• Ζαμπόνι, ΧΕΝΦΑ και ΣΚΠ - Zamboni, CCSVI and MS

• Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #16152  από soulla
 Παρ Ιαν 29, 2010 6:59 pm
«Αυτή η μελέτη δείχνει ότι fampridine θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό νέο τρόπο για τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας και ίσως να γίνει το πρώτο φάρμακο για τη βελτίωση ορισμένων συμπτωμάτων της νόσου», είπε ο νευρολόγος Άντριου Γκούντμαν, MD, επικεφαλής της σκλήρυνσης κατά πλάκας Κέντρο του Πανεπιστημίου του Rochester Medical Center (URMC) και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. "Τα στοιχεία δείχνουν ότι, για ένα υποσύνολο των ασθενών με ΣΚΠ, τη λειτουργία του νευρικού συστήματος μπορεί να αποκατασταθεί εν μέρει κατά τη λήψη του φαρμάκου." εγώ και αν δεν τους πιστεύω αλλά να περιμένουμε πρώτα Μιχάλη :P και ας ελπίζουμε να βγουν αληθινά αυτή την φορά :lol: ΙΣΩς
 #16159  από michaelz21789
 Παρ Ιαν 29, 2010 8:37 pm
soulla έγραψε:«Αυτή η μελέτη δείχνει ότι fampridine θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό νέο τρόπο για τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας και ίσως να γίνει το πρώτο φάρμακο για τη βελτίωση ορισμένων συμπτωμάτων της νόσου», είπε ο νευρολόγος Άντριου Γκούντμαν, MD, επικεφαλής της σκλήρυνσης κατά πλάκας Κέντρο του Πανεπιστημίου του Rochester Medical Center (URMC) και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. "Τα στοιχεία δείχνουν ότι, για ένα υποσύνολο των ασθενών με ΣΚΠ, τη λειτουργία του νευρικού συστήματος μπορεί να αποκατασταθεί εν μέρει κατά τη λήψη του φαρμάκου." εγώ και αν δεν τους πιστεύω αλλά να περιμένουμε πρώτα Μιχάλη :P και ας ελπίζουμε να βγουν αληθινά αυτή την φορά :lol: ΙΣΩς
Ολοι ελπιζουμε αλλα αν ενθουσιαζομαστε, απογοητευομαστε και πιο ευκολα.. Το fampridine 2011 στην Ευρωπη..
 #16242  από soulla
 Σάβ Ιαν 30, 2010 1:10 am
ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΙς Η.Π.Α ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΑΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΝΑΥΛΩΣΟΥΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΦΕΡΟΥΜΕ ;) ΜΑΚΑΡΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ :lol:
 #16250  από LL--MM
 Σάβ Ιαν 30, 2010 11:26 am
Επαυξάνω στα των δύο προλαλησάντων... 8-) ;)
 #16257  από mary_d_ath
 Σάβ Ιαν 30, 2010 2:14 pm
Θα δουλέψει...
Εγώ πάντως, μετά την εξεταστική θ' αρχίσω να ψάχνω για συνεργάσιμο ραδιολόγο να μου κοιτάξει τις φλέβες!!
Τα συζήτησα και με τους γονείς μου και θα με βοηθήσουν οικονομικά, θέλουν βέβαια πρώτα να πάμε μαζί σε έναν άλλο νευρολόγο που τους έχουν συστήσει, ελπίζω να μην είναι μλκς ο νευρολόγος και να είναι "ανοιχτός" στις καινούργιες ιδέες!!
 #16258  από michaelz21789
 Σάβ Ιαν 30, 2010 2:30 pm
mary_d_ath έγραψε:Θα δουλέψει...
Εγώ πάντως, μετά την εξεταστική θ' αρχίσω να ψάχνω για συνεργάσιμο ραδιολόγο να μου κοιτάξει τις φλέβες!!
Τα συζήτησα και με τους γονείς μου και θα με βοηθήσουν οικονομικά, θέλουν βέβαια πρώτα να πάμε μαζί σε έναν άλλο νευρολόγο που τους έχουν συστήσει, ελπίζω να μην είναι μλκς ο νευρολόγος και να είναι "ανοιχτός" στις καινούργιες ιδέες!!
Αν σου πει ο αλλος ο νευρολογος οτι μια επεμβαση τετοιου ειδους ειναι επικινδυνη δν ειναι απαραιτητο να ειναι μλκς, μπορει κατι παραπανω να ξερει..
 #16259  από mary_d_ath
 Σάβ Ιαν 30, 2010 2:38 pm
Μπα, μλκ θεωρώ το γιατρό που θα μου πει, όπως μου πε και η γιατρός μου, "η ΣΚΠ είναι καθαρά νευρολογική ασθένεια και δεν έχει να κάνει με φλέβες και δεν ασχολούμαι με μη νευρολογικά θέματα/θεραπείες", επειδή τον βολεύει και του γεμίζει το πορτοφόλι η δική μου ασθένεια!!
Τώρα αν είναι επικίνδυνη η επέμβαση, εγώ δεν το βλέπω έτσι, αν υπάρχουν βουλωμένες φλέβες, δεν είναι φυσιολογικό πολύ απλά, πέρα από τη ΣΚΠ, το βλέπουμε σα μια ξεχωριστή ασθένεια που λέγεται CCSVI και πρέπει ν' αντιμετωπιστεί...
Αλλά θα περιμένω πρώτα να κάνω τις απαραίτητες εξετάσεις, η επέμβαση είναι μακρινό σενάριο προς στιγμήν...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 82