• Avonex τέλος-Αρχίζω Betaferon

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #17291  από butterfly-
 Τετ Φεβ 10, 2010 5:13 pm
Γεια σου Κατερίνα. Καλή αρχή με το Betaferon.
Εγώ έκανα 2 χρόνια Βetaferon. Παρενέργειες δεν είχα ιδιαίτερες.
Στην αρχή μόνο λίγα γριπώδη συμπτώματα αλλά όχι τραγικά, και λίγο πρόβλημα τριχόπτωσης, το οποίο όμως το διόρθωσα με αγωγή (αμπούλες) της Vichy.
Το μόνο άσχημο ήταν οι κοκκινίλες και το πρίξιμο ιδιαίτερα στα πόδια,
αλλά άλλαξα σημεία και όλα καλά. Δεν με πείραζε καθόλου το ... μέρα - παρα μέρα.
Ολα μια συνήθεια είναι νομίζω. Γενικά τα πήγα πολύ καλά με το συγκεκριμένο φάρμακο.
Δυστυχώς όμως, παρ'ότι έκανα θεραπεία 2 χρόνια, ανέβηκαν εντελώς ξαφνικά οι τρανσαμινάσες μου στα ύψη (σχεδόν δεκαπλασιάστηκαν).
Τώρα είμαι περίπου 3 μήνες χωρίς αγωγή, έχω επανέλθει, και από την ερχόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσω Rebif 22.

Ευχομαι καλή επιτυχία :P με την καινούρια θεραπεία, και ... μην αγχώνεσαι, νομίζω οτι είναι αρκετά καλά ανεκτό σαν φάρμακο.
 #17332  από alexia
 Τετ Φεβ 10, 2010 10:55 pm
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΟΝΟΥΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ,ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΩΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΙΚΑΝ ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ,ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ΕΓΩ,ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ,ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΙΣΩΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΙ ΕΣΕΝΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΣΑΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟ BETAFERON ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ.
 #17510  από MAPA
 Παρ Φεβ 12, 2010 4:59 pm
ola kala tha pane mi tromazeis...egw den eixa kammia parenergeia kai kanw tin enesi me to mixanima...merikes kokkiniles kai fagoura...allazeis simeio kai mexri na ksanapas sto idio ola exoun perasei! :) kapoies fores oute pou katalavainw oti egine i enesi!!!
 #17550  από Κατερίνα
 Σάβ Φεβ 13, 2010 11:36 am
Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις συμβουλές σας!!!!Τι να πω μακάρι να είναι τόσο απλά τα πράγματα...Δεν με τρομάζει η ένεση σαν ένεση!Και κάθε μέρα να ήταν δεν θα με πείραζε,απλά για τις παρενέργειες ανησυχώ να μην αλλάξουν την καθημερινότητα μου κι έχω πρόβλημα στη δουλειά!!!φιλιά σε όλους!!!
 #17557  από alexia
 Σάβ Φεβ 13, 2010 3:26 pm
ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ,ΛΕΠΤΑ.ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΩΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ(ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ) ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΕΣΕΙΣ,ΙΣΑ-ΙΣΑ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ,ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΑΝ ΟΛΑ.ΑΝ ΣΕ ΒΟΛΕΨΕΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ,ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ,ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΣ,ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ.ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙΣ?
 #17618  από Κατερίνα
 Κυρ Φεβ 14, 2010 12:05 pm
alexia μου σ'ευχαριστώ πολύυυυυ!!!!!!Την άλλη βδομάδα μου είπαν θα μου τα στείλουν με κούριερ σπίτι,άρα απο την άλλη Δευτέρα θα ξεκινήσω...
 #17622  από alexia
 Κυρ Φεβ 14, 2010 1:54 pm
ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ! ;) ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ,ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΛΟΝΑ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ,ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ.ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΡΩΤΑΣ.ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! :)
 #17667  από Maria77
 Δευ Φεβ 15, 2010 5:28 pm
Κατερίνα καλή αρχή με τη νέα θεραπεία που ξεκινάς και όλα να πάνε καλύτερα απο εδώ και πέρα!
Πολλά φιλιά! :) :)
 #19141  από alexia
 Δευ Μαρ 01, 2010 2:36 pm
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ BETAFERON?ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ?ΟΛΑ ΚΑΛΑ?
 #19148  από Κατερίνα
 Δευ Μαρ 01, 2010 2:58 pm
Ξεκίνησα!!!!!Είναι μόνο μια εδβομάδα βέβαια αλλά όλα καλά μέχρι τώρα!!!Παρενέργειες μηδέν,ούτε ντεπόν δεν παίρνω!Να δούμε πως θα πάει...θα φάνει γρήγορα πιστεύω!Η avonex μέσα σε 2μιση μήνες με κατέστρεψε...Ευχαριστώ πολύ Αλεξία και γενικά όλους σας για τις απαντήσεις σας στις απορίες μου!!! :D