• Θελω να καταλαβω γιατι συμπεριφερεται ετσι

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #72165  από Nicoletta 67
 Τετ Μάιος 23, 2012 6:47 pm
Γειασας παιδια.
Σας ευχαριστω πολυ που ο καθενας σας με τον τροπο του να προσπαθει
να μας βοηθησει.
Θελω ομως να τονισω οτι το παιδι μου το προστατευω οσο μπορωαπο αυτη την
κατασταση.Δεν το βαζω μπροστα , ουτε το χρησημοποιω .....!Το σπιτι, να παρει,
ειναι μικρο.Ξερετε...
:greetings-waveyellow :greetings-waveyellow: : :text-thankyouyellow:
 #72228  από Ευανθία Καμινάρη
 Πέμ Μάιος 24, 2012 2:00 pm
Νικολέτα μου καλημέρα και πάλι! Μην νιώθεις τύψεις και φυσικά το προστατεύεις το παιδί. Ομως μην ξεχνάς... Τα παιδιά έχουν διαίσθηση και καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα από αυτά που λένε. Γι αυτό πρέπει να αρχίσεις να αντιμετωπίζεις την κατάσταση σαν ένα θέμα που πρέπει να λυθεί και σύντομα, γιατί ο ίδιος δεν καταλαβαίνει ότι έχει πρόβλημα. Δεν λέω ότι δεν το καταλαβαίνεις , αλλά με την αυτολύπηση ποτέ κανεις δεν κέρδισε τίποτε. Ναι, θα λυπηθείς για όλα, για εκείνον ,για εσένα, για εσάς , για το παιδί, αλλά αυτό πρέπει να περάσει. Εχετε μια ολόκληρη ζωή που σας περιμένει μπροστά και πρέπει να την κάνετε όσο καλύτερη γίνεται. Και πιστεύω ότι θα τα καταφέρετε. Φιλάκια πολλά σε όλους! :romance-kisscheek:
 #76579  από Maraki28
 Σάβ Αύγ 25, 2012 6:24 pm
Καλησπέρα κι από εμένα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοιο μένος με την ιντερφερόνη βρε παιδιά. Εγώ κάνω AVONEX εδώ και δύο χρόνια και ούτε κατάθλιψη έπαθα, ούτε κοιμάμαι όλη μέρα, ούτε αυτοκτονικές τάσεις έχω! :violence-pistoldouble: Τα πάντα είναι θέμα ψυχολογίας, νοοτροπίας και αντιμετώπισης της ζωής! Εγώ προσωπικά μετά το πρώτο σοκ και αφού διαπίστωσα ότι θα έχω μια ολόκληρη ζωή μια τόσο σοβαρή πάθηση κατάλαβα ότι δυο πράγματα θα μπορούσα να κάνω: να κάθομαι να κλαίγομαι και να μοιρολογώ όλη την ώρα ρίχνοντας ευθύνες δεξιά και αριστερά και ενοχοποιώντας ανθρώπους που δεν μου έφταιγαν σε τίποτα και ίσα ίσα προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να με στηρίξουν :eusa-naughty: :eusa-naughty: :eusa-naughty: ή πολύ απλά να πω και κυρίως να πιστέψω ότι οτιδήποτε και να μου συμβεί θα το παλέψω γιατί πολύ απλά ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι πιο δυνατό από μένα και για τίποτα δεν αξίζει τον κόπο να χαλιέμαι και να διαλύω και τους γύρω μου που δεν μου φταίνε σε τίποτα!!
Η επιλογή είναι δική μας τουλάχιστον όσον αφορά την ψυχολογία και την αντιμετώπιση των πραγμάτων :happy-cheerleadersmileygirl: . Και να σας πω και κάτι άλλο εγώ τουλάχιστον απο προσωπική εμπειρία έχω διαπιστώσει ότι όταν είμαι χαρούμενη όλα είναι οκ. όταν έχω τις μαύρες μου όλο και κάποιο σύμπτωμα θα εμφανιστεί απο το πουθενά γι'αυτό δεν αφήνω τίποτα να με αγγίξει!!
Εγώ για μένα για να είμαι καλά κι εγώ και αυτοί που με αγαπάνε :romance-heartsthree: :romance-heartsthree:
 #76586  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Αύγ 26, 2012 12:11 am
Μαρακι μου, εισαι τυχερη !!!! Ολοι ξερουμε οτι τα φαρμακα , εχουν διαφορετικη επιδραση σε καθε ασθενη ! Ευχομαι, να μη βιωσεις ποτε τις παρενεργειες της αβονεξ και κανενος αλλου φαρμακου !!!!! Γιατι, πραγματικα, δεν υποφερονται ! Ξεκινας ενα φαρμακο, με την ελπιδα να νοιωσεις καλυτερα και...τελικα...σε ...διαλυει.......!!!!!!!!!!!!!! :greetings-waveyellow:
 #76589  από Maraki28
 Κυρ Αύγ 26, 2012 7:17 am
Άννα μου όσον αφορά τις παρενέργειες της AVONEX τις βίωσα και με το παραπάνω!!! Το πρώτο 9άμηνο που την ξεκίνησα απο Παρασκευή απόγευμα που την έκανα μέχρι Κυριακή ύπεφερα απο τους πόνους και ψηνόμουνα στον πυρετό όμως σιγά σιγά άρχισα να επανέρχομαι ευτυχώς.
Απλά ξαναλέω ότι αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι ακόμα και τώρα αν δεν είμαι καλά ψυχολογικά η ένεση θα έχει παρενέργειες, γι'αυτό αποφάσισα να μην αφήνω τίποτα να με στενοχωρεί και να με αγχώνει!!!!
Καλή ψυχολογία και θετική σκέψη ούτως ή άλλως ότι είναι να γίνει θα γίνει............
 #76590  από litsa
 Κυρ Αύγ 26, 2012 9:10 am
είναι αυτό που μου λέει ο γιατρός μου...
το 2-3 στο σύμπτωμα μην το κάνεις 5-6 με το άγχος ή τις στενοχώριες....

:greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #76592  από Maraki28
 Κυρ Αύγ 26, 2012 9:54 am
Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ βρε Λιτσάκι. Το ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο αλλά δεν έχουμε επιλογή, αφού μας έτυχε θα ζήσουμε με αυτό. Το θέμα είναι να κάνουμε τη ζωή μας όσο γίνεται καλύτερη γιατί απλούστατα δεν ξέρουμε πως θα είμαστε αύριο......... :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #76596  από litsa
 Κυρ Αύγ 26, 2012 10:45 am
Maraki28 έγραψε:Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ βρε Λιτσάκι. Το ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο αλλά δεν έχουμε επιλογή, αφού μας έτυχε θα ζήσουμε με αυτό. Το θέμα είναι να κάνουμε τη ζωή μας όσο γίνεται καλύτερη γιατί απλούστατα δεν ξέρουμε πως θα είμαστε αύριο......... :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:

:bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :romance-adore: :romance-adore: :romance-adore: :romance-adore: :romance-caress: :romance-caress: :romance-caress: :romance-caress: :greetings-waveyellow:
 #76681  από Nicoletta 67
 Δευ Αύγ 27, 2012 10:43 pm
Maraki28 έγραψε:Άννα μου όσον αφορά τις παρενέργειες της AVONEX τις βίωσα και με το παραπάνω!!! Το πρώτο 9άμηνο που την ξεκίνησα απο Παρασκευή απόγευμα που την έκανα μέχρι Κυριακή ύπεφερα απο τους πόνους και ψηνόμουνα στον πυρετό όμως σιγά σιγά άρχισα να επανέρχομαι ευτυχώς.
Απλά ξαναλέω ότι αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι ακόμα και τώρα αν δεν είμαι καλά ψυχολογικά η ένεση θα έχει παρενέργειες, γι'αυτό αποφάσισα να μην αφήνω τίποτα να με στενοχωρεί και να με αγχώνει!!!!
Καλή ψυχολογία και θετική σκέψη ούτως ή άλλως ότι είναι να γίνει θα γίνει............
Μαρακι μου , σε θαυμαζω. Σε θαυμαζω για τον τροπο σκεψης σου. Μακαρι να ειχε ο
ανδρας μου την ιδια ψυχολογια.
 #76686  από Maraki28
 Τρί Αύγ 28, 2012 1:00 am
Νικολλέτα μου αυτό που βιώνει ο άντρας σου όσο και να προσπαθείς δεν μπορείς να το καταλάβεις. Είναι ένας άνθρωπος που αυτή τη στιγμή νιώθει ότι δεν μπορεί να στηρίξει ούτε τον εαυτό του ούτε την οικογένειά του και αυτό τον έχει διαλύσει ψυχολογικά και κατ' επέκταση και σωματικά! Η δική μου γνώμη είναι να συνεχίσετε να του φέρεστε όπως και πριν και όχι σαν να είναι άρρωστος και σιγά σιγά θα συνέλθει. Όσον αφορά τα αντικαταθλιπτικά δεν είμαι καθόλου υπέρ, αυτά τα φάρμακα σε κάνουν φυτό δίχως ίχνος συναισθήματος!! Καλό θα ήταν και μόνο αν ο ίδιος το θελήσει χωρίς καμία πίεση απο εσάς να δει κάποιον ψυχολόγο.
Μη νομίζεις ότι κι εγώ ήμουνα έτσι χαλαρή απο την αρχή, όμως κατάφερα και είδα τα πράγματα με ψυχρή λογική και τώρα είμαι πολύ καλά! :-D :-D
Μπορεί για κάποιους εδώ αυτά που σου λέω να είναι αερολογίες και απλές θεωρίες όμως εμένα αυτή η θεωρία με κάνει κάθε μέρα καλύτερα, τόσο καλά που αν δεν έκανα θεραπεία να είχα σχεδόν ξεχάσει ότι έχω ΣΚΠ.
Επίσης να αναφέρω ότι ακούω κατά γράμμα (εντάξει σχεδόν κατά γράμμα) αυτά που μου λέει ο γιατρός μου και δεν το έχω μετανιώσει στιγμή, αλλά όπως μου λέει κι εκείνος τα φάρμακα χωρίς τη δική μου δύναμη δεν θα ήταν τόσο ισχυρά!! :happy-bouncymulticolor: :happy-bouncymulticolor:
Τα συμπεράσματα δικά σου :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: