αγγειοχειρουργούς. Δες, σε παρακαλώ, πόσα λογικά κενά έχει η θεώρησή σου. For the sake of truth.)
 #37554  από LL--MM
 Παρ Σεπ 03, 2010 3:35 pm
Eίναι ΚΑΙ ελληνας αυτός ο Ζαμπονι; Εγώ, βέβαια, ομολογώ ότι είμουν διστακτική με τα βιντεάκια, αλλά το πράσινο φώς υπέρ του μου "έδωσαν" οι αντιδράσεις του Καναδικού ιατρικού σύλλογου και διάφορων παρεμφερών τύπων στη δική μας μεριά του Ατλαντικού... Το να είναι άγιος δεν το πολυπιστεύω, αλλά στην αναβροχιά, και, ιδίως, σε σύγκριση με τους άλλους... :teasing-nutkick:

Για την ώρα δε νομίζω ότι "επείγει" για μένα η ΧΕΝΦΑ, αλλά παίρνω ραντεβού για μετά την επόμενη ώση, ώστε όσο η βλάβη είναι ενεργή, να την καταστείλουμε...

Και όσο για ιατρικές αναφορές, Μιχαλάκη, το παμπ-μεντ βρίθει... δεν αρχίζεις από αυτές που υπάρχουν εκεί...
 #37556  από litsa
 Παρ Σεπ 03, 2010 3:56 pm
αγαπητέ michaelz21789 θα τολμήσω να σε υποστηριξω ανοικτά και να δηλώσω ότι καταλαβαίνω απολυτα τι λες ..
(διαφωνώ μόνο στο οτι εμείς το προκαλέσαμε ή οτι προκαλούμε καρκίνους κτλ.. και κάτι ακόμα ). Μπορεί ο τροπος ζωής να φταίει ...αλλά ψάχνουμε ψυλλους στα άχυρα..

μην απογοητεύεσαι γιατί δεν σε καταλαβαίνουν ... ετσι είναι ... υπάρχει άρνηση και μη αποδοχή της ΣΗΜΕΡΙΝΉΣ κατάστασης ...
συμφωνώ ότι οι γνωμες ειναι παραγωγικές και ο αντιλογος που εξελίσσεται ειναι ψυχοφθόρος ... και για μένα ... τι να κάνουμε ... ετσι ειναι τα πράγματα ... και μάλιστα τον θεωρώ και χάσιμο χρόνου ...

ο sou είπε να φύγει και εμεινε.. αν φυγεις και εσύ θα χάσουμε την άλλη άποψη ...

και μια ερώτηση σε όλους εσας που εχετε διαβάσει τοσα και τοσα ....
ειναι τοσο μαλ...ες όλοι οι νευρολόγοι της ελλάδας και του κόσμου και ουτε ένας δεν συμφωνει μαζί σας???
και γιατί δεν πηγαινετε σε μία εταιρία να καταθεσετε τις απόψεις σας? δεν μπορεί κάποια θα σας πιστέψει ..
και οπως έγραψε και ο πετρος - συγνώμη αν κανω λαθος το όνομα - με την χενφα δεν θα κερδίσουν ή μας κάνουν δωρο την επεμβαση των 4000 -7000 ευρώ΄?
ελεος πια !!!! κερδίζουν απο το ρεμπιφ και δεν θα κερδισουν απο την χενφα ...

σκεφτειτε ότι υπάρχουν ψυχολογίες και ψυχολογίες και επειδή μακριά απο εμας η λεξη ψυχολογία - να το πω αλλιώς ... άνθρωποι και άνθρωποι ... και πως με αφορμή καποια λόγια σας, επηρεαζονται άτομα που δεν γραφουν αλλά μόνο διαβάζουν ...

τώρα μπορείτε να μου επιτεθείτε με τα επιστημονικά σας βιβλία !!!!
:scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked:

εγώ δεν προκειται να μπω στη διαδικασία να σας κατεβάσω βιβλία και να τεκμηριώσω την ψυχική μου και πνευματική αποψη μου ...
συμφωνώ με τον michaelz21789 ...έτσι απλά!!!
εγω θα ψαχτώ για χενφα .. ισως ειναι νωρίς για μένα, και να αποδειχθεί σε 5 χρονια ότι όσοι εκαναν την επεμβαση εχουν την χ ψ ή ω επιπλοκή ...
τι θα πειτε τότε?? αναλαμβάνετε την ευθύνη ???

ειστε καθηγητές γιατροί ? έχετε στο ενεγητικό σας δημοσιευσεις περαν του φόρουμ ? ποιο ειναι το βιογραφικό σας?
ξανασυμφωνώ με τον michaelz21789

υπάρχει διαφορά απο το να λετε ναι υπαρχει και αυτό ... και απο το να ειστε πεπεισμένοι ότι ειναι η λύση ... της σκπ ... ναι μακάρι - ποιος δεν το θέλει??
αλλά καλό ειναι να περιμένουμε και τα επιστημονικά αποτελέσματα ...

γεια!!!
 #37557  από georgek
 Παρ Σεπ 03, 2010 4:14 pm
"Υπάρχει μία μόνιμη παρανόηση νομίζω. Η αποκατάσταση της ΧΕΝΦΑ δε σημαίνει θεραπεία της σκλήρυνσης που έχει ήδη εγγραφεί στο σώμα, αλλά παύση της επιδείνωσης. No more sclerosis, in other words. Συμπτώματα όμως όπως η κόπωση, η ζάλη, και διαταραχές ύπνου, που είναι συμπτώματα ΧΕΝΦΑ, δεν υπάρχουν μετά την επέμβαση."

Οχι δεν υπάρχει καμμία παρανόηση για το τι σημαίνει αποκατάσταση της ΧΕΝΦΑ (τουλάχιστον με τα δεδομένα που γνωρίζουμε σήμερα) και καμμία προσδοκία οτι η επέμβαση θα εξαφανίσει τα ίχνη της πάθησης και θα κάνει τον άνθρωπό μου να ξαναπερπατήσει όπως πρίν.
Η "άμεση" αν το θέλετε προσδοκία ήτανε η ανακούφιση απο συμπτώματα όπως η κόπωση η οποία όμως τελικά δεν ήρθε. Ισως χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνος και γι αυτό, θα δείξει.
Η πιο μακροπρόθεσμη προσδοκία είναι η παύση της επιδείνωσης (αν μη τι άλλο) ...
 #37558  από petros
 Παρ Σεπ 03, 2010 4:31 pm
litsaki ....το πετυχες το ονομα...οκ :greetings-clappingyellow: ...νομιζω οτι πρεπει να χαλαρωσουμε λιγο. ολοι μα ολοι θελουμε να θεραπευτει αυτη η γ@@@παθηση...ολοι οσοι λενε γνωμες εκφραζουν τον εαυτο τους και καλυτερα ακομα να μοιραστουν την εμπειρια τους να βοηθησουν αλλους. συμφωνω σε πολλα με την litsa γιατρος δεν ειναι κανενας και στην τελικη 300 μελετες να διαβασετε ολοι σας ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ (χενφα-φαρμακα-βλαστοκυταρα) το μονο που μπορειτε να κανετε ειναι να μοιραστειτε την εμπειρια σας. αυτο νομιζω περιμενει ο ενας απο τον αλλον. μελετες μπορουν ολοι να ψαξουν και να διαβαζουν με τις ωρες. πολλες δε, ειναι αντιφατικες μεταξυ τους. ακομα και στην χενφα υπαρχουν διαφοροποιησεις σε ποσοστα ασθενων γιατι τοοοση σιγουρια λοιπον? δεν ειμαστε στρατοπεδο που ειμαστε χωρισμενοι σε χενφικους και ιντερφερονικους. απλα πολυ απλα. υπαρχουν ανθρωποι που την υποστηριζουν την θεωρια. υπαρχουν ανθρωποι που την απορριπτουν και υπαρχουν και αυτοι που απλως ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ . μπορει για καποιους αυτη η καθυστερηση να ειναι πολυτελεια. προσωπικα ειμαι απο αυτους που ΕΛΠΙΖΟΥΝ να οφειλεται στην χενφα ωστε η λυση της παθησης να ειναι και λιγοτερο τοξικη, και "απλη". ΜΑΚΑΡΙ....ποιος δεν θα το ηθελε αυτο???

ολοι το ιδιο ζηταμε και μακαρι ολοι να το κατακτησουμε.... :happy-bouncymulticolor:
 #37559  από Neutralis
 Παρ Σεπ 03, 2010 5:01 pm
Όχι Petro, δε μπορείς να είσαι διαλλακτικός με ένα εντοπισμένο πρόβλημα. Η στένωση στις φλέβες δημιουργεί υποξία, αν όχι σκλήρυνση, και κάθε αγγειοχειρουργός θα σου πει να τη διορθώσεις. Άρα δεν υπάρχει ζήτημα επιλογής: τη ΧΕΝΦΑ τη διορθώνουμε όλοι, και την εναπομείνασα σκλήρυνση που θα έχουμε θα δούμε πώς θα τη διορθώσουμε. Συγνώμη όμως, πάτε να διορθώσετε το αποτέλεσμα (τη σκλήρυνση) με βλαστοκύτταρα, για παράδειγμα, και δεν ενδιαφέρεστε για την αιτία; Χίλιες φορές να διορθώνετε το αποτέλεσμα, όσο η αιτία παραμένει ενεργή, η πάθηση θα επανεμφανίζεται.

ειναι τοσο μαλ...ες όλοι οι νευρολόγοι της ελλάδας και του κόσμου και ουτε ένας δεν συμφωνει μαζί σας???
και γιατί δεν πηγαινετε σε μία εταιρία να καταθεσετε τις απόψεις σας? δεν μπορεί κάποια θα σας πιστέψει ..
Ας μην τους χαρακτηρίσουμε, αλλά ας αξιολογήσουμε τη συμπεριφορά τους. Αυτά έμαθαν, αυτά λένε. Τα βιβλία ιατρικής από τον προηγούμενο αιώνα λένε πως η σκλήρυνση είναι αυτοάνοση. Στο Πανεπιστήμιο Πατρών υπάρχει ακτινοδιαγνωστής νέος στην ηλικία που δεν τολμάει να πει πως η σκλήρυνση δεν είναι αυτοάνοση, γιατί κινδυνεύει η θέση του. Στις φαρμακοβιομηχανίες δουλεύει ένα σωρό κόσμος πουλώντας ιντερφερόνες. Κανείς δεν είπε πως ο κόσμος είναι δίκαιος, κανείς δεν είπε πως ο κόσμος είναι ωραίος. Στη φύση, τα πεινασμένα λιοντάρια κατασπαράζουν τις αθώες αντιλόπες. Δεν υπάρχει ηθική. Οι άνθρωποι την κατασκευάζουμε, ανεπιτυχώς συνήθως, αλλά το προσπαθούμε. Το πιο ηθικό πράγμα που συνέβη σε αυτό το φόρουμ είναι κουβέντες συμπαράστασης: όταν λέω ζαλίζομαι, και ο νευρολόγος δεν το βλέπει πάνω μου και μου λέει άλλη μία μπούρδα (την οποία την πληρώνω και 150 ευρώ), βρίσκεται ένας τουλάχιστο συνασθενής που θα μου πει "κι εγώ ζαλίζομαι, σε καταλαβαίνω". Το δεύτερο πιο ηθικό πράγμα που συνέβη εδώ μέσα είναι η διάθεση στοιχείων για την παύση της επιδείνωσης μέσω αγγειοπλαστικής. Μιας φίλης μου το μούδιασμα που είχε στο χέρι από το 1998 έφυγε μετά την επέμβαση. Η φίλη μου ξαναθυμήθηκε τί σημαίνει βελούδο. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να πολεμάει τέτοιες γενναίες συμπεριφορές, που στρώνουν την οδό για τους υπόλοιπους.

Θα μπορούσαμε να συζητάμε ώρες, παραθέτοντας προσωπικές απόψεις για το αν τα γεμιστά είναι νοστιμότερα με ή χωρίς κιμά, αλλά όχι για το αν φλεβικές ανωμαλίες πρέπει να διορθώνονται. Βρείτε έναν καλό αγγειοχειρουργό και θα σας λύσει κάθε απορία, μην ακούτε μόνο τον έναν, άγιον, Έλληναν (whatever) και στενόμυαλον νευρολόγον.
 #37563  από petros
 Παρ Σεπ 03, 2010 5:38 pm
neutralis διαβαζω τις αποψεις και προσπαθω να καταλαβω μερικα πραγματα. και εσυ και ο sou εχετε μιλησει πολλες φορες για επιστημονικα τεκμηρια και αποδειξεις. αυτην την στιγμη κανω τον συνηγορο του διαβολου ουσιαστικα γιατι οπως εχω ξαναπει δεν ειμαι υπερ των φαρμακων αλλα ουτε μπορω να υποστηριξω μια θεωρια που εχει 1 χρονο ζωης. απλως για να μην το κανουμε τριχια το θεμα λυσε μου καποιες αποριες . εσυ προσωπικα εισαι πεποισμενη οτι η σκπ διμιουργειτε απο την χενφα? οταν λες τεκμηριομενες αποδειξεις μιλας για πραγματα που ειδες επανω σου μετα την επεμβαση η για ιατρικες μελετες αγγειολογων? ρωταω γιατι αλλες 1000000 μελετες θα σου δειξουν οτι οι ιντερφερονες ας πουμε εχουν ενα χ αποτελεσμα. και κατι σημαντικ οπου ειπε και η Litsa. AN λεω ΑΝ σε πεντε χρονια βρεθει ο τι η χενφα ηταν λαθος η προκαλεσε κατι αλλο. η αν η αιτια της σκπ ηταν πραγματι ενας ιος και οχι αυτοανοσια...τι θα πεις τοτε?

δεν ειρωνευομαι αληθεια θα ηθελα μια απαντηση.και στο λεω γιαιτ αντιλαμβανομια οτι μιλας με πολυ σιγουρια που εδω μεσα λιγοι την εχουν συμπεριλαμβανομενου εμου.
 #37564  από petros
 Παρ Σεπ 03, 2010 5:46 pm
φιλε sou θεωρεις οτι δινεις αναφορα σε καποιον που σε ρωταει απο που εχεις ολες αυτες τις γνωσεις η τις πληροφοριες? λογικο δεν ειναι εως ενος σημειου? δεν σε ρωτησε ονοματεπωνυμο. κανεις μια κουβεντα και σωστα εχεις τις αποψεις σου οπως ολοι. δλδ αν καποιος ρωτησει εναν αλλον που εκανες μαγνητικη η ποιος ειναι ο γιατρος του η στην τελικη που μπορω να παω να κανω επεμβαση χενφα το θεωρεις οτι θα του δωσεις αναφορα? με συγχωρεις φιλε αλλα διαφωνω. νομιζω περισσοτερο σε πειραξε ο τροπος που τα ειπε παρα αυτα που ειπε. εμενα ας πουμε θα ειχε πολυ μεγαλυτερη αξια και βαρυτητα η αποψη σου αν γνωριζα οτι παραλιγο να γινεις γιατρος και το κρινω λογικο.
 #37566  από petros
 Παρ Σεπ 03, 2010 5:55 pm
την τελευταια φωναχτη προταση την καταλαβα φιλε. εγω απευθηνομουν στην neutralis επειδη διαβασα οτι με ενα μπαλονακι μπορει να σταματησει την ms. αρα μαλλον θεωρει πως χενφα και σκπ δεν ειναι αλλο πραγμα.

δεν βαζω μαυρα κεφαλαια στο "σταματησει" νομιζω καταλαβες...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7