• sxeseis...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #28960  από LL--MM
 Πέμ Ιουν 03, 2010 10:56 pm
karidoula έγραψε:Δεν πρέπει να στρέφεται όλη σου η ζωή γύρω από μια ασθένεια! Πόσο μάλλον αν αυτή είναι και ψυχοσωματική κατά μία έννοια... :roll: !
Ουδείς αντιλέγει, φίλε!!! Μόνο που είναι (τα μέγιστα, δυστυχώς) κοινωνικοσωματική... Όταν λυθούν τα προβλήματα αυτά (τα άμεσα σωματικά, αυτά που προκαλούνται από την κοινωνία, τους ειδικούς φροντίδας κλπ, κλπ), και όπως είπαν κάποιες ψυχές που οστόσο μας θωρούν υποχρεωμέους να μένουμε στο "Γκέτο Η Σκλήρυνση" (ακόμα κι αν είναι μελη ΔΕΠ) η ψυχολογική-ψυχιατρική υποστήριξη δεν έχει λόγο και αιτία* :P και η σημασία της μειώνεται με την εξαφάνιση των συμπτωμάτων, άν δεν εξαφανίζεται και εντελώς :mrgreen:

*Εν προκειμένω, αναφέρονταν σε άτομο καθηλωμένο σε αμαξίδιο, με ουρολογικά προβλήματα, τα οποία εξαφάνισαν την ανάγκη για τη βοήθεια αυτή όταν σταμάτησαν :(

Φυσικά, άν υπάρχουν που βοηθούνται κατ' αυτό τον τρόπο, το αποτέλεσμα είναι που μετράει... :|
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τετ Αύγ 18, 2010 1:16 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #29467  από Θανάσης
 Δευ Ιουν 07, 2010 11:55 pm
Απλά θα παραθέσω ένα αγαπημένο μου τραγούδι,
απο το συγκρότημα "Αθιγγανοι του Σύμπαντος" :D :

ΕΡΩΤΙΚΟ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΠΛΑΣΜΑ,
ΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΣΟΥ,
Τ'ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΤΡΥΦΕΡΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΟΥ,
ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΕΙΣ...
ΗΔΟΝΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ, ΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Η ΕΠΑΦΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ
ΑΠΑΛΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ, ΖΕΣΤΗ ΣΑΡΚΑ,
ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ
ΤΟ ΦΙΛΙ ΣΟΥ, ΠΝΟΗ, ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΜΕΣ' ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ
ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΝΑ ΖΩ
ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ
ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ

ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΠΩΣ ΧΑΝΟΜΑΙ, ΒΟΥΛΙΑΖΩ
ΣΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΕΛΜΑ ΤΗΣ ΦΡΙΚΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ
ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΤΟ ΦΙΛΙ ΣΟΥ, ΠΝΟΗ, ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΜΕΣ' ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ
ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΝΑ ΖΩ
ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ
ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ

ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΦΗΜΕΡΟΙ
ΓΕΜΑΤΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΑ ΠΑΘΗ
ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ
ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΑΘΗ

ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ Σ΄ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ
ΝΑ ΕΝΩΝΟΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ
ΤΟ ΝΙΩΘΩ ΠΩΣ ΜΕ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΒΕΣΑΙ
Μ' ΑΡΕΣΕΙ ΟΠΩΣ ΜΕ ΚΟΙΤΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΝΑ ΑΞΙΖΩ
ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΛΙΒΩ
ΝΑ ΣΠΑΩ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΛΗΣ
ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΜΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΕΣ
ΝΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΠΟΛΕΜΟ
ΜΕ ΘΥΜΑ - ΘΥΤΗ, ΝΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗΜΕΝΟ
ΝΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΕΡΩΤΕΥΟΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
ΣΑΝ ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ ΠΟΥ ΦΙΛΑ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΥ
ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΩΝΟΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ
ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ
ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΟΥ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΤΙΖΕΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ

Υ.Γ.
sorry για τα κεφαλαία,αλλα βρήκα τους στίχους
και έκανα copy-paste ;)
 #29543  από ΜΙΜΗ
 Τρί Ιουν 08, 2010 7:05 pm
Θανάση πραγματικά τα λόγια αυτού του τραγουδιού είναι τόσο μα τόσο συγκινητικά....!!!!!Σωστή η επιλογή σου.....Κ με μεγάλη σημασία....
 #36664  από LL--MM
 Κυρ Αύγ 22, 2010 5:14 pm
Ηθελα να αρχίσω καινούριο θέμα, αλλά είπα να βάλλω μια απόφαση που μου έδωσαν ΕΔΩ, γιατί κολλάει καλύτερα... και δεν είναι ακριβώς και φρέσκια...

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Δικαστήριο: ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Αριθ. Απόφασης: 394
Ετος: 2005

--------------------------------------------------------------------------------
Όροι θησαυρού: ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
Περίληψη

Ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός -Αναντιστοιχία υπερτίτλου και περιεχομένου ρεπορτάζ προβληθέντος σε δελτίο ειδήσεων - Επιβολή μη κυρωτικής συστάσεως-. Κατά την 10.7.2005 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού και από ώρας 20:21, προβλήθηκε ρεπορτάζ καθόλη τη διάρκεια του οποίου προβλήθηκε ο υπέρτιτλος: "ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ". Το ρεπορτάζ ξεκίνησε με χρήση υποβλητικής μουσικής δυνατά για 41 δευτερόλεπτα και συνέχισε χαηλότερα η μουσική υπόκρουση μέχρι το τέλος του ρεπορτάζ. Προβλήθηκαν πλάνα από ασθενείς που προσπαθούσαν να εκτελέσουν απλές κινήσεις, ασθενείς σε αναπηρικά καροτσάκια, ασθενείς που κινούνταν με την βοήθεια περπατούρας, νοσηλευτικό προσωπικό που εξέταζε ασθενείς με κινητικά προβλήματα, πλάνα από εργαστήρια -δεν αναφέρθηκε αν είναι πλάνα αρχείου- με μόνη ένδειξη «2002 Movement Disorder Society» και για δευτερόλεπτα το λογότυπο του τηλεοπτικού σταθμού ABC, καθώς και δηλώσεις του Δ Κ.-Δρ.Νευρολογίας/Ψυχιατρικής.Κατά την κρατήσασα γνώμη, η ως άνω εκπομπή, περιέχει συζήτηση περί ενός επιστημονικού προβληματισμού η οποία δεν ενθαρρύνει την κοινωνική απομόνωση ασθενών, ούτε δημιουργεί σύγχυση ή πανικό στο κοινό. Η μόνη εκτροπή συνίσταται στο ότι ο υπότιτλος της εκπο΅πής είναι απόλυτος και κατηγορηματικός, ενώ η συζήτηση που μεταδόθηκε ήταν ενδοιαστική. Γι΄ αυτή την αναντιστοιχία εκπομπής και υποτίτλου, επιβάλλεται κατά την κρατήσασα γνώμη στον τηλεοπτικό σταθ΅ό κατά το άρθρο 4 παρ. 2 του Ν.2863/2000 ΜΗ ΚΥΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ.

--------------------------------------------------------------------------------
Κείμενο Απόφασης
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ Αριθ. 394/11.10.2005

Σήμερα ημέρα Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2005 και ώρα 11:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Αασκαρίδης και τα μέλη Εύη Δεμίρη, Γιάννης Παπακώστας, Ίριδα Αυδή-Καλκάνη, Νέστορας Κουράκης. Απόντες ο Αντιπρόεδρος Δημήτριος Χαραλάμπης και εκ των μελών ο Ροδόλφος Μορώνης

Α. Ιστορικό-Νομική θεμελίωση

1. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά τη σημερινή συνεδρίαση ασχολήθηκε με την από της εταιρείας Ε. Τ. Α.Ε ιδιοκτήτριας του τηλεοπτικού σταθμού A. C. ενδεχομένη παραβίαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας.

2. Η συζήτηση της υποθέσεως πραγματοποιήθηκε την 13η Σεπτεμβρίου 2005.

3. Το Συμβούλιο έλαβε υπόψη του τις ακόλουθες διατάξεις:

Ι. Το άρθρο 15, παρ. 2 του Συντάγματος, κατά το οποίον η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. Ο έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως ο νόμος ορίζει.

II. Το άρθρο 4, παρ. 1, στοιχείο β, ε του Ν. 2863/2000, κατά το οποίον το Ε.Σ.Ρ ελέγχει την τήρηση των όρων που προβλέπονται στην εκάστοτε ισχύουσα ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία και επιβάλλει τις από το άρθρο 4 του Ν. 2328/1995 προβλεπόμενες κυρώσεις.

III. Το άρθρο 4 παρ. 1 του Π.Δ. 77/2003 κατά το οποίο δεν επιτρέπεται η παρουσίαση προσώπων με τρόπο ο οποίος, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να ενθαρρύνει την κοινωνική απομόνωση από μέρους του κοινού βάσει ιδίως της ασθένειας και το άρθρο 5 παρ. 1 του αυτού Π.Δ. κατά το οποίο τα θέματα αυτά πρέπει να παρουσιάζονται με προσοχή και αίσθημα ευθύνης ώστε να μην δημιουργεί σύγχυση ή πανικό στο κοινό ενώ τέλος, κατά την παρ. 5 του αυτού άρθρου, δεν πρέπει να υπάρχει προφανής αντιστοιχία μεταξύ τίτλου και περιεχομένου.

Β. Αιτιολογικό

Εκ των στοιχείων του φακέλου και της ακροάσεως του εκπροσώπου της εταιρείας με την επωνυμία Ε. Τ. Α.Ε ιδιοκτήτριας του τηλεοπτικού σταθμού A. C. της παρακολουθήσεως της μαγνητοταινίας της κατωτέρω εκπομπής και του υποβληθέντος υπομνήματος, προέκυψαν τα ακόλουθα: Κατά την 10.7.2005 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και από ώρας 20:21, ο παρουσιαστής ανέφερε: «Να αλλάξουμε τώρα κλίμα. Τα πάνω κάτω στη διάγνωση και θεραπεία εκφυλιστικών παθήσεων όπως είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας και η νόσος Αλτσχάιμερ φέρνει μια επιστημονική ανακάλυψη. Ειδικοί σε συνέδριο στο Βερολίνο ανακοίνωσαν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι ασθένειες αυτές μπορεί να μεταδοθούν από άνθρωπο σε άνθρωπο με την σεξουαλική επαφή».

Ακολούθησε ρεπορτάζ του Λ. Κ.. Σε όλη τη διάρκεια του ρεπορτάζ προβλήθηκε υπέρτιτλος: ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ. Το ρεπορτάζ ξεκίνησε με χρήση υποβλητικής μουσικής δυνατά για 41 δευτερόλεπτα και συνέχισε χαμηλότερα η μουσική υπόκρουση μέχρι το τέλος του ρεπορτάζ. Προβλήθηκαν πλάνα από ασθενείς που προσπαθούσαν να εκτελέσουν απλές κινήσεις, ασθενείς σε αναπηρικά καροτσάκια, ασθενείς που κινούνταν με την βοήθεια περπατούρας, νοσηλευτικό προσωπικό που εξέταζε ασθενείς με κινητικά προβλήματα, πλάνα από εργαστήρια -δεν αναφέρθηκε αν είναι πλάνα αρχείου- με μόνη ένδειξη «2002 Movement Disorder Society» και για δευτερόλεπτα το λογότυπο του τηλεοπτικού σταθμού ABC, καθώς και δηλώσεις του Δ. Κ.

-Δρ.Νευρολογίας/Ψυχιατρικής.

Σπηκάζ: Μία τρομακτική συγχρόνως όμως ελπιδοφόρα ανακάλυψη έρχεται να ταράξει τα νερά στον ευαίσθητο χώρο της νευρολογίας. Μπορεί ασθένειες όπως η νόσος αλτσχάιμερ ή η σκλήρυνση κατά πλάκας να είναι κολλητικές; Μια σειρά από ανδρόγυνα όπου και οι δύο σύζυγοι παρουσίασαν κάποια στιγμή το ίδιο νευρολογικό νόσημα, κυρίως σκλήρυνση, ήταν η αφορμή για να αρχίσουν έρευνες για το κατά πόσο τέτοιες μορφές κινητικών διαταραχών είναι μεταδοτικές από άνθρωπο σε άνθρωπο. Και για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά, οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Δ. Κ. -Δρ.Νευρολογίας/Ψυχιατρικής: «Είναι δυνατόν ένα μικρόβιο, μια λοίμωξη και να προκαλεί σκλήρυνση κατά πλάκας, σε εισαγωγικά, και να είναι αυτό που λέει ο λαός κολλητικό. Παρουσιαστήκανε περίπου 10 τέτοια περιστατικά όπου είχαμε την εμφάνιση της μιας αρρώστιας τεκμηριωμένη από την μεταβίβαση συντρόφου». Σπηκάζ: Αρκεί να είναι κάποιος γονιδιακά προδιατεθειμένος για να κολλήσει ακόμη και μέσω της μετάδοσης έρπη μια τέτοια νευρολογική νόσο. Στο παγκόσμιο συνέδριο για κινητικές διαταραχές που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, οι νευρολόγοι ήταν σαφείς.

Δ. Κ. -Δρ.Νευρολογίας/Ψυχιατρικής: «Ένα μικρόβιο που κουβαλάει κάποιος και του δημιουργεί ένα νευρολογικό πρόβλημα, εάν με το χρόνο έρχεται σε επαφή με έναν σύντροφο ή κάποιον άλλον άνθρωπο ο οποίος έχει προδιάθεση για αυτό το πράγμα, το μεταδίδει. Και σχεδόν με σιγουριά γονιδιακά μεταδίδεται και στις επόμενες γενιές»•

Σπηκάζ: Η σεξουαλική επαφή και η μετάδοση ασθενειών μέσω αυτής φαίνεται να έχει σχέση και με τη μετάδοση εκφυλιστικών νευρολογικών νόσων όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας ή το αλτσχάιμερ. Δ. Κ. -Δρ.Νευρολογίας/Ψυχιατρικής: «Από τη στιγμή που κάποιος έχει μια γονιδιακή προδιάθεση και ο σύντροφος του πάσχει από μια ασθένεια, εν προκειμένω από την σκλήρυνση κατά πλάκας, υπάρχει η πιθανότητα από ότι είδαμε να μεταφερθεί από τον έναν στον άλλον οργανισμό».

Σπηκάζ: Φυσικά δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις κολλητική η σκλήρυνση ή το αλτσχάιμερ διευκρινίζουν οι νευρολόγοι. Είναι όμως ελπιδοφόρο το γεγονός ότι κατανοήσαμε ακόμη έναν τρόπο εμφάνισης τέτοιων ασθενειών άρα μπορούμε και να τις προλάβουμε αν γνωρίζουμε από την βρεφική κιόλας ηλικία ότι υπάρχει προδιάθεση.

Δ. Κ. -Δρ.Νευρολογίας/Ψυχιατρικής: «Αν ακριβώς θα ξέρουμε την ώρα μηδέν ή κατά την βρεφική ηλικία υπάρχουν οι τρόποι να αντιμετωπιστούν». Σπηκάζ: Η επιστημονική διαπίστωση άλλωστε ότι κάποιες κινητικές διαταραχές μπορεί να είναι μεταδοτικές από άνθρωπο σε άνθρωπο δίνει και απάντηση στο ερώτημα γιατί οι παθήσεις όπως η σκλήρυνση ή το αλτσχάιμερ έχουν εξελιχθεί με το πέρασμα των χρόνων σε μάστιγα.

Κατά την κρατήσασα γνώμη, η ως άνω εκπομπή, περιέχει συζήτηση περί ενός επιστημονικού προβληματισμού η οποία δεν ενθαρρύνει την κοινωνική απομόνωση ασθενών, ούτε δημιουργεί σύγχυση ή πανικό στο κοινό. Η μόνη εκτροπή συνίσταται στο ότι ο υπότιτλος της εκπομπής είναι απόλυτος και κατηγορηματικός, ενώ η συζήτηση που μεταδόθηκε είναι ενδοιαστική. Γι' αυτή την αναντιστοιχία εκπομπής και υποτίτλου, ενδείκνυται κατά την κρατήσασα γνώμη όπως επιβληθεί στον τηλεοπτικό σταθμό κατά το άρθρο 4 παρ. 2 του Ν.2863/2000 μη κυρωτική σύσταση. Μειοψήφησε εκ των μελών η Εύη Δεμίρη κατά την οποία θα έπρεπε να επιβληθεί στον τηλεοπτικό σταθμό κυρωτική σύσταση.

Για τους λόγους αυτούς

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Επιβάλλει στην εταιρεία Ε. Τ. Α.Ε. ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού A. C. μη κυρωτική σύσταση, όπως οι τίτλοι των εκπομπών του τηλεοπτικού σταθμού, αντιστοιχούν προς το περιεχόμενο αυτών.

Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύθηκε κατά την 11η Οκτωβρίου 2005.

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ...Αν, δηλαδή περιμένατε και καλύτερα, είσαστε φωστήρες, τι να πει κανείς...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Κυρ Αύγ 22, 2010 5:57 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
 #36666  από LL--MM
 Κυρ Αύγ 22, 2010 5:31 pm
Δυστυχώς, το προβλημα δεν είναι τόοοοσο εκεί, αλλά στο ότι το Συμβούλιο αυτό λέει ότι δεν τρέχει και τίποτα... Και το κοινό γιατί να τρομοκρατηθει; έτσι ή αλλιώς εμείς είμαστε εκτός του κοινού αυτού, κατά το Συμβούλιο... Μπράβο βέβαια στην Ε. Δεμίρη, αλλά οι άλλοι... είναι, ασφαλώς, που είναι και υγειέστατοι...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Κυρ Αύγ 22, 2010 5:39 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #36670  από maria E
 Κυρ Αύγ 22, 2010 7:44 pm
Πραγματικα εχω σοκαριστει......

Δεν μπορω να πιστεψω αυτο που διαβασα....

Ειλικρινα μου ειναι πολυ δυσκολο να επεξεργαστω τις νεες πληροφοριες που μας προσφερουν η επιστημη και τα Μ.Μ.Ε...

Δηλαδη,θελουν να μας πουν...οχι,οχι..δε μπορει να ειναι αληθεια...δε μπορει!
Δηλαδη,εννοουν........
....οτι τα γεροντακια με αλτσχαιμερ ΚΑΝΟΥΝ SEX????????

ΧΡΙΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ??????
 #36672  από LL--MM
 Κυρ Αύγ 22, 2010 8:06 pm
Τώρα βέβαια, μου έρχεται ένα πικρόχολο σχόλιο σε βάρος των οικιακών βοηθών, αλλοδαπών ή μή, αλλά το θέμα ΔΕΝ είναι εκεί, δυστυχώς... Ίσως θα έπρεπε να πληροφορησουμε και τον αγαπητό μας Ιππότη Αόρατο, καθώς και όλες/όλους έτερα ημίσεα, να κάνουν πλέον τακτικά εξετάσεις για σκπ, και να πάρουν και από τα φάρμακα του ενάμισυ χιλιάρικου Ε το μήνα, μια και το υπερχρεωμένο μας κράτος μας τα μοιράζει ..."προληπτικά", για να μη μας δίνει εξωϊδρυματικά επιδόματα...

Όπως είδατε,

"Κατά την κρατήσασα γνώμη, η ως άνω εκπομπή, περιέχει συζήτηση περί ενός επιστημονικού προβληματισμού η οποία δεν ενθαρρύνει την κοινωνική απομόνωση ασθενών, ούτε δημιουργεί σύγχυση ή πανικό στο κοινό. Η μόνη εκτροπή συνίσταται στο ότι ο υπότιτλος της εκπομπής είναι απόλυτος και κατηγορηματικός, ενώ η συζήτηση που μεταδόθηκε είναι ενδοιαστική. Γι' αυτή την αναντιστοιχία εκπομπής και υποτίτλου, ενδείκνυται κατά την κρατήσασα γνώμη όπως επιβληθεί στον τηλεοπτικό σταθμό κατά το άρθρο 4 παρ. 2 του Ν.2863/2000 μη κυρωτική σύσταση. Μειοψήφησε εκ των μελών η Εύη Δεμίρη κατά την οποία θα έπρεπε να επιβληθεί στον τηλεοπτικό σταθμό κυρωτική σύσταση."

Και όμωωωως... όταν υπάρχει "επιστημονικός προβληματισμός", ο οποιοσδήποτε σώφρων άνθρωπος θα απόσχει από τον κίνδυνο που παρουσιάζει ο προβληματισμός αυτός, ακόμα κι αν αποδειχθεί, εν τέλει, ψευδέστατος... Είναι θέμα πρόληψης και προφύλαξης για τον καθένα μας...
:sad-roulette:
maria E έγραψε:Πραγματικα εχω σοκαριστει......
Δεν μπορω να πιστεψω αυτο που διαβασα....
Ειλικρινα μου ειναι πολυ δυσκολο να επεξεργαστω τις νεες πληροφοριες που μας προσφερουν η επιστημη και τα Μ.Μ.Ε...
Η επεξεργασία της απόφασης του Συμβουλίου, (Ανεξάρτητη Αρχή, εφάμιλλη με Δικαστήριο...) Mαρία μου, είναι ακόμα πιό σοκαριστική: ασχέτως αν αποδέχεται τις τραγελαφικές αυτές θεωρίες, κι εξ άλλου δε μπαίνει στον κόπο, μια και δεν είναι άμεσα αρμόδια, βγάζει την ουρά της, θεωρεί ότι "ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ότι και να ξεφουρνίσουν τα ΜΜΕ, οι σκπ και οι Αλζχάιμερ ανάπηροι είναι, πρέπει να το αποδεχτούν..."
ΕΣΡ :romance-caress: ΣΤΑΘΜΟΣ A.C. :arrow: E.T. A.E.
ΣΚΠ/Αλζχάϊμερ :violence-hammer: ΕΣΡ
 #36688  από mistersix
 Δευ Αύγ 23, 2010 2:12 am
Αυτόν τον Δ.Κ. δεν θα έπρεπε να τον μαζέψει ο Ιατρικός Σύλλογος; Ναι ναι ξέρω και μετά ξύπνησα! Αλωνίζει στα πλατώ και λέει ό,τι του κατέβει μαζεύοντας όπως όπως πελατεία για το μαγαζάκι του (τρόμου). Είναι ασύλληπτες οι επιστημοφανείς θεωρίες του, η πρακτική του αλλά και τα αγνωστου περιεχομενου σκευάσματα που χορηγεί στο μαγαζάκι του (με το αζημίωτο πάντα). Η απόφαση είναι του 2005 αλλά ο εν λόγω γιατρός (χαχαχαχα) συνεχίζει όχι μόνο να υπάρχει αλλά και να έχει αποκτήσει και βήμα στα ΜΜΕ (και ειδικά στην τηλεόραση).
 #36709  από Nick
 Δευ Αύγ 23, 2010 12:24 pm
LL-MM από πότε είναι αυτή η ιστορία? Εγώ που είμαι παντρεμένη με ασθενή με ΣΚΠ και έχουμε μαζί και ένα παιδί θεωρούνε πως δεν πανικοβλήθηκα μετά από την μετάδοση αυτής της εκπομπής? Σοβαρά? Και οι γιατροί ψεύδονται όταν μου λένε ότι οι πιθανότητες το παιδί μου να παρουσιάσει ΣΚΠ είναι κατά το ελάχιστο αυξημένες και ότι η πάθηση δεν μεταδίδεται και δεν κληρονομείται?
Αν στείλω εγώ ως άμεσα θιγόμενη μία επιστολή στο ΕΣΡ δεν θα το δουν αλλιώς το θέμα? Εάν έβλεπε την εκπομπή αυτή ο ανήλικος γιός μου και άκουγε ότι η πάθηση του πατέρα του είναι κολλητική και κληρονομείται, δηλαδή ότι μπορεί να την κολλήσει και η μητέρα του και αυτός ο ίδιος εάν δεν την έχει ήδη κληρονομήσει, αυτό δεν τα ήταν έγκλημα κατά ανηλίκου? Νομίζω πως απλά το θέμα της καταγγελίας δεν παρουσιάστηκε σωστά και έδωσε στο ΕΣΡ την ευκαιρία να το κουκουλώσει.
 #36710  από LL--MM
 Δευ Αύγ 23, 2010 1:08 pm
Ομολογώ ότι την ιστορία αυτήν εγω ΔΕΝ την πήρα καν χαμπάρι, την απόφαση μου την έδωσε κάποια γνωστή μου δικηγόρος... η ημερομηνία της απόφασης έιναι απάνω αριστερά...

Το Συμβούλιο αυτό θεώρησε ότι ΜΟΝΟ Ο ΤΙΤΛΟΣ έπασχε: επειδή Δεν είδα την εκπομπή, ειναι πιθανόν να είπαν μέσα όντως ότι η ΣΚΠ ΔΕ μεταδιδεται ούτε κληρονομείται, απλά ο τίτλος αυτός μπήκε ώς πιό "πιασσάρικος". Επί της ουσίας, όμως, το Συμβούλιο δεν κατάλαβε ότι δεν είναι τόσο το περιεχόμενο ΚΑΘ'ΑΥΤΟ της εκπομπής που πληροφορεί τον ενδιαφερόμενο, ο οποίος θα ψαξει βαθύτερα άν θέλει, αλλά αυτό που πιάνει όλο τον κόσμο, ακόμα και αυτους που ΔΕΝ ενδιαφέρονται, και οι οποίοι, φυσικά, μένουν στον τίτλο αυτόν... Δε θα παν παραπέρα... Και η μετάδοση της ανακρίβειας μένει στην πλάτη μας: Λέει το ΕΣΡ δηλαδή: "Ρώτα το γιατρό σου, μόνο οι χαζοί παίρνουν τα λεγόμενα της Τιβής τοις μετρητοίς..." ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ!!! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΪΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΑΝΕΙ. ΜΑΛΛΟΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ, ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ... ΑΝ ΠΙΑΝΕΙ, ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε...

Aποτέλεσμα: σ'αφήνει να πιστέψεις ότι θέλεις, ότι το σωστό ΜΠΟΡΕΙ να ειπωθεί στην τιβή και τήν όποια χοντροβλακεία ΙΣΩΣ θα σου την ξεφουρνίσει ο γιατρός σου... Η και το αντίθετο: η τιβή είναι που μαλ...εται, και ο γιατρός στο γραφέιο του που λέει τα σωστά... Μεταξύ του "οι απομυελινωτικές εστίες περιορίζονται με την ψυχολογία" και ότι "σκπ και αλζχάϊμερ είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα", διαλέγετε και παίρνετε... Και ΟΧΙ, το Συμβούλιο αυτο δεν έχει καμία υποχρέωση ούτε σε σένα ούτε στο παιδί σου, απ' ότι και να αρρωστήσετε και οι δύο, όύτε είναι εκεί για να καθησυχάσει εσάς: Το μόνο που κάνει είναι να παριστάνει ότι σας προστατεύει από τον αναπόφευκτο κοινωνικό αποκλεισμό και το στίγμα του "ανάπηρου" του άντρα σου...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Πέμ Σεπ 16, 2010 9:10 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 37