Ωραίες προτάσεις Έλενα, αλλά δεν έχουν τις λέξεις της λίστας!!
Και από αυτές μόνο τις 8 λέξεις να ξέρω!! Μπορώ βέβαια να το κάνω σαν παντομίμα!!
Πάντως στο προηγούμενο μάθημα "έπεσα" μέσα στην παντομίμα!! Η πρόταση ήταν "Σήμερα το πρωϊ στο μάθημα μέχρι θανάτου βαρέθηκα" (γιατί πρέπει ν' αλλάζεις και τη δομή της πρόταση, το ρήμα πάει πάντα στο τέλος). Είχα προβληματιστεί πως θα έκανα το "μέχρι θανάτου" αλλά μου ήρθε η επιφοίτηση και έκανα το όπλο και το μπαμ στον κρόταφο!!
Και ήταν όντως αυτό, δε χρειαζόταν και πολλή σκέψη!!
Κατερίνα 83, την πρόταση την ξέρω μέχρι ενός σημείου, το "γάλα" όμως δεν το χουμε μάθει... Δεν θα 'χει να κάνει με το άρμεγμα της αγελάδας; (λέω εγώ τώρα, στην παντομίμα έτσι θα το κανα!!

)
Είναι "δύσκολη" γλώσσα πάντως, μία απόκλιση στην "κίνηση" και στέλνεις άλλη λέξη!! π.χ. η λέξη "φίλος" μοιάζει ως προς τη χειρομορφή με τη λέξη "κοντά", το μόνο που αλλάζει είναι η γωνία των 30 μοιρών!!
Και πολλές λέξεις σχηματίζονται με τον ίδιο τρόπο, αλλάζει δε η κίνηση και η έκφραση (δεν μπορείς να πεις δηλαδή "είμαι χαρούμενη" και να το λες σαν αγγούρι

), άλλες πιο γρήγορα άλλες πιο αργές, κάνεις και "ηχητικά" εφέ με το στόμα και δίνεις το μήνυμα!!
Anyway, καλό μας μεσημέρι!!
Όταν η ζωή σε κερνά λεμόνια, μην ξεχάσεις να ζητήσεις λίγη τεκίλα και αλάτι!!
Και... άσπρο πάτο!!