• KORTIZONI KANEIS???

• Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
 #14782  από soulla
 Τρί Ιαν 12, 2010 2:54 pm
γεια Μανο χαίρομαι που βοήθησε η κορτιζόνη :lol: γιατί θα το επαναλάβεις όμως εγώ όσες φορές έκανα σταματούσε ή στις 2 ή στις 5 μέρες τώρα έκανα 3 μέρες έμεινε το χέρι :oops: ακόμα δεν κινήται αλλά μόνο΄σε χάπια αν θελω μου δίνουν :oops: και έτσι το περιμένω αν του κάνει κέφι και φύγει από μόνο του γιατί τόση κορτιζόνη σε εσένα :?:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος soulla την Κυρ Μαρ 28, 2010 11:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #14784  από litsa
 Τρί Ιαν 12, 2010 6:40 pm
αυτά ειναι με το κορτιζονοποτό. :) :) ..
μετά πάμε για ψωνοθεραπεία. :lol: :lol: :lol: .

περαστικά Μάνο και δώστε του να καταλάβει...!!! :D :D
ψωνίστε και για μας....
δεν πρόλαβα να αποτελειώσω τα ψώνια μου.... μάλλον πρέπει να ξαναφύγω..! ;) ;)
 #14788  από RAFAELA24
 Τρί Ιαν 12, 2010 8:19 pm
Παιδιά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση! Οταν κάνει κάποιος το σχήμα κορτιζόνης δεν πρέπει να τρώει αλάτι και ζάχαρη μόνο για να μην κάνει κατακράτηση υγρών ή και για άλλους λόγους? Ο φίλος μου την τελευταία φορά που έκανε κορτιζόνη κ είχε φάει κάτι αλμυρό, μετά δεν ένοιωθε πολύ καλά...μία αδυναμία,μία ζαλάδα απ΄ό,τι θυμάμαι... Ήταν τυχαίο ή εξαιτίας του συνδυασμού της κορτιζόνης και του αλμυρού το έπαθε? Να είστε καλά!
 #14834  από soag
 Τετ Ιαν 13, 2010 12:11 pm
Πέρα απο την κατακράτηση η κορτιζόνη μας κάνει επιρρεπείς σε υπέρταση και σε μειωμένη ανοχή σε γλυκόζη.Γι αυτό είναι καλό να τα αποφεύγουμε για να μην επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας.
 #23441  από popi
 Κυρ Μαρ 28, 2010 8:26 pm
καλησπερα στην παρεα! Εχθες τελειωσα το τριημερο σχημα κορτιζονης αλλα, βρε παιδια, ειμαι χειροτερα απο ποτε, σερνομαι και πονανε τα ποδια μου που ζυγιζουν 100 κιλα το ενα! Ειχα κανει παλι πριν 3 χρονια, ενα καλοκαιρι, για να βγει το ζορι με τη ζεστη, αλλα αυτο το τωρινο ειναι ασυλληπτο.Ασε και τις ελπιδες που ετρεφα για ενα καλυτερο Πασχα.Τωρα ουτε αρνακι δε θα μπορω να φαω με το αλατι κλπ.Σας εχει συμβει αυτο οχι μονο να μην υπαρχει βελτιωση αλλα αντιθετα και επιδεινωση?Αν ναι, πειτε μου τι κανουμε!!
 #23444  από soulla
 Κυρ Μαρ 28, 2010 9:54 pm
geia soy popi πολλές φορές μου είπαν και σίγουρα θα μου πουν ξανά και ξανά να μην πανικοβάλομαι και πάντα θυμώνω :evil: γιατί πως γίνεται αφού κάνεις κάτι γιατί να μην το σταματά αλλά επειδή το έζησα πολλές φορές αυτό που λες και ήθελε χρόνο να περάσει κάνε υπομονή εξάλου η κορτιζόνη και μια ώση θέλει περίπου 4 με 5 εβδομάδες για να δράση και να υποχωρίση
ΥΠΟΜΟΝΗ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος soulla την Κυρ Μαρ 28, 2010 10:03 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #23446  από popi
 Κυρ Μαρ 28, 2010 10:02 pm
Soulla ευχαριστω!δεν ειχα ωση, εχω την πρωιουσα, αλλα σκεφτηκαμε με τον γιατρο να κανω το σχημα για καποια βοηθεια. Μακαρι να γινει οπως λες, θα περιμενω, δεν εχω κι αλλα περιθωρια.
 #23474  από sia_thessal
 Δευ Μαρ 29, 2010 12:12 am
popi έγραψε:Soulla ευχαριστω!δεν ειχα ωση, εχω την πρωιουσα, αλλα σκεφτηκαμε με τον γιατρο να κανω το σχημα για καποια βοηθεια. Μακαρι να γινει οπως λες, θα περιμενω, δεν εχω κι αλλα περιθωρια.
Καλησπέρα φίλοι και φίλες μου. Πόπη τι εννοείς όταν λες ότι έχεις την πρωϊούσα? Δεν κατάλαβα ρε παιδιά πως τα ξεχωρίζουμε αυτά? Εγώ ποιά έχω μπορώ να το καταλάβω απο κάτι ενδεικτικό? Πολλές ώσεις? συμπτώματα? τι ακριβώς είναι αυτό που μας κατατάσσει σε κατηγορίες? Αν μπορείτε βοηθήστε με να καταλάβω :?
 #23506  από Μαριάννα
 Δευ Μαρ 29, 2010 11:25 am
sia_thessal έγραψε:
popi έγραψε:Soulla ευχαριστω!δεν ειχα ωση, εχω την πρωιουσα, αλλα σκεφτηκαμε με τον γιατρο να κανω το σχημα για καποια βοηθεια. Μακαρι να γινει οπως λες, θα περιμενω, δεν εχω κι αλλα περιθωρια.
Καλησπέρα φίλοι και φίλες μου. Πόπη τι εννοείς όταν λες ότι έχεις την πρωϊούσα? Δεν κατάλαβα ρε παιδιά πως τα ξεχωρίζουμε αυτά? Εγώ ποιά έχω μπορώ να το καταλάβω απο κάτι ενδεικτικό? Πολλές ώσεις? συμπτώματα? τι ακριβώς είναι αυτό που μας κατατάσσει σε κατηγορίες? Αν μπορείτε βοηθήστε με να καταλάβω :?

Μορφές Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

* Υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα
* Δευτεροπαθής προϊούσα
* Πρωτοπαθής προϊούσα

Η υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα μορφή της ΣΚΠ (RRMS) είναι η συχνότερη μορφή και εμφανίζεται περίπου στο 85% των ατόμων με ΣΚΠ. Τα άτομα με αυτή τη μορφή ΣΚΠ παρουσιάζουν επεισόδια νευρολογικών διαταραχών. Αυτά τα επεισόδια - τα οποία ονομάζονται υποτροπές, εξάρσεις ή παροξύνσεις- ακολουθούνται από περιόδους πλήρους ή μερικής αποκατάστασης, κατά τη διάρκεια των οποίων η νόσος παραμένει σε ύφεση. Μία ειδική κατηγορία της RRMS είναι η καλοήθης ΣΚΠ. Αποτελεί έναν τύπο RRMS στον οποίο οι υποτροπές είναι σπάνιες. Οι υποτροπές που εμφανίζονται, προκαλούν ήπια συμπτώματα, τα οποία υποχωρούν χωρίς να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη, ενώ οι ασθενείς δεν εμφανίζουν σημαντικά προβλήματα λειτουργικότητας μακροπρόθεσμα. Περίπου το 10% έως 20% των ατόμων με ΣΚΠ έχουν καλοήθη ΣΚΠ. Εκτιμάται ότι με την πάροδο του χρόνου, κάποιοι από αυτούς τους ασθενείς θα εισέλθουν στη φάση της δευτεροπαθούς εξέλιξης.
Εάν υπάρχει εξέλιξη της νόσου ανάμεσα στις υποτροπές, τότε η νόσος χαρακτηρίζεται ως δευτεροπαθής προϊούσα ΣΚΠ. Πριν από τις τροποποιητικές της νόσου θεραπείες, πολλά άτομα με RRMS ανέπτυσσαν δευτεροπαθή προϊούσα ΣΚΠ μέσα σε 10 χρόνια. Όμως οι νέες θεραπείες, επιβραδύνοντας την εξέλιξη της νόσου, προοιωνίζουν ένα καλύτερο μέλλον.
Η πρωτοπαθής προϊούσα μορφή της ΣΚΠ εμφανίζεται περίπου στο 10% των ατόμων με ΣΚΠ. Σε αυτήν παρατηρείται σταθερά επιδεινούμενη νευρολογική λειτουργία, χωρίς υποτροπές ή υφέσεις.
 #23603  από Μαριάννα
 Τρί Μαρ 30, 2010 1:14 pm
Έλα ντε πως γίνεται οι θεραπείες να προοιωνίζουν καλύτερο μελλον και στην πραγματικότητα να πηγαίνει προς το χειρότερο

Αλλά είναι λόγια ή κανόνες να το πω που λέγονται πάντα και δεν αλλάζει τίποτα ισχύουν αυτα και τίποτα αλλο!