• ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ?

• Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #69511  από Teo
 Πέμ Μαρ 29, 2012 2:29 pm
Καλησπέρα σε όλους!

Να σας καταθεσω και εγώ τη δική μου εμπειρία (αν και πολύ πρόσφατη).

Ξεκίνησα εδώ και 2 εβδομάδες Β.Π. τον οποίο αγόρασα από το τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (Το Πανεπιστήμιο έχει αγρόκτημα και εκεί εδρεύει και ο τομέας Μελισσοκομίας. Τυχαίνει να έχουμε κάποιον γνωστό εκεί, ο οποίος μας είπε οτι έχουν πάρα πολύ καλή παραγωγή και οτι μπορούμε να αγοράσουμε από εκεί 30 ευρώ το μπουκαλάκι). Αν μη τι άλλο, μπορεί να είναι κανείς σιγουρος για την ποιότητα καθώς χρησιμοποιείται για ερευνητικούς σκοπούς.
Στις 2 αυτές εβδομάδες που εχω ξεκινήσει, εχω παρατηρήσει οτι δε με πιάνει εκείνη η κατάπτωση και η υπνηλία που συνήθως με έπιανε το μεσημέρι. Το πιο σημαντικό όμως που έχω παρατηρήσει, είναι οτι έχει ανοιξει η όρεξη μου!!! Τρώω ακαταπαυστα!!!
Οσον αφορά το διαστημα χρήσης δεν υπάρχει περιορισμός. Μπορώ να παίρνω συνέχεια χωρίς να χρειάζεται να σταματήσω για κάποιο διάστημα. Γνωρίζω άλλωστε ανθρώπους (ηλικιωμένους) οι οποίοι σχεδόν όλη τους τη ζωή παίρνουν καθημερινά Β.Π. δικής τους παραγωγής χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας και χωρίς να εμφανίσουν κάτι λόγω του πολτού.

Αυτά από εμένα. Θα χαρώ πολύ να διαβάσω εμπειρίες και άλλων ανθρώπων για τον Β.Π.
 #69553  από elina
 Πέμ Μαρ 29, 2012 11:41 pm
Την εμπειρία μου με τον βασιλικό πολτό την έχω γράψει πιο πάνω. Παίρνω καθημερινά εδώ και 3 χρόνια.
Η υπνηλία και κυρίως η κατάπτωση προσωπικά μου πέρασαν μετά την επέμβαση ΧΕΝΦΑ, ειλικρινά!
Αυτό με την όρεξη εμένα δεν μου συνέβη, τρώω όπως έτρωγα και το βάρος μου παραμένει το ίδιο (μόνο στην εγκυμοσύνη μου άνοιξε η όρεξη :) και μετά τη γέννηση της κόρης μου επανήλθα), άρα φίλοι μου μήπως δεν είναι ο βασιλικός πολτός η αιτία που τρώτε ακατάπαυστα;;;;; :-D
 #69781  από passenger
 Τρί Απρ 03, 2012 7:53 pm
Mitsos83 έγραψε:Βασιλικό Πολτό μαζί με την κοπέλα μου ξεκίνησα και εγώ, θέλετε από περιέργεια, θέλετε επειδή ζήλευα...
Έχω τώρα 2 βδομάδες που τον παίρνω κάθε πρωί. Δεν έχω παρατηρήσει κάποια ιδιαίτερη βελτίωση

Μιτσο , η κοπελα σου δεν παρατηρησε καμια βελτιωση ;; :whistle: :whistle:
:laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
 #69795  από kate2002
 Τρί Απρ 03, 2012 11:35 pm
passenger έγραψε:
Mitsos83 έγραψε:Βασιλικό Πολτό μαζί με την κοπέλα μου ξεκίνησα και εγώ, θέλετε από περιέργεια, θέλετε επειδή ζήλευα...
Έχω τώρα 2 βδομάδες που τον παίρνω κάθε πρωί. Δεν έχω παρατηρήσει κάποια ιδιαίτερη βελτίωση

Μιτσο , η κοπελα σου δεν παρατηρησε καμια βελτιωση ;; :whistle: :whistle:
:laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
:laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
άλλα λογια μητσο...
:laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:

βρε passenger τι ρωτας... ο μητσος ειναι γερμανια, η κοπελα του ελλαδα. σωστα;

κανε τη σωστη ερωτηση: ;) μήτσο, παρατηρησε καποιος βελτιωση απο την συνεχη καταναλωση του θεραπευτικου αυτου πολτου;;;

:laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
σορυ, αλλα δεν κρατηθηκα... :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
 #70134  από passenger
 Δευ Απρ 09, 2012 11:11 pm
Μητσο να μου πεις ποιο salmon oil θα παρεις . Εγω ειχα παρει της seven seas
 #70152  από billios
 Τρί Απρ 10, 2012 3:33 pm
Mitsos83 έγραψε:Πήραμε ένα που λέγετε Norwegian Fish Oil Omega 3 1000mg 60softgels για την κοπέλα μου .

Με το ιδιο ξεκινησα κι εγω,μου το προτειναν για πολλυ καλο βεβαια τους τελευταιους 3 μηνες παιρνω το seven seα.Να πω την αληθεια αφου τα συγκρινα και δεν ειδα ιδιαιτερες διαφορες προτιμησα το δευτερο για οικονομικους λογους.
 #70191  από tom80
 Τρί Απρ 10, 2012 10:37 pm
Παιδιά εγώ τα Ω3 τα παίρνω από βιολογικό λινέλαιο και τα καρύδια.
Δεν έχω πάρει κάποιο σκεύασμα
 #70194  από kate2002
 Τετ Απρ 11, 2012 12:03 am
:scared-shocked: βιολογικό λινέλαιο;;; πως αγοραζεται αυτο και που; :greetings-waveyellow:
 #70232  από tom80
 Τετ Απρ 11, 2012 5:50 pm
Το Λινέλαιο είναι μια από της πιο πλούσιες πήγες Ω3 Λ.Ο. είναι το λάδι που παράγεται από τον λιναρόσπορο. Πολύ αγοράζουν και λιναρόσπορο για Ω3.
Εγώ το αγοράζω από καταστήματα βιολογικών προϊόντων.
1 κουταλιά λινέλαιο (~ 15 mL) περιέχει 7 γρ. Ω3 για να τα πάρεις αυτά τα 7 γρ με συμπληρώματα πόσα χαπάκια πρέπει να πάρεις?? Ποσά λεφτά πρέπει να ξοδέψεις? ( Τα 250 mL βιολογικό λινέλαιο κοστίζουν μόνο 5-7,5 Ευρώ).
Η γεύση του δεν μου αρέσει ιδιαίτερα και έτσι το ανακατεύω με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο όποτε τσιμπάω και το ελαϊκό (μονοακόρεστο Λ.Ο.) μαζί με λίγο σκουαλένιο και ελαιοκανθάλη. (συστατικά που εμποδίζουν το Alzheimer)
Επίσης για Ω3 συστήνω αναπόφευκτα την αντράκλα (γλιστρίδες) για όσους ζουν στην επαρχία να μπορούν να πάνε να τη μαζέψουν.
Αθήνα δεν μπόρεσα να βρω και γύρισα όλες τις λαϊκές μόνο σε ταβέρνες στην Κρήτη την βρήκα ( και ύστερα σου λέει ότι το Κρητικό παράδοξο οφειλόταν μόνο στο ελαιόλαδο!!!)
Και κάτι άλλο, δεν έχω βρει μελέτες που να αποδεικνύουν την απορρόφηση των Ω3 (μετά από λήψη συμπληρωμάτων) από τον οργανισμό. Άραγε σε τι ποσοστό να απορροφούνται 60%? 30% 10% ή Ο%?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8