• συσπάσεις στους μύες

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #97403  από eleni POL
 Τρί Δεκ 03, 2013 11:50 am
Aυτό που εχω διαπιστώσει ειναι οτι όσο λιγότερο προσέχω τον εαυτό μου ,τόσο περισσότερο με θυμούνται,όλα τα συμπτώματα.
Αν δε κανω τη γυμναστική μου,αν δε τρώω σωστά,,αν δεν πινω νερό και τις βιταμίνες θα εχω και συσπάσεις ,καψιματα,παγώματα,και κράμπες και σπαστικότητα (και την πρωινή και την απογευματινή)και την κούραση μετα τις πρωτες πρωινές ώρες,και το χειρότερο, δυνατές ενοχλήσεις στο κεφάλι που με πιάνει τρόμος οτι κατι κακο θα συμβεί.

Το δίδαγμα είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας γιατι το σώμα μας, μας προειδοποιεί πολύ πριν -πάθουμε κατι μη αναστρέψιμο-.Ταπεινή μου γνώμη απο την εμπειρία :smile-wink: :smile-wink: .

http://enallaktikidrasi.com/2013/11/pos ... 3-83903401
 #97441  από giannisk
 Τετ Δεκ 04, 2013 4:13 pm
θέλω να ρωτήσω επίσης αν γνωρίζετε κάτι για "σπασμός γραφέων" και πώς θεραπεύεται.
 #108710  από nanablue
 Κυρ Ιαν 18, 2015 10:04 am
καλημέρα παιδιά, διάβασα όλα αυτά που λέτε και ήθελα να πω και γω ότι μετά έντονη γυμναστική χθες είναι σαν να έχω ένα πιάσιμο ή μια κράμπα από το γλουτό και κάτω, είμαι σίγουρη ότι δεν είναι ένα απλό πιάσιμο, αλλά λέτε να βοηθά με μαγνήσιο; γυμνάζομαι 4 φορές την εβδομάδα και δεν έχω είχα τέτοια προβλήματα έως τώρα..

:smile-sweating:
 #108713  από Κώστας
 Κυρ Ιαν 18, 2015 11:49 am
Παιδιά νομίζω ότι το τρέμολο που περιγράφετε είναι ο λεγόμενος "κλόνος". Δηλαδή επαναλαμβανόμενη, χωρίς έλεγχο σύσπαση των μυών. Ξεκινά απρόβλεπτα χωρίς καμία προειδοποίηση. Το έχω συνέχεια κυρίως στα πόδια και όταν αρχίζει σταματά μόνον αν αλλάξω θέση στη γωνία των γονάτων μου. Χωρίς να είναι σίγουρο, μπορεί να βοηθούν στον περιορισμό του, διάφορα μυοχαλαρωτικά τύπου miorel. Η σπαστικότητα που αναφέρετε είναι διαφορετικό πράγμα και σχετίζεται γενικά με την ακαμψία των μυών. Και πάλι αντιμετωπίζεται με μυοχαλαρωτικά.
Αν κάνω κάπου λάθος, διορθώστε με.
 #108719  από billios
 Κυρ Ιαν 18, 2015 1:55 pm
Αν πραγματι ειναι κραμπα τοτε το μαγνησιο βοηθαει,υπαρχει το solumag ml σε ποσιμα φυσιγγια τα οποια στα γραφει ο νευρολογος και εχει 0 συμμετοχη και φυσικα μπανανιτσες.
 #109375  από Γιάννης
 Σάβ Φεβ 14, 2015 11:57 am
Το βάζω εδώ για να μην ανοίξω νέο θέμα και επειδή σίγουρα έχει σχέση με δυσκαμψία-σπαστικότητα.
Έχει κανείς έντονα τεντώματα; Εννοώ αυτά που δεν περιορίζονται σε χέρια ή πόδια ή κορμό (έχω κυρίως απ' αυτά, τα θεωρώ κλασσικά) αλλά εκείνα που ξαφνικά, είτε σε φάση χασμουρητού (πολύ συχνό) είτε σε φάση διέγερσης (if you know what I mean :smile-giggle: και επίσης πολύ συχνό :smile-giggle: ) όλο το σώμα τεντώνεται σε κατάσταση σανίδωσης. Διαρκεί κάποια δευτερόλεπτα και ξανά προς τη δόξα τραβά.
Καμιά παρόμοια εμπειρία;
 #109382  από Κώστας
 Σάβ Φεβ 14, 2015 4:18 pm
Την ίδια ακριβώς! Για κάποια δευτερόλεπτα δεν ελέγχω τίποτα απολύτως! Μάλιστα από το πολύ σανίδωμα του σώματος, μερικές φορές, έχω "χυθεί" στο πάτωμα από το αμαξίδιο! Τόσο άκαμπτο και υπερβολικό είναι το σανίδωμα του σώματος, που πέφτω από το αμαξίδιο ακριβώς όπως η ανατρεπόμενη καρότσα του φορτηγού αδειάζει τα μπάζα.
 #109383  από sofia13
 Σάβ Φεβ 14, 2015 4:54 pm
:smile-clapping: Παρόλο το τρελό μας χάλι, γέλασα με τα ''μπάζα'' σου Κώστα.
Τέτοιο ''σανίδωμα'' έπαθα κι εγώ ανεξέλεγκτο και βρέθηκα στο πάτωμα με κάταγμα ισχύου δεξιάς πλευράς... (τσάκισα το κωλαράκι μου δηλαδή ! )
Για το τωρινό γυψαρισμένο χέρι, ήταν αστάθεια και δική μου ανοησία...
Πάντως προσέχετε όλοι ΤΑ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ.
Πονάνε πολύ και μόνο με κωδείνες υποφέρονται.
:smile-muscle:
 #109404  από ΝΤΙΑΝΑ
 Κυρ Φεβ 15, 2015 1:56 pm
Γιαννη και Κωστα,αυτα ακριβως τα συμπτωματα με το τεντωμα και το σανιδωμα ειχα κι εγω.Γλιτωσα απειρες φορες την πτωση απο το καροτσι γιατι προσπαθουσα με τα χιλια ζορια να βαλω καπου κοντρα τα ποδια μου και να παρω τηλ. τον αντρα μου να ερθει να με βοηθησει.Το σανιδωμα κρατουσε και περισσοτερο απο 15 λεπτα.Ενας λογος που αγορασα αναπηρικο κρεβατι ηταν γιατι το πρωι δεν λυγιζαν τα ποδια μου για να σηκωθω.Αυτη η δραματικη κατασταση με οδηγησε στην εγχυση της κρυσταλλικης κορτιζονης.Ειλικρινα σας το λεω περασαν ολα.4 βδομαδες μετα δεν παρουσιαζω καμια σπαστικοτητα, κανενα σανιδωμα,το μονο αρνητικο ηταν εντονη μυικη αδυναμια τις δυο πρωτες βδομαδες που στη συνεχεια μειωθηκε ,τωρα ειναι ελαχιστη και αρχισα να κανω μερικα βηματα με το πι.