fewtile έγραψε: ↑Τετ Μάιος 12, 2021 7:44 am Οπότε λες πως μετά τη XΕΝΦΑ, έφυγαν όλα τα συμπτώματα που περιγράφεις και πέρασαν 8 χρόνια για να να επανέλθουν πάλι; Κατάλαβα καλά;
Μπορώ να σου πω ότι μερικά εξαφανίστηκαν επί τόπου, όπως η νοητική κόπωση, όπως το σφύριγμα στα αυτιά, όπως οι ζαλάδες. Άλλα πήραν το χρόνο τους αλλά βελτιώθηκαν πολύ. Έφτασα σε τέτοιο σημείο που είπα δεν έχω "σκλήρυνση". Μετά από 8 χρόνια πολλά συμπτώματα δεν ξαναγύρισαν, απλά κάποιες συνήθειές μου οξειδωτικές ίσως ξανα επανέφεραν κάποια φλεβική ανεπάρκεια δεν ξέρω. Θα το ψάξω και θα σου πω.
Έχει πολλά πλεονεκτήματα η επέμβαση, γιατί είναι της 1 μέρας, δηλαδή την κάνεις και την επομένη είσαι σπίτι σου. Μπορείς επίσης να την κάνεις παράλληλα με κάποια αγωγή από ότι γνωρίζω. Υπάρχουν βελτιώσεις επί τόπου, και άλλες που θέλουν τον χρόνο τους. Είναι ασφαλής.
Τα μειονεκτήματα είναι ότι είναι ακριβή, ~4500ευρώ (εγώ την έκανα με ιδιωτική ασφάλιση), υπάρχει και ο κίνδυνος επαναστένωσης αλλά ο γιατρός μου είχε πει, είναι και πως την κάνεις την επέμβαση. Αν ανοίξεις την φλέβα απότομα μπορεί να αντιδράσει και να ξανα-στενωθεί, αν την ανοίξεις σιγά σιγά, μειώνεις αυτόν τον κίνδυνο.
Η επιδιόρθωση μιας πιθανής ΧΕΝΦΑ βοηθάει στα μέγιστα τον Υγιεινό τρόπο ζωής.