• Σκλήρυνση κατά πλάκας και επαγγελματική αποκατάσταση

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #127392  από NOBODY
 Τετ Μαρ 22, 2017 4:44 pm
Καλησπέρα

Ελίζα μην το βλέπεις έτσι, με το τι πάει μαζί. Εγώ ανέπτυξα και ένα αυτοάνοσο γαστρεντερολογικής φύσεως. Δεν έχει να κάνει με το τι πάει μαζί. Γιατί από την στιγμή που ένας οργανισμός αναπτύσσει αυτοάνοσο, αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος επιτίθεται στον εαυτό του. Και έτσι μπορεί να επιτεθεί και σε άλλο όργανο του εαυτού του.
 #127395  από Ελιζα
 Τετ Μαρ 22, 2017 10:41 pm
Καταλαβα καλε μου!
Εσυ? Κανεις κατι για αυτην την εσωτερικη "επιθεση"?
Δλδ κατι σε στυλ να βοηθησεις τον οργανισμο σου να " παλεψει"????
 #127397  από NOBODY
 Πέμ Μαρ 23, 2017 12:26 am
Ελίζα, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, εγκατέλειψα τον εαυτό μου, απελπίστηκα.. Αλλά κατάλαβα, ότι και που τα παράτησα, δεν κατάφερα απολύτως τίποτα. Βυθίστηκα μέσα στην θλίψη. Αλλά τώρα θέλω να βγω από αυτήν, γιατί δεν την αντέχω. Βλέπω άλλους συνομηλίκους μου και πάνε μπροστά.. Εγώ αν και 25 χρονών, νιώθω ότι γέρασα. Έχω έναν μεγάλο αγώνα να κάνω. Θα είναι δύσκολα δεν λέω, αλλά θα τα καταφέρω. Στο κάτω - κάτω, χαμένη μάχη, είναι η μάχη που δεν δόθηκε ποτέ..
 #127407  από mplearkouda
 Πέμ Μαρ 23, 2017 12:11 pm
Χαιρετώ κι εγώ με τη σειρά μου. Και όμως, είναι δυνατόν....
Έχω κι εγώ δεύτερο αυτοάνοσο νευρολογικής φύσεως (προκαλεί αδυναμία και ατροφία των μυών).
Όσο αφορά το θέμα με την εργοδότηση, η δική μου η γνώμη είναι πως πρέπει μεν να είμαστε αισιόδοξοι αλλά και ρεαλιστές. Κακά τα ψέματα... Πρόσφατα διάβαζα ότι απέτυχε προσπάθεια της κυβέρνησης να δώσει οικονομικά κίνητρα σε εργοδότες να προσλάβουν άτομα με ΣΚΠ και άλλα χρόνια σοβαρά προβλήματα υγίειας γιατί οι εργοδότες δεν είναι διατεθιμένοι να προσλάβουν τέτοια άτομα.
Οπότε ας είμαστε ρεαλιστές, ούτε γω θα το έλεγα σε συνέντευξη. Όταν προέκυπτε πρόβλημα με την ΠΣ θα σκεφτόμουνα τότε και αναλόγως περιστάσεων πως θα το χειριστώ..
Βέβαια αυτό είναι το πως το σκέφτομαι εγώ..
Είναι , κατά τη γνώμη μου πάνοτε, φυσιολογικό να σε απασχολεί αυτό το θέμα. Σίγουρα δεν μας αρέσει, και σίγουρα δεν το επιλέξαμε, αλλά η δική μας πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτήν ενός υγιούς ατόμου.
 #127408  από NOBODY
 Πέμ Μαρ 23, 2017 12:56 pm
Φίλε μου mplearkouda, εγώ για παράδειγμα, απέκτησα και άλλο ένα αυτοάνοσο, νόσος του crohn ή ελκώδης κολίτιδα, δεν έχει ακόμα διευκρινισθεί τι έχω. Είναι πολύ δύσκολο να διαπιστωθεί. Και αυτό γιατί καταστράφηκε ένα μεγάλο μέρος από το παχύ μου έντερο. Το θέμα της εργασίας είναι ένα εύλογο θέμα, που λογικό είναι να μας απασχολεί. Πολλοί εργοδότες μπορεί να μας απορρίψουν, άλλοι μπορεί να μας θαυμάσουν, γιατί ξέρουμε να αγωνιζόμαστε. Γενικά, πολλές φορές σκέφτομαι αν η ζωή μου, μπορεί να κυλήσει φυσιολογικά. Σκέφτομαι επίσης, που θα μπορούσα να βρω εργασία. Μήπως όλα αυτά που μου συμβαίνουν, είναι ένα μήνυμα ότι πρέπει να ασχοληθώ με μια δουλειά που θα χει να κάνει με την προσφορά βοήθειας σε άλλους ανθρώπους ;
Πολλές φορές, η ίδια η ζωή μας δείχνει τον δρόμο. Ας συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, παρά τις αντιξοότητες, και στο τέλος θα βγούμε νικητές.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος NOBODY την Πέμ Μαρ 23, 2017 1:04 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #127409  από Ελιζα
 Πέμ Μαρ 23, 2017 1:00 pm
Φιλε μου....μην το ξανα πεις ποτε αυτοοοοο ακους εκει "γερασα",25 χρονων νιατο.....
Τον εαυτο σου μην τον παρατας σε τιποτα...γυμνασου,φτιαξου,φλερταρε,βγεςς και ζωη ζωαρα...βγαλε την F@! σκπ απο το μυαλο σου,δεν υπαρχει απλα δεν υπαρχειιιιιιιιιι...οσο φυσικα την κρατας ζωντανη πιστεψε με θα υπαρχει.στο χερι σου ειναι γλυκο μου! ;) πιστεψε σε εσενα και ολα κατ ευχην! ;) μονο θετικοτητα...ασε την αρνιτικοτητα για αλλους ;)
 #127411  από away
 Πέμ Μαρ 23, 2017 1:14 pm
Λοιπον, εισαι ασθενης με μια ανιατη ασθενεια και εχεις πολλα προβληματα ή μπορει και λιγα. Το αν θα αποκατασταθεις επαγγελματικα ειναι δικια σου επιλογη και κρινοντας την κατασταση σου βρισκεις κατι αναλογο. Εγω σαν αφεντικο δεν θα ηθελα να ειμαι η αιτια για να κανω καποιον χειροτερα ή θα χαιρομουν να του προσφερα μια εργασια για να αισθανθει ο αλλος χρησιμος....οκ αφεντικα ειναι και οτι θελουν κανουν με εμας τους αναλωσιμους.
Απολαυσε την ζωη σου με αυτα που εχεις.......