• Ποσοστό αναπηρίας!!!

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #59326  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Σεπ 07, 2011 10:32 pm
Πολυ φοβαμαι οτι θα εχουμε την κοινη γνωμη ,τον αγνωστο μ@λ@κ@ που λεω εγω, εναντιον μας!!!! Εχει γινει η σχετικη ζυμωση...χρονια τωρα.... :violence-hammer: Α!!!! ΚΑΙ...δεν ειμαι ''γνωστης''.....Ταλαιπωρημενη και αγριεμενη ειμαι...οπως ολοι μας !!!!Αν το κυνηγησουμε ομως,πιστευω οτι κατι θα γινει !!!! Αυτο λεει η πειρα μου απο αλλες περιπτωσεις διεκδικησης αυτονοητων !!!!! :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #59329  από anna iatropoulou
 Τετ Σεπ 07, 2011 10:43 pm
Γειασας!Παιδια το εξωιδρυματικο επιδομα το δικαιουμαστε ολοι αναλογα με την κατασταση μας , θα μας βγαλουν 67% η 80% ναπηρια .Το δικαιουμαστε ακομα και αν ειμαστε προστατευομενα μελη. επικοινωνηστε με τις κατα τοπους εταιρειες για την ΣΚΠ και θα ςας δωσουν πληροφοριες για το πως θα κινηθητε.Εγω οταν το πηρα πριν 5 χρονια ημουν σε παρα πολυ καλη κατασταση.Μακαρι να εμαινα σε εκεινο το σταδιο. τωρα εχω σοβαρο κινητικο προβλημα.Βεβαια μακαρι να μην το επαιρνα ποτε και να παραιμενα εκει.Ομως ελα που χρειαζονται τα λεφτα,γιατιειναι ακριβη ασθενεια.Φυσιοθεραπειες,βιταμινες,διαφορα αλλα σκευασματα,και μερικες φορες καποιος να σου καθαριζει το σπιτι για να μην βρομισεις ισα ισα ερχωνται.Γι αυτο οπως ειπε ο προηγουμενος φιλος τρεξτε ,ανεβητε βουνα κολυμπηστε!ξερετε ποσο τυχεροι ειστε που μπορειτε και το κανετε αυτο?Εγω το κανω μονο στα ονειρα μου.Και τωρα τελευταια ουτε ονειρα βλεπω!Το επιδομα ομως να τΟ διεκδικεισετε!
 #59331  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Σεπ 07, 2011 10:46 pm
anna iatropoulou έγραψε:Γειασας!Παιδια το εξωιδρυματικο επιδομα το δικαιουμαστε ολοι αναλογα με την κατασταση μας , θα μας βγαλουν 67% η 80% ναπηρια .Το δικαιουμαστε ακομα και αν ειμαστε προστατευομενα μελη. επικοινωνηστε με τις κατα τοπους εταιρειες για την ΣΚΠ και θα ςας δωσουν πληροφοριες για το πως θα κινηθητε.Εγω οταν το πηρα πριν 5 χρονια ημουν σε παρα πολυ καλη κατασταση.Μακαρι να εμαινα σε εκεινο το σταδιο. τωρα εχω σοβαρο κινητικο προβλημα.Βεβαια μακαρι να μην το επαιρνα ποτε και να παραιμενα εκει.Ομως ελα που χρειαζονται τα λεφτα,γιατιειναι ακριβη ασθενεια.Φυσιοθεραπειες,βιταμινες,διαφορα αλλα σκευασματα,και μερικες φορες καποιος να σου καθαριζει το σπιτι για να μην βρομισεις ισα ισα ερχωνται.Γι αυτο οπως ειπε ο προηγουμενος φιλος τρεξτε ,ανεβητε βουνα κολυμπηστε!ξερετε ποσο τυχεροι ειστε που μπορειτε και το κανετε αυτο?Εγω το κανω μονο στα ονειρα μου.Και τωρα τελευταια ουτε ονειρα βλεπω!Το επιδομα ομως να τΟ διεκδικεισετε!
:bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: Σου ευχομαι να τα ξεπερασεις ΟΛΑ !!!
 #59336  από Κώστας
 Πέμ Σεπ 08, 2011 1:27 am
ANNA ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ έγραψε:
kate2002 έγραψε:αννα, που φαινεσαι πιο..."γνώστης", τα πραματα τωρα ειναι πιο αυστηρα; πηρε τιποτα το αυτι σου;;; λες την επομενη φορα που θα παρουσιαστω να βρουν οτι "έγειανα"; :laughing-rolling: :greetings-waveyellow:
Φιλεναδα....για σκεψου λιγο.....ΟΛΟΙ σχεδον οι αναπηροι ΟΛΩΝ σχεδον των ταμειων....να στριμωχνονται στο ΙΚΑ....Μεχρι τωρα,περνουσαν 3+ μηνες απο την αιτηση,για να σε εξετασει ΥΕ....Τωρα...??? Ακομα,δεν πιστευω, να γιατρευτουν απο την αναισθησια τους.....γιατροι επιτροπων και διοικητικοι αρμοδιοι....ολοι αυτοι που εχουν την ταση να βλεπουν τους αναπηρους σαν ''αυτοματως θεραπευμενους''.....Παρε υπ'οψη σου και την σκ-τ-καραμελα που πιπιλανε...περι ''αναπηρων μαϊμουδων''......και θα καταλαβεις τι μας περιμενει....ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΩ ΨΕΥΤΡΑ.....ΜΑΚΑΡΙ...... :violence-hammer: Και ξαναφωναζω....ΣΥΛΛΟΓΕ...ΕΤΑΙΡΕΙΑ...ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ...ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΣΚΠ....!!!!!! Τι λετε για ολα αυτα ????Θα παρετε θεση????

Το επίδομα μου έληγε τον Μάρτιο του 2011. Έκανα αίτηση για επανεξέταση τρεις μήνες πριν λήξει. Με κάλεσαν για επιτροπή στις 10 Ιουνίου δηλαδή έξι μήνες μετά την αίτησή μου! Το επίδομα τελικά μου το έδωσαν πριν από δύο ημέρες δηλαδή 6 μήνες μετά την λήξη του επιδόματος που ήδη έπαιρνα και 3 μετά την εξέταση της επιτροπής. Φυσικά μου έδωσαν τα χρήματα αναδρομικά αλλά με ρώτησε κανείς πως πέρασα αυτούς τους 6 μήνες, από τη στιγμή που το επίδομα διεκόπει. Στ΄....δια τους! Ας πρόσεχα να μην αρρωστήσω.
Θέλετε να σας πω κι΄ άλλα;!!!

Υγ1. Τα αναδρομικά χρήματα, ίσα που έφτασαν να επιστρέψω τα χρέη που δημιούργησα αυτούς τους 6 μήνες. Σκεφτείτε τώρα που άλλαξε ο νόμος και όλοι θα κρινόμαστε από την ίδια επιτροπή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ!!!!!!!........
Υγ2 Kate, όσο κι αν δεν το πιστεύεις την επόμενη φορά που θα περάσεις επιτροπή θα έχεις γιάνει!!
Δυστυχώς όμως μόνο στα χαρτιά της επιτροπής και όχι στην πραγματικότητα αν και στο εύχομαι ολόψυχα, όπως το ίδιο εύχομαι και για τον καθένα μας.
Υγ. Ειδικά σε σένα Άννα, σου εύχομαι σύντομα να χτυπήσεις δυνατά το πόδι σου στο πάτωμα επιβάλοντας την τάξη, στα αγρίμια που θα δασκαλεύεις.
 #59348  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Σεπ 08, 2011 9:49 am
Δυστυχως οι ιστοριες ολων μας με τους '''προνοιακους'' (????????) μηχανισμους.....μοιαζουν τοσο πολυ !!!!!!!......Τα χρεη που φορτωνομαστε περιμενοντας το επιδομα ,ποιος θα τα πληρωσει ????Εμεις πηραμε καταναλωτικο δανειο που θα το πληρωνουμε για 7 χρονια....χρωσταμε και ενα μεγαλο ποσο σε συγγενικο προσωπο....ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ??? Κι ολα αυτα ,στην περιπτωση μου,οφειλονται στον ''κυριο'' διευθυντη του υποκαταστηματος του ΙΚΑ και τις παραπομπες του.... :angry-cussing: :angry-cussing: :angry-cussing: Θα πρεπει,επισης,να επιστρεψω ενα ποσο στην προνοια,αφου εισεπραττα το επιδομα,οσο ηταν σε εκκρεμοτητα το παραπληγικο,δεν μπορουσα να κανω αλλιως....πώς θα ζουσαμε?????Τρεμω την ωρα που θα μου τα ζητησουν πισω...... :scared-shocked:
 #59547  από LL--MM
 Σάβ Σεπ 10, 2011 8:23 pm
Και, δυστυχώς, τα χειρότερα αναμένονται... διότι οι επιτροπές που καταργούνται ήταν εκείνες που έδιναν κάποιο μεγαλύτερο ποσοστό, ακριβώς επειδή το κράτος ΔΕΝ "έβγαζε ρευστό από την τσέπη του" βάσει των γνωματεύσεων αυτών.

Επίσης, υπήρχε ένας μηχανισμός όπου τα άτομα που πάσχουν ΚΑΙ από άλλες παθήσεις, οι οποίες επέφεραν κάποιο ποσοστό αυτούσια, μπορούσαν να το προσαυξήσουν στο ποσοστό της βαρύτερης πάθησης, μέσα στα όρια των 100 ποσοστιαίων μονάδων:

Δηλαδή: το άτομο που έπαιρνε, π.χ. το 67άρι του απο τη σκπ, αλλά έπασχε ΚΑΙ από μια άλλη πάθηση (χρόνια ή μη), μπορούσε να πάρει κάποιο υπέρτερο ποσοστό, 75%... και αυτό, για το νόμο 2643 (θεός σχωρέστον, ζωή σε λόγου μας) μολονότι αυτός θα έπρεπε να υπάρχει ακόμα, διότι όταν εγινε, εξαιρούνταν ρητά από τις μεταρρυθμίσεις τύπου μνημονίου... φορολογικές διευκολύνσεις, ωραρίων εργασίας, ή για μερικά άλλα μικροβοηθήματα, τύπου προτεραιοτήτων στις δημόσιες ουρές, εκπτώσεις στα δημόσια μουσεία, κλπ...

Ετσι η επαγγγελματική αποκατάσταση των ΑΜΕΑ είναι πλέον, στα παλαιότερα των υποδημάτων των κυβερνώντων, διότι είμαστε όλοι "ανάπηροι-μαϊμούδες" και κλέβουμε τον ελληνικό λαό με τα προβλήματα που, ασφαλώς, μεγενθύνουμε για να παίρνουμε προνόμια που δε δικαιούμαστε...

Και... Δε θα το πιστέψετε: :scared-eek: Δίάβασα σε ένα βιβλίο όπου έψαχνα τον όρο "ιατρική γνωμάτευση" ότι οι (ασθενείς, όχι ανάπηροι) γιατροί εξισούνται με τους υγιείς συναδέλφους τους (βάσει μιας τέτοιας βεβαίωσης ΜΟΝΟ) αντι να στελνονται στους ΟΑΕΔ... Να σύλλογος ρε παιδια! γιατί να μην εχουμε τετοιους σε όοολα τα επαγγέλματα;
Διευκρίνηση: Όχι, δεν είναι ίσως μεγαλύτερο το ποσοστό απ' όσο στους υπόλοιπους θνητούς, αλλά δεν τους περνάνε από τα 40 κύματα για να πάρουν την όποια θέση... Ασφαλώς, σε αυτό βοηθάει αι το ότι το επαγγελμά τους είναι σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό "δημόσιο" απ' όσο αλλού...

KAI TO XEIΡOTEΡO: Δεν έχουμε ακόμα δει πως θα διαμορφωθεί ο νέος κανονισμός εκτίμησης αναπηρίας, που πρόκειται να δημοσιευθεί "προσεχώς". Δηλαδή όσοι μιλούσαν για την οδηγία του ΚΕΣΥ περί σκπ, "δε θα τους μείνουν παρά τα μάτια τους για να κλάψουν" (όπως λένε και οι φίλοι μας οι Γάλλοι) με ή δίχως οπτική νευροπαθεια...

Η γιαγιά, περισσότερο Κασσάνδρα από ποτέ...
 #59950  από alexandra
 Παρ Σεπ 16, 2011 3:35 pm
Καλησπερα,μετα απο εναν χρονο απουσιας απο την παρεα ξαναηρθα........ευκολα τα πραγματα αγαπητοι μου.......απο το 1995 με ms περασαΑΥΕ τον Φεβρουαριο και πηρα το τρελο ποσοστο 45%,εκανα ενσταση και τον Αυγουστο ενω με εξετασαν μου βρηκαν και νυσταγμο και ασταθεια αστα να πανε.....μου εδωσαν 50% μεχρι και τον Ιανουαριο του 2012 :violence-pistoldouble: α!!!!!!!!!!!το 2001 ειχα 67% απο το ικα........τι θελετε επιδοματακι και συνταξουλα χαχαχαχα ποτε ποτε ποτε ποτε...ΕΙΠΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΗΝ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΝΕΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗς ΖΩΗς ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ ΜΟΥ ΩΡΑΙΟ???????????ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΤΑΓΑΝΕ ΣΑΝ ΤΑ ΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.. :text-thankyouyellow:
 #59954  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Σεπ 16, 2011 5:09 pm
alexandra έγραψε:Καλησπερα,μετα απο εναν χρονο απουσιας απο την παρεα ξαναηρθα........ευκολα τα πραγματα αγαπητοι μου.......απο το 1995 με ms περασαΑΥΕ τον Φεβρουαριο και πηρα το τρελο ποσοστο 45%,εκανα ενσταση και τον Αυγουστο ενω με εξετασαν μου βρηκαν και νυσταγμο και ασταθεια αστα να πανε.....μου εδωσαν 50% μεχρι και τον Ιανουαριο του 2012 :violence-pistoldouble: α!!!!!!!!!!!το 2001 ειχα 67% απο το ικα........τι θελετε επιδοματακι και συνταξουλα χαχαχαχα ποτε ποτε ποτε ποτε...ΕΙΠΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΗΝ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΝΕΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗς ΖΩΗς ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ ΜΟΥ ΩΡΑΙΟ???????????ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΤΑΓΑΝΕ ΣΑΝ ΤΑ ΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.. :text-thankyouyellow:
Πρωτα θα σου ευχηθω ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ :text-welcomeconfetti: :text-welcomewave: :text-welcomeconfetti: ....και μετα.....θα πω.....ΑΙΣΧΟΣ....ΑΙΣΧΟΣ..... :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: Θα κανω και μια χαζη ερωτηση κι ας ξερω την απαντηση....Οι,καθε ειδους, γιατροι ,οι νευρολογοι κυριως....εχουν υποψη τους εστω και εναν ασθενη με σκπ, που να εχει μειωθει η αναπηρια του ?????????Αν ,ναι, ας μας το πουν για να χαρουμε !!!!!!!! :happy-bouncymulticolor: Το....τομαρι μου ομως...άλλα θα τους πει.....!!!!!Θα τους πει οτι,οσο περνανε τα χρονια χειροτερευω....θα τους πει οτι ακομα κι οταν ξεπερνω μια ωση ,αυτη αφηνει την ''αναμνηση'' της....θα τους πει οτι μπορει να φαινομαι ''μια χαρα'' οπως λενε κατι ασχετοι,ανεγκεφαλοι,αγραμματοι μ@λ@κες , εγω,ομως, δεν ειμαι καλα...*****Και ενταξει...τους προαναφερθεντες μ@λ@κες...τους εχω.....γραμμενους εδω και χρονια....!!!! Οι γιατροι ,ομως,ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ....( επιεικης χαρακτηρισμος) .......Μηπως ειμαι η μοναδικη ασθενης που βιωνω ολα αυτα ????....Δεν νομιζω...!!! Γι'αυτο φωναζω...μηπως και ακουσουν οι επισημοι εκπροσωποι μας....!!! ******* δεν αναφερω λεπτομερως τα συμπτωματα που ''δεν φαινονται''......οι περισσοτεροι απο σας τα ξερετε πολυ καλα.... :scared-eek: :scared-shocked: :scared-shocked: ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ :greetings-waveyellow:
 #59961  από alexandra
 Παρ Σεπ 16, 2011 6:39 pm
Αννα μου,και να φανταστεις οτι μια απο τις ερωτησεις τους ηταν γιατι τοσα χρονια δεν ενδιαφερθηκα για συνταξη και γιατι τωρα μετα απο τοσα χρονια κανω τετοιο βημα!!!!!!!!!περασα απο ΑΥΕ και ΒΥΕ απο τον ΟΑΕΕ!!!!!!!!!!! :violence-hammer: Τα πραγματα ειναι παρα πολυ δυσκολα,δικιο δεν βρισκεις πουθενα,μονο κλειστες πορτες απο παντου.Οταν ζητησα να μου πουν το 50% απο που βρεθηκε και με ποια κριτιρια η απαντηση τους ηταν,απλη........ΠΕΡΠΑΤΑΣ :banana-dreads:
 #59963  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Σεπ 16, 2011 7:25 pm
Κι εγω...''περπαταω''....δεν περπαταω...!!!!! ''''''περπαταω'''''....!!! Θελουν αυτοι οι σιχαμενοι,που ειναι και γιατροι...ν'αλλαξουμε...???...Να τους πουλησουμε το ''περπατημα'' μας ,εμεις που ''περπαταμε'' και να μας δωσουν λιιιιιιγα απο τα λεφτα που παιρνουν....??? Θελουν....??? :violence-hammer: ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ...Ξερουν πολυ καλα την παθηση μας !!! Μεσα στις ΥΕ ΤΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ...!!!