MARINA21 έγραψε:ΝΤΙΑΝΑ έγραψε:Κώστα, δεν αναφερόμουν σε σένα. Σέβομαι ειλικρινά την διαφορετική άποψή σου! Επέλεξα να σταματήσω το θέμα, γιατί, όταν οι απόψεις είναι τόσο διαφορετικές, δεν βγάζει πουθενά η συζήτηση και περισσότερο φοβάμαι τον εαυτό μου που στα θέματα που αφορούν την πίστη μου, δεν μπορώ να τιθασεύσω τον θυμό μου. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μου και παρόλο που μελετώ το λόγο του Θεού, απέχω παρασάγγας από τη νηφαλιότητα!
Συμφωνώ με τη Ντιάνα. Κώστα, για κάποιο λογο (πες το διαίσθηση) μάλιστα, νιώθω οτι είσαι ψυχουλα, πολύ καλύτερη απο πολλους φαρισαίους που συναντά κανεις στην εκκλησία! Ο χλευασμός ήρθε απο αλλού..και προφανώς απο άγνοια και πλάνη! Φταίνε κι αυτοι που εκμεταλλευονται το όνομα σπουδαίων αγίων για το χρήμα και του βάζουν λογια που δεν ειπε επισκιάζοντας τα αληθινά και αποπροσανατολιζοντας.ειχα γράψει ολοκληρο κατεβατο για να απαντήσω στο ερώτημά σου αλλά σβήστηκε μόλις εκανα αποστολή.Ίσως κάποια αλλη φορά... Σε παρεπεμπα στην παραβολή του ασωτου υιού για την ελευθερία επιλογής και για την ευκαιρία μετανοίας ως το τέλος της ζωής.Για το οτι αν ελεύθερα επιλεξω να πιστεύω στο τίποτα, εκεί θα πάω σίγουρα μετα θάνατον, στο τίποτα και αυτό είναι η κόλαση! Κανεις δε με τιμωρεί.Επιλέγω το δρόμο μου!Μελέτησα πολλές θρησκείες, πήγε να με γοητεύσει ο βουδισμός, ινδουισμός κλπ, αλλά η λύτρωση, η χαρά και η Αγάπη που ενιωσα εδώ, μέσα απο την έμπρακτη αγάπη του χριστιανισμού (γιατί να βλέπω μονο αυτούς που λυμαίνονται την εκκλησια και με θυμώνουν?) δεν εκφράζεται με λογια.Βιώνεται! Εχεις το σεβασμο μου και τις καλύτερες ευχές μου για την καλύτερη δυνατή πορεία σε όλα! 
Δεν ξέρω αν είμαι καλύτερος ή χειρότερος από άλλους και ιδιαίτερα από το χώρο της εκκλησίας. Ατυχής παρομοίωση γιατί το πιθανότερο είναι ο καθένας νάναι καλύτερος από τους ανθρώπους της εκκλησίας. Δεν αποτελεί δα και κανένα κατόρθωμα! Άσε που δεν αποτελεί καμία τιμή για μένα να υπερτερώ τέτοιου τύπου συγκρίσεων.
Μιλάς γι΄ αυτό που εξέλαβες σαν χλευασμό, σαν αποτέλεσμα άγνοιας και πλάνης. Θεωρείς πως εσύ δεν έχεις άγνοια και πλάνη; Η ευκαιρία μετάνοιας ως το τέλος της ζωής, την οποία αποδέχεσαι, αποτελεί χλευασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και υπόστασης. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Κάποτε ζούσε ένας άνδρας, που μια διαταραχή στο μυαλό του, τον έκανε να ορέγεται μικρά αγόρια. Ο άνδρας αυτός μεγάλωσε και όταν ένοιωσε να πλησιάζει το τέλος, θυμήθηκε τη δεύτερη ευκαιρία που του δίνει η θρησκεία. Πήγε και εξομολογήθηκε μετανιώνοντας πραγματικά για όσα είχε κάνει. Ο παπάς του είπε πως αφού μετανιώνει πραγματικά ο Θεός τον συγχωρεί. Την άλλη μέρα μετά τη λειτουργία ο παπάς έκατσε και σκέφτηκε. Θεέ μου πως μπόρεσες και τον συγχώρεσες! Τη κατεστραμμένη ζωή των παιδιών που πείραξε θα τους τη δώσεις πίσω;
Όχι! Δεν μπορώ ν΄ αποδεχθώ πως υπάρχει μετάνοια για όλα τα πεπραγμένα μας.
Ισχυρίζεσαι πως «αν ελεύθερα επιλεξω να πιστεύω στο τίποτα, εκεί θα πάω σίγουρα μετα θάνατον, στο τίποτα και αυτό είναι η κόλαση!»
Με ποια δεδομένα ισχυρίζεσαι πως το τίποτα ταυτίζεται με την κόλαση; Το τίποτα, είναι τίποτα. Η κόλαση είναι κάτι!
Η θρησκεία πρέπει ν΄ αποτελεί επιλογή όχι εξαναγκασμό με την απειλή ότι χωρίς αυτήν είμαστε χαμένοι!
Πως ισχυρίζεσαι ότι επιλέγεις το δρόμο σου και δεν σε τιμωρεί κανείς, εφ΄ όσων αν διαφοροποιηθείς από την πίστη σου, θα χάσεις τη βασιλεία των ουρανών που έχει υποσχεθεί ο Χριστός;! Πως λέγεται αυτό αν όχι απειλή και τιμωρία;!
Ποια είναι η έμπρακτη αγάπη του Χριστιανισμού που βιώνεις; Απ΄ όσο γνωρίζω, μερικά από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας, έχουν γίνει στο όνομά του (πχ σταυροφορίες, ιερά εξέταση). Για να νοιώσει κανείς λύτρωση, χαρά κι΄ αγάπη δεν αποτελεί προϋπόθεση να είναι χριστιανός. Αρκεί ο βίος του να διέπεται από αρχές και ηθική απέναντι στους συνανθρώπους του. Αυτό, ή τόχεις ή δεν τόχεις. Δεν μπορεί καμία θρησκεία να σου το προσφέρει.