Παιδιά, καλησπέρα!
Τελευταία βδομάδα των διακοπών μου (μια χαρά πήγαν ως τώρα, παρά τη ζέστη) κ πριν αναχωρήσω πάλι για τα βόρεια κανόνισα κ έκανα τον υπέρηχο φλεβών - μετά από μεγάλη περιέργεια με τα όσα διάβασα.
Πριν λίγες ώρες γύρισα με τα αποτελέσματα, ακόμα πιο μπερδεμένη...βλέπω να το ξενυχτώ απόψε ψάχνοντας στο ιντερνετ να ' αποκωδικοποιήσω' τα ευρήματα..Πριν πάω είχα ακουστά για ' άζυγο ' , ' σφαγίτιδες ' αλλά όχι για 'σπονδυλικές ' φλέβες...
Κάτι μου είπε για αυτά που είδε, που δεν έχει λέει ξαναπαρατηρηθεί...
τώρα ή για το ριφλέξ κατά την αναπνοή στην αριστερή έσω σφαγίτιδα μιλούσε ή για το ότι δεν φαίνεται να ρέει αίμα στην αριστερή σπονδυλική φλέβα!!!! ουφφφ...(τα έβλεπε με έναν άλλον γιατρό κ τα σχολιάζανε κατά την διάρκεια της εξέτασης, αλλά εμένα μου ακούγονταν κινέζικα).
Πάντως το τελευταίο που του φάνηκε περίεργο, μου το είπε κ μένα στο τέλος...
Μένει να πάω για μανγητική φλεβογραφία για έλεγχο της αζύγου (δεν πιστεύω να πονάει αυτό?!όχι, ε?)
Να σας παραθέσω την γνωμάτευση...? αν δεν βαριέστε, διαβάστε κ συγκρίνετε με ό,τι ξέρετε..(κ διαφωτίστε σε ό,τι μπορείτε αν γνωρίζετε - σε απλά ελληνικά please:) )
' Δεν υπάρχουν ενδείξεις θρόμβωσης στις έσω σφαγίτιδες φλέβες και τις σπονδυλικές.
Στην εκβολή της αριστεράς έσω σφαγίτιδας υπάρχει διάφραγμα κ διάταση αυτής ενώ υπάρχει κ μικρό reflux κατά τις αναπνευστικές κινήσεις.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ουσιαστικά ενώ απεικονίζεται το εγγύς τμήμα της αριστεράς σπονδυλικής φλέβας περιφερικότερα προς τον εγκέφαλο δεν ανιχνεύεται ροή αίματος κ στην ύπτια αλλά κ στην όρθια θέση όπου φυσιολογικά θα έπρεπε να έχει διαταθεί η σπονδυλική φλέβα.
Το παραπάνω εύρημα σημαίνει μη ροή του αίματος στην αριστερή σπονδυλική φλέβα.
Η δεξιά έσω σφαγίτιδα φλέβα κ η σπονδυλική φλέβα ελέγχονται φυσιολογικές με την διαφοροποίηση πάντως της διαμέτρου, δηλ. της cross sectional area απο την ύπτια θέση στην όρθια θέση με το delta της cross sectional area από την ύπτια σε όρθα θέση να έιναι 91cm2 δεξιά και 30,68cm2 αριστερά.
Επίσης διαπιστώθηκε παλίνδρομη ροή αίματος κατά την διάρκεια τις εκπνοής στις εν τω βάθει φλέβες του εγκεφάλου...(να μην αναφέρω τα ονόματα τους κ σας ζαλίσω κ άλλο

)
Αυτά!
Από ότι μου είπε, τα παραπάνω είναι μεν παράμετροι αλλά μόνα τους δεν δείχνουν ΧΕΝΦΑ . Αν η άζυγος βρεθεί προβληματική, τότε ναι.
Μέχρι τώρα έχω ένα κριτήριο για την ύπαρξη της ΧΕΝΦΑ ( τη μη ροή αίματος στην αριστερή σπονδυλική φλέβα).
Και η απορία μου τώρα είναι : τι να περιμένω να μου συμβεί έχοντας τα παραπάνω ??
Από ΣΚΠ συμπτώματα τίποτα δόξα τω Θεω..δεν την σκέφτομαι αλλά τώρα τι σημαίνουν αυτα?
Θα πάω να κάνω κ την μανγητική φλεβογραφία κ τελος! δεν κάνω τίποτα άλλο! (δεν ξέρω τι θα βρουν κ κει αλλά για την ώρα δεν σκοπευω να κάνω τίποτα στις φλέβες..ΦΟΒΑΜΑΙ)
Sorry αν σας ζάλισα αλλά ήθελα να τα πω σε κάποιους που τα καταλαβαίνουν...οι 'ΑΛΛΟΙ' έξω απο δω, δεν έχουν και τόσο ιδέα περί τίνος πρόκειται...
Καλό βράδυ σε όλους κ καλή τύχη σε όσους προχωρούν με την ΧΕΝΦΑ ..