• ΕΥΛΟΓΙΑ Η΄ΚΑΤΑΡΑ

• Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
 #104262  από Στάθης
 Παρ Ιούλ 04, 2014 1:42 pm
Φράσεις του ΑΛΕΞΗ, όπως

"ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ..."

και

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΩ..."

δείχνουν καθαρά μια προσωπική εμπειρία ή οποία και έχει βοηθήσει τον ίδιο στο να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της πάθησης και απλά θέλει να την μοιραστεί.

Το πως αντιδράμε στις προσωπικές τοποθετήσεις συνασθενών μας, δείχνει το μέγεθος της παρορμητικότητας και άρνησης που ελλοχεύει ο τρόπος σκέψης μας, που με τόσο θυμό αντιδράει στο κάθε τι που εμπεριέχει την λέξη "Θεός", "Δημιουργός" κτλ.

Και εδώ ταιριάζει απόλυτα το παρακάτω βιντεάκι ενός αρχαίου....

Το οποίο και αξίζει να παρακολουθήσουμε προσεκτικά.
 #104263  από Κωνσταντίνα
 Παρ Ιούλ 04, 2014 2:07 pm
ΑΛΕΞΗΣ έγραψε:ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΕΙΣ
.......................................................................................
............................................. ΕΝΩ ΠΑΣΧΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 24 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΠΑΤΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ..........................................................
Φίλε Αλέξη, πάσχεις 24 χρόνια από μια νόσο που άλλοι στη θέση σου, κατουράνε με καθετήρες και τρώνε μέσω ορού, επειδή δεν μπορούν να καταπιούν :smile-sadsmile:
Επειδή δεν ξέρουμε τι σημαίνουν δυσκολίες, ας παρακαλούμε το δημιουργό μας, τουλάχιστον να μιλάμε με σύνεση!!

Ο λόγος σου ήταν προκλητικός, καθόλου βοηθητικός για τους άλλους, παρά μόνον ενισχυτικός για σένα.
Ας είσαι καλά και να την παλεύεις με τη βοήθεια του Θεού :smile-nod:
 #104266  από LL--MM
 Παρ Ιούλ 04, 2014 3:55 pm
Μας τα'χες πεί αυτά, Αλέξη, εδώ κι ενάμισυ χρόνο... και είχες εισπράξει και ανάλογες απαντήσεις...
ΑΛΕΞΗΣ έγραψε:Αγαπημένα αδέλφια ομοιοπαθείς δεν έχει σημασία αν θα βρεθεί η θεραπεία μας και πότε. Σημασία έχει να δεχτούμε την ασθένεια μας και να την αγαπήσουμε ως λύτρωση στις πολλές μας αμαρτίες. Είναι προτιμότερο τις πληρώνουμε σ'αυτή τη ζωή παρά στην άλλη. Αλέξης από Κύπρο
Kαλώς όρισες, αλλά επειδή δεν είμαι και θεολόγος, θα τολμήσω να ζητήσω διευκρίνιση σε μερικά πράματα:

1) H (επίσημη τουλάχιστον) εκκλησία ΔΕΝ υιοθετεί το αυτομαστίγωμα, θεωρώντας το υποκριτικό... Επί τέλους, προάγει το "αγαπάτε αλλήλους" όπως ξέρουμε όλοι, ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΕΙ ΠΟΤΕ: "αγαπάτε τις αρρώστιες" :o :o :o ;;; :teasing-neener: (Μάλλον θα έδιωχνε τον κόσμο έτσι...)

2) Από πότε η αρρώστια καθιστά λύτρωση -εκτός εαν μετανιώσει κανείς για προτερες συμπεριφορές, επίπονες στους γύρω, και προσπαθήσει να επανορθώσει τα όσα επίπονα έκανε - ή όσα καλά δεν έκανε ενώ θα μπορούσε;;;

3) Το ν'αγαπάς την αρρώστια σου (όσο και να τη θεωρείς πολύτιμη) αντιτίθεται στην ευαγγελική παραβολή: Είναι σα να θάβεις τη δεκάρα σου στη γή...

4) Κι επί τέλους, από που συμπεραίνεις ότι η σκπ είναι ...χρεωλύσια αμμαρτιών; :roll: :roll: :roll:

Εκτός αυτού, κρίνοντας από την ημερομηνία εγγραφής του Αλέξη, δίνει περισσότερο την εντύπωση ότι έγραψε σε πρώτη δημοσίευση, κάτι τόσο αλλόκοτο (για να μήν πουμε τίποτε άλλο) για να εισπράξει αντιδράσεις αυτού του είδους... :? :think:
Ρε συ, Αλέξη, τι σόι "άρρωστη πλάκα" είναι αυτή;;; :eusa-naughty:

Αυτά για τα εκκλησιαστικά, Εικόνα να καλυφθούμε κιόλας :gay-umbrella: Μια χρωματιστή ομπρέλα είναι σαφώς χρήσιμη για μια θεωρητική γνώμη, όπου καλύπτεσαι από μια μπόρα από τα όμορφα χρώματα της, αλλά πρακτικά, πόσο κρατάει;

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Στάθης έγραψε: :text-imsorry: Λυπάμαι, Στάθη, αλλά...

Το πως αντιδράμε στις προσωπικές τοποθετήσεις συνασθενών μας, δείχνει το μέγεθος της παρορμητικότητας και άρνησης που ελλοχεύει ο τρόπος σκέψης μας, που με τόσο τόσο θυμό αντιδράει στο κάθε τι που εμπεριέχει την λέξη "Θεός", "Δημιουργός" κτλ.
Φίλε, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις λέξεις αυτές, αντίθετα, πάντα προσπαθώ να βρώ τις έννοιες που δίνονται από τις ίδιες τους διδαχές εφ'οσον περιέχουν αρχές με τις οποίες να μπορώ να ταυτιστώ: Και σε θεό όπως τον παρουσιάζετε, δε βρίσκω την παραμικρή αρωγή, ηθική, κι ακόμα λιγότερο, την παραμικρή δεκτικότητα στις ανάγκες του άλλου... Το μόνο που λέει είναι "μετανοείτε" και "μη γρινιάζετε": Ευχαριστώ, δε θα πάρω...

Και εδώ ταιριάζει απόλυτα το παρακάτω βιντεάκι ενός αρχαίου.... Ο Θεός όμως, αν δεν ειναι διαχρονικό πνεύμα και παρουσία ουσιαστικής ηθικής, δεν είναι Θεός... Δε μένει στ'αρχαία, όπως είπε κι ο Αη-Βασίλης στον Ιουλιανό: "Οι θεοί σου πέθαναν όχι διότι γκρεμίστηκαν δυό-τρείς ναοί τους, αλλά διότι η φωνή τους δεν καταφέρνει να γλυκάνει τον ανθρώπινο πόνο": Kι όσον αφορά στο κλιπάκι, ας μας φέρει η παραλίγο προεδρίνα τα λεφτά της, τ'άλογά της, κλπ κλπ...

Αναφερθηκαν από τη ΜαρίαΕ και την Κωνσταντίνα, και το Περιστέρι, μεταξύ άλλων
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Σάβ Ιούλ 05, 2014 12:04 am, έχει επεξεργασθεί 8 φορές συνολικά.
 #104274  από sofia13
 Σάβ Ιούλ 05, 2014 1:50 am
Γιάννη και ραπτομηχανή πήρα και πολλά μαθήματα κοπτοραπτικής, εις μάτην...
Πού έμαθες τόσο ψιλό γαζί οέο ;;;
 #104277  από Biskoto10
 Σάβ Ιούλ 05, 2014 5:32 am
ΑΛΕΞΗΣ έγραψε:ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ ΕΥΛΟΓΙΑ.
Αφου ειναι ευλογια γιατι δεν βγαινεις στο δρομο να ευχεσαι στον καθενα να παθει σκπ? :smile-party:
 #104279  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Ιούλ 05, 2014 8:20 am
Biskoto10 έγραψε:
ΑΛΕΞΗΣ έγραψε:ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ ΕΥΛΟΓΙΑ.
Αφου ειναι ευλογια γιατι δεν βγαινεις στο δρομο να ευχεσαι στον καθενα να παθει σκπ? :smile-party:
:smile-yes: :smile-yes: :smile-yes: :smile-yes: :smile-yes: :smile-yes: :smile-yes: :smile-yes: :smile-handshake: :smile-handshake: :smile-handshake: :smile-handshake: :smile-handshake: :smile-handshake: :smile-handshake: :smile-handshake: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ !!!!! :smile-handshake: :smile-handshake: :smile-handshake: :smile-handshake: :smile-handshake: :smile-handshake: ΣΟΦΟΥΛΙ !!!!!Γλυκια Μαρια Ε.!!! ΓΙΑΝΝΗ!!!!! ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ !!!!! ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ !!!!! :smile-handshake: :smile-handshake: :smile-handshake: :smile-handshake: :smile-handshake: :smile-handshake: ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ , που γνωριζομαστε ΚΑΙ προσωπικα :smile-handshake: :smile-handshake: :smile-handshake: :smile-handshake: ......Αληθεια ....Αυτη η .... ΕΠΙΔΡΟΜΗ θρησκοληπτης ΚΑΚΙΑΣ .....ειναι τυχαια ???? Λετε ???? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΥΓ.Σεβομαι την πιστη καθε ανθρωπου ! Την καθε πιστη ! Οταν ενας τετοιος ανθρωπος προσευχεται ....ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ , οσο μου επιτρεπει η...ασταθεια μου . Ομως, ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ την απιστευτη ΚΑΚΙΑ , μερικων απο αυτους !!!!!!! Εχω δεχτει τετοια βελη....Οπως, πχ, απο μια ....κυρια , που ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ. Μια κυρια , που , ενω ειχα φερθει αψογα , εκεινη ,μολις γυριζα την πλατη μου , κατηγορουσε εμενα και ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ και μετα......πηγαινε στην εκκλησια να ...αναψει ενα κερακι .......ΚΛΠ....ΚΛΠ......
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΝΝΑ59 την Σάβ Ιούλ 05, 2014 11:38 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #104285  από Nick.
 Σάβ Ιούλ 05, 2014 12:11 pm
:smile-angel: :smile-angel: :smile-angel: Γειά σας ευλογημένοι.

Με υπουργό υγείας τον Βορίδη και συμπάσχοντες σαν το Αλέξη, δεν σας βλέπω πολύ καλά.
 #104286  από Γιάννης
 Σάβ Ιούλ 05, 2014 12:28 pm
sofia13 έγραψε:Γιάννη και ραπτομηχανή πήρα και πολλά μαθήματα κοπτοραπτικής, εις μάτην...
Πού έμαθες τόσο ψιλό γαζί οέο ;;;
Στο ΙΕΚ που σπούδασα για πααααααάρα πολλά χρόνια κοπτοραπτού-τινγκελού

Πλέον, δεν έχω καμία όρεξη να αντιπαρατίθεμαι για θέματα μεταφυσικά, όποιος θέλει να πιστεύει ας πιστεύει, εμένα να μη μου σκοτίζει τις κοχόνες, ειδικά αυτοί που ΛΕΝΕ-ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι πιστεύουν. Η (σωστή-ωφέλιμη) πίστη σε θρησκεία-δόγμα απαιτεί θυσίες (εξομολόγηση, νηστεία, ρήξη με τον εγωισμό), ο μόνος στόχος πρέπει να είναι η σωτηρία της ψυχής όπως το κάθε δόγμα την εννοεί και είναι θέμα αυστηρά προσωπικό. Αυτοί που με εξοργίζουν είναι οι "πιστεύω με το δικό μου τρόπο" που προσπαθούν να σε προσυλιτίσουν σε κάτι το οποίο δεν γνωρίζουν καν. Είναι αιρετικοί, που σημαίνει απατεώνες και επικίνδυνοι. Οι θρησκευτικοί πόλεμοι σε αυτούς βασίζονται, σε όσους ερμηνεύουν τις "γραφές" κατά το δοκούν.