• xapakia apo to 2011

• Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #21295  από FANTOMAS
 Παρ Μαρ 12, 2010 2:47 pm
Σε μια παθηση σαν την δικιά μας οπου ολα ειναι εκτιμησεις και θεωριες υπάρχουν πολλά άτομα (κυρίως οι νεοι στο club) όπου ''πιάνονται'' απο οποιαδήποτε ανακοινωση και την θεωρουν ως σωτηρία, με αποτελεσμα την μετεπειτα απογοητευση τους, αν θέλουμε να προστατεψουμε αυτούς τους φίλους καθώς και τους εαυτούς μας , αποψη μου ειναι να μην αναπαράγουμαι ο,τι διβάζουμαι και κυρίως ο,τι βλέπουμε στην T.V , οταν βγει κατι να στε σίγουροι οτι θα το μαθουμε ΟΛΟΙ.

Πιο χρησιμες θεωρω οτι ειναι οι προσωπικες μας εμπειριες, που διαβαζοντας τες ΜΟΝΟ εμεις τις κατανοούμε. Όπως αυτο που περιγραφει η φιλη efi πιο πανω, γιατι απλα ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ το ζουμε.

Τέλος ΠΡΟΣΟΧΗ στα λαμόγια που ζουν εκμεταλέυοντας ΟΛΕΣ αυτές τις αγωνίες μας.

καλο ΠΣΚ .
 #21301  από litsa
 Παρ Μαρ 12, 2010 3:28 pm
σωστός... :D
 #21312  από Μαριάννα
 Παρ Μαρ 12, 2010 4:11 pm
FANTOMAS έγραψε:Μαριάννα μου ,

καταλαβαίνω το άγχος και την αγωνία σου αλλα αυτό που κάνεις (να κάνεις δηλαδη copy paste ο,τι αρθρο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο) ειναι ψυχαναγκαστικό και ψυχοφθόρο, μην τοκανεις αυτο στον ευατο σου πρωτα- πρωτα και στου άλλους μετέπειτα.

φιλια

Αν πιστευεις οτι η ενημερωση ειναι ψυχαναγκαστικη και ψυχοφορα και σε ολους τους άλλους τοτε να σταματησω
Εγω πιστευω οτι οσα μαθαινεις ειναι καλυτερα και πιστευω οτι ολοι μπορουμε να κρινουμε για τον εαυτο μας το καλυτερο
Αν περιμενουμε μονο απο τους γιατρους να μας ενημερωσουν τοτε .....
Δεν έχω κανενα αγχος ουτε αγωνία γιατι δεν πιστευω σε αυτα τα χαπακια απλα τα εβαλα εδω γιατι διαβαζω πολλους που τα περιμενουν
Ο άντρας μου εχει ΣΚΠ απο το 2004
Αν πιστευετε οτι δεν πρεπει να ενημερωνομαστε τοτε να μου το πειτε!
 #21314  από FANTOMAS
 Παρ Μαρ 12, 2010 4:36 pm
Μαριάνα,

άλλο έγραψα άλλο κατάλαβες, δεν πειραζει.

Αν ήσουν εσυ η παθούσα ίσως είχες πιάσει το νοημα αυτων που γραφω, και παλι δεν το λεω υποτιμητικα απλα ολοι οι ανθρωποι που μας περιβαλλεται με την αγαπη σας (γονεις-συζυγοι κλπ) ειναι καποια πραγματα που δεν μπορειτε να τα καταλαβετε γιατι απλα δεν μπορουμε να σας τα εξηγησουμε όπως τα βιώνουμε.

Καλο ΣΚ
 #21320  από LL--MM
 Παρ Μαρ 12, 2010 7:02 pm
H ενημέρωση είναι χρησιμότατη μεν, ψυχοβγάλτισσα δε :evil: κι αυτό, διότι όλοι θέλουμε να ελπίζουμε... από τον τελευταίο ασθενή (εμας όλους) μέχρι τους σοβαρώτερους γιατρούς... http://www.ms2010.gr/ κι αυτό, όσο και να το αρνούμαστε (το λέω από προσωπική πείρα, τα χαπάκια τα περιμένω γιά κάποια βοήθεια "στη κατάβαση κλίμακας" ιδίως... :( Σ'ευχαριστώ Μαριάννα ;) )

Η προτεραιότητα πρέπει να πηγαίνει στην καθημερινή μας ποιότητα ζωής. Τα ιατρικά δρώμενα απαραίτητο είναι να τα διαβάζουμε, φυσικά, με περισσή προσοχή, και να τα συζητάμε εδώ, για να μη μας πιάνουν αδιάβαστους μερικοί-μερικοί, αλλά το να θεωρήσουμε διαφορους λαγούς με πετραχήλια που ακούγονται και γράφονται, ως άμεσου οφέλους για μας, είναι, για την ώρα τουλάχιστον, πρόωρο και παρακινδυνευμένο, διότι δεν αντιστοιχούν σε καμία αναμενόμενη (απτή, τουλάχιστον) καλυτέρευση :|

Μας γεμίζουν το κεφάλι όνειρα και μας αδειάζουν τις τσέπες... Κι επειδή δεν έχουμε όλα εκείνα στα οποία θα μπορούσαμε να ελπίζουμε άν ΔΕΝ είχαμε σκπ, δε μας περισσεύουν :roll: Δεν οφείλουμε στον εαυτό μας τον περιορισμό των ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ απωλειών; Έχεις δίκαιο, Φαντομά, όλοι φαντάσματα αυτών των ονείρων βρεθήκαμε... Tις άλλες απώλειες θα τις μεζέψουμε όταν... πότε ακριβώς :?: :?: :?:

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Σάβ Μαρ 13, 2010 2:11 am, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
 #21325  από FANTOMAS
 Παρ Μαρ 12, 2010 8:38 pm
Καλύτερη διατύπωση δεν θα μπορούσα να γίνει !!!

Συμφωνώ 1000%.
 #21357  από Μαριάννα
 Σάβ Μαρ 13, 2010 10:54 am
LL--MM έγραψε:H ενημέρωση είναι χρησιμότατη μεν, ψυχοβγάλτισσα δε :evil: κι αυτό, διότι όλοι θέλουμε να ελπίζουμε... από τον τελευταίο ασθενή (εμας όλους) μέχρι τους σοβαρώτερους γιατρούς... http://www.ms2010.gr/ κι αυτό, όσο και να το αρνούμαστε (το λέω από προσωπική πείρα, τα χαπάκια τα περιμένω γιά κάποια βοήθεια "στη κατάβαση κλίμακας" ιδίως... :( Σ'ευχαριστώ Μαριάννα ;) )

Η προτεραιότητα πρέπει να πηγαίνει στην καθημερινή μας ποιότητα ζωής. Τα ιατρικά δρώμενα απαραίτητο είναι να τα διαβάζουμε, φυσικά, με περισσή προσοχή, και να τα συζητάμε εδώ, για να μη μας πιάνουν αδιάβαστους μερικοί-μερικοί, αλλά το να θεωρήσουμε διαφορους λαγούς με πετραχήλια που ακούγονται και γράφονται, ως άμεσου οφέλους για μας, είναι, για την ώρα τουλάχιστον, πρόωρο και παρακινδυνευμένο, διότι δεν αντιστοιχούν σε καμία αναμενόμενη (απτή, τουλάχιστον) καλυτέρευση :|

Μας γεμίζουν το κεφάλι όνειρα και μας αδειάζουν τις τσέπες... Κι επειδή δεν έχουμε όλα εκείνα στα οποία θα μπορούσαμε να ελπίζουμε άν ΔΕΝ είχαμε σκπ, δε μας περισσεύουν :roll: Δεν οφείλουμε στον εαυτό μας τον περιορισμό των ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ απωλειών; Έχεις δίκαιο, Φαντομά, όλοι φαντάσματα αυτών των ονείρων βρεθήκαμε... Tις άλλες απώλειες θα τις μεζέψουμε όταν... πότε ακριβώς :?: :?: :?:

Η γιαγιά η Κασσάνδρα

Συμφωνω απολυτα η γιαγια Κασανδρα μιλαει παντα λογικα
 #21359  από Μαριάννα
 Σάβ Μαρ 13, 2010 11:00 am
FANTOMAS έγραψε:Μαριάνα,

άλλο έγραψα άλλο κατάλαβες, δεν πειραζει.

Αν ήσουν εσυ η παθούσα ίσως είχες πιάσει το νοημα αυτων που γραφω, και παλι δεν το λεω υποτιμητικα απλα ολοι οι ανθρωποι που μας περιβαλλεται με την αγαπη σας (γονεις-συζυγοι κλπ) ειναι καποια πραγματα που δεν μπορειτε να τα καταλαβετε γιατι απλα δεν μπορουμε να σας τα εξηγησουμε όπως τα βιώνουμε.

Καλο ΣΚ

Εχεις δικιο σε αυτο που λες αλλη η θεση η δικη μου και αλλη η θεση του αντρα μου εγω το βιωνω απο την μερια μου και ο αντρας μου απο την μερια του αν και πολλες φορες εχω ευχηθει να εφευγε απο αυτον και να 'ρχοταν σε μενα Θα μου πεις μεγαλα λογια λεω αλλα παιζει και ο χαρακτηρας του ανθρωπου και η ατιμη ΣΚπ ξερει να χτυπαει δεν ξερω αν συμφωνειτε
 #21398  από LL--MM
 Σάβ Μαρ 13, 2010 6:19 pm
:oops: :oops: :oops: Χαίρομαι που συγκεντρώνω τους συμφωνούντες :D

Μαριάννα μου, η μαμά μου μου ξεφουρνίζει κάτι τέτοια και μού'ρχεται να τραβάω τα μαλλιά μου :roll: Δεν τίθεται θέμα για το ποιός έχει το πρόβλημα, από τη στιγμή που οι επιπτώσεις του επηρεάζουν τη ζωή και των δύο σας μιας και αποφάσισες να το επωμισθείς με τον άντρα σου: πάω στοίχημα ότι εκείνος θα είχε την ίδια αντίδραση απέναντί σου άν ήσουν εσύ η σκπ... ή να νοιώθει ακόμα και ενοχές επειδή δε θα μπορέσει να σου δώσει αυτά που ήθελε και για τους δυό σας :(

Εδώ όμως ουσιαστικά, αυτό που προέχει είναι η δυσκολία των καθημερινών προβλημάτων και η επίλυσή τους, και αντιδράσεις σαν τη δική σου ή ενδεχομένως του άντρα σου "τι τής φορτώνω τη σκπ μου να θυσιάσει τη ζωή της άδικα" δεν έχουν νόημα και προκαλούν ενοχές άνευ λόγου και αιτίας... Κανένας από τους δύο σας δεν προκάλεσε (συνειδητά, τουλάχιστον) τη σκπ, οπότε τέτοια λογική δεν έχει νόημα, και κινδυνεύει να σας χωρίσει, μακροπρόθεσμα... :|

8-) 8-) 8-) , μέλη της οικογένειας: ότι μπορείτε, όσο μπορείτε... 8-) Τη χρειαζόμαστε τη στήριξή σας σε όσα μπορούμε ακόμα ή απλά για όσα προσπαθούμε να καταφέρουμε, κι αυτό, άσχετα άν αυτά σας φαίνονται απαράδεκτα λόγω κατάστασης, ή έχετε άλλη θεωρία για το πως θα κάνουμε τη ζωή μας λιγότερο επίπονη :P Αλλά και αυτό είναι σχετικό: Είναι ώρες που δε θυμόμαστε ότι έχουμε σκπ και θέλουμε να κάνουμε πολλά, άλλες που μας βαραίνει περισσότερο και δε μπορούμε να ανταπεξέλθουμε καν σε λογικές απαιτησεις σας. Ετσι είναι η σκπ :x
 #21548  από Μαριάννα
 Κυρ Μαρ 14, 2010 4:40 pm
Ακομη μια φορα που μιλας ωραια μπραβο !
Γι'αυτο προσπαθουμε και οι δυο να ξεπερναμε τις δυσκολιες γιατι ειμαστε μια οικογενεια που πρεπει να ζησουμε με την ΣΚΠ τι να κάνουμε υπαρχουν καλυτερα αλλά υπαρχουν και χειροτερα Μονο αν το θελεις και προσπαθεις θα πετυχεις κάτι Η γνωμη μου!