• Βελτίωση... είναι δυνατόν?

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #121241  από ποπη
 Κυρ Οκτ 09, 2016 3:46 pm
M@r@ki έγραψε:Εμενα μου ειπαν οτι λογο της σοβαρης ελλειψης που ειχα β12 μα και d3 οτι ισως αυτο τροφοδοτησε την σκληρηνση μου...:/ παρα αυτα μου χορηγησαν κορτιζονη :/ αντι για συμπλεγματα βιταμινων ... Τα οποια χορηγησα μονη μου και εφυγαν τα μουδιασματα!

και πολυ καλα εκανες :)
 #121433  από Gianna
 Κυρ Οκτ 16, 2016 1:12 pm
Αλέξανδρος έγραψε:Καλό σαββατοκύριακο σε όλους.
Θέλω απλά να πω σε όποιον πιθανώς ενδιαφέρεται, οτι την θεραπεία με βιταμίνη D3 την κάνω πλέον υπό την παρακολούθηση ενδοκρινολόγου που ειδικεύεται στην θεραπεία με D3 σε ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα.
Δεν θα ήθελα όμως να αναφέρω το όνομα της δημόσια, όποιος θέλει ας μου στείλει μήνυμα και θα του απαντήσω
καλημέρα Αλέξανδρε,
πώς θα μπορούσα να σου στείλω το μήνυμα σχετικά με την ενδοκρινολόγο? θα ήθελα να ψάξω λίγο! δεν χάνουμε τίποτα να μάθουμε και κάτι καινούριο!
Σε ευχαριστώ! :emojis-1:
 #121465  από Αλέξανδρος
 Δευ Οκτ 17, 2016 10:32 am
Gianna έγραψε:πώς θα μπορούσα να σου στείλω το μήνυμα σχετικά με την ενδοκρινολόγο? θα ήθελα να ψάξω λίγο! δεν χάνουμε τίποτα να μάθουμε και κάτι καινούριο!
Eννοούσα προσωπικό μήνυμα μέσα από αυτή την εφαρμογή. Σου έστειλα εγώ, καλή σου μέρα :emojis-2:
 #121514  από chryssa66
 Τρί Οκτ 18, 2016 11:55 am
Αλέξανδρος έγραψε:
Gianna έγραψε:πώς θα μπορούσα να σου στείλω το μήνυμα σχετικά με την ενδοκρινολόγο? θα ήθελα να ψάξω λίγο! δεν χάνουμε τίποτα να μάθουμε και κάτι καινούριο!
Αλέξανδρε καλημέρα, είναι πολύ ενδιαφέρον που υπάρχει κάποιος γιατρός που ασχολείται πιο δυναμικά με την D3. Θα μπορούσες να μου στείλεις και εμένα τα στοιχεία του?
Ευχαριστώ πολύ!
 #121527  από ποπη
 Τρί Οκτ 18, 2016 4:58 pm
ΑΝΔΡΕΑΣ έγραψε::smile-hi: γεια σας το έχει δοκιμάσει κάποιος αυτό; http://www.ortf.eu/p.Olistiki-Fysiki-TH ... 53653.html :smile-smoke: :smile-smoke: :smile-smoke: :smile-smoke:

καλησπερα!

διαβασα την αναρτηση σου και δεν λεει παραλογα πραγματα ειδικα πανω στη διατροφη. πανω κατω την ιδια κανω και εγω και βοηθαει, εκτος απο ελαιο κανναβης που γραφει....δεν ειναι για ολους και θελει παρακολουθηση απο εμπειρους γιατρους διοτι σε πολλους απο εμας ουσιες χαλαρωτικες δεν προσφερουν θετικα.
προτιμω τα φυσικα προιοντα που ειναι τονωτικα για μυες και νευρα ( οχι energy drinks....).

Καλα εκανες και το αναρτησες, ωραιο αρθρο :)
 #121528  από tom80
 Τρί Οκτ 18, 2016 5:41 pm
ΑΝΔΡΕΑΣ έγραψε::smile-hi: γεια σας το έχει δοκιμάσει κάποιος αυτό; http://www.ortf.eu/p.Olistiki-Fysiki-TH ... 53653.html :smile-smoke: :smile-smoke: :smile-smoke: :smile-smoke:
Σίγουρα πρόκειται για απάτη, μακριά από αυτούς τους απατεώνες!!!
Πρώτα από όλα ολιστική ιατρική χωρίς γιατρούς δεν γίνετα.

Γράφουν «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε, πως έχουμε πλέον πλήρη ίαση για την Σκλήρυνση κατά πλάκας»

Και πόσους ασθενείς με ΣΚΠ θεραπεύσατε? Όσους και το νερό του Καματερού?

Γράφουν «Αποχή από λακτόζη (όχι αγελαδινά, μόνο κατσικίσια προϊόντα

Και ποιος σας είπε ότι το κατσικίσιο γάλα δεν έχει λακτόζη?
Και ποιος σας είπε ότι η λακτόζη έχει έστω κατηγορηθεί ότι συσχετίζεται με την ΣΚΠ?

Η αλχημεία τους περιλαμβάνει:
Λινέλαιο που περιέχει Ωμέγα 3
Το Neurozan που περιέχει Ginkgo Biloba

Δεν σας είπε, κάνεις ότι το Ginkgo Biloba όπως και το Ubiquinol δεν πρέπει να συνδυάζονται με αντιπηκτική αγωγή. Τα Ω3 Λιπαρά οξέα όπως και η ασπιρίνη είναι αντιπηκτική αγωγή.

«Πολλά τα λεφτά Άρη» που έγραφε κάποτε και ο φίλος fantomas
 #121531  από Στάθης
 Τρί Οκτ 18, 2016 6:43 pm
Καλησπέρα σας,

με μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα την 'Ολιστική Φυσική Θεραπεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας', ουσιαστικά δεν είναι 'Ολιστική' αλλά 'Λογική', μπορούμε όλοι μας να πορευτούμε σε αυτήν την λογική ανέξοδα και να δούμε τα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου, διότι έτσι λειτουργεί μια τέτοια προσέγγιση.

Προσωπικά ακολουθώ μια τέτοια προσέγγιση και έχω δει τα θεραπευτικά της αποτελέσματα.

Τι μας λέει αυτή η θεραπεία:

1. Πρώτο μέλημα είναι να κάνετε ένα τέστ δυσανεξίας, σε βιονεργειακά μηχανήματα που ελέγχουν πάνω από 300-350 τροφές.

2. Αποχή από λακτόζη (όχι αγελαδινά, μόνο κατσικίσια προϊόντα), αποχή από γλουτένη (ζυμαρικά χωρίς γλουτένη, ψωμί χωρίς γλουτένη, όπως ζέα, καλαμποκίσιο, μαύρο ψωμί). Προσωπικά ακολουθώ αυτήν την συμβουλή με συχνή αποχή από λακτόζη, ψωμί μόνο ζέας που είναι απίστευτα θρεπτικό. Καμία φορά παρασέρνομαι με κανά τυράκι, αλλά... ανθρώποι είμαστε.

3. Αποχή, από ζάχαρη, καφέ, αλκοόλ, τηγανιτά, χοιρινό. Κόκκινο κρέας μία φορά την εβδομάδα.
ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα !!! Το κάνω πράξη και ναι δίνει κατεύθυνση προς θεραπεία.

4. Να πίνετε καθημερινά φυσική λεμονάδα (1-2 λεμόνια και 1-2 κουταλάκια σόδα του φαγητού, σε 1 λίτρο νερό).

5. Να λαμβάνετε καθημερινά σκόρδο, και κουρκούμη.
Εδώ μιλάμε για ΤζάκΠοτ ! Κουρκουμάς, το απόλυτο αντιφλεγμωνόδες, η φυσικά κορτιζόνη. ΣΚΠ και κουρκουμάς πάνε αγκαλίτσα. Φυσικά και το Σκόρδο είναι Blockbuster, το γνωρίζουμε καλά από της αιωνόβιες γιαγιάδες μας.

6. Καναβέλαιο, (1 κουταλιά της σούπας πρωί και βράδυ, σε ρόφημα ή φαγητό). Την κάνναβη την θεωρώ πολύ σημαντική για την πάθηση, σαν νευραλγητικό και νευροπροστατευτικό. Ειδικά η ιατρική κάνναβη (υψηλό CBD, χαμηλό THC-μαστούρα ) είναι καταπληκτική και ανυπομονώ να δοκιμάσω και το Sativex.

7. Λινέλαιο (Ωμέγα 3) (1 κουταλάκι του γλυκού πρωί και βράδυ, σε ρόφημα ή φαγητό). Τρώω μια κουταλιά σούπας κάθε μέρα. Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο προϊόν για εμάς ! Περιέχει 5 (Ωμέγα 3) : 1 (Ωμέγα 6) πολύ καλή αναλογία για την παραγωγή μυελίνης.

8. Ελαιο από Γαϊδουράγκαθο (1 κουταλάκι του γλυκού πρωί και βράδυ, σε ρόφημα ή φαγητό), για την αποτοξίνωση του συκωτιού, σε ρόφημα ή φαγητό.

9. Να λαμβάνετε καθημερινά μία πολυβιταμίνη με μέταλα, όπως ψευδάργυρο, σελήνιο, την ειδική βιταμίνη για αυτοάνοσα D3, Συνένζυμο Q10. Προσοχή να μην περιέχει το σκεύασμα πολυβιταμινών ιώδιο, διότι δεν ενδεικνύεται σε περίπτωση Θυρεοειδίτιδας. Πολυβιταμίνη HS Multivitamin - Springfield Reduquinol (Q10) είναι στην καθημερινότητά μου και ναι έχει σημασία να βοηθάμε τον οργανισμό μας με αυτά τα στοιχεία.

10. Να λαμβάνετε καθημερινά, μαύρο κύμινο (10-15 σταγόνες, σε ρόφημα ή φαγητό), ή πρωτεϊνη ορού γάλακτος, ή γανόδερμα (αν δεν έχετε δυσανεξία στα μανιτάρια), και Cat’s claw, για την ανόρθωση του ανοσοποιητικού.

11. Να γίνεται επάλειψη 1-2 φορές την ημέρα, με το θεραπευτικό μείγμα ΑΡΣΙΝΟΗ, κατά προτίμηση στους καρπούς, στις κνήμες και κυρίως κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης.

12. Να μελετήσετε συγγράμματα όπως “διατροφή και αυτοάνοσες παθήσεις”, όπου σας συμβουλεύουν πως να αποφεύγετε τις όξινες τροφές, και να διατηρείτε ένα αλκαλικό περιβάλλον στον οργανισμό σας. Να μελετάμε και να αποκτάμε γνώσεις για την διατροφή και το σώμα μας είναι πάρα πολύ σημαντική. Δεν θα σταματάω να διψάω για γνώσεις πάνω σε οτιδήποτε είναι φυσικό, εναλλακτικό και πνευματικό για την θεραπεία μου. Επίσης το καλύτερο μου αλκαλικό φαγητό; Η φασολάδα, γιατί βοηθάει το σώμα να διατηρήσει τα επίπεδα pH στο αίμα σταθερά.

13. Γενικές βασικές οδηγίες υγείας: Να πίνετε τουλάχιστον 3-4 500ml νεράκια την ημέρα, και αν υπάρχει δυνατότητα, να περπατάτε μισή με μία ώρα κάθε μέρα, 6 μέρες την εβδομάδα, έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί μέγιστα, η Αυτο-ίαση του οργανισμού. Τα γεύματά σας χρειάζεται να είναι 5 την ημέρα... Νόμος: Νεράκια πολλά, είναι ο μόνος τρόπος αποτοξίνωσης του (72% από νερό) οργανισμού μας. Περπάτημα κάθε μέρα μισή ώρα για να ενισχύουμε τον μεταβολισμό αντιοξείδωσης και αποτοξίνωσης.

Αυτά που γράφονται στο Link του ΑΝΔΡΕΑ είναι σημαντικά και τον ευχαριστώ. Εννοείται ότι αυτά τα €78,00 ούτε για αστείο, αλλά οι πληροφορίες που δίνονται είναι ανεκτίμητες. Αυτά που σημάδεψα με μικρά γράμματα είναι πράγματα που δεν κάνω, αλλά έχω γνώση για πόσο καλό στην υγεία κάνουν π.χ. η φυσική λεμονάδα, κύμινο, Cat’s claw, το Γαϊδουράγκαθο κτλ. Πιθανά σιγά σιγά να προσθέτω πραγματάκια στην πολύ ευεργετική όπως νιώθω θεραπευτικής πλατφόρμας που έχω ταιριάξει στον οργανισμό μου.

Μακάρι μια μέρα αντί για ιντερφερόνης να μας δίνουν αυτά που πραγματικά κάνουν την διαφορά, για γρήγορη και οριστική απάλειψη της ΣΚΠ. Πιστεύω ακράδαντα στην Θεραπεία μας. Μάλιστα υπάρχουν εκεί έξω όλα τα απαραίτητα εργαλεία :emojis-8:
 #121532  από tom80
 Τρί Οκτ 18, 2016 6:48 pm
Μιας και το θέμα είναι βελτίωση, Θα ήθελα να αναφέρω τι πιστεύω ότι με βοήθησε αποδεδειγμένα στα 7 χρόνια που είμαι πάσχων.

1) Ο βασιλικός πολτός
Πιστεύω ότι με βοήθησε διότι:
Από το 2005, πάθαινα 2 φορές τον χρόνο (Οκτώβριο & Μάρτιο), αλλεργική ρινίτιδα (με διάγνωση παθολόγου) + 1 ίωση με το βασιλικό πολτό δεν αρρωσταίνω από λοιμώξεις του αναπνευστικού.
Άλλωστε η ανοσορυθμιστική δράση του Β.Π. έχει αποδειχθεί in vivo

2) Carnitine fumarate
Τα είχα γράψει εδώ:
viewtopic.php?f=59&t=4590&view=next
δούλεψε καλά για 3μηνες μετά δεν είχε επίδραση. Το σταμάτησα (6 μήνες) το ξανά ξεκίνησα είχε κάποια θετική επίδραση για 1 μήνα και μετά καμία επίδραση. Το σταματησα.

3) Ubiquinol
1η φορά το δοκίμασα μετά από τη σύσταση του π@π@ρο-λευτεράκη με αντιπηκτική αγωγή (ω3 λιπαρα οξέα και ασπιρίνη) με μπλόκαρε εντελώς.
Μιας όμως και όλοι οι ασθενείς με ΣΚΠ είναι οξειδωμένοι και το θεωρώ πολύ καλό αντιοξειδωτικό, είπα να το ξαναδοκιμάσω χωρίς αντιπηκτική αγωγή αυτήν την φορά.
Και δούλεψε άριστα στο θέμα οξυδέρκεια-ενέργεια για 7 μήνες μέχρι που τσίμπησα μια μεγάλη εστία (Δεκ. ’16) και το σταμάτησα λόγω κορτιζόνης και δεν το ξαναπήρα. Αλλά οι 7 μήνες ήταν ονειρεμένοι.

4) Vitamin D
Θεωρώ τον εαυτό μου απαράδεκτο που δεν την είχα μετρήσει τόσα χρόνια. Την Μέτρησα τον Μάιο ΄16 και ήταν 22 ng/ml (ανεπάρκεια). Τον Δεκέμβριο που τσίμπησα την μεγάλη εστία θα ήταν <10 ng/ml αλλά δεν μου την μέτρησαν οι νερολόγοι του Αιγινήτειου !!!
Ξεκίνησα καθημερινά με 4.000 Ι.U. βιτ.D Lamberts. Μέσα Σεπτεμβρίου διάβασα κάπου ότι η βιτ. D πρέπει να λαμβάνεται νύχτα. Μέχρι τότε την έπαιρνα πρωί. Ξεκίνησα να την παίρνω νύκτα και συγκεκριμένα λίγο πριν κοιμηθώ. Άλλος άνθρωπός το πρωί. Ξυπνάω ξεκούραστος με φοβερή ενέργεια και οξυδέρκεια.
Συνεχίζω με Vitamin D και παρακολούθηση από την ενδοκρινολόγο που σύστησε ο φίλος Αλέξανδρος.
Αλέξανδρε σε ευχαριστώ πολύ
Keep going…
Να είστε όλοι γεροί
 #121535  από you can do it
 Τρί Οκτ 18, 2016 8:45 pm
Πέτυχα και εγώ το άρθρο αυτό τις προάλλες.
Τα περισσότερα τα εφαρμόζω εδώ και ένα χρόνο και ένα μήνα για την ακρίβεια.
2. Αποχή από λακτόζη (όχι αγελαδινά, μόνο κατσικίσια προϊόντα), αποχή από γλουτένη (ζυμαρικά χωρίς γλουτένη, ψωμί χωρίς γλουτένη, όπως ζέα, καλαμποκίσιο, μαύρο ψωμί).
Η καζεΐνη η οποία βρίσκεται στο αγελαδινό γάλα (και σε πολύ μικρό βαθμό στο κατσικίσιο) είναι ύποπτη για πρόκληση αλλεργικών αντιδράσεων και μη συμβατότητα με τον οργανισμό συνεπώς για εμφάνιση διαφόρων αυτοάνοσων. Είναι μέσα στη θεωρία του διαπερατού εντέρου που για μένα έχει λογική. Και γλουτένη μακριά από μένα.
3. Αποχή, από ζάχαρη, καφέ, αλκοόλ, τηγανιτά, χοιρινό. Κόκκινο κρέας μία φορά την εβδομάδα.
Εγώ πάλι κόκκινο κρέας ποτέ. Και φυσικά όχι και σε όλα τα άλλα.
5. Να λαμβάνετε καθημερινά σκόρδο, και κουρκούμη.
Κουρκουμίνη παίρνω καθημερινά. Για το σκόρδο όλοι ξέρουμε νομίζω.
7. Λινέλαιο (Ωμέγα 3) (1 κουταλάκι του γλυκού πρωί και βράδυ, σε ρόφημα ή φαγητό).
Παίρνω τα Ω3 από το Neuroaspis που θεωρώ ότι με βοήθησε πάρα πολύ.
9. Να λαμβάνετε καθημερινά μία πολυβιταμίνη με μέταλα, όπως ψευδάργυρο, σελήνιο, την ειδική βιταμίνη για αυτοάνοσα D3, Συνένζυμο Q10. Προσοχή να μην περιέχει το σκεύασμα πολυβιταμινών ιώδιο, διότι δεν ενδεικνύεται σε περίπτωση Θυρεοειδίτιδας.
Όχι όλα αυτά αλλά παίρνω βιταμίνες και προσπαθώ πολύ και μέσω της διατροφής να τα παίρνω όλα αυτά.
10. Να λαμβάνετε καθημερινά, μαύρο κύμινο (10-15 σταγόνες, σε ρόφημα ή φαγητό), ή πρωτεϊνη ορού γάλακτος, ή γανόδερμα (αν δεν έχετε δυσανεξία στα μανιτάρια), και Cat’s claw, για την ανόρθωση του ανοσοποιητικού.
Γανόδερμα ναι. Υπάρχουν και φθηνότερα από αυτό που πλασάρει κάποιος παρέα με κόρντισεπς. Τα υπόλοιπα τα έχω στα υπ'όψιν και εγώ.
12. Να μελετήσετε συγγράμματα όπως “διατροφή και αυτοάνοσες παθήσεις”, όπου σας συμβουλεύουν πως να αποφεύγετε τις όξινες τροφές, και να διατηρείτε ένα αλκαλικό περιβάλλον στον οργανισμό σας.
Ναι, αυτό προσπαθώ συνεχώς.
13. Γενικές βασικές οδηγίες υγείας: Να πίνετε τουλάχιστον 3-4 500ml νεράκια την ημέρα, και αν υπάρχει δυνατότητα, να περπατάτε μισή με μία ώρα κάθε μέρα, 6 μέρες την εβδομάδα, έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί μέγιστα, η Αυτο-ίαση του οργανισμού. Τα γεύματά σας χρειάζεται να είναι 5 την ημέρα, και για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την σωστή διατροφή, έτσι ώστε να είστε πάντα απολύτως υγιής, συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο.
Νερό όσο πιο πολύ μπορώ. Και περπάτημα. Τα γεύματα ναι ας πούμε είναι 5 αλλά όχι αυστηρά. Διατροφολόγο βλέπω.
Προσθέτω και την βιταμίνη D που παίρνω σε αρκετά μεγάλη δόση αλλά και το βασιλικό πολτό που επισημαίνει ο Tom80.

Ναι λοιπόν και εγώ πιστεύω στη βελτίωση γιατί τη βλέπω.
Δεν έχω συμπτώματα πια. Ελάχιστα για λεπτά μπορεί να νιώσω κάτι.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι.

Επίσης ολιστική ιατρική από γιατρούς δεν ξέρω αν γίνεται. Στις ιατρικές σχολές μαθαίνουν ολιστική ή φαρμακολογία;

Ναι, συμφωνώ με το Στάθη και την Πόπη. Αυτά πιστεύω ότι κάνουν δουλειά. Μακάρι με τη διάγνωση να έδιναν αυτές τις οδηγίες και τα φάρμακα να ήταν η τελευταία λύση.