• Εμπειρίες άσχημης αντιμετώπισης από γιατρούς??

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #137212  από Synert
 Πέμ Ιούλ 24, 2025 1:28 pm
Διαγνώστηκα πριν από 2 χρόνια περίπου, όταν έπεσα και χτύπησα το κεφάλι μου σε ένα σκαλοπάτι. Δύο μήνες αργότερα μούδιασα στα άκρα και στην κοιλιά. Ο γιατρός ήταν ειρωνικός και με διέγνωσε με μυελίτιδα ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. Αργότερα, με διέγνωσε με ΣΚΠ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. Μου είπε ότι δεν θα περπατάω σε δυο μέρες, ενώ περπατούσα κανονικά. Μου είπε ότι βλέπω διπλά και αποκλείεται να ισχύει το αντίθετο, ενώ έβλεπα μια χαρά και είχα ισορροπία. Ήταν καθηγητής νευρολογίας και έκανε υποθέσεις ότι θα χειροτερεύω, ενώ δε συνέβη αυτό (και δεν έχω αναφέρει κι άλλα που μου είπε).Τελικά μου έκαναν εξετάσεις και βρήκαν μία εστία ενεργή στον αυχένα, εκεί που είχα χτυπήσει, και δύο ανενεργές στον εγκέφαλο και δύο δισκοκήλες, εκ των οποίων η μία είναι πολύ μεγάλη. Πήρα τη γνώμη ενός δεύτερου νευρολόγου, αλλά εκείνος συμβουλευόταν τον προηγούμενο. Έψαξα και τρίτο νευρολόγο (ιδιώτη αυτή τη φορά), αλλά κι εκείνος εμπιστευόταν τη γνώμη του προηγούμενου. Τελικά, μου χορήγησαν tysabri. Έπειτα από ένα χρόνο, η εστία μειώθηκε στο 60 τοις εκατό και οι ανενεργές στο 30 τοις εκατό. Αισθάνομαι μερικές φορές ρεύματα στα χέρια που φεύγουν. Δεν ξέρω αν είναι εξαιτίας της δισκοκήλης. Ο γιατρός δεν έδωσε καμία σημασία εκεί. Δεν εμπιστεύομαι τον γιατρό μου, με αποτέλεσμα να βρίσκομαι σε μια πιθανή άρνηση για το αν όντως έχω ΣΚΠ. Είμαι σε αναζήτηση γιατρού που να μην σχετίζεται με τον παραπάνω νευρολόγο, ώστε να επιβεβαιώσω την ασθένεια και να ηρεμήσω. Δεν με πειράζει να έχω ΣΚΠ, αλλά να έχω γιατρό που εμπιστεύομαι. Το κερασάκι στην τούρτα, ήταν ότι ο γιατρός γελούσε όταν μου είπε ότι έχω ΣΚΠ. Σα να μου έλεγε ῾καλωσήρθες στη συλλογη μου.῾ Ειλικρινά, μου είπε πως ήταν περίεργος για την πορεία μου στην ασθένεια, καθώς επαγγέλομαι πιανίστρια...