• sxeseis...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #59150  από ΑΝΤΙΓΟΝAKI
 Δευ Σεπ 05, 2011 11:47 am
Ax Τεο, πόσο δίκιο έχεις. Οι σχέσεις έχουν γίνει περίπλοκες και απ' ότι έχω αντιληφθεί η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων επιζητά την ασφάλεια και το "βόλεμα" σε μία σχέση. Όταν λοιπόν ο/η υποψήφια σχέση έχει ένα handicap είναι επισφαλής "επένδυση". (Οπότε την χυλόπιτα δεν την έφαγες από άνθρωπο αλλά από επενδυτή - golden boy).

Τώρα με την κρίση θα δούμε όλοι μας, τί έχει να γίνει. Του κουτρούλη ο γάμος.

Αλλά για να προσπαθήσουμε να δούμε τα πράγματα με αισιοδοξία, θεωρώ ότι όλοι (υγιείς ή μή) έχουν δικαίωμα στην συντροφικότητα.
Και όλοι μπορούν να προσφέρουν κάτι από τη μεριά τους. Είτε αυτό λέγεται ψυχολογική στήριξη, είτε χιούμορ (και το φόρουμ μας διαθέτει μπόλικο), είτε τρυφερότητα κλπ.

Kαι εγώ τείνω στην απάντηση ότι δεν το λες ευθύς αμέσως. Όχι για άλλο λόγο αλλά γιατί και εσύ μπορεί να απορρίψεις τελικά τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, για πολλούς και ποικίλους λόγους, που δεν θα έχουν να κάνουν με την υγεία. Γιατί λοιπόν ο άλλος να τα ρίξει στο πρόβλημά σου. Όχι κύριε/κυρία δεν μου κάνεις γιατί ...... όχι γιατί η σκλήρυνση μου θόλωσε την κρίση.
 #59154  από maestro
 Δευ Σεπ 05, 2011 12:13 pm
ΑΝΤΙΓΟΝAKI έγραψε:... Οι σχέσεις έχουν γίνει περίπλοκες και απ' ότι έχω αντιληφθεί η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων επιζητά την ασφάλεια και το "βόλεμα" σε μία σχέση. Όταν λοιπόν ο/η υποψήφια σχέση έχει ένα handicap είναι επισφαλής "επένδυση". (Οπότε την χυλόπιτα δεν την έφαγες από άνθρωπο αλλά από επενδυτή - golden boy).
golden boy ή golden girl για εμάς :laughing-rolling: :laughing-rolling:
ΑΝΤΙΓΟΝAKI έγραψε:...Τώρα με την κρίση θα δούμε όλοι μας, τί έχει να γίνει. Του κουτρούλη ο γάμος.

Αλλά για να προσπαθήσουμε να δούμε τα πράγματα με αισιοδοξία, θεωρώ ότι όλοι (υγιείς ή μή) έχουν δικαίωμα στην συντροφικότητα.
Και όλοι μπορούν να προσφέρουν κάτι από τη μεριά τους. Είτε αυτό λέγεται ψυχολογική στήριξη, είτε χιούμορ (και το φόρουμ μας διαθέτει μπόλικο), είτε τρυφερότητα κλπ.

Kαι εγώ τείνω στην απάντηση ότι δεν το λες ευθύς αμέσως. Όχι για άλλο λόγο αλλά γιατί και εσύ μπορεί να απορρίψεις τελικά τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, για πολλούς και ποικίλους λόγους, που δεν θα έχουν να κάνουν με την υγεία. Γιατί λοιπόν ο άλλος να τα ρίξει στο πρόβλημά σου. Όχι κύριε/κυρία δεν μου κάνεις γιατί ...... όχι γιατί η σκλήρυνση μου θόλωσε την κρίση.
Πραγματικά, έχεις καλύψει, τις περισσότερες αν όχι όλες τις περιπτώσεις, και φυσικά με βρίσκεις και εμένα απόλυτα σύμφωνο.
 #59157  από ΑΝΤΙΓΟΝAKI
 Δευ Σεπ 05, 2011 12:32 pm
Υποθέτω - μάλλον σωστά - ότι ο Teo είναι άνδρας.
Οπότε η τύπισσα ήταν golden boy (απ' αυτά που χρεωκοπούν χώρες -ντε) αλλά θηλυκού γένους.
 #59160  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Σεπ 05, 2011 12:52 pm
ΑΝΤΙΓΟΝAKI έγραψε:Υποθέτω - μάλλον σωστά - ότι ο Teo είναι άνδρας.
Οπότε η τύπισσα ήταν golden boy (απ' αυτά που χρεωκοπούν χώρες -ντε) αλλά θηλυκού γένους.
:teasing-neener: Λιγο ασχετο με το θεμα μας...αλλα θα το πω.... :teasing-neener: Τις χωρες,τις χρεωκοπουν τα αφεντικα-νταβατζηδες των golden boys-girls.... :teasing-neener:
 #59161  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Σεπ 05, 2011 1:08 pm
Teo έγραψε:Πείτε μου όμως τι γνωμη έχετε για τις σχέσεις ανάμεσα σε άτομα με την ίδια πάθηση?

Δεν έχω ακούσει για καμία τέτοια περίπτωση και αρχίζω να πιστεύω πως είναι θέμα taboo και δεν κάνει να το αγγίζουμε. Εγώ δε σας κρύβω οτι μου πέρασε από το μυαλό, οχι γιατι ίσως να είναι πιο εύκολο, αλλά γιατι ο απέναντι σου θα είναι κάποιος που σίγουρα θα σε καταλαβαίνει.

Ξέρετε κανένα τέτοιο παραδειγμα.

Θα μου πείτε, τι είναι αυτά που λες ρε φίλε? εδώ έχουμε άλλα προβλήματα να ασχοληθούμε και εσυ μας μιλάς για σχέσεις.
Μάλλον ο καθένας ασχολείται με αυτό που τον καίει περισσότερο. εγώ που δεν έχω ακόμα εντονα προβλήματα από την ΣΚΠ εντοπίζω την απραξία μου στο θέμα των σχέσεων (που μέχρι και περσυ ήμουν πολύ δραστήριος) ως πρόβλημα. Δεν μπορώ να γνωρίζω πως θα σκέφτομαι οταν και αν εμφανιστούν τα πιο δύσκολα.

Θέλω απλά να μπορώ να έχω έναν ανθρωπο δίπλα μου που να με εμπνέει και που να με κάνει να νιώθω ασφάλεια συναισθηματικη.

Αυτά τα ολίγα...
Παιδια ,ειμαι λιγο ''εξω απο το χορο''....Οταν αρρωστησα ημουν ηδη παντρεμενη 5 χρονια+7 χρονια σχεση και ειχα παιδι....!!! Ο αντρας μου, εμεινε κοντα μου και...αντεχει ακομα...!!!Ομως πιστευω οτι στην αναζητηση συντροφου,πρεπει να εχουμε αλλα κριτηρια,αυτα που εχετε ολοι αναφερει, κι οχι να ψαχνουμε να βρουμε καποιον-καποια συνασθενη....!!! Αν μας προκυψει και διαπιστωσουμε οτι ολα τα αλλα ειναι ενταξει....προχωραμε !!!!!! Δεν πρεπει,ομως, να περιοριζουμε τις σχεσεις μας σε ενα ''γκετο'' ασθενων... :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #59167  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Σεπ 05, 2011 1:46 pm
Teo έγραψε:
ANNA ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ έγραψε:
Teo έγραψε:Πείτε μου όμως τι γνωμη έχετε για τις σχέσεις ανάμεσα σε άτομα με την ίδια πάθηση?

Δεν έχω ακούσει για καμία τέτοια περίπτωση και αρχίζω να πιστεύω πως είναι θέμα taboo και δεν κάνει να το αγγίζουμε. Εγώ δε σας κρύβω οτι μου πέρασε από το μυαλό, οχι γιατι ίσως να είναι πιο εύκολο, αλλά γιατι ο απέναντι σου θα είναι κάποιος που σίγουρα θα σε καταλαβαίνει.

Ξέρετε κανένα τέτοιο παραδειγμα.

Θα μου πείτε, τι είναι αυτά που λες ρε φίλε? εδώ έχουμε άλλα προβλήματα να ασχοληθούμε και εσυ μας μιλάς για σχέσεις.
Μάλλον ο καθένας ασχολείται με αυτό που τον καίει περισσότερο. εγώ που δεν έχω ακόμα εντονα προβλήματα από την ΣΚΠ εντοπίζω την απραξία μου στο θέμα των σχέσεων (που μέχρι και περσυ ήμουν πολύ δραστήριος) ως πρόβλημα. Δεν μπορώ να γνωρίζω πως θα σκέφτομαι οταν και αν εμφανιστούν τα πιο δύσκολα.

Θέλω απλά να μπορώ να έχω έναν ανθρωπο δίπλα μου που να με εμπνέει και που να με κάνει να νιώθω ασφάλεια συναισθηματικη.

Αυτά τα ολίγα...
Παιδια ,ειμαι λιγο ''εξω απο το χορο''....Οταν αρρωστησα ημουν ηδη παντρεμενη 5 χρονια+7 χρονια σχεση και ειχα παιδι....!!! Ο αντρας μου, εμεινε κοντα μου και...αντεχει ακομα...!!!Ομως πιστευω οτι στην αναζητηση συντροφου,πρεπει να εχουμε αλλα κριτηρια,αυτα που εχετε ολοι αναφερει, κι οχι να ψαχνουμε να βρουμε καποιον-καποια συνασθενη....!!! Αν μας προκυψει και διαπιστωσουμε οτι ολα τα αλλα ειναι ενταξει....προχωραμε !!!!!! Δεν πρεπει,ομως, να περιοριζουμε τις σχεσεις μας σε ενα ''γκετο'' ασθενων... :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
Με παρεξήγησες...
εγω αυτό που αναρωτήθηκα είναι γιατι δεν έχω ακούσει για καμια τέτοια ιστορία. δεν είπα σε όλους τουσ σκληρυντικούς να τα φτιάξουν μεταξύ τους...

Και επιπλέον έκανα την διαπίστωση οτι ένας σθνασθενής σου σίγουρα σε καταλαβαίνει καλύτερα. τιποτα παραπάνω.

δε θα ήθελα να μείνει το φόρουμ με την εντύπωση οτι προτείνω να τα φτιάχνουμε μεταξύ μας. Σαφώς και τα πάντα είναι θέμα χημείας.
ΟΚ!!!!!! :text-imsorry: :text-imsorry: :text-imsorry: :text-imsorry: :text-imsorry: Παντως ,ολοι εμεις ,μπορουμε να ειμαστε πολυ-πολυ καλοι φιλοι....αφου καταλαβαινουμε απολυτα ο ενας τον αλλον και εχουμε κοινους στοχους :romance-kisscheek:
 #59175  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Σεπ 05, 2011 5:05 pm
Teo έγραψε:Η τελευταια σου φράση νομίζω πως τα συνοψίζει όλα!!!

Καλή καρδιά πάντα!!!!! :romance-kisscheek:
:romance-heartsthree: :romance-heartsthree: :romance-heartsthree: Να εισαι καλα παντα !!!!!!Να ειστε ολοι καλα!!!!!!!Ευχομαι σε ολους τους νεους ,σε ηλικια, συνασθενεις να βρουν το ταιρι που τους αξιζει.....ΜΕΣΑ ΑΠ'ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ....!!!!!! :romance-heartsthree: :romance-heartsthree: :romance-heartsthree:
 #59379  από EFFIE
 Πέμ Σεπ 08, 2011 8:24 pm
ANNA ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ έγραψε:
Teo έγραψε:Η τελευταια σου φράση νομίζω πως τα συνοψίζει όλα!!!

Καλή καρδιά πάντα!!!!! :romance-kisscheek:
:romance-heartsthree: :romance-heartsthree: :romance-heartsthree: Να εισαι καλα παντα !!!!!!Να ειστε ολοι καλα!!!!!!!Ευχομαι σε ολους τους νεους ,σε ηλικια, συνασθενεις να βρουν το ταιρι που τους αξιζει.....ΜΕΣΑ ΑΠ'ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ....!!!!!! :romance-heartsthree: :romance-heartsthree: :romance-heartsthree:[/q
αμην Παναγια μου αλλιως :sad-roulette:
δε παλευετε και η μοναξια και η αρρωστια..........ελεοςςςςςςςςςς
 #62592  από Δημητρης24
 Τρί Οκτ 25, 2011 12:32 pm
gioulaki έγραψε:einai meres pou to skeftomai....eimai 27 xronwn alla etsi opws exoun ginei ta pramata den proketai na vrw kapoion antrhwpo na kanw sxesh opoios tha mathainei ti exw tha feugei....auto einai pou me katarakwnei....enas filos mou leei oti pote den ksereis....alla h skepsh kai mono tha mou katastrefei thn psuxologia.....eimai h monh pou to skeftomai auto to prama? :roll:

Γιουλακι μου γλυκο σιγουρα δεν εισαι η μονη που το εχει σκεφτει αυτο.. Κι εγω πριν λιγους μηνες το ειχα σκεφτει. Τεραστιο λαθος!! Αν οποιος μαθαινει την κατασταση και φευγει απλα δεν αξιζει να ειναι διπλα σου! Ειμαι σιγουρος οτι σου το εχουν πει κ αλλοι!! Θα διαπιστωσεις οτι υπαρχουν αανθωποι που δεν εχουν κανενα απολυτως προβλημα. Και δεν ειναι λιγοι.. Αυτο που σε συμβουλευω να κανεις ειναι να εχεις αυτοπεποιθηση κουκλα μου. Ολα θα πανε μια χαρα..
 #62595  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Οκτ 25, 2011 12:52 pm
Δημητρης24 έγραψε:
gioulaki έγραψε:einai meres pou to skeftomai....eimai 27 xronwn alla etsi opws exoun ginei ta pramata den proketai na vrw kapoion antrhwpo na kanw sxesh opoios tha mathainei ti exw tha feugei....auto einai pou me katarakwnei....enas filos mou leei oti pote den ksereis....alla h skepsh kai mono tha mou katastrefei thn psuxologia.....eimai h monh pou to skeftomai auto to prama? :roll:

Γιουλακι μου γλυκο σιγουρα δεν εισαι η μονη που το εχει σκεφτει αυτο.. Κι εγω πριν λιγους μηνες το ειχα σκεφτει. Τεραστιο λαθος!! Αν οποιος μαθαινει την κατασταση και φευγει απλα δεν αξιζει να ειναι διπλα σου! Ειμαι σιγουρος οτι σου το εχουν πει κ αλλοι!! Θα διαπιστωσεις οτι υπαρχουν αανθωποι που δεν εχουν κανενα απολυτως προβλημα. Και δεν ειναι λιγοι.. Αυτο που σε συμβουλευω να κανεις ειναι να εχεις αυτοπεποιθηση κουκλα μου. Ολα θα πανε μια χαρα..
:bow-yellow: :clap: :clap: :clap: ΣΩΩΩΩΩΩΩΩΩ...ΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣ....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 37