• ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #11944  από magda
 Κυρ Νοέμ 22, 2009 7:30 pm
γεια σας ,εμενα ο ανδρας μου διεγνωθει με σκληρυνση κατα πλακας το 2004.του ξεκινησε με προβλημα απο τα ματια.στην αρχη νομιζαμε οτι ηταν απλα μυωπια αλλα επειδη πηγαμε σε οφθαλμιατρους και δεν του εβρισκαν τιποτα μας παρεμπεψαν σε νευρολογο για καλη μας τυχη.και μετα απο μια μαγνητικη αποδειχτηκε οτι ηταν σκληρυνση .απο τοτε παιρνει ιντερφερονη το ρεμπιφ αλλα ολα αυτα τα χρονια τις ημερες που κανει την ενεση ,εχει ολα τα συμπτωματα μιας γριπης πυρετο και εξαντληση.ολα αυτα τα χρονια μονο μια φορα ειχε οση το καλοκαιρι του 2007 το οποιο του αφησε κουσουρι κοπωση ,ασταθεια και εχει λιγο προβλημα με την ομιλια.τωρα σκεφτεται να σταματησει την ενεση αλλα οι γιατροι μας λενε φυσικα οχι .θα ηθελα τη γνωμη σας αν καποιος εχει σταματησει να την κανει και τα αποτελεσματα.γιατι εγω φοβαμαι λιγο.
 #11949  από litsa
 Κυρ Νοέμ 22, 2009 9:12 pm
καλώς όρισες μαγδα!
δεν νομίζω να είναι καλη λύση να την σταματήσει, θα σου το πούνε και οι πιο παλιοί ...

και εγώ δυστυχώς τα έχω αυτά τα παλιοσυμπτώματα,... χθες πχ πήγα λαϊκή και επειδή είχα κάνει την ένεση την προηγούμενη, είχε και ένα ήλιο που χτυπούσε κατακούτελα, γύρισα και ήταν σα να είχα δουλέψει 18 ώρες!
ο άντρας μου δεν το πίστευε..

συν ότι έχω ακόμα αυτές τις παρενέργειες και παίρνω αποτέλ και ένα ντεπόν- σταμάτησα από μόνη μου, μετά από ένα χρόνο το αντιφλεγμονώδη, αλλά δεν ξέρω για πόσο...

τον δεκέμβρη έχω ραντεβού με τον γιατρό μου θα δουμε,..
 #11956  από magda
 Κυρ Νοέμ 22, 2009 11:01 pm
λιτσα μου σου ευχομαι οτι καλυτερο στην ζωη σου και θα δεις τον δεκεμβριο τα πραγματα θα πανε καλα αρκει να εισαι αισιοδοξη.προσπαθω να ειμαι και εγω για τον αντρα μου και για εμενα ιδιως τωρα που προσπαθουμε να κανουμε οικογενεια. δοξα τω θεο ο ανδρας μου ειναι σχετικα καλα προς το παρον και ετσι ευχομαι να μεινει .θελω να πιστευω οτι ολα αυτα τα φαρμακα που θα κυκλοφορησουν θα βοηθησουν στην ευρεση της θεραπειας.
 #11957  από soulla
 Κυρ Νοέμ 22, 2009 11:08 pm
ΜΑΓΔΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ :lol: ΞΕΡΕΙς ΠΟΣΟ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ ΟΙ ΕΝΕΣΕΙς :cry: ΤΟ ΠΟΛΥ 30 ΤΑ ΕΚΑΤΟΝ :cry: ΕΣΕΙς ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥς ΜΑ5555ς ΤΟΥς ΓΙΑΤΡΟΥς :roll: ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΕΣΕΙς ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ :?: ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩς ΤΙ :?: ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΟΛΥΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΙς ΘΕΡΑΠΕΙΕς ΤΟΥς ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΜΙΑ
 #11985  από magda
 Δευ Νοέμ 23, 2009 1:06 pm
Σουλα μου γεια σου.τον ανδρα μου τον παρακολουθουν υποτιθεται 2 απο τους καλυτερους νευρολογους που υπαρχουν στην θεσσαλονικη,οι οποιοι μας λενε σε καμια περιπτωση να μη σταματησει τις ενεσεις και να κανει υπομονη μεχρι να βγει το χαπι το οποιο θα εχει φυσικα σοβαρες παρενεργειες και οχι σαν αυτες τις ιντερφερονης.εδω περιπου και 8 μηνες ο ανδρας μου εχει αρχισει να κανει διαδρομο σπιτι καθε μερα,να πηγαινει κολυμβητηριο 2-3 φορες την εβδομαδα και μασαζ .στην αρχη εκανε μασαζ καθε μερα τωρα κανει 2 φορες την εβδομαδα για λογους οικονομικους.εχει δει διαφορα κανοντας ολα αυτα λεγοντας οτι δεν κουραζεται τοσο πολυ πλεον και η ασταθεια του ειναι λιγοτερη πλεον.αυτη η κυρια που τον κανει μασαζ αναλμβανει και περιπτωσεισ με σκληρυνση αλλα του λεει να σταματησει να κανει τις ενεσεις γιατι δεν του προσφερουν κατι.και ολοι οσοι πηγαινουν σε αυτην με αυτο το προβλημα κανενας δεν κανει τις ενεσεις. εμεις φυσικα ειμαστε στη μεση και τι ειναι καλυτερο κανενας δεν ξερει αλλα φοβομαστε να το ρισκαρουμε γιατι αν παθει κατι δεν θα ξαναεπανερθει.
 #11986  από Giota
 Δευ Νοέμ 23, 2009 1:18 pm
ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ Κ ΑΥΤΕΣ. ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ Κ ΛΙΓΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Κ ΕΤΣΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙΣ Κ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ. ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΙΠΟΤΑ? ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΡΑΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ Κ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ. ΜΑΓΔΑ ΠΟΙΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ?
 #11989  από litsa
 Δευ Νοέμ 23, 2009 1:58 pm
μην εμπιστεύεστε αυτούς που λένε ότι φτάνει μόνο το μασάζ...
το λέω αυτό γιατί:
χρόνια πριν, πονούσα παντού: μέση, αυχενικό, ήμουνα χάλια γενικά, πήγαινα σε κάποιον χειροπρακτικό που μια ήμουνα καλά , μια όχι... και αυτός το έπαιζε κάπως έτσι...

τελικά είχα σκπ....
και τον άλλαξα ως χειροπρακτικό και πήγα σε κάποιον ΑΝΘΡΩΠΟ, που μου λέει πότε μπορεί να με βοηθήσει και πότε όχι...

ο μάγκας το έκανε για οικονομικούς και μόνο λόγους και για να αισθανθεί ΘΕΟΣ!!

ΚΑΙ έτσι έχω γίνει επιφυλακτική... και εμένα με πειράζουν οι ενέσεις αλλά οκ..
 #11990  από Giota
 Δευ Νοέμ 23, 2009 2:11 pm
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΛΙΤΣΑ. Η ΑΣΚΗΣΗ ΛΙΓΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΑΣΑΖ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΣΠΑ Κ ΣΕ ΜΑΣΕΡ. ΟΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΝΕ ΑΠΟ ΛΙΓΟ. ΑΡΑ ΒΟΗΘΑΕΙ Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ.
 #11995  από magda
 Δευ Νοέμ 23, 2009 3:36 pm
το περιεργο ειναι παιδια οτι σε αυτην τη μασερ πηγαινει μια κυρια την οποια γνωρισαμε ,η οποια απο οτι μας ειπε μια μερα ξαφνικα μπηκε στο νοσοκομειο παραλυτη και εκει την βρηκαν οτι ειχε σκπ.εμεινε στο νοσοκομειο γυρω στους 2-3 μηνες και οταν βγηκε ηταν το ιδιο .ειχε ακρατεια και δεν μπορουσε να περπατησει.πηγε στους γιατρους και της ειπαν να αρχισει τις ιντερφερονες.αυτη δεν το εκανε ποτε και αρχισε το μασαζ σε αυτην που πηγαινει ο ανδρας μου.η μασερ πηγαινε σπιτι της καθε μερα επι 3 ωρες περιπου για ενα χρονο αν δεν κανω λαθος.αν δητε τωρα αυτην την κυρια οχι μονο δεν εχει ακρατει και ολα τα συναφη αλλα κανει κανονικα τις δουλειες του σπιτιου χωρις να αισθανεται κουραση ,περπαταει καθημερινα 8 χμλ και κολυμπαει το καλοκαιρι 1 ωρα καθε μερα και ολα αυτ α χωρισ να κανει τισ ιντερφερονες.αυτην λεει στον ανδρα μου να τισ σταματησει αλλα εμεισ φοβομαστε.δεν ξερω ποια τι να πιστεψω.δεν σας ειπα οτι το μασαζ που κανει στον αντρα μου αυτη η κυρια λεει ειναι σιατσου και του κανει κατι στα νευρα και σπαει τα αλατα και τις πλακες.τα συμπερασματα δικα σας
 #11997  από litsa
 Δευ Νοέμ 23, 2009 4:05 pm
δεν είμαι αντίθετη σε όλα αυτά ..
και βέβαια βοηθάνε, και βέβαια μπορεί και πολύ..
και εγώ εχω γλυτώσει χειρουργεία με την γυμναστική και τις κατάλληλες ασκήσεις στη μέση.. και στον αυχένα..

καλή μου ακούγεται αυτή... εγώ πιστεύω στη γυμναστική και στις φυσιοθεραπειες αρκει να γίνονται απο ανθρώπους που γνωρίζουν...
και εγώ σε αυτούς που παω τους εμπιστεύομαι ... τώρα πια

αλλά το να σταματήσει την ένεση ...δεν έχω γνώμη... με τόσα που μας λένε... :( :)