• εχετε παρατηρησει...?

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #39442  από staxti
 Δευ Σεπ 20, 2010 1:53 am
Isolexion έγραψε:
staxti έγραψε:
maraki12 έγραψε:Παρατεταμένο άγχος σε μικρή χρονική περίοδο.
Λοχεία(θα τα καταφέρω?), προθεσμία σε ένα εργασιακό θέμα(τι ηλίθια που είμαι ώρες ώρες), μια "μεγάλη" σπιτική υποχρέωση(ακόμα πιο ηλίθια) και φυσικά η φετινή σούπα ζέσkjkτης και υγρασίας.
καλησπερες ..........
παντως εμενα που πεθανε ο πατερας μου πριν 3 μηνες ο γιατρος μου ειπε οτι η στεναχωρια δε κανει υποτροπες. Το αγχος βεβαια εινα καταλυτικος καταστρεφικος παραγοντας και φοβαμαι εμενα τουλαχιστον θα με νικησει
Το άγχος το ρώτησες αν φοβάται εσένα??
Πες μας λίγα πράγματα για εσένα ashes

PS. καλώς ήρθες στο forum
ευχαριστω για το καλοσωρισμα.....

αν με φοβαται τοτε γιατι δε φευγει και με καταστρεφει?? ως ποτε θα με δοκιμαζει? κουραστικα....
 #39443  από Genovefa®
 Δευ Σεπ 20, 2010 7:48 am
Μηπως πρεπει να κανεις κι εσυ κατι για να σε φοβηθει;

Την Καλημερα μου!
Καλη εβδομαδα να εχουμε
 #39483  από Π.Μ79
 Δευ Σεπ 20, 2010 1:47 pm
Το άγχος είναι κάτι που το έχουν οι περισσότεροι.

Προσωπικά όπως είπα, δεν αγχώνομαι και εξηγούμαι:

1) Όλοι ξέρουν ότι το άγχος κάνει κακό ποικιλοτρόπως.
2) Όλοι ξέρουν ότι πολλά πράγματα εξαρτώνται και απ'το χέρι μας (δε μιλάω για την σκπ).
3) Όλοι επίσης ξέρουν ότι αυτά που δεν είναι στο χέρι μας, οφείλουμε πρωτίστως στον εαυτό μας να τα παλεύουμε μέχρι τελικής πτώσεως.

Ρωτώ λοιπόν:

Αφού όλοι γνωρίζετε τα παραπάνω, γιατί αφήνετε το άγχος να σας κυριεύει και να σας καθηλώνει?
Γιατί του επιτρέπετε να ορίζει τις αποφάσεις σας, τις κινήσεις σας σε όλους τους χώρους και τελικά στην ίδιά σας την ζωή?

Ζητάω συγνώμη αν ακούγομαι σκληρός ή αναίσθητος, αλλά πιστέψτε με, δεν είμαι τίποτα από τα δύο. Η γυναίκα μου, όταν την γνώρισα ήταν κυριολεκτικά λουσμένη στο άγχος.

Πολλά χρόνια το συζητάγαμε συχνά και της έλεγα αυτά που γράφω και εδώ μιας και ποτέ δεν πείστηκα ότι το άγχος είναι πιο δυνατό από τον καθένα μας.

Η γυναίκα μου τώρα, είναι φοβερά πιο ήρεμη στη ζωή της.

Βεβαίως στεναχωρήθηκε με τη διάγνωσή μου αλλά ποτέ δεν αγχώθηκε. Από την πρώτη στιγμή πήραμε ταυτόχρονα την απόφαση να την πολεμήσουμε την άσπονδη φίλη και πειστήκαμε από την αρχή ότι, ό,τι και αν προσπαθήσει, θα την κερδίζουμε.

Μέχρι τώρα, όλα καλά, μετά από πολλές ώσεις και χωρίς τεράστια προβλήματα.

Πιστεύω το ίδιο, μπορούν να κάνουν όλοι και ίσως κάποιοι, πολύ καλύτερα και από μένα που τα λέω.

Εδώ ρε παιδιά, παλεύουμε με μία ασθένεια σκληρή και ανίατη, κάθε μέρα με όλη μας τη δύναμη.
Θα αφήσουμε το άγχος, που είναι κάτι που ξεπερνιέται, να τα κάνει πλακάκια με την σκπ και να μας γονατίζει??

Ε όχι!!!
 #39493  από sokran
 Δευ Σεπ 20, 2010 3:19 pm
Genovefa® έγραψε:Μηπως πρεπει να κανεις κι εσυ κατι για να σε φοβηθει;

Την Καλημερα μου!
Καλη εβδομαδα να εχουμε
οπως?? πες μου , τι?? πως να γινει πια κ αυτο??
τα παντα γυρω μας πυροδοτουνε το αγχος και τη στεναχωρια.......οικογενεια, φιλοι, δουλεια........τουλαχιστον για μενα.....
 #39542  από Genovefa®
 Δευ Σεπ 20, 2010 11:18 pm
sokran έγραψε:

Την Καλημερα μου!
Καλη εβδομαδα να εχουμε
τα παντα γυρω μας πυροδοτουνε το αγχος και τη στεναχωρια.......οικογενεια, φιλοι, δουλεια........τουλαχιστον για μενα.....

χμ...ενας επιθετικος προσδιορισμος νομιζω οτι θα τα αλλαξει ολα...

Αγαπημενη οικογενεια // Καλοι φιλοι // ευχαριστη δουλεια!
Τι λες;
 #39545  από yiannis62
 Τρί Σεπ 21, 2010 12:14 am
iparchi ena tragoudi. legete (o gapetan florias)na to write k.akousteto me prosochi.k.tha xechasete to anchos.kalispera pedia. :character-oldtimer:
 #41604  από staxti
 Πέμ Οκτ 14, 2010 3:05 am
Genovefa® έγραψε:
sokran έγραψε:

Την Καλημερα μου!
Καλη εβδομαδα να εχουμε
e

χμ...ενας επιθετικος προσδιορισμος νομιζω οτι θα τα αλλαξει ολα...

Αγαπημενη οικογενεια // Καλοι φιλοι // ευχαριστη δουλεια!
Τι λες;
to mono pou mporo na po einai oti akougont orea........alla mono akougonte....
 #41608  από Γιάννης
 Πέμ Οκτ 14, 2010 10:10 am
sokran έγραψε:οπως?? πες μου , τι?? πως να γινει πια κ αυτο??
yiannis62 έγραψε:iparchi ena tragoudi. legete (o gapetan florias)na to write k.akousteto me prosochi.k.tha xechasete to anchos.kalispera pedia. :character-oldtimer:
staxti έγραψε:to mono pou mporo na po einai oti akougont orea........alla mono akougonte....
Κατ' αρχάς καλημέρα σε όλες και όλους, yiannis62 το βρήκα το τραγούδι και το παραθέτω

[youtube]6392Xgu3eZM[/youtube]

Θέλω να τονίσω οτι συμφωνώ (θεωρητικά) απόλυτα με την κοσμοθεωρία του καπετάν Φλοριά, η οποία όμως είναι δύσκολο να γίνει πράξη από έναν άνθρωπο της πόλης.
Παιδιά τα πράγματα είναι πολύ απλά. Δυστυχώς μας συμβαίνει αυτό που μας συμβαίνει. Δυστυχώς η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη. Δυστυχώς οι ανθρώπινες σχέσεις γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Δυστυχώς είναι για όλους μας πολύ δύσκολο να την παλέψουμε.
Όποιος αισθάνεται οτι φθάνει στα όριά του προτείνω να παρακάμψει τις όποιες προκαταλήψεις και να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό. Στην επιστήμη της ψυχολογίας υπάρχουν τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν να βγούμε απ' τα αδιέξοδα. Δυστυχώς ΚΑΙ αυτό είναι δύσκολο, αν όμως πετύχει είναι ανακουφιστικό.
 #41616  από georgek
 Πέμ Οκτ 14, 2010 11:45 am
Είναι ανακουφιστικό
να σου δείξουν πως να βλέπεις κάποια πράγματα απο μια διαφορετική οπτική γωνία,
να βρίσκεις τον τρόπο να βγαίνεις απο τον λαβύρινθο όταν νομίζεις οτι έχεις εγκλωβιστεί,
να βάλεις το μυαλό σου να σκεφτεί λίγο διαφορετικά,....
Να επαναπροσδιορίσεις τη σχέση σου με πρόσωπα ή καταστάσεις ...
να ....

Ανθρωποι είμαστε, πολλές φορές εγκλωβιζόμαστε σε έναν τρόπο σκέψης και δεν βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι, τείνουμε να κολλάμε στις γωνίες.
Σίγουρα πάντως δεν έχει να κάνει με κοροϊδία εκτός και πέσεις σε αλμπάνη (είναι πολλοί σίγουρα όπως σε όλες μα ΟΛΕΣ τις ειδικότητες).
 #41619  από Γιάννης
 Πέμ Οκτ 14, 2010 11:52 am
sou έγραψε:Είναι ανακουφιστικό να σε μάθουν να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Με πορδές δε βάφονται αυγά, όμως. Άντε και ανακουφίστηκες. Μετά;;;;
Ούτε μια κουράδα 15 μέτρων σε ανακουφίζει για πάντα
sou έγραψε:1000 φορές τα ναρκωτικά από τον κάθε π..άρα που εξετάζει με μαχαιροπήρουνο.
UNFAIR !!!

Τι γίνεται ακριβώς; Δεν μπορούμε να πούμε την άποψή μας χωρίς να δεχθούμε επίθεση με μόνο επιχείρημα την άρνηση; Όσοι βρίσκουν (σχετική πάντα) ψυχική ηρεμία με τη βοήθεια των ειδικών είναι μαλάκες;