• ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΑΠΟΡΙΑ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #3521  από Lena
 Τετ Μάιος 06, 2009 1:01 am
TOTE GIATI SOY TO EIPAN NIKOLA? OMΩΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΛΟΗΘΗ ΓΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΦΟΡΟΥ ΖΩΗΣ.
 #3524  από butterfly-
 Τετ Μάιος 06, 2009 10:33 am
Εγώ γενικά Lena ήμουν πολύ αγχώδης τύπος, αλλά όταν με χτύπησε περνούσα μια πολύ καλή περίοδο στη ζωή μου. Είχα αποκτήσει το δεύτερο παιδάκι μου, και όλα μια χαρά στη ζωή μου.
Βέβαια, 2-3 χρόνια πριν είχα περάσει πολύ έντονο στρές που προκλήθηκε απο διάφορα προβλήματα. Σήμερα, μετά τη διάγνωση, όπως οι περισσότεροι βλέπω τα πράγματα κάτω από άλλη οπτική γωνία, και πολλές φορές γελάω με τους λόγους που με άγχωναν στο παρελθόν.
Οταν χάνεις κάτι που το θεωρείς δεδομένο (την υγεία σου) τα βλέπεις όλα διαφορετικά. Πιστεύω πως όλους μας έχει βοηθήσει σε κάτι η ΣΚΠ: Γίναμε καλύτεροι, γιατί δίνουμε σημασία στις ανθρώπινες σχέσεις και έχουμε βγάλει από τη ζωή μας τα μικρά και ανούσια πράγματα....
Την καλημέρα μου σε όλους! :P :P
 #3525  από Παναγιώτα
 Τετ Μάιος 06, 2009 10:55 am
Kalhmera!!Lena egw eixa kakh psuxologia meta apo ena duskolo diasthma pou hmoun xalia mou emfanisthke h pa8hsh.h psuxologia mou htan upo to mhden eklaiga ka8e mera gia tous dikous mou logous alla htan arketa sobaroi..telospantwn den 8elw na ta 8umamai alla h pa8hsh mou emfanisthke meta apo ena duskolo diasthma ths zwhs mou.
 #3526  από Giota
 Τετ Μάιος 06, 2009 11:01 am
ΕΓΩ ΛΕΝΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ. ΤΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΧΑΛΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΝΙΚΗΣΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟΤΕ ΜΟΥΔΙΑΣΑ Κ ΑΥΤΟ ΜΕ ΑΓΧΩΣΕ ΓΙΑΤΙ ΓΥΡΝΟΥΣΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.
 #3527  από litsaM
 Τετ Μάιος 06, 2009 11:16 am
καλημερα κι απο μενα.Εγω πριν 10 περιπου χρονια ειχα παθει τον ιο κοκσακι(με χτυπησε στο συκωτι)απο οτι λεει ο γιατρος μου το πιο πιθανο απο εκει επαθα την ασθενεια.Αλλα εκδηλωθηκε πριν 5 περιπου χρονια υστερα απο εντονο αγχος και στενοχωρια που αρρωστησε ο πατερας μου.Σε συνδυασμο και με τρελλη δουλεια ηρθε και εδεσε :) Ισως και για αυτο το πηρα πολυ χαλαρα οταν το εμαθα μπροστα στον πατερα μου δεν ηταν τιποτε η σκλ.(λεμε τωρα) :)
 #3531  από Lena
 Τετ Μάιος 06, 2009 2:40 pm
Τοτε παιδια απο οσους μου απαντησατε διαπιστωνω οτι ειναι αληθεια αυτα που ξερουμε. Ειχα το γονιδιο, την προδιαθεση δηλ και μετα απο εντονο αγχοσ εκανε trigger δηλ πυροδοτηθηκε η σκπ/
Αν ξεραμε την πετρα που θα κτυπουσαμε πανω τησ θα την αποφευγαμε
 #3533  από Μαρία
 Τετ Μάιος 06, 2009 3:04 pm
Lena εμένα μου εμφανίστηκε σε πολύ άσχημη περίοδο της ζωής μου όπως και τα υπόλοιπα 3 επεισόδια ήταν επίσης ύστερα από πολύ δύσκολες καταστάσεις
 #3534  από Lena
 Τετ Μάιος 06, 2009 3:16 pm
ΜΑΡΙΑ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ? ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΑΠΟ ΜΑΤΙ? Κ ΑΣΕ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΡΧΙΣΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ.
 #3535  από Lena
 Τετ Μάιος 06, 2009 3:19 pm
ΔΗΛΑΔΗ ΛΙΤΣΑ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΣ? ΚΑΙ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΑΓΧΟΣ, ΕΤΣΙ? ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΥΧΕΙ. ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
 #3536  από theoni
 Τετ Μάιος 06, 2009 3:48 pm
Λένα, δεν είναι καθόλου σπάνια πλέον η εμφάνιση της νόσου σε μικρή ηλικία...Κι εγώ την έχω από τα 18 μου, όπου εμφανίστηκε με κάποια μουδιάσματα που τότε δεν έδωσα καμιά σημασία (εφηβεία... ;) ). Η ώση στην οποία έγινε και η διάγνωση ήρθε στα 23 μετά από ένα εξαντλητικό καλοκαίρι (δούλευα σεζόν σε νησί) και ένα πολύ άσχημο χωρισμό....
Η ζωή μου ήταν πάντα πάρα πολύ έντονη..Είμαι νευρική από του γεννησιμιού μου, κάτι που το παλεύω ακόμη, αλλά δεν βλέπω φως...
Επίσης να αναφέρω ότι πρώτος μου ξάδερφος έχει σκπ, και η μητέρα μου έχει άλλο αυτοάνοσο...Είναι τυχαίο..?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7