Γεια σε όλους!!!
Είμαι καινούργιο μέλος αλλά το forum μου κρατάει συντροφιά καιρό τώρα!
Εγώ από το 2007 ζω ακόμη με την πιθανότητα της ΠΣ και κανείς δεν μου μιλά για βεβαιότητα με βεβαιότητα… καταλαβαίνετε.
Το πρώτο επεισόδιο οπισθοβολβικής νευρίτιδας το διέγνωσε ο τότε φίλος μου...και όπως ήμουν ανυποψίαστη με "έσυρε" σε συνάδερφο του νευρολόγο για να "βάλει" τη διάγνωση… την ώρα που εγώ άκουγα για πρώτη φορά από νοσηλευτή σε πολυπληθή χώρο του νοσοκομείου ότι ΕΧΩ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ο “καλός” μου μου ανακοίνωνε με μήνυμα(sms) ότι χωρίζουμε γιατί δεν είναι υποχρεωμένος να ανεχθεί την όλη κατάσταση… Αυτόν τον άνθρωπο τον γνώριζα όλη μου τη ζωή και παρ’όλα αυτά αν και ήμασταν ζευγάρι ήδη 5 χρόνια (από τα 18 μου) αντέδρασε κατ’αυτόν τον τρόπο. Εννοείται πως δεν είχα πρόθεση να τον κρατήσω δίπλα μου με το ζόρι αλλά αυτή η αντίδραση εκείνη τη στιγμή ήταν ότι χειρότερο.

Δυστυχώς γύρισε πίσω μετά από κάποιους μήνες και ναι ναι εγώ έκανα το ασυγχώρητο λάθος να τον δεχτώ. Δεν ξέρω τι σκέφτηκε και γύρισε… (πολλά καθόλου ευχάριστα περνούν τώρα από το μυαλό μου…) ξέρω, όμως, πως μέχρι την ήμερα που πήρα την απόφαση και τον χώρισα τελικά εγώ, άκουγα καθημερινά πως είμαι “μη λειτουργική”, ότι “η ζωή μου τελείωσε”, πως “το μέλλον μου είναι το καροτσάκι” και εννοείται “πόσο τυχερή είμαι που αυτός μένει δίπλα μου”… Όλα αυτά τα άκουγα ενώ ακόμη και τώρα όλοι οι “ειδικοί” μιλούν για πιθανή ΠΣ…και παρά το γεγονός ότι δουλεύω 10 ώρες τη μέρα και ταυτόχρονα έκανα μόνη όλες τις δουλειές του σπιτιού, α και τη “γραμματέα” “μεταφράστρια” “συγγραφέα” του όποτε τον βόλευε...Τι ξέχασα? Α όταν τον χώρισα μου είπε πως “χαίρεται γιατί ξέρει ότι στη ζωή μου θα πονέσω πολύ”… Ηθικό δίδαγμα μην αφήνετε ποτέ να εισχωρήσουν στη ζωή σας άτομα που καπηλεύονται τη αγάπη σας. Όποιος χρησιμοποιεί την ΠΣ ή ό,τι αφορά τον εαυτό σας ως αφορμή για χωρισμό ας φύγει και αν μπορείτε “βοηθήστε” τον να φύγει τρέχοντας… Μην είστε πεσιμιστές μερικές φορές δεν βρίσκουμε την αγάπη γιατί δεν κοιτάμε καλά γύρω μας (μην βιάζεστε να αντιδράσετε κοιτάμε όντως καλά γύρω μας?) και ας μην ξεχνάμε το θέμα σχέσεις απασχολεί όλους, η ΠΣ δεν πρέπει να είναι η δικαιολογία μας για να αποφύγουμε τυχόν απογοητεύσεις. Και ένα μυστικό που μου είπε μια φίλη αυτοπεποίθηση χρειάζεται –προσωπικά έχω παρατηρήσει ότι πάντα πιάνει στους άλλους.
PS: Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο και ευχαριστώ όσους άντεξαν να το διαβάσουν όλο.