• Προβληματισμός...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.

Το http://www.mssociety.gr είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ γι αυτούς που έχουν MS

Έχω MS και Συμφωνώ
6
17%
Έχω MS και Διαφωνώ
13
37%
Έχω MS και Δεν με απασχολεί
14
40%
Δεν έχω MS
2
6%
 #3175  από katerina76s
 Τετ Απρ 29, 2009 7:20 pm
λυπαμαι που στεναχωρηθηκες ενω η κυρια θα γελαει που ασχοληθηκαμε μαζι της.κανενας απο μας δεν ηθελε να το προκαλεσει......εγω ελεγα για τα ατομα που δεν εχουν ms και διασκεδαζουν να διαβαζουν τα προβληματα μας
 #3176  από elena
 Τετ Απρ 29, 2009 7:34 pm
Την επομένη φορά να οργανωθούμε να βγάλουμε και πρωθυπουργό!!!
έτσι και αλλιώς ,οι πολιτικοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται!ενώ εμείς μια χαρά τα τακτοποιήσαμε,
σήμερα :mrgreen:
 #3179  από litsa
 Τετ Απρ 29, 2009 8:03 pm
συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, και βέβαια όπως προσπαθήσαμε τη μέρα της συνάντησης να είμαστε καλά, το ίδιο τουλάχιστον εγώ κάνω και όταν είμαι μόνη μου! αλλά και στο σπίτι με την οικογένεια μου. Εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα! και η ουσία για να νιώθουμε καλά...
Ολοι μας προσπαθούμε να είμαστε καλά και να δείχνουμε...
όσο για τις ετικέτες ? ναι έχουμε μια αναπηρία - άλλος λίγο άλλος πιο πολύ- αλλά αυτή η αναπηρία είναι για τους ανεγκέφαλους για να μπορούν να καλυφθούν και να δίνουν τα επιδόματα κτλ.. οκ τι να κάνουμε τώρα? εμείς κάνουμε - και μόνο εμείς ξέρουμε - ότι είναι δυνατόν για να είμαστε καλά - όχι μόνο να δείχνουμε- και μιλάω για ψυχολογία, γιατί τα σωματικά δεν είμαστε
Θεοί..

έχω ξαναπει: υπάρχουν υγιείς ανάπηροι και ανάπηροι υγιείς! Διαλέγεις την κατηγορία που θέλεις να είσαι!

και να μην συζητήσω ότι υπάρχουν άτομα που έχουν αξιολογήσει θετικά τη ζωή και ουσιαστικά από τότε που τους κτύπησε η σκπ...
Για πολλούς θα φαίνεται ''κάπως'' αξιολογώντας ανάλογα με τις γνώσεις και το πνευματικό του επίπεδο, αλλά είναι μία πραγματικότητα.
όπως λένε οι οικονομολόγοι: η κρίση είναι για κάποιον απειλή και για άλλο ευκαιρία!!

και για να μην φαίνομαι αιθεροβάμων να τονίσω οτι ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, απλά προσπαθούμε να μην τα δίνουμε σημασία ή μάλλον να τους δίνουμε ανάλογα την περίσταση τη σημασία που τους αναλογεί!
φιλιά!
 #3189  από LL--MM
 Τετ Απρ 29, 2009 9:03 pm
Αόρατε, θα ήθελα να σου ζητήσω ειλικρινα συγγνώμη, άν, από απαράδεκτη αμέλεια μου, αισθάνθηκες σαν αυτούς που χαρακτήρησα ως ξένους, στα σχετικά φόρουμ και οτι σε αφορούσαν οι κριτικές μου. Όφειλα να σε διαχωρίσω άμεσα από αυτούς, τους οποίους περιέγραψα διεξοδικά, και δε σκέφτηκα ότι θα σου περνούσε από το μυαλό ότι σε αφορούσε, ακριβώς επειδή δική σου συμπεριφορά δεν ταίριαζε στην υπόλοιπη περιγραφή που έδωσα.

Όπως είδες, εμείς εδώ αναγκαζομαστε να πολεμάμε τη σκπ επειδή δεν έχουμε επιλογή, το γεγονός ότι επιλέγεις εσύ να την πολεμας μαζύ μας με τη γυνάικα σου μας δίνει την ψευδαίσθηση ότι και όλοι οι άλλοι θα μπορούσαν να είναι σαν εσένα και να κάνουν τετοιες επιλογές, πράγμα που δυστυχώς, δε συμβαίνει.

Όταν λοιπόν βλέπουμε τις αυτές τις καταστάσεις, έιτε σ' αυτό το φόρουμ είτε σε άλλα, οι αντιδάρασεις μας είναι δικαίως βίαιες, για τις περιπτώσεις αυτές, στις οποίες όμως κανένας από μας δεν διανοήθηκε ποτέ ότι θα μπορούσας να ανήκεις.

Να είστε όλοι καλά και οι τρείς σας, και πάλι με συγχωρείς.
 #3195  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τετ Απρ 29, 2009 10:31 pm
Πότε θα κλείσουν οι κάλπες που έχει βγει το φεγγάρι, κοντεύει μεσάνυχτα και σε λίγο η άμαξα θα γίνει κολοκύθα, τα άλογα ποντικοί κλπ
 #3197  από Maria77
 Τετ Απρ 29, 2009 11:33 pm
Aorate kalhspera! Den nomizw pws olauta pou grafthkan se alles dhmosieuseis na eixan kapoia sxesh mazi sou...aforousan apokleistika kapoia atoma pou mpainoun edw gia na kanoun plakes kai na gelasoun mazi mas kati pou den aresei se kanena apo emas.
To antitheto me esena pou eisai edw kai symparastekesai ths gynaikas sou kai se sygxairw giauto! Makari oloi oi anthrwpoi na noiazontan toso oso esy! Emena malista mou ekane entypwsh to megalo endiaferon sou apo autes tis dhmosieuseis pou ekanes sxetihka me ekpompes pou eginan sthn thleorash sxetika me thn MS. Skeftomouna malista pws tetoious anthrwpous san esena xreiazomaste oloi mas na exoume dipla mas! Mpravo sou gia auth th prospatheia sou na vohthhseis thn gynaika sou oso perissotero mporeis!
Nasai kala esy kai h gynaika sou!!!

Twra dhladh prepei na pshfisw h' ekleisan oi kalpes?? Argisa??
 #3199  από Maria77
 Τετ Απρ 29, 2009 11:43 pm
Pisteuw pws to dhmopshfisma tha eprepe na tropopoihthei ligaki! Dhladh na elege kapws h mia epilogh gia atoma pou exoun MS h' gia atoma pou endiaferonai na mathoun sxetika me thn MS....apo thn allh den kserw mallon mono etsi mporoun na diatypwthoun oi epiloges!
 #3200  από LL--MM
 Τετ Απρ 29, 2009 11:45 pm
Όπως είπαμε και νωρίτερα, ως σκληρυντικοί θεωρούνται εδώ οι άμεσοι (η γυναίκα του αόρατου ή εμεις όλοι) και οι έμεσοι, σαν τον Αόρατο τον ίδιο.

Στους ξένους συγκαταλέγονται οι γιατροί, ιδίως αυτοί που διατείνονται ότι έχουν σκπ δίχως να έχουν, και αυτοί γενικά που έρχονται εδώ για χάζι και χειρότερα... :evil:
Η Ιδιότητα του γιατρού δεν αποκλείει την ιδιότητα του μέλους, εφ΄όσον το ατομο αυτό θυμάται που και που να μας στέλνει τίποτα ολόκληρα άρθρα από το pubmed...

Γι' αυτό το λόγο προτείνω να ψηφίσουμε ΝΑΙ στον αποκλεισμό αυτών των μή σκληρυντικών...
 #3204  από Maria77
 Τετ Απρ 29, 2009 11:54 pm
Egw apo thn allh pshfisa thn deuterh epilogh me to skeptiko oti edw mesa mporoun na mpainoun kai atoma pou endiaferontai gia dikous tous anthrwpous pou exoun MS!
Isws tha eprepe na allaksoun oi epiloges sto dhmopshfisma, den kserw... :roll:
 #3205  από LL--MM
 Πέμ Απρ 30, 2009 12:04 am
Mμμμ. Νομίζω ότι έκανες λάθος: Σκληρυντικοί θεωρούνται και οι σύζυγοι, αδελφοί και άλλοι συγκενεις των ατόμων με σκπ.
Το θέμα τίθεται για τους άλλους...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9