• ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #12556  από LL--MM
 Παρ Δεκ 04, 2009 12:25 am
Η ώρα μου θυμίζει κάτι, αλλά είναι τόοοοσοι τέτοιοι... :? :evil: Στον καιρό μου ειχα περιγράψει εδώ κάτι παρόμοια, αλλά αυτά που μας λες είναι κάτι παραπάνω από ...ΚΛΑΣΙΚΑ! Στην Ελλάδα είμαστε, που είχε πει και κάποιος απο δαύτους, (καλά, τά βλέπεις και αλλού, βέβαια, και ουκ ολίγο) αλλά το να σε κάνουν σκουπίδι οι καταρτισμένοι, είναι, γενικά, ένα είδος σπόρ γι'αυτούς...

Η καλύτερη εκδοχή είναι η καταδεκτικότητα, εγώ έχω μάθει πια να τους πιάνω με την ειρωνία, ιδίως όταν θεωρούν ότι σου κάνουν και χάρη να σου φέρονται έτσι.

Αλλά ιδίως όταν είσαι χάλια, σε βολεύει να νομίζεις ότι το όν μπροστά σου είναι άνθρωπος... έχω νέα για σένα: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, και αν είναι σε προσωπικό επίπεδο, δε θα το δείξει και στην αφεντιά σου, ποιά νομίζεις πως είσαι, επί τέλους; Όσοι από δαύτους ήταν άνθρωποι από το σπίτι τους, τις τρών στο κεφάλι και μεταλλάσονται στο πί και φί, μόνο και μόνο για να επιβιώσουν...

Συγγνώμη, δεν στα λέω έτσι για να σας φοβίσω, αλλά, τουλάχιστον, να έχετε μια ιδέα περι τίνος πρόκειται...
 #12561  από litsa
 Παρ Δεκ 04, 2009 8:51 am
Όσοι από δαύτους ήταν άνθρωποι από το σπίτι τους, τις τρών στο κεφάλι και μεταλλάσονται στο πί και φί, μόνο και μόνο για να επιβιώσουν...

λεξη κλειδί ...

αλλά εμείς προχωράμε παρακάτω ;) ;) ;)
 #12746  από Stevi
 Κυρ Δεκ 06, 2009 9:04 pm
4η μέρα με κορτιζόνη σήμερα!

Εχθές δεν μπορούσε να περπατήσει σχεδόν καθόλου :cry: .
Το μούδιασμα επιμένει. Δεν περιμένω θαύματα από την μια μέρα στην άλλη, το ξέρω θα κάνει καιρό να δράσει η κορτιζόνη.

Πήγαμε μαζί στο νοσοκομείο και με έπιασε η ψυχη μου. Γύρω μας άνθρωποι με εγκεφαλικά, άλλοι με μόνιμες βλάβες και παράλυση.

Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένας χώρος απομονωμένος να χορηγείται η κορτιζόνη? Δεν του φτάνει η στεναχώρια του ,πρέπει να είναι αναγκασμένος να βλέπει και την δυστυχία των άλλων??

Εύχομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου το 2010 να μην ξανα περάσει κανένας μας ούτε απέξω από νοσοκομείο.
 #12748  από LL--MM
 Κυρ Δεκ 06, 2009 9:31 pm
Nα επαναλάβουμε εδώ, ότι η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο που εισωρεί στους πυρήνες των κυττάρων, απομένως χρειάζεται κάποιο διάστημα να ενεργήσει, και μην την παιρνεις για αντιβιωτικό, που σε πιάνει από τη στιγμή που το αρχίζεις :x

Και συγγνώμη που το λέω έτσι χοντρά, αλλά κατά τη λαϊκή ρήση, αλλά με τους άλλους, μια χαρά, διπλή χαρά, :D μια λύπη, μισή λύπη :(
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Κυρ Δεκ 06, 2009 9:38 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #12750  από Stevi
 Κυρ Δεκ 06, 2009 9:36 pm
Το ξέρω ότι η κορτιζόνη δεν δρα άμεσα.

Μου είναι πολύ δύσκολο να βλέπω στα μάτια του την απογοήτευση που δεν μπορεί να περπατήσει. Και κυρίως να μην μπορώ να τον κάνω να χαμογελάσει.

Μην με κακίζεις. Τώρα αρχίζω και μαθαίνω. :(
 #12751  από LL--MM
 Κυρ Δεκ 06, 2009 9:42 pm
Στήν αρχή είναι δυσκολότερο, βέβαια, αλλά σιγά σιγά, αλλά αυτό σημαίνει να μαθαίνουμε να επιβιώνουμε με τη σκπ, δυστυχώς ή μαλλον, κάνοντας εξαίρεσή της... Αγγλικά το λένε "Νο offense meant, none taken," για μετάφραση δεν είμαι εμπνευσμένη, απόψε, σόρυ, βρήτε μια, κάποιος...

KAI ΠΕΡΑΣΤΙΚΆ ΣΑΣ!!! Μη σε νοιάζει, συνερχομαστε αρκετά καλά γενικά... :shock:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Κυρ Δεκ 06, 2009 11:01 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #12752  από sia_thessal
 Κυρ Δεκ 06, 2009 10:06 pm
Καλησπέρα και απο εμένα Stevi εύχομαι γρήγορα να επανέλθει και να γυρίσετε στο σπιτάκι σας και να μην το ξαναζήσετε. Αλήθεια τι θεραπεία κάνει? δεν τον έχει βοηθήσει? Πάντως ψάξτε άλλον γιατρό ο άνθρωπος αν μπορείς να τον πείς έτσι δεν κάνει, πρέπει να πάει για ψυχοθεραπεία δεν κάνει για γιατρός, πρώτα πρέπει να θεραπεύσει το πρόβλημά του.
 #12758  από Stevi
 Δευ Δεκ 07, 2009 8:33 am
Καλημέρα!

Εδώ και δύο χρόνια κάνει Avonex αλλά δεν βλέπω να πηγαίνει καλύτερα. Ειδικά τώρα που ξανα έκανε υποτροπή μέσα σε 2 μήνες έχω πραγματικά φοβηθεί.

Κλείσαμε κάποια ραντεβού με κάποιους γιατρούς και ξεκινάμε την αναζήτηση για ένα καλύτερο αύριο.

Ευχήσου μας καλή τύχη!
 #12777  από litsaM
 Δευ Δεκ 07, 2009 1:23 pm
καλημερα κι απο εμενα.Μη πανικοβαλεσαι.Κι εγω μες τον ιδιο χρονο εκανα 2-3 ωσεις(παρολο που εκανα rebif).την τελευταια φορα ειχα μουδιασμα χερι και ποδια που εκανε πολυ καιρο να μου φυγει.στα ποδια γυρω στις 2-3 εβδομαδες (μετα την κορτιζόνη)και στο χερι περιπου 1-2 μηνες(το πολυ μουδιασμα γιατι ολο και κατι μου εμεινε :) ).Απο οτι ειχα ρωτησει το γιατρο για τις ωσεις μου ειχε πει να μην τρομαζω.
 #12787  από Giota
 Δευ Δεκ 07, 2009 3:29 pm
στον ευαγγελισμο πηγατε? αχ τι εχω τραβηξει εκει. πηγα με υποτροπη κ περιμενα ωρεσ την εφημερια να με βαλουν σε κρεβατι γιατι ημουν απο μακρυα. κ εγω κ η μανα μου φαγαμε φωνεσ. ασε