• ερωτήσεις που ........ φοβαμαι!!

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #63728  από Γιάννης
 Παρ Νοέμ 11, 2011 9:44 pm
monogramma έγραψε:3.Ξέρω ότι υπάρχει ένα χάπι που βγήκε πρόσφατα με το οποίο στην ουσία δεν μένεις αναπηρος αλλά η γιατρός μου είπε ότι δεν θα μου το δώσει γτ είμαι πολύ μικρή ακόμα και θέλει να δει τις παρενέργειες σε πιο μεγάλους ανθρώπους.να δοκιμαστεί από άλλους πρώτα πιο μεγάλους. δλδ... θέλω να ρωτήσω... τι παρενέργειες έχει αυτό το χάπι..όχι οτι θα το πάρω τώρα αλλά για να ξέρω.
:
Σ' αυτό αναφερόμουν Μαρία, μακάρι να ήταν (να είναι) αλήθεια. Γιατί όμως ρε γιατρέ μπολιάζεις ένα νέο κορίτσι με την ιδέα της αναπηρίας τη στιγμή που δεν έχει ιδιαίτερα συμπτώματα;
ΑΝΝΑ59 έγραψε:Αναπηρια δεν σημαινει ΜΟΝΟ κινητικη αδυναμια ή δυσκολια ! Αναπηρια ειναι καθε τι που δυσκολευει τη ζωη μας και, δυστυχως ή ευτυχως, δεν φαινεται παντα !!!
Δεν συμφωνώ Άννα μου, αν μπορούσα να περπατήσω όπως παλιά θα έλεγα είμαι άρρωστος όχι ανάπηρος.
 #63729  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Νοέμ 11, 2011 9:53 pm
:bow-yellow: Καθενας μας εχει τα δικα του ξεχωριστα συμπτωματα που τον ταλανιζουν !!! Τα περισσοτερα απο τα δικα μου,συνηθως,δεν φαινονται ,αλλά ειναι..... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: και μου δημιουργουν πολλα προβληματα!!!! Η δυσκολια στη βαδιση, με θυμαται,

που και που, και μετα με ξεχναει....Ειναι...συναρπαστικη,τελικα,η σκπ....Δεν μας αφηνει να..πληξουμε... :shock: :lol: :cry:
 #63732  από soulla
 Παρ Νοέμ 11, 2011 10:03 pm
γιαννη μου ο γιατρός πρεπει να λέει τις πιθανοτητες αναπηριάς ειναι χρεος του να μην τα ωραιοποιει τα πραγματα....και το χερι σου ελπιζω να συνεχισει να κινηται με αυτον τον ρυθμο και ας με ζαλιζει :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #63760  από Γιάννης
 Σάβ Νοέμ 12, 2011 12:03 pm
soulla έγραψε:γιαννη μου ο γιατρός πρεπει να λέει τις πιθανοτητες αναπηριάς ειναι χρεος του να μην τα ωραιοποιει τα πραγματα....και το χερι σου ελπιζω να συνεχισει να κινηται με αυτον τον ρυθμο και ας με ζαλιζει :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
Διαφωνώ και θα διαφωνώ. Να σε προϊδεάζει για κάτι τόσο ασαφές, που παράλληλα μπορεί να είναι πολύ σκληρό; Σε τι μπορεί να βοηθήσει αυτό;

Εγώ soulla μου θα ήθελα τα ποδάρια μου να μπορούσαν να κινούνται με αυτόν το ρυθμό, οπότε... το αλλάζω σύμφωνα με τις προσδοκίες μου. :banana-linedance:
 #63768  από litsa
 Σάβ Νοέμ 12, 2011 1:35 pm
π.μ 79
εμένα αυτά που γραφεις μου τα είπανε με ... δόσεις...
κατα τα άλλα συμφωνώ και επαυξάνω με ότι είπατε...

αντε καλο σβκ !!!
 #63770  από Γιάννης
 Σάβ Νοέμ 12, 2011 2:18 pm
Πολλές φορές συγκρίνω τον εαυτό μου με ανθρώπους που είτε από ατύχημα είτε από κάποια ασθένεια ξαφνικά καθηλώθηκαν και καταλήγω στο ότι είναι αρκετά πιο απλό (χάριν συζητήσεως) το να συνειδητοποιήσεις μια κατάσταση παγιωμένη από το να βρίσκεσαι σε μια συνεχή αναμονή επιδείνωσης η οποία μπορεί να σημαίνει παρόμοιο αποτέλεσμα.
Ένας άνθρωπος χωρίς κινητικό πρόβλημα γιατί πρέπει να μπει σε τέτοια διαδικασία; Να περιμένει μια ζωή τη βαριά κινητική αναπηρία η οποία το πιθανότερο είναι να μην του εμφανιστεί ποτέ; Ας το συζητήσουμε.
 #63772  από monogramma
 Σάβ Νοέμ 12, 2011 2:39 pm
γιαννη συν+φωνώ..εξάλλου ας ελπίσουμε ότι δεν θα ερθει ποτέ η παραλυσία(μπορεί και ναι μπορεί και όχι.μπορεί σε 5 χρόνια να βγει θεραπεία)... ξέρεις τι νομίζω πως είναι το καλύτερο?? να ξέρεις τι γίνεται γενικά ..τα ενδεχόμενα..να μην πετάς δλδ στα συννεφα και προσγειωθείς απότομα.ΑΛΛΑ παράλληλα να μην το δέσεις σκοινί κορδόνι ότι αυτό θα σου συμβεί. να είσαι αισιόδοξος δλδ. εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω. να γνωρίζω τα ενδεχόμενα, να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για μένα και τη νόσο αλλά να μαι οκ.να μην το παίρνω στραβά και βαριά. εξάλλου δεν είναι τόσο τραγικό.υπάρχουν πολύ χειρότερα από αυτό παιδιά.. το πιστεύω .
σημερα έκανα μια εξέταση για τα μάτια για να δω αν είναι οκ τα νεύρα γιατί δεν είχα κανένα συμπτωμα για οπτική νευρίτιδα και πολλές φορές όπως θα ξέρετε μαζί με σκπ έχεις πρόβλημα διπλωπίας ή θολώνεις ...και... ευτυχώς τα πάντα στα μάτια είναι φυσιολογικά και δεν υπάρχει πρόβλημα... χάρηκα!!
 #63773  από monogramma
 Σάβ Νοέμ 12, 2011 2:43 pm
Γιάννης έγραψε: Αν είσαι η γλυκούλα του avatar θέλω να σου κάνω γούτσου γούτσου
όχι δεν είμαι αυτή..είμαι πολύ καλύτερη!!! :P :P :-D :-D :roll: :roll: :teasing-tease:
 #63774  από Γιάννης
 Σάβ Νοέμ 12, 2011 2:49 pm
monogramma έγραψε:σημερα έκανα μια εξέταση για τα μάτια για να δω αν είναι οκ τα νεύρα γιατί δεν είχα κανένα συμπτωμα για οπτική νευρίτιδα και πολλές φορές όπως θα ξέρετε μαζί με σκπ έχεις πρόβλημα διπλωπίας ή θολώνεις ...και... ευτυχώς τα πάντα στα μάτια είναι φυσιολογικά και δεν υπάρχει πρόβλημα... χάρηκα!!
Μπράβο κοριτσάκι, πάντα τέτοια
monogramma έγραψε:όχι δεν είμαι αυτή..είμαι πολύ καλύτερη!!!
Ρε γαμώτο γιατί να μην είμαι 30, ανύπαντρος και υγιής; :laughing-rolling:
 #63777  από monogramma
 Σάβ Νοέμ 12, 2011 3:05 pm
monogramma έγραψε:όχι δεν είμαι αυτή..είμαι πολύ καλύτερη!!!
Ρε γαμώτο γιατί να μην είμαι 30, ανύπαντρος και υγιής; :laughing-rolling:[/quote]

ειδικά το υγειής ....αυτό είναι το κόλλημα !! γιατί και εγώ χαίρω άκρας υγείας... να σ πω.. θα συμμετέχω σε μια έρευνα-στατιστική και ρωτάει με αριστα το 100 πόσο υγειής αισθάνεστε?? τι θα έλεγες???
για σενα... εγώ θα μου βάλω ένα 75αρι..