• REBIF

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #13730  από Κατερίνα
 Τρί Δεκ 22, 2009 7:45 am
Καλημέρα Blacksand,
εγώ δεν κάνω Rebiff για να απαντήσω στην ερώτηση σου κι έτσι απλά θα σε καλωσορίσω στην παρέα και θα σου ευχηθώ καλή πορεία!!!
 #13731  από βικυ
 Τρί Δεκ 22, 2009 8:28 am
Καλως ηρθες στην παρεα μας Blacksand !
Να εισαι παντα καλα!
 #13751  από Nick
 Τρί Δεκ 22, 2009 10:18 am
Blacksand, δεν ξέρω αν είχε έρθει η νοσηλεύτρια να σου δείξει πώς να κάνεις τις ενέσεις Rebif, γιατί εμάς μας είχε πει ότι η περιοχή της κοιλιάς είναι δύσκολη γιατί συνήθως άθελά μας πιέζουμε την ένεση προς τα μέσα. Και γιαυτό θέλει μεγάλη προσοχή και οπωσδήποτε να κρατάμε το κρέας προς τα έξω με τον αντίχειρα και τον δείκτη προτού κάνουμε την ένεση. Αλλιώς όπως μας είχε πει χαρακτηριστικά, "ξεκοιλιαζόμαστε" και γεμίζουμε κοκκινίλες.
Αυτό που κάνω εγώ είναι να εξαντλώ τα ενέσιμα σημεία που είναι αν θυμάμαι καλά περίπου 34, βάζοντας τα σημεία στην κοιλιά να απέχουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικά μεταξύ τους, έτσι ώστε όταν θα ξανακάνω στο ίδιο σημείο να έχει περάσει ένας μήνας τουλάχιστον. Συνήθως μέχρι τότε οι κοκκινίλες έχουν φύγει.
Δεν ξέρω αν αυτό κάνετε και όλοι οι άλλοι, πάντως έβαλα τα σημεία σε μία σειρά που θεώρησα ιδανική, και κάθε φορά ξέρω ποιό είναι το επόμενο σημείο που πρέπει να κάνω την ένεση, και δεν χρειάζεται να το σκέφτομαι και να το αποφασίζω εκείνη την ώρα.
Αν προβληματίζεσαι όμως έντονα και δεν είσαι σίγουρος για το τί πρέπει να κάνεις, πάρε τηλέφωνο τη νοσηλεύτρια να έρθει να σου τα ξαναπεί και να σου τα ξαναδείξει. Δεν θα σου αρνηθεί, αυτή είναι η δουλειά της. Πες της ότι δυσκολεύεσαι με τις ενέσεις και ότι γεμίζεις κοκκινίλες στην περιοχή της κοιλιάς.
 #13755  από anni
 Τρί Δεκ 22, 2009 11:25 am
Blacksand καλωσηρθες στην παρεα μας!
Εγω κανω και στην κοιλια rebif .Ειμαι γεματη
κοκκινιλες οσο δεν παιρνει αλλο.Το μονο που
μπορεις να κανεις ειναι να επικοινωνησεις με την
νοσηλευτρια να σου αλλαξει σημεια ενεσεις :cry:
Κρατας βεβαιως το κρεας στην κοιλια προς τα εξω
αλλα εμενα πια τα σημεια μου ειναι... :(
 #13766  από RAFAELA24
 Τρί Δεκ 22, 2009 1:02 pm
Καλώς ήρθες Blacksand! Κάνει και ο φίλος μου θεραπεία με rebif και του εμφανίζονται κοκκινιλες! Προσπαθεί να μη δίνει σημασία όμως, δεν ξέρω αν κάνει καλά! Τώρα όσον αφορά στο φάλι τι εννοείς? Οτι κάθε φορά που κάνεις την ένεση στην κοιλιά έχεις ενοχλήσεις στο φάλι?
 #13783  από αλεξανδρος1
 Τρί Δεκ 22, 2009 1:35 pm
Καλώς ήρθες στην παρέα μας. Για τις κοκκινίλες δοκίμασε κάποια κρέμα, χρησιμοποιώ την arnicare, και προσπάθησε να ξανακάνεις ένεση στο ίδιο σημείο μετά απο 1 μήνα. Επίσης δοκίμασε να αφήσεις την ένεση εκτός ψυγείου 1 ώρα πριν την κάνεις.
 #13786  από elena
 Τρί Δεκ 22, 2009 1:40 pm
πάντως εμένα δεν μου κάνει τίποτα ούτε η κρέμα ,ούτε το ότι έχω την ένεση εκτός ψυγείου 3-4 ώρες...ειδικά στα πόδια ,όταν φοράω παντελόνι υποφέρω ....ακουμπάει το ύφασμα στα σημεία ....και είναι ...άστα να πάνε!!!
 #13790  από nick1981
 Τρί Δεκ 22, 2009 1:48 pm
μηπως κανετε τις ενεσεις επιδερμικα ή συνεχεια στο ιδιο σημειο?εμενα μονο στην κοιλια μου κανει κοκινιλλα κ την αλλη φορα μου εκανε κ μελανια. τωρα εφυγε μετα απο 2 βδομαδες. εγω κανω παντου προσπαθω σε ολα τ σημεια που δειχνει το ημερολογιο της rebif
 #13846  από litsaM
 Τετ Δεκ 23, 2009 12:54 pm
καλημερα.κι εγω rebiff κανω(και τις πιο πολλες φορές στην κοιλια) αλλα κοκκινιλες παρα πολυ σπανια μου κανει.
 #13932  από Blacksand
 Πέμ Δεκ 24, 2009 1:59 pm
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.Βασικά δεν με πειράζει που κοκκινίζει για λίγες μέρες η κοιλιά μου.....δεν ειμαι δα και κανα μοντέλο!! Απλά με ενοχλεί στο φάλι μου όταν την κάνω στην κοιλιά.Τέλος πάντων.Μακάρι να ναι μόνο αυτό το πρόβλημά μου.

Να στε όλοι κάλα και κάλες γιορτές!!