• Gilenya

• Συζητήσεις για το πρώτο φάρμακο σε χάπι γνωστό ως Gilenya (φιγκολιμόδη) για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για το πρώτο φάρμακο σε χάπι γνωστό ως Gilenya (φιγκολιμόδη) για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #76217  από sofia13
 Τετ Αύγ 15, 2012 12:13 am
Νομιζω οτι ανοιξα θεμα αλλα δεν ειμαι και σιγουρη. Τεσπα, εδω και 1 περιπου χρονο , νομιζω οτι δεν επικοινωνω πληρως με τον περιβαλοντα χωρο .Χαζευω , ειμαι αλλου, δεν καταλαβαινω .π.χ βλεπω μια κην/κη ταινεια και αναρωτιεμαι στο τελος . τι ειδα.... αν δεν κοιμηθω στο ενδιαμεσο. ... Φοιβαμαι γιατι κανεις δεν μιλαει γι' αυτο το θεμα. Γιατι Ρε Παιδια...........Ας πει κατι καποιος που ξερει ....... ΓΡΑΨΤΕ...........please..........
 #76218  από sofia13
 Τετ Αύγ 15, 2012 12:29 am
φΟΒΑΜΑΙ . Γιαννη, Βillio. Αννα, Κατερινα, Λιτσα,Παρη, πειτε κατι ρε παιδια........................
 #76220  από κατερινα 55
 Τετ Αύγ 15, 2012 8:40 am
sofia13 έγραψε:φΟΒΑΜΑΙ . Γιαννη, Βillio. Αννα, Κατερινα, Λιτσα,Παρη, πειτε κατι ρε παιδια........................
:greetings-waveyellow: Καλημέρα sofia. Να σου πω ότι για μένα το σύμπτωμα στο οποίο αναφέρεσαι είναι άγνωστο προς το παρόν.
Δεν το έχω συναντήσει,ούτε έχω δει κάποιους συνασθενείς να το αναφέρουν.
Εσύ το έχεις συζητήσει με κάποιον γιατρό,ανεξαρτήτου ειδικότητας;Έχεις πάρει κάποιες απαντήσεις;
sofia13 έγραψε: εδω και 1 περιπου χρονο, νομιζω οτι δεν επικοινωνω πληρως με τον περιβαλοντα χωρο .Χαζευω , ειμαι αλλου, δεν καταλαβαινω.
Mήπως νομίζεις απλώς;Οι δικοί σου τι σου λένε;
Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που σε συναναστρέφονται θα μπορούν να σου επιβεβαιώσουν αν ισχύει αυτό που νομίζεις.
Αν δεν το έχεις ψάξει και εκτός φόρουμ θα έλεγα οτι είναι ο καιρός.Προτού αρχίσει να σε ρίχνει κι'άλλο. :romance-caress: :romance-caress:
 #76224  από Αl_Bandy
 Τετ Αύγ 15, 2012 11:05 am
sofia παρτο ψύχραιμα

μονή δεν είσαι σίγουρα

το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί άπλα δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς όπως η ΣΚΠ γενικότερα

προσωπικά έχω τρομερή έλλειψη συγκέντρωσης και το παράδειγμα της ταινίας που λες είναι χαρακτηριστικό, κι εγώ τα ίδια παθαίνω

και ενα δυο link σχετικά του θέματος, το google είναι γεμάτο

η αντιμετώπιση τώρα είναι προσωπικό θέμα του καθενός λόγο της εξατομίκευσης της αρρώστιας, συζήτησε το με το νευρολόγο σου και αν το αρνηθεί ή το θεωρήσει μικρής σημασίας άλλαξε νευρολόγο ή έστω πάρε άλλη μια γνώμη

για ψυχολογική υποστήριξη εδώ ότι θες :)
 #76226  από litsa
 Τετ Αύγ 15, 2012 11:46 am
αυτό που έχω να πω σχετικά είναι ότι λόγω των πολλαπλών θεμάτων που μας απασχολούν, πραγματικών, ψυχολογικών, νοητικών, μας δημιουργείται όλο αυτό το φορτίο....

που ίσως να είναι και ένα είδος αδιαφορίας προς αυτά που μας συμβαίνουν γύρω μας.... οπότε ο εγκέφαλος μας δεν τα καταγράφει, οπότε τι να ανακαλέσει....???

Γνώμη μου έτσι..?

και βέβαια θα υπάρχει και το ρεαλιστικό θέμα της βλάβης των νεύρων...

Το βλέπω και σε μένα, πριν την αγωγή που κάνω τώρα, και με τον καύσωνα.... πως μου άλλαξε η ψυχολογία... και συγκρίνοντας το τώρα με το πριν....

Θέλει πολλές ψυχικές αντοχές και δύναμη να καταλάβουμε και να ξεχωρίσουμε τα πραγματικά με τα ίσως ''φανταστικά''

:romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #76229  από Γιάννης
 Τετ Αύγ 15, 2012 1:04 pm
sofia13 έγραψε:φΟΒΑΜΑΙ . Γιαννη, Βillio. Αννα, Κατερινα, Λιτσα,Παρη, πειτε κατι ρε παιδια........................
Σοφία, εγώ το τελευταίο διάστημα κάνω υπερβαρικό οξυγόνο, έχω κάνει 10 φορές και απομένουν άλλες 10. Δεν έχω ανοίξει ακόμη θέμα, περιμένω να ολοκληρώσω και θα πω εντυπώσεις. Θα ρωτήσω το γιατρό εάν έχει εμπειρία με θέματα μνήμης, συγκέντρωσης κλπ και θα σε ενημερώσω.
 #76232  από Φαίδρα
 Τετ Αύγ 15, 2012 2:08 pm
litsa έγραψε:αυτό που έχω να πω σχετικά είναι ότι λόγω των πολλαπλών θεμάτων που μας απασχολούν, πραγματικών, ψυχολογικών, νοητικών, μας δημιουργείται όλο αυτό το φορτίο....

που ίσως να είναι και ένα είδος αδιαφορίας προς αυτά που μας συμβαίνουν γύρω μας.... οπότε ο εγκέφαλος μας δεν τα καταγράφει, οπότε τι να ανακαλέσει....???
Ναι, κι εμένα αυτό μου λένε. Πως έχω πολλά στο μυαλό μου, γι αυτό δεν μπορώ να συγκεντρωθώ σε ΑΠΛΑ καθημερινά πράγματα. Και όλο ξεχνάω.. Μπορεί να ισχύει, και να μην ευθύνεται η ΣΚΠ.. Δεν ξέρω.. :think: :whistle:
 #76233  από litsa
 Τετ Αύγ 15, 2012 3:13 pm
ax!! αν δεν είχαμε την σκπ, δεν θα είχαμε τις σκέψεις... ή το βύθισμα όπως το λέω εγώ..

νομίζω ότι ένα μέρος ευθύνεται από το πραγματικό της σκπ, και ένα που με διάφορους τρόπους το καλλιεργούμε..

και μετά όλα μαζί γίνονται ένα μεγάλο ας το πω τσουνάμι....

:romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:

εγώ προσπαθώ να απομονώνω ότι δεν ειναι σκπ, και να μην το μεγαλοποιώ... :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow:
 #76250  από litsa
 Πέμ Αύγ 16, 2012 5:28 pm
Γιάννης έγραψε:
Σοφία, εγώ το τελευταίο διάστημα κάνω υπερβαρικό οξυγόνο, έχω κάνει 10 φορές και απομένουν άλλες 10. Δεν έχω ανοίξει ακόμη θέμα, περιμένω να ολοκληρώσω και θα πω εντυπώσεις. Θα ρωτήσω το γιατρό εάν έχει εμπειρία με θέματα μνήμης, συγκέντρωσης κλπ και θα σε ενημερώσω.
Γιάννη όταν έχεις νέα περιμένουμε να μας ενημερώσεις!!!!
 #76252  από Γιάννης
 Πέμ Αύγ 16, 2012 7:10 pm
Ρώτησα το γιατρό και μου είπε ότι βοηθάει σε μνήμη και συγκέντρωση. Βέβαια ο καθένας για τη μέθοδό του θα πει ότι βοηθάει, τι θα πει;
Το σίγουρο είναι ότι επιδρά πολύ θετικά στο θέμα κόπωση, πρόβλημα που το αντιμετωπίζουμε όλοι φαντάζομαι. Κάτι άλλο δεν έχω δει προς το παρόν και μετά από 11 επισκέψεις Λίτσα μου.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8