• ΧΑΠΙ new adventures

• Συζητήσεις για το πρώτο φάρμακο σε χάπι γνωστό ως Gilenya (φιγκολιμόδη) για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για το πρώτο φάρμακο σε χάπι γνωστό ως Gilenya (φιγκολιμόδη) για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #62465  από arigo
 Κυρ Οκτ 23, 2011 5:24 pm
Να διευκρινήσω ότι το χάπι μου το έγραψε ιδιώτης γιατρός αλλά με τη σφραγίδα του ιδιωτικού νοσοκομείου στο οποίο εργάζεται. Κάθε μήνα θα πρέπει να πηγαίνω στο νοσοκομείο του και να μου το γράφει. Μικρό το κακό.
Επίσης, ναι η τιμή για τον φαρμακοποιό είναι περίπου 1700, για το ταμείο 2168.
Τέλος, ο γιατρός μου είπε ότι ο 1ος ασθενής στον οποίο το έγραψε πάει πάρα πολύ καλά!
Και το ωραίο με αυτόν τον γιατρό είναι ότι δείχνει να ενθουσιάζεται όταν ο ασθενής του πάει καλά και να στεναχωριέται όταν χειροτερεύει. Το δείχνει, δεν το κρύβει...
 #62487  από sofaki
 Κυρ Οκτ 23, 2011 8:55 pm
arigo έγραψε:Το παρήγγειλα από φαρμακείο μετά την προέγκριση που πήρα και υποθέτω θα το λάβω τις αμέσως επόμενες μέρες.
Κι εγώ επιφυλακτικός είμαι.
Έκανα την 1η μου ώση μετά την πρωτοεμφάνιση πέρυσι και ήμουν ουσιαστικά χωρίς θεραπεία για 1 χρόνο, αφού δε σήκωνε το συκώτι μου τις ιντερφερόνες.
Συμπέρασμα γιατρών: Θέλω θεραπεία. Tysabri ή Gilenya. Θα ξεκινήσω με το χάπι, που κατάλαβα ότι είναι περισσότερο "αθώο" και αρκετά αποτελεσματικό, και βλέπουμε πώς πάει.
Πάντως, ο γιατρός μου είπε ότι ετοιμάζονται ήδη 3 νέες θεραπείες. Υπάρχει τρομερή κινητικότητα στον χώρο (μήπως γινόμαστε πολλοί?) και πιστεύω ότι κάτι θα βγει, σύντομα.
Τελευταίο: Βασικός προβληματισμός, κυρίως για Ελλάδα: Το χάπι και το Tysabri είναι πανάκριβα. Σε περίπτωση πτώχευσης?......Δυσκολο....
ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ! ΤΟ ΕΧΩ ΤΣΕΚΑΡΕΙ! :-D

Καλησπέρα!!! Εγώ έχω ξεκινήσει το gilenya εδώ και ένα μήνα... Ήμουν πολύ επιφυλακτική και προσπαθούσα να αποφασίσω τί να κάνω διαβάζοντας διάφορα. Κόντεψα να τρελαθώ!! Τελικά αποφάσισα να εμπιστευτώ το γιατρό μου ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι είναι ένα πολύ καλό φάρμακο. Πρόσφατα έμαθα από πολύ έγκυρη πηγή ότι τη θεραπεία αυτή ακολουθεί και συγγενής στελέχους της εταιρίας στην ελβετία. Δεν ξέρω πώς ακούγεται αυτό σε σας αλλα εμένα με πείθει...
Γιάννη και σε όσους το ξεκινήσουν, εύχομαι καλή αρχή!!! Όσο για παρενέργειες, εγώ δεν έχω δει καμία ούτε καν την πρώτη μέρα...
 #62879  από maria72
 Σάβ Οκτ 29, 2011 10:07 pm
μπράβο σοφάκι!Κι εγω μόνο κάλα έχω ακούσει , εκτός από τότι δεν κάνει για την δικιά μου την καρδούλα.......
 #62886  από soulla
 Κυρ Οκτ 30, 2011 8:27 am
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ :greetings-waveyellow:
 #62908  από Δημητρης24
 Κυρ Οκτ 30, 2011 9:14 pm
Παιδια αυριο παω στη γιατρο μου.. Ελπιζω να μου το ξεκινησει κ εμενα το χαπι. Ολα θα πανε καλα για ολους μας.. Δεν εχουμε τιποτα ολα ειναι μια χαρα ρε!! Δυναμη σε ολους και καλη αρχη σε οσους το ξεκινησαν!! Αντε και οταν γινουμε ολοι καλα θα σας μαζεψω να παιξουμε μουσικη και να τραγουδαμε ολοι "Παει η ασθενεια παει με αφησε μονο και ειμαι καλα" εκ του "παει η αγαπη μου παει με αφησε μονο σε καποια γωνια"!!! :greetings-clappingyellow:
 #62909  από soulla
 Κυρ Οκτ 30, 2011 9:19 pm
εγω θα προτιμουσα το η σκληρυνση φευγει θες δεν θες σαν του ματιου μου τις βαφες

και υπαρχει ατεχνη μουσικη γνωμη μου παντα :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: να φυγει η σκλ και θα κανουμε κατι ντουετα
 #62910  από Δημητρης24
 Κυρ Οκτ 30, 2011 9:28 pm
soulla έγραψε:εγω θα προτιμουσα το η σκληρυνση φευγει θες δεν θες σαν του ματιου μου τις βαφες

και υπαρχει ατεχνη μουσικη γνωμη μου παντα :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: να φυγει η σκλ και θα κανουμε κατι ντουετα

Σωστο κ αυτο φιλη Soulla.. Και για να ξερεις αυτο το κομματι παει να πει οτι ακους ωραια μουσικη. Μπραβο απο εναν αγανακτησμενο μουσικο.. :greetings-clappingyellow: :greetings-clappingyellow: :greetings-clappingyellow:
 #62915  από Μιμικαμ
 Κυρ Οκτ 30, 2011 10:14 pm
Μπράβο και στα δυο παιδιά.... :romance-adore: :romance-adore: :romance-adore: :romance-adore: :romance-adore:

άντε να φύγει γράγορα η σκλ. και θα κάνουμε ολοι κατι γλέντια...... :banana-stoner: :banana-stoner: :banana-stoner: :banana-stoner: :banana-stoner: :banana-stoner:

Καλή αρχή Δημήτρη για το χάπι..... εύχομαι ολα να σου πάνε καλά....και το ταξίδι μας να έχει
αίσιο και κυρίως σύντομο δρόμο...... :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #62919  από Δημητρης24
 Κυρ Οκτ 30, 2011 10:19 pm
Μιμικαμ έγραψε:Μπράβο και στα δυο παιδιά.... :romance-adore: :romance-adore: :romance-adore: :romance-adore: :romance-adore:

άντε να φύγει γράγορα η σκλ. και θα κάνουμε ολοι κατι γλέντια...... :banana-stoner: :banana-stoner: :banana-stoner: :banana-stoner: :banana-stoner: :banana-stoner:

Καλή αρχή Δημήτρη για το χάπι..... εύχομαι ολα να σου πάνε καλά....και το ταξίδι μας να έχει
αίσιο και κυρίως σύντομο δρόμο...... :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:

Κατσε να μου το δωσει πρωτα η γιατρος μου βρε και βλεπουμε... Σ'ευχαριστω παντως.
 #62929  από Μιμικαμ
 Κυρ Οκτ 30, 2011 10:36 pm
Καίγεσαι Δημητράκη.....

Την ερχόμενη Δευτέρα, εχω κι εγώ ραντεβού.....για το περιβόητο χάπι.....αν δεν σου το γράψει,
ευχαρίστως να σου το χαρίσω.....εγω προβληματίζομαι πολύ για το αν θα το χρησιμοποιήσω.... :sad-pacing: :sad-pacing: :sad-pacing: :sad-pacing: :sad-pacing: