sia_thessal έγραψε:Με αυτόν που έχω σχέση έχει έναν φίλο ο οποίος έχει ΣΚΠ, είναι εδώ και χρόνια στο κρεβάτι εντελώς ανάπηρος τον ταίζουν τον καθαρίζουν πιο σκατά δεν γίνεται,είναι μόνο 40, δεν θέλω να μου μιλάει γι αυτόν όταν πηγαίνει να τον δεί δεν θέλω να μου μιλάει.... στεναχωριέμαι ..... γιατί??? όχι μόνο γιατί μιλάμε για έναν ανάπηρο άνθρωπο αλλά ..... γιατί έχω κάτι κοινό μαζί του....
Κάπου μπλέξαμε: Όχι τόσο γιατί θεωρούμε (λανθασμένα, για τους περισσότερους) ότι η σκπ ισοδυναμεί με αναπηρία (για την οποία, όμως, πλοιρούμε όλοι, ή περίπου, τα ιατρικά και κοινωνικά κριτήρια), αλλά κυρίως γιατί,
ακόμα και εμείς οι ίδιοι, αποκλείουμε/αγνοούμε άτομα με τα οποία έχουμε αυτήν την πολύ επίπονη κοινή παράμετρο, και, είτε μας αρέσει είτε όχι,
όπως ακριβώς ορισμένοι λιγότερο ανάπηροι ή υγιείς μας δείχνουν συχνά ότι η ύπαρξή μας... τους βάζει σε δύσκολη θέση. Συχνα οι καταρτισμένοι γιατροί μας αποκλείουν ακόμα και από τη γνώση της αρρώστιας μας για τον ίδιο λόγο,ή, ακόμα χειρότερα, για να απευθυνθούν σε μας, μας βεβαιώνουν ότι έχουν σκπ οι ίδιοι... (δίχως να έχουν φυσικά, αλλά και άν είχαν πράγματι σκπ, και το έκρυβαν, πόσο καλύτεροι θα ήταν;;;)

Ασφαλώς, γι' αυτούς, είμαστε παιδιά κατώτερου Θεού, οπότε μας κάνουν "χάρη" να κατέβουν στο επίπεδό μας...
Ας βγάλουμε τη γλώσσα σ'αυτούς τους υγιείς

Δε μας περιποιεί "τιμή" να είμαστε σαν και δαύτους
Σία μου, καλό κουράγιο: Ας μάθουμε, τουλάχιστον, να επιλέγουμε τους εχθρούς μας: Μάλλον, δηλαδή, αυτοί μας επιλέγουν... Είναι αυτονόητο ότι δε θα αποφύγουμε τη σκπ αποφεύγοντας τους σκπ, αλλά χειριζόμενοι τα συμπτώματα όπως μπορούμε... ομολογουμένως, είναι δύσκολο για όλους μας...
Ίσως το μόνο αισιόδοξο για εμάς τους νεώτερους με ΣΚΠ είναι ότι την τελευταία 15ετία υπάρχουν φάρμακα που αντιμετωπίζουν την ασθένεια και ο θεός βοηθός.
Δυστυχώς, ο εν λόγω ομότιμος επιστήμων αναφέρεται αυτολεξί σε μας τους απομυελινωμένους, και χρειαζόμαστε, λέει, και κοινωνικούς λειτουργούς... Είδα κι εγώ μια τέτοια στο Αιγινήτειο, (και τη βοηθό της, σε ένα ραντεβού με άλλον αναπληρωτή και τους βοηθούς του), η ιστορία ήταν εντελώς "για αγρίους"...
Φάρμακα γι' αυτού του είδους την ασθένεια (των επιστημόνων κ.ά. υγειών) δε βγάζουν οι φαρμακευτικές εταιρίες...
Βλέπε "μύθοι" στο ψαχτήρι της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ...
Η γιαγιά η Κασσάνδρα