• Kesimpta κανείς;

• Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #136775  από TaniaK
 Κυρ Ιουν 30, 2024 1:52 am
Γεια σας!
Διαγνωσθηκα πρόσφατα με ΣΚΠ, ξεκίνησα αμέσως kesimpta, μόλις χθες έκανα την πρώτη ένεση. Υψηλός πυρετός, ριγοι, πόνοι και ναυτία. Η νοσηλεύτρια που ήρθε από την εταιρεία για να μου δείξει πώς γίνεται, μου έκανε λόγο για απλά δέκατα στις παρενέργειες, καμία σχέση με αυτό που συνέβη.
Εκ των υστέρων άρχισα να διαβάζω εδώ και σε άλλες σελίδες για τις παρενέργειες όχι τόσο την πρώτη μέρα όσο μακρυπροθεσμα και έχω τρομοκρατηθεί. Οι παρενέργειες που αναφέρονται είναι χειρότερες από τα συμπτώματα της πάθησης τις περισσότερες φορές και αν και καταλαβαίνω πως σε κάθε οργανισμό τόσο η πάθηση όσο και η αγωγή λειτουργούν διαφορετικά, πραγματικά αναρωτιέμαι τι θα μας αρρωστήσει περισσότερο.
Μεγάλο μπλέξιμο, σωστά;
Πείτε εμπειρίες σας παρακαλώ εσείς που παίρνετε καιρό το kesimpta. Σας ευχαριστώ :emojis-10:
 #136790  από Natashaki
 Κυρ Ιούλ 14, 2024 11:17 pm
Καλησπέρα κι από μένα! Εγώ ξεκίνησα την αγωγή εδώ κι έναν χρόνο. Έχει τρία χρόνια που διαγνώστηκα με ΣΚΠ, ξεκίνησα τα copaxone αλλά φαίνεται η νόσος" ξύπνησε" και χρειάστηκε να αλλάξω την αγωγή. Δεν έχω παρενέργειες οι εξετάσεις μου βγαίνουν καλές, η νόσος κοιμήθηκε και όλα καλά. Παρόλο που έχω κάποιες εστίες νιώθω πλήρως λειτουργική. Να θυμάσαι πως εμείς γιατρευουμε τους εαυτούς μας όπως σε όλα τα αυτοάνοσα. Σωστή διατροφή, άθληση, την αγωγουλα μας και καλή ψυχολογία. Ακόμα κι αν αυτή η αγωγή δεν θα ήταν η κατάλληλη για σένα θα βρεθεί άλλη 🙂😃
 #136817  από Niknef
 Παρ Αύγ 02, 2024 2:41 am
Taniak κανένας μα κανένας μας δεν θα μπορέσει να σου πει επακριβώς για την ένεση γιατί όπως είπαμε εξαρταται πως λειτουργεί στον κάθε ασθενή αλλά και πόσες ενεργές εστίες έχεις και τι στάδιο βρίσκεσαι
Επίσης έχω μπει σε αναφορές του εξωτερικού με μεταφράσεις και η kesimpta δεν είναι μια απλή ένεση και μόνο αυτό μπορώ να σου πω
Εγώ όπως έγραψα για την kesimpta πέρασα τα πάνδεινα με τις 4 τουλάχιστον πρώτες ενέσεις και συνεχίζω μετά από 1.5 χρόνο να έχω συμπτώματα για μέρες ολόκληρες σε όλο το μήνα (από πόδια χέρια πόνους δυσκαμψίας) αλλά πάντα όπως είπαμε ανάλογα τον οργανισμό
Μετά από την διάγνωση μου πριν 1.5 χρόνο αυτή την στιγμή είμαι χτυπημένη από 5 αναπηρίες άλλες πυροδοτημενες από την σκλήρυνση και άλλες προερχόμενες από την σκλήρυνση
Έχω ήδη ξεκινήσει την κάνναβη και όχι σε υπερβολικό επίπεδο γιατί πρέπει όπως είπε και η φίλη μας η Natashaki η ψυχολογία και η διατροφή παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο στην εξέλιξη της ασθενείας και εγώ νιώθω πολύ καλύτερα στους πόνους μου
Αν όλα πάνε καλά 😂😂😂σε λίγο καιρό λογικα θα έχω στην κατοχή μου και την 6 αναπηρία
Μην σταματήσεις να παλεύεις
Χωρισμένη με 2 παιδιά 14 και 17 ετων πάνω στην εφηβεία. Δεν υπάρχει χειρότερο αλλά παρόλα αυτά αντέχω ακόμα ( να επισημάνω πως και ο πρώην σύζυγος μου είναι με αναπηρίες) και όπως καταλαβαίνετε όλοι μας η ζωή πλέον είναι μόνο ένας αγώνας για τα παιδιά μας . Μάχη και να μην σταματάτε. Τα γράφω για να τα διαβάζω και εγω που έφτασα 45 κιλά από τον αγωνα.Σας φιλώ να είστε όλοι όσο καλύτερα μπορείτε ♥️
 #136941  από ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
 Πέμ Νοέμ 14, 2024 9:58 am
Καλημέρα, κι γω στο KESIMPTA, βαρύ μου πέφτει, με πειράζει, το GYLENYA που έπαιρνα πριν τελείως ανώδυνο αλλά μου ανέβαζε πολύ τα ηπατικα, ελπίζω να προσαρμοστεί ο οργανισμός μου στην καινούργια αγωγη
 #136970  από NEA_ASTHENIS
 Πέμ Νοέμ 28, 2024 5:45 pm
To kesimpta είναι χημικό; εμενα μου παρουσιασαν το mavencald ως χημεια και το kesimpta ως πρωτεινη πολυ πιο φιλικη για τον οργανισμο.
Δεν έχω ξεκινησει ακόμα καμια θεραπεια προσπαθω να διαλεξω
 #137044  από Miamaribou
 Τετ Ιαν 29, 2025 12:12 am
Καλησπέρα!! Διαγνώστηκα πρόσφατα και έκανα την πρώτη ένεση Kesimpta χτες. Στην πρώτη ένεση μου είχαν πει ότι θα ανεβάσω δέκατα και θα έχω κόπωση...ενώ εγώ παρόλο που είχα πάρει αντιπυρετικό είχα πυρετό απίστευτους πόνους και ρίγη που δεν έχω ξαναπεράσει ποτέ στην ζωή μου. Αυτό κράτησε 6 ώρες . Μετά έμεινε η κόπωση. Που ελπίζω να φτιάξει. Τι να πω μακάρι να λειτουργήσει αυτή η θεραπεία σε όλους μας. Εμένα και η κορτιζόνη με έκανε χειρότερα. Μέσα σε λίγους μήνες άλλαξε η ζωή μου.
 #137060  από ΛΑΖ ΣΤΡΑΤΟΣ
 Πέμ Φεβ 13, 2025 10:09 pm
Καλησπέρα miamaribou.Χτές έκανα την ένεση Νο 8.Σχετικά φρέσκος και εγώ. Ιούνιο έμαθα οτι έχω σκλήρυνση, Σεπτεμβριο ξεκίνησα kesimpta.Μου την πρότειναν 2 γιατροί και την επέλεξα λόγω συχνότητας.΄ Η πρώτη ένεση δεν πήγε και πολύ καλά καθώς είχα απίστευτους πόνους στα κόκκαλα για μία ωρα. Από την δεύτερη και μετά τίποτα. Η κόπωση είναι ένα θέμα. Το βασικό είναι να φτιάξεις ψυχολογία.
Αυτά απο μένα.
 #137077  από Miamaribou
 Δευ Φεβ 24, 2025 12:31 pm
Τελικά μετά την τρίτη ένεση έκανε υποτροπή. Μου είπε ο γιατρός ότι δεν έχει πιάσει ακόμα. Η ψυχολογία μου είναι χάλια. Σήμερα παίρνω τελευταία μέρα κορτιζόνη.
 #137128  από GeoKas
 Σάβ Απρ 05, 2025 10:44 am
Καλημέρα συνασθενείς. Οι προηγούμενες αγωγές μου ήτανε gilenya, MAVENCLAND, mayzent για τρεις μήνες και το σταμάτησα γιατί ένιωθα χειρότερα. Ξεκίνησα το kesimpta την προηγούμενη Κυριακή, την Πέμπτη παρουσίασα μπούκωμα και αδιαθεσία που συνεχίζεται ακόμα με κάποια ενόχληση στο λαιμό. Είναι να κάνω την δεύτερη δόση την Κυριακή -η γιατρος μου είπε ότι αν δεν υποχωρήσουν τα συμπτώματα να μην την κάνω. Διαβάζοντας τα σχόλια σας, μπήκα στη διαδικασία να αναρωτιέμαι αν αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι από την αγωγή. Θέλω να σας πω όμως ότι ενώ είχα παρενέργειες με την πρώτη δόση πολύ έντονες, τρέμουλο μυαλγία τάση για εμετό, δεν μπορούσα να περπατήσω καθόλου, αυτό κράτησε μόνο 2 h και από την επόμενη μέρα ένιωθα πάρα πολύ καλά με ενέργεια.
Ήμουν μέλος 20 χρόνια πριν όταν νόσησα κ χάρηκα του είδα ότι είναι ενεργή η σελίδα!Καλημέρα κ πάλι!