• ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #55988  από LL--MM
 Κυρ Ιούλ 03, 2011 11:21 pm
Ασφαλώς, το ποστ του Διαμαντή θα ήταν καλύτερα να κλείνει αυτή τη συζήτηση, μια και κολλάει και στον τίτλο της, αλλά, προφανώς, όχι μόνο το σεξ, αλλά ιδίως, οι επιθυμίες, έχουν πολλαπλές επιπτώσεις...
sou έγραψε:Αυτή είναι η "δουλειά" της, αυτά τα συναισθήματα παράγει συνεχώς. Το θέμα είναι να καταστέλλονται πλήρως ώστε να υπάρχει ισορροπία. Όλα είναι καλωδίωση. Δυστυχώς με το ΚΝΣ θα χτυπήσουμε σύντομα φιλοσοφικό τοίχο.
Φιλοσοφικό;;; γιατί; Δε φτάνουν οι τοίχοι που χτυπάμε λόγω της συμπτωματολογίας της σκπ από το περιβάλλον; :angry-banghead:
:violence-hammer: Για μας, υπάρχει υπερδοσολογία αυτού, αναπηρία ή μη... είτε μας αρέσει είτε όχι. Δεν ατρόφησε εσκεμμένα ο ιππόκαμπος, απλά, που να τα προλάβει όλα;;;.
Ενεργοποιείται η αμυγδαλή κατά το στρες ή η ενεργοποίησή της το προκαλεί;
Οι καταστάσεις στις οποίες υποβαλλόμαστε προκαλούν το στρες, ιδίως μετά τη διάγνωση της σκπ. Η αμυγδαλή αντιδρα ανάλογα, τα εξωτερικά ερεθίσματα είναι που παραήταν δυσανάλογα για τον ιππόκαμπο...
Επιπλέον, αυτή η ανισορροπία διαταράσσει και τον βασικό ορμονικό άξονα του σώματος (HPA), το οποίο μόνο καλό δεν είναι. Δεν θέλω να το αναπτύξω περισσοτερο εδώ.
:shifty: Ίσως όμως αυτό να μας εξηγούσε περισσότερα... αυτοάνοση ή όχι, η σκπ συνάδει με άλλες αρρώστιες, αυτοάνοσες αυτές, αλλά ΚΑΙ ορμονικές...
:text-thankyouyellow: Sou!
 #56006  από litsa
 Δευ Ιούλ 04, 2011 9:50 am
sou έγραψε:
litsa έγραψε:εεεεεεεεεεεε

και δεν βρεθηκε ακόμα το χαπάκι για να ισσοροπήσει η αμυγδαλη με τον ιππόκαμπο???????

βρε τι πάθαμε!!! :techie-studyingbrown: :techie-studyingbrown: :techie-studyingbrown: :violence-hammer:
Κορόιδεψέ το όσο θες, αλλά είναι σοβαρό πρόβλημα και πολλών η ζωή έχει καταστραφεί από αυτό. Ας δείξουμε λίγο σεβασμό.

σεβασμός απέραντος....
ερώτηση έκανα...
 #58631  από Nick.
 Πέμ Αύγ 25, 2011 2:28 pm
Αυτό για την αμυγδαλή και τον ιππόκαμπο και το μεσολόβιο μου τα είχε πει και ο νευρολόγος για τον άντρα μου όταν του συνταγογράφησε τα seroxat. Συγκεκριμένα είπε ότι τα αντικαταθλιπτικά χορηγούνται στους ασθενείς με ΣΚΠ για να ανακουφιστούν από την κατάθλιψη. Γιατί η κατάθλιψη στη ΣΚΠ προκαλείται από βλάβες σε τμήματα του εγκεφάλου που ελέγχουν το συναίσθημα και αυτό δεν διορθώνεται με αντικαταθλιπτικά.
Πραγματικά βλεποντας τον άντρα μου πριν και μετά τα seroxat, μπορώ να πω με σιγουριά πως έδιωξαν την οργή και το μίσος, αλλά τη θλίψη και τη στενοχώρια δεν την έδιωξαν. Και πώς θα μπορούσαν άραγε. Δηλαδή, πραγματικά βοήθησαν εμένα και το γιό του να ζούμε μαζί του, αλλά δεν βοήθησαν τον ίδιο να ζει με τον εαυτό του.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14