• Το καταφύγιο της Θεραπείας μου

• Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
 #116127  από ΝΤΙΑΝΑ
 Κυρ Απρ 03, 2016 1:36 pm
Κώστα, δεν αναφερόμουν σε σένα. Σέβομαι ειλικρινά την διαφορετική άποψή σου! Επέλεξα να σταματήσω το θέμα, γιατί, όταν οι απόψεις είναι τόσο διαφορετικές, δεν βγάζει πουθενά η συζήτηση και περισσότερο φοβάμαι τον εαυτό μου που στα θέματα που αφορούν την πίστη μου, δεν μπορώ να τιθασεύσω τον θυμό μου. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μου και παρόλο που μελετώ το λόγο του Θεού, απέχω παρασάγγας από τη νηφαλιότητα!
 #116128  από away
 Κυρ Απρ 03, 2016 1:43 pm
Καλημερα σε ολους.

Το αιωνιο ερωτημα....υπαρχει Θεος? Ναι αλλα δεν δινει δεκαρα για το αν τον πιστευετε ή οχι. Οι πραξεις σας και ο τροπος ζωη σας ειναι αυτα που μετρανε. Βασικα το να μπορεις να κοιμηθεις το βραδυ χωρις να σε ταλαιπωρουν αυτα που επραξες την μερα. Και αν υπαρχει θα σας ερθει η λυπητερη στο τελος αν οχι τι σας απασχολει?.... παλι στην ανυπαρξια θα γυρισετε
 #116131  από MARINA21
 Κυρ Απρ 03, 2016 3:37 pm
ΝΤΙΑΝΑ έγραψε:Κώστα, δεν αναφερόμουν σε σένα. Σέβομαι ειλικρινά την διαφορετική άποψή σου! Επέλεξα να σταματήσω το θέμα, γιατί, όταν οι απόψεις είναι τόσο διαφορετικές, δεν βγάζει πουθενά η συζήτηση και περισσότερο φοβάμαι τον εαυτό μου που στα θέματα που αφορούν την πίστη μου, δεν μπορώ να τιθασεύσω τον θυμό μου. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μου και παρόλο που μελετώ το λόγο του Θεού, απέχω παρασάγγας από τη νηφαλιότητα!
Συμφωνώ με τη Ντιάνα. Κώστα, για κάποιο λογο (πες το διαίσθηση) μάλιστα, νιώθω οτι είσαι ψυχουλα, πολύ καλύτερη απο πολλους φαρισαίους που συναντά κανεις στην εκκλησία! Ο χλευασμός ήρθε απο αλλού..και προφανώς απο άγνοια και πλάνη! Φταίνε κι αυτοι που εκμεταλλευονται το όνομα σπουδαίων αγίων για το χρήμα και του βάζουν λογια που δεν ειπε επισκιάζοντας τα αληθινά και αποπροσανατολιζοντας.ειχα γράψει ολοκληρο κατεβατο για να απαντήσω στο ερώτημά σου αλλά σβήστηκε μόλις εκανα αποστολή.Ίσως κάποια αλλη φορά... Σε παρεπεμπα στην παραβολή του ασωτου υιού για την ελευθερία επιλογής και για την ευκαιρία μετανοίας ως το τέλος της ζωής.Για το οτι αν ελεύθερα επιλεξω να πιστεύω στο τίποτα, εκεί θα πάω σίγουρα μετα θάνατον, στο τίποτα και αυτό είναι η κόλαση! Κανεις δε με τιμωρεί.Επιλέγω το δρόμο μου!Μελέτησα πολλές θρησκείες, πήγε να με γοητεύσει ο βουδισμός, ινδουισμός κλπ, αλλά η λύτρωση, η χαρά και η Αγάπη που ενιωσα εδώ, μέσα απο την έμπρακτη αγάπη του χριστιανισμού (γιατί να βλέπω μονο αυτούς που λυμαίνονται την εκκλησια και με θυμώνουν?) δεν εκφράζεται με λογια.Βιώνεται! Εχεις το σεβασμο μου και τις καλύτερες ευχές μου για την καλύτερη δυνατή πορεία σε όλα! :emojis-8:
 #116140  από billios
 Κυρ Απρ 03, 2016 6:37 pm
Υπαρχουν απειρες αντιφασεις αλλα και ομοιωτητες αναμεσα στις θρησκειες,η θρησκεια ειναι το οπιο του λαου μη ξεχνατε,τεραστιος φανατισμος {στις μερες μας το ΞΑΝΑζουμε} και πολλυ μα πααααρα πολλυ χρημα που ειναι και το αφεντικο βεβαιως βεβαιως.
Ελευθεροι ανθρωποι ειμαστε,το πιο μυαλομενο ζωο ειμαστε και ο καθενας μπορει να πιστευει οπου,σε οτι και άν θελει.
Η ψυχικη ηρεμια {νομιζω !} ειναι αυτη που ολοι επιζητουμε ας τη βρει ο καθενας οπως του αρεσει,τωρα οσοι επιζητουν και θαυματα.......μακαρι να τους φανερωσει ενα η πιστη τους και αν περισεψει κανα κομματακι ας το σπρωξουν και στον πλησιον.
 #116146  από Poil
 Δευ Απρ 04, 2016 7:04 am
Στάθης έγραψε:
Στοχεύστε στην καλύτερη Υγεία και δώστε Δύναμη σε αυτό τον Στόχο θυσιάζοντας κάποιο κακό σας πάθος.

Πιστέψτε την πορεία προς την ίαση με Πίστη, Τόλμη και Υπομονή. Απαιτήστε την εάν την Θέλετε Πραγματικά. Πως; Βρέθηκε ένας άνθρωπος να μου εξηγήσει πως.
Είναι αυτό που προσπαθω τη κάθε μέρα μου. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο γιατί παλεύεις με τον εαυτό σου. Οι αλλαγές δεν είναι εύκολες για τους περισσότερους. Έτσι όπως έχουμε μάθει να ζούμε είναι κ πολλά αυτά που θα χρειαστεί ν αλλάξουμε για να αφήσουμε τον οργανισμο μας όσο λιγοτερο επιβαρυμένο γίνεται.

Άμα αυτο το πάθος είναι ένας άνθρωπος?Δυσκολα τα πράγματα. Μπορεί μερικές σχέσεις να έχουν στεναχώρια, απογοήτευση, να μας ρίχνουν ψυχολογικά να εχουν πιο πολλα κακα παρα καλα αλλά δε τις αφήνουμε. Τα συναισθηματικά είναι κάτι που πιστεύω ότι έχουν καταστρέψει πολύ κόσμο. Οπως και η μοναξια. Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα. Το να αφήσεις το Μπαμπη/Μαρια είναι πιο σκληρό από το να κόψεις τη μπριζολα ή το ουισκι. Γιατί μπορεί να έχεις καψουρα/χρόνια μαζί/γάμο/παιδιά/οικονομικές δυσκολίες κλπ κλπ.
 #116153  από Κώστας
 Δευ Απρ 04, 2016 10:31 am
MARINA21 έγραψε:
ΝΤΙΑΝΑ έγραψε:Κώστα, δεν αναφερόμουν σε σένα. Σέβομαι ειλικρινά την διαφορετική άποψή σου! Επέλεξα να σταματήσω το θέμα, γιατί, όταν οι απόψεις είναι τόσο διαφορετικές, δεν βγάζει πουθενά η συζήτηση και περισσότερο φοβάμαι τον εαυτό μου που στα θέματα που αφορούν την πίστη μου, δεν μπορώ να τιθασεύσω τον θυμό μου. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μου και παρόλο που μελετώ το λόγο του Θεού, απέχω παρασάγγας από τη νηφαλιότητα!
Συμφωνώ με τη Ντιάνα. Κώστα, για κάποιο λογο (πες το διαίσθηση) μάλιστα, νιώθω οτι είσαι ψυχουλα, πολύ καλύτερη απο πολλους φαρισαίους που συναντά κανεις στην εκκλησία! Ο χλευασμός ήρθε απο αλλού..και προφανώς απο άγνοια και πλάνη! Φταίνε κι αυτοι που εκμεταλλευονται το όνομα σπουδαίων αγίων για το χρήμα και του βάζουν λογια που δεν ειπε επισκιάζοντας τα αληθινά και αποπροσανατολιζοντας.ειχα γράψει ολοκληρο κατεβατο για να απαντήσω στο ερώτημά σου αλλά σβήστηκε μόλις εκανα αποστολή.Ίσως κάποια αλλη φορά... Σε παρεπεμπα στην παραβολή του ασωτου υιού για την ελευθερία επιλογής και για την ευκαιρία μετανοίας ως το τέλος της ζωής.Για το οτι αν ελεύθερα επιλεξω να πιστεύω στο τίποτα, εκεί θα πάω σίγουρα μετα θάνατον, στο τίποτα και αυτό είναι η κόλαση! Κανεις δε με τιμωρεί.Επιλέγω το δρόμο μου!Μελέτησα πολλές θρησκείες, πήγε να με γοητεύσει ο βουδισμός, ινδουισμός κλπ, αλλά η λύτρωση, η χαρά και η Αγάπη που ενιωσα εδώ, μέσα απο την έμπρακτη αγάπη του χριστιανισμού (γιατί να βλέπω μονο αυτούς που λυμαίνονται την εκκλησια και με θυμώνουν?) δεν εκφράζεται με λογια.Βιώνεται! Εχεις το σεβασμο μου και τις καλύτερες ευχές μου για την καλύτερη δυνατή πορεία σε όλα! :emojis-8:

Δεν ξέρω αν είμαι καλύτερος ή χειρότερος από άλλους και ιδιαίτερα από το χώρο της εκκλησίας. Ατυχής παρομοίωση γιατί το πιθανότερο είναι ο καθένας νάναι καλύτερος από τους ανθρώπους της εκκλησίας. Δεν αποτελεί δα και κανένα κατόρθωμα! Άσε που δεν αποτελεί καμία τιμή για μένα να υπερτερώ τέτοιου τύπου συγκρίσεων.

Μιλάς γι΄ αυτό που εξέλαβες σαν χλευασμό, σαν αποτέλεσμα άγνοιας και πλάνης. Θεωρείς πως εσύ δεν έχεις άγνοια και πλάνη; Η ευκαιρία μετάνοιας ως το τέλος της ζωής, την οποία αποδέχεσαι, αποτελεί χλευασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και υπόστασης. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Κάποτε ζούσε ένας άνδρας, που μια διαταραχή στο μυαλό του, τον έκανε να ορέγεται μικρά αγόρια. Ο άνδρας αυτός μεγάλωσε και όταν ένοιωσε να πλησιάζει το τέλος, θυμήθηκε τη δεύτερη ευκαιρία που του δίνει η θρησκεία. Πήγε και εξομολογήθηκε μετανιώνοντας πραγματικά για όσα είχε κάνει. Ο παπάς του είπε πως αφού μετανιώνει πραγματικά ο Θεός τον συγχωρεί. Την άλλη μέρα μετά τη λειτουργία ο παπάς έκατσε και σκέφτηκε. Θεέ μου πως μπόρεσες και τον συγχώρεσες! Τη κατεστραμμένη ζωή των παιδιών που πείραξε θα τους τη δώσεις πίσω;
Όχι! Δεν μπορώ ν΄ αποδεχθώ πως υπάρχει μετάνοια για όλα τα πεπραγμένα μας.

Ισχυρίζεσαι πως «αν ελεύθερα επιλεξω να πιστεύω στο τίποτα, εκεί θα πάω σίγουρα μετα θάνατον, στο τίποτα και αυτό είναι η κόλαση!»
Με ποια δεδομένα ισχυρίζεσαι πως το τίποτα ταυτίζεται με την κόλαση; Το τίποτα, είναι τίποτα. Η κόλαση είναι κάτι!
Η θρησκεία πρέπει ν΄ αποτελεί επιλογή όχι εξαναγκασμό με την απειλή ότι χωρίς αυτήν είμαστε χαμένοι!

Πως ισχυρίζεσαι ότι επιλέγεις το δρόμο σου και δεν σε τιμωρεί κανείς, εφ΄ όσων αν διαφοροποιηθείς από την πίστη σου, θα χάσεις τη βασιλεία των ουρανών που έχει υποσχεθεί ο Χριστός;! Πως λέγεται αυτό αν όχι απειλή και τιμωρία;!

Ποια είναι η έμπρακτη αγάπη του Χριστιανισμού που βιώνεις; Απ΄ όσο γνωρίζω, μερικά από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας, έχουν γίνει στο όνομά του (πχ σταυροφορίες, ιερά εξέταση). Για να νοιώσει κανείς λύτρωση, χαρά κι΄ αγάπη δεν αποτελεί προϋπόθεση να είναι χριστιανός. Αρκεί ο βίος του να διέπεται από αρχές και ηθική απέναντι στους συνανθρώπους του. Αυτό, ή τόχεις ή δεν τόχεις. Δεν μπορεί καμία θρησκεία να σου το προσφέρει.
 #116154  από ΝΤΙΑΝΑ
 Δευ Απρ 04, 2016 10:45 am
Παρεμβαίνω για μια διόρθωση:τα εγκλήματα που ανέφερες, Κώστα, έγιναν από τους παπικούς, μην συγχέουμε τον καθολικισμό με την ορθοδοξία, γιατί εξαιτίας αυτής της αίρεσης διαστρεβλώθηκε τόσο πολύ ο Χριστιανισμός, ώστε να φτάσουμε τώρα να διαφωνούμε.
 #116157  από Κώστας
 Δευ Απρ 04, 2016 11:18 am
Η πτώση της Κων/λης δεν είναι εγκληματική πράξη μεταξύ άλλων και της ορθοδοξίας; Για εγωιστικά χαζούς λόγους του τύπου εμείς πιστεύουμε στο άγιο πνεύμα και σεις όχι, εμείς θέλουμε οι κληρικοί μας να έχουν γένια, εσείς όχι, επήλθε το σχίσμα που είχε σαν συνέπεια την πτώση της πόλης καθ΄ ότι δεν υπήρξε καμία υποστήριξη από τη Δύση.
Για να θεωρείς μια διαφοροποίηση της ίδιας θρησκείας σαν αίρεση, πρέπει νάσαι 100% σίγουρος πως η θρησκεία σου είναι απόλυτα σωστή. Όσο λοιπόν ένας ορθόδοξος μπορεί ν΄ αποδείξει την ύπαρξη του Αγίου Πνεύματος, άλλο τόσο κι΄ ένας καθολικός μπορεί ν΄ αποδείξει την ανυπαρξία του. Αυτό λοιπόν στο οποίο εύλογα καταλήγει ένας αντικειμενικά σκεπτόμενος άνθρωπος είναι, πως όλ΄ αυτά γίνονται για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα και μόνον. Χέστηκε ο κάθε ορθόδοξος ή καθολικός για το τι πιστεύει ο άλλος. Του είναι παντελώς αδιάφορο εκτός κι΄ αν υπάρχει κάποιο συμφέρον.
 #116159  από ΝΤΙΑΝΑ
 Δευ Απρ 04, 2016 11:50 am
Έχεις δικιο, Κώστα! Προσωπικά χέστηκα για το τι πιστεύει ο καθένας! Μου αρκεί που έχω ένα μπουκαλάκι αγιασμού από το 1974 και δεν έχει πάθει την παραμικρή φθορά!
Όσο για την Πόλη, οι κερκόπορτες άνοιξαν από τους προδότες που πάντα υπάρχουν στην ιστορία του κόσμου!
Το σχίσμα δεν έγινε μόνο εξαιτίας του filioque,αλλά και άλλων λόγων μεταξύ των οποίων το πρωτείο του πάπα και ο έλεγχος περιοχών του Βυζαντίου από τη Ρώμη.
Η Ορθοδοξία διδάσκει αγάπη και ταπεινότητα. Ο κάθε αρχιεπίσκοπος θεωρείται πρώτος μεταξύ ίσων.
Εγώ προσωπικά είμαι 100% σίγουρη για την ορθότητα της Πίστεώς μου, γιατί πρώτα μελέτησα με μεγάλη προσοχή το Λόγο του Θεού που διδάσκει η Αγία Γραφή, λόγους Αγίων ,και καταστάλαξα!
ΥΓ Και στο όνομα της αθε'ί'ας έχουν γίνει φρικτά εγκλήματα (δες πρωην Σοβιετική Ένωση)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΝΤΙΑΝΑ την Τρί Απρ 05, 2016 3:01 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #116162  από kath
 Δευ Απρ 04, 2016 12:44 pm
Η θρησκεία πρέπει ν΄ αποτελεί επιλογή όχι εξαναγκασμό με την απειλή ότι χωρίς αυτήν είμαστε χαμένοι!

Μα επιλογη αποτελει. Το χωρις αυτην ειμαστε χαμενοι ειναι το συμπερσμα που εμεις βγαζουμε απο αυτα που διαβαζουμε απο την Αγια Γραφη,αν τα διαβαζουμε κι αν τα ερμηνευουμε σωστα. Τουλαχιστον εγω ετσι το αντιλαμβανομαι.

Για να νοιώσει κανείς λύτρωση, χαρά κι΄ αγάπη δεν αποτελεί προϋπόθεση να είναι χριστιανός. Αρκεί ο βίος του να διέπεται από αρχές και ηθική απέναντι στους συνανθρώπους του. Αυτό, ή τόχεις ή δεν τόχεις. Δεν μπορεί καμία θρησκεία να σου το προσφέρει.[/quote]

Σε αυτο συμφωνω 100%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8