• MRI Αποτελέσματα

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #117165  από aliki221
 Παρ Μάιος 27, 2016 4:29 pm
Panos1978 έγραψε:Με βοηθάει απίστευτα η συμμετοχή και οι απόψεις σας.

Χθες πήρα τις μαγνητικές και έψαχνα και άλλους ακτινολόγους και νευρολόγους για εκτίμηση.
Η τελευταία έγινε σε 3 τέσλα και έδειξε πάνω κάτω τα ίδια αποτελέσματα με τις υπόλοιπες που έχω κάνει τα τελευτάια 3 χρόνια.
"ολιγάριθμες εστίες υψηλου σήματος παρά το μετωπιαίο κερας δεξιά και στο ημιωοειδές κέντρο αριστερά - χωρίς παθολογικό εμπλουτισμό - (μη ειδικού τύπου αλλοιώσεις).
Συγκριτικά με παλαιότερους ελέγχους δεν παρατηρείται μεταβολή των εστιών"

Όλοι οι γιατροί είναι καθησυχαστικοί. "τι το ψάχνεις;" μου λένε "αφού δεν υπάρχει".

Ψάχνω κάποιον τεκμηριωμένα και ορθολογικά να μου εξηγήσει τα δεδομένα.
Και μία παραπάνω εστία να υπάρχει από τις αρχικές μαγνητικές τότε ειναι πολύ πιθανή σκλήρυνση (δίαβασα).
Και αν δεν είδαν προσεχτικά τη μαγνητική και τους ξέφυγε;;; Αν δεν έκαναν σωστή σύγκριση με τις προηγούμενες; Οι εστίες είναι μικρές. Εύκολα ξεφεύγει στο μάτι.
Εώς πότε θα κάνω μαγνητικές για να δούμε αν υπάρχει νέα εστία;
Λογικά 3 χρόνια θα πρέπει να είναι αρκετός χρόνος για να μην έχει υπάρξει μεταβολή... η μηπως οχι;;;
3 χρόνια με τις ίδιες συγκεκριμένες μη ειδικού τύπου εστίες είναι αρκετός χρόνος για να σιγουρευτείς ότι αυτές οι εστίες δεν είναι απομυελινωτικου τύπου;;;

Εχώ τρελαθεί να διαβάζω για την διάγνωση της σκλήρυνσης

Έχω τρελαθεί και ερμηνεύω το κάθε μου μούδιασμα η πόνο βάση των κριτηρίων για την διάγνωση...
Το δεξί μέρος του προσώπου συνεχίζει να είναι μουδιασμένο τις περισσότερες μέρες της ημέρας. Όμως αυτό συμβαίνει σε περιόδους στρες πολλά χρόνια τώρα...δεν θα υπήρχε και κάτι άλλο πιο χειροπιαστό ακτινολογικά η παθολογικά τόσο καιρό;;;

Τα γράφω για να τα κατανοήσω και ο ίδιος. Μακάρι να μπορούσα να εμπιστευτώ την γνώμη των ειδικών αλλά για κάποιον λόγο κάπου αυτο το puzzle έχει κάποια κενά

Καλησπερα Πανο. Έχω ακριβως τις ιδιες απορίες με σενα. Εγω βεβαια εχω και μυϊκες συσπασεις εδω και ενα χρονο σε ολο το σωμα. Αναρωτιεμαι αν βρηκες κατι, αν ειναι ολα καλα στη ζωη σου και αν βρηκες καποιον γιατρο που να σε βοηθησε;
 #136980  από Garfoula
 Κυρ Δεκ 15, 2024 9:43 am
Αν έχετε νεότερα σχετικά με τα συμπτώματα και τα ευρήματα σας πραγματικά θα προσφέρατε στην νευρολογία.